VIDICI

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VIDICI
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 507.789.357

Publication

09/01/2015
ÿþ Mod Word 11,1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111JUUR11,111111111

EMEE`'wGELEGD

2 9 DCC, 2014

RECHTBANK VAN KOOPHANIDEiGHWeNT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : [25739-

Benaming

(voluit) : VIDICI

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Afrikalaan 289, 9000 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte Oprichting

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd 8 december 2014:

"Zijn bijeengekomen:

1.De heer Christian Van de Calseyde, wonende te 9810 Nazareth, Marollestraat 37; 2.De heer Francis Van de Calseyde, wonende te 9000 Gent, lepenstraat 70.

Dewelke overeenkomen een onderhandse akte op te maken van de vennootschap onder Firma die zij oprichten onder de naam "VIDICI", onder de volgende bedingen.

1. DE VENNOTEN

De heer Christian Van de Calseyde, comparant onder punt 1, en de heer Francis Van de Calseyde, comparant onder punt 2, zullen gezamenlijk gelast zijn met het beheer van de vennootschap en zuilen gezamenlijk over de maatschappelijke handtekening beschikken.

Ze zullen nochtans van de maatschappelijke handtekening slechts gebruik mogen maken voor zaken die de vennootschap aanbelangen, en onder de beperkingen als hierna gezegd.

2. MAATSCHAPPELIJKE BENAMING

De maatschappelijke benaming van de Vennootschap is "VIDICI",

De maatschappelijke benaming dient op alle akten en documenten uitgaande van de vennootschap te worden vermeld, onmiddellijk en leesbaar voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vennootschap Onder Firma" of "V.O.F".

3. MAATSCHAPPELIJK DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als In het buitenland, zowel voor eigen rekening ais voor rekening van derden, zelfstandig of In samenwerking met derden :

1. het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechterlijk statuut;

2. het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

3. het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van zes april negentienhonderdvijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De algemene vergadering mag bij éénparigheid van stemmen het maatschappelijk doel verklaren, uitbreiden of wijzigen.

4. ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Afrikalaan 289. De vennoten, samen beraadslagend, kunnen hem overal elders in België verplaatsen bij eenvoudige beslissing.

5. DUUR

De duur van de vennootschap is onbepaald, ingaande op heden, onder voorbehoud van het bekomen van rechtspersoonlijkheid.

6. KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal, dat volledig geplaatst is, bedraagt vier miljoen zevenhonderd negenennegentig duizend honderd drieënveertig euro en zestig eurocent (4.799.143,60 EUR). en is verdeeld over tienduizend en achtenzeventig (10.078) deelbewijzen opgedeeld in twee categorieën, zijnde vijfduizend negenendertig (5.039) deelbewijzen categorie A en vijfduizend negenendertlg (5.039) deelbewijzen categorie B. Aan elke categorie der deelbewijzen worden specifieke rechten toegekend met betrekking tot de resultaatsbestemming. Het jaarlijks te bestemmen resultaat, zoals vastgesteld door de zaakvoerders, zal pro rata opgedeeld worden in een resultaat categorie A (naar evenredigheid van het aantal deelbewijzen categorie A) en in een resultaat categorie B (naar evenredigheid van het aantal deelbewijzen categorie B).

De vennoten komen hiertoe overeen bij de oprichting de volgende inbrengen in kapitaal te doen:

-De heer Christian Van de Calseyde: 5.039 aandelen A van de BVBA Van de Calseyde;

-De heer Francis Van de Calseyde: 5.039 aandelen B van de BVBA Van de Calseyde;

Hetzij in totaal 10.078 aandelen van de BVBA Van de Calseyde.

Aldus, als vergoeding van deze inbrengen heeft de heer Christian Van de Calseyde recht op 5.039 maatschappelijke deelbewijzen A en de heer Francis Van de Calseyde recht op 5.039 maatschappelijke deelbewijzen B. De 10.078 deelbewijzen categorie A en B vormen samen het volledig maatschappelijk kapitaal dat aldus volledig werd ingeschreven.

De Inbreng in natura

Met eenparigheid van stemmen wordt ingestemd dat deze inbreng wordt verwezenlijkt door inbreng in natura van 10.078 aandelen van Van de Calseyde BVBA, met zetel te 9000 Gent, Afrikalaan 289, ingeschreven in het RPR Gent 0400.059.078, opgericht op 14 juni 1963 en dat zij gepaard gaat met de uitgifte van tienduizend tachtig (10.080) deelbewijzen aan de inbrengers, met een nominale waarde van 4.800.096,00 EUR.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Waarderingsverslag

Dat deze inbreng in natura een werkelijk en volwaardig actief bezit vertegenwoordigt, en dat zijn beschrijving en waardering aan de vereisten van rechtzinnigheid en volledigheid beantwoordt, wordt gestaafd door het waarderingsverslag opgemaakt op 4 december 2014 door Mazars Tax Consultants, vertegenwoordigd door de Heer Pierre Van Heuverswyn, 1AB accountant met erkenningsnummer 11.378.

Er wordt hier akte van genomen dat dit verslag besluit in volgen de termen:

"Naar aanleiding van de waardering van Van de Calseyde BVBA kan ik besluiten dat:

" De waarde van de 10.080,00 aandelen van Van de Calseyde kan geraamd worden op de prijs van 4.800.096,00 EUR.

'De beschrijving van de verrichting en van de vermogensbestanddelen beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

<le methode van waardering algemeen aanvaard is.

Mijn opdracht bestaat erin om een waardering te doen van de in te brengen aandelen en de vergoeding te bepalen voor deze inbreng in natura, zonder mij uit te spreken over de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Opgesteld te Gent op 4 december 2014

Mazars Tax Consultants

vertegenwoordigd door Pierre van Heuverswyn

IAB accountant

(getekend)"

Verslag van de Zaakvoerders

Tevens wordt het bijzonder verslag van 5 december 2014, opgemaakt door de oprichters van de vennootschap, omtrent de inbreng in natura voorgelezen, waarin het belang van de inbreng voor de vennootschap verantwoord wordt.

In dit verslag wordt ook melding gemaakt van de volgende engagementen welke gedurende een termijn van 3 jaar te rekenen vanaf heden dienen te worden nageleefd:

OGeen kapitaalvermindering door de holdingvennootschap zal worden doorgevoerd;

gGeen kapitaalvermindering door de BVBA Van de Calseyde zal worden doorgevoerd, tenzij die middelen worden aangewend voor het maken van nieuwe investeringen of ter financiering van andere groepsvennootschappen of verbonden ondernemingen. Deze geldmiddelen zullen in ieder geval niet doorstromen naar de heren Francis en Christian Van de Calseyde;

DDe dividenduitkeringen door BVBA Van de Calseyde niet zullen wijzigen ten opzichte van vóór de inbreng. Er mogen toch hogere dividenden worden uitgekeerd indien wordt aangetoond dat de dividenduitkeringen worden gebruikt voor bijv. nieuwe investeringen of ter financiering van andere groepsvennootschappen of verbonden ondernemingen. De hogere dividenduitkeringen zullen in ieder geval niet doorstromen naar de vennoten, Francis en Christian Van de Calseyde.

DDe door Van de Calseyde BVBA betaalde managementfees, bedrijfsbezoldigingen overeenstemmen met de hoogte van de betalingen v66r de inbreng. Een aanpassing aan de evolutie van het indexcijfer is wel toegelaten. De geldstroom van BVBA Van de Calseyde naar de holdingvennootschap mag hoger zijn dan de vroegere betalingen indien blijkt dat hier daadwerkelijk prestaties tegenover staan (bijv. boekhouding, personeel,...) die vroeger op het niveau van de exploitatievennootschap werden verricht en nu door de holding worden uitgevoerd (eventueel met overdracht van het betrokken personeel) én marktconform worden doorgerekend.

Bovendien wensen wij te verduidelijken dat het geenszins de bedoeling is de naar aanleiding van de inbreng verkregen aandelen in de holding te vervreemden of dat de holding de aandelen die ze in de groepsvennootschap aanhoudt, overdraagt.

De oprichters stellen vast dat de voormelde inbreng in natura daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk vier miljoen zevenhonderd negenennegentig duizend honderd drieënveertig euro en zestig EUR bedraagt, vertegenwoordigd door tienduizend achtenzeventig (10.078) maatschappelijke deelbewijzen opgedeeld in twee categorieën met een nominale waarde van vierhonderd zesenzeventig euro en twintig eurocent (476,20) per deelbewijs.

-Punt 6 van de statuten luidt derhalve als volgt:

"Het maatschappelijk kapitaal, dat volledig geplaatst is, bedraagt vier minoen zevenhonderd negenennegentig duizend honderd drieënveertig euro en zestig eurocent (4.799.143,60 EUR) en is verdeeld

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

over tienduizend en achtenzeventig (10.078) deelbewijzen opgedeeld in twee categorieën, zijnde vijfduizend negenendertig (5.039) deelbewijzen categorie A en vijfduizend negenendertig (5.039) deelbewijzen categorie B met een nominale waarde van . vierhonderd zesenzeventig euro en twintig eurocent (476,20) per deelbewijs. Aan elke categorie der deelbewijzen worden specifieke rechten toegekend met betrekking tot de resultaatsbestemming. Het jaarlijks te bestemmen resultaat, zoals vastgesteld door de zaakvoerders, zal pro rata opgedeeld worden in een resultaat categorie A (naar evenredigheid van het aantal deelbewijzen categorie A) en in een resultaat categorie B (naar evenredigheid van het aantal deelbewijzen categorie B)".

Elke bijkomende inbreng dient de goedkeuring bij unanimiteit van alle vennoten te verkrijgen en zal het voorwerp uitmaken van een afzonderlijk bijvoegsel aan deze overeenkomst, ondertekend door alle vennoten.

7. BEHEER VAN DE VENNOOTSCHAP

Het beheer van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, welke of derden, of de vennoten kunnen zijn. De zaakvoerder wordt benoemd door de vennoten, samen handelend, welke hem, eveneens samen handelend, ten allen tijde, zonder hun beslissing te moeten verrechtvaardigen, kunnen ontslaan.

De zaakvoerder, of, ingeval er meerdere zijn, ieder van hen, afzonderlijk beschikt over aile machten om de vennootschap te beheren en te vertegenwoordigen.

$, VORM VAN DE DEELBEWIJZEN

De deelbewijzen zijn verplichtend op naam.

De eigendom van de deelbewijzen resulteert uit de inschrijving op naam van de eigenaar of eigenaars in het register van vennoten dat in dit verband wordt gehouden door de vennootschap.

Op verzoek van een vennoot, zal door de vennootschap een attest van inschrijving aan hem wonden overhandigd,

9. RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VERBONDEN AAN DE DEELBEWIJZEN

1.Elk deelbewijs geeft recht op een stem.

2.De deelbewijzen zijn ondeelbaar ten aanzien van de vennootschap. De mede-eigenaars in onverdeeldheid moeten zich laten vertegenwoordigen tegenover de vennootschap door één van hen of in geval van onenigheid door een lasthebber, aangesteld door de rechtbank.

3.Het stemrecht verbonden aan de onverdeelde deelbewijzen komt toe aan de naakte eigenaar voor alle beslissingen, met uitzondering van die beslissingen betreffende de resultaatsbestemming van het boekjaar waarvoor de bevoegdheid toekomt aan de vruchtgebruiker.

10. OVERDRACHT VAN DEELBEWIJZEN

Buiten het éénpang akkoord van alle vennoten is geen overdracht van deelbewijzen toegelaten.

Bij overlijden zullen de deelbewijzen van de overledene vennoot toekomen aan zijn erfgenamen of

legatarissen indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

14 . OVERLIJDEN

Het overlijden, de uittreding, de onbekwaam verklaring of kennelijk onvermogen van een vennoot is geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

De erfgenamen of de rechthebbenden van de betreffende vennoot mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht het deel op te eisen dat, volgens de aanwijzingen van de laatste balans, toekomt aan de rechtsvoorganger.

In geval van overlijden, uittreding, wettelijke onbekwaam verklaring of verhindering van alle zaakvoerders, zal de algemene vergadering op verzoek van een of meerdere vennoten een vennoot of enig ander persoon als

bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te stellen gedurende de door de algemene vergadering vast te stellen tijd, zonder dat deze een maand te boven mag gaan.

12. BOEKJAAR - ALGEMENE VERGADERING

Het boekjaar gaat in op 1 januari van ieder jaar en wordt afgesloten op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt van oprichting tot en met 31 december 2015.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op 15 juni van ieder jaar, om 10 uur, ten maatschappelijke zetel. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, dan vindt de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden op 15 juni in het jaar tweeduizend en zestien.

13. WINSTVERDELING

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparige akkoord van de vennoten wordt vereist. De houders van deelbewijzen categorie A beslissen over de bestemming van het resultaat categorie A en de houders van deelbewijzen categorie B over de bestemming van het resultaat categorie B.

14. BENOEMING TOT ZAAKVOERDER

Worden tot zaakvoerders benoemd, vanaf heden, voor onbepaalde tijd, de heer Christian Van de Calseyde en de heer Francis Van de Calseyde, die aanvaarden.

De zaakvoerders uitoefenen hun mandaat onbezoldigd uit tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

15. OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

Overeenkomstig artikel 60 W. Venn., neemt de vennootschap, onder voorbehoud van het bekomen van rechtspersoonlijkheid, alle verbintenissen die de oprichters namens de vennootschap in oprichting hebben aangegaan sinds 1 juni 2014.

16. VOLMACHT

Worden aangeduid als gevolmachtigden om alle formaliteiten inzake inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen of enige andere administratie te vervullen en te dien einde ook alle hoe genaamde stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde Instanties en de Rechtbank van Koophandel:

-De heer Pierre Van Heuverswyn, Steffie Lippens of enige andere medewerker van Mazars Tax Consultants of Mazars Leg al Services, beiden burgerlijke vennootschappen onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, allen woonplaats kiezende te 9050 Gent, Bellevue 5, b1001."

Steffie Lippens

Bijzonder gevolmachtigde

m-ce 4erie, /44 eat,e-yel-z7

V

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VIDICI

Adresse
AFRIKALAAN 289 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande