VILLA VIOLA

Association sans but lucratif


Dénomination : VILLA VIOLA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.798.449

Publication

04/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 875.798.449

Benaming

(voluit) : Villa Viola

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gelaagstraat 80, 9140 Steendorp

Onderwerp akte :

ONTWERP VAN STATUTEN VZW Villa Viola

1.Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam vzw Villa Viola.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd ten huize van de penningmeester, thans te Gelaagstraat 80, 9140

Steendorp, in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Het adres van de voorzitter (Koningin Astridlaan 44

2880 Bornem) gelegen in het arrondissement Antwerpen wordt gebruikt als 2e adres.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel de educatie, beoefening, bevordering en promotie van de muziek in de ruimste zin.

Teneinde haar doel te realiseren mag de vereniging met uitsluiting van elk winstoogmerk bijdragen en vergoedingen innen om de lasten en kosten m.b.t. de realisatie van het doel te dekken. De vereniging kan roerende en onroerende goederen nodig voor de realisatie voor het doel huren, verwerven of bezitten, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik.

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2. Leden

Artikel 5:

Op de algemene vergadering van 1 juli 2011 hebben voorzitter Anna Marij Verheggen en penningmeester

Agnes Verlinden hun ontslag genomen.

De vzw Villa Viola heeft Tom Van Bel als nieuwe voorzitter en Serge Hamers als nieuwe penningmeester

benoemd.

Het bestuur ziet er sinds 1 juli 2011 als volgt uit:

Tom Van Bel

.Koningin,Astridlaan 44

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

l 11111111167 7I " 111

v beh

aa

Be Stat

GR1FFTE H Ui-lNK

VAN KOOPHANDEL

2 2. 09. 2011

DENDE6~M.~,ONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

2880 Bornem

voorzitter

Serge Hamers

Gelaagstraat 80

9140 Steendorp

penningmeester

Lisbeth Vercruysse

Lodreef 80

3010 Kessel-lo

secretaris

Eddie Coppens

Romeinse weg 14

9140 Tieirode

IT verantwoordelijke

Artikel 6:

Natuurlijke personen die een band hebben met de vereniging kunnen als toegetreden lid worden beschouwd. Hun rechten en plichten en de wijze van toetreding, uittreding en uitsluiting worden geregeld in het huishoudelijk reglement dat wordt goedgekeurd door de raad van bestuur.

Artikel 7:

Natuurlijke personen die door hun steun, know-how, actieve medewerking of bewezen diensten hebben bijgedragen tot de werking van de vereniging kunnen door de raad van bestuur worden benoemd tot erelid van de vereniging. De benoeming kan steeds door de raad van bestuur worden herroepen.

Artikel 8:

De leden maken deel uit van de algemene vergaderingen en zijn stemgerechtigd.

De toetreding gebeurt op voordracht van de raad van bestuur bij beslissing van de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De toegetreden leden noch de ereleden zijn lid van de vereniging. Zij mogen de algemene vergaderingen bijwonen zonder stemrecht.

Artikel 9:

De uittreding en de uitsluiting geschiedt conform art. 12 van de VZW - wet.

Dit wordt bekrachtigd op de eerstvolgende algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen

van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 10:

De raad van bestuur kan bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders beslissen een lid of een toegetreden lid te schorsen in afwachting van een beslissing door de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 11:

De door de leden, de toegetreden leden en de ereleden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur en bekrachtigd door de jaarlijkse algemene vergadering van de vereniging bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Deze bijdrage bedraagt maximaal 25 euro voor de leden, 25 euro voor de toegetreden leden en 75 euro voor de ereleden.

Deze bijdragen zijn jaarlijks verschuldigd, ondeelbaar en niet terug vorderbaar.

3.Algemene vergadering

Artikel 12:

De algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging met gelijk stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat maximaal één lid mag vertegenwoordigen.

Behoudens andersluidende bepalingen in de wet of de statuten worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 13:

De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats uiterlijk 30 april na het voorbije boekjaar teneinde de jaarrekening van dit boekjaar, de begroting van het nieuwe boekjaar en het beleid van de bestuurders goed te keuren.

De algemene vergadering kan steeds worden bijeengeroepen op initiatief van de voorzitter of de raad van bestuur telkens wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Tevens dient de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer 1/3 van de leden hierom verzoekt.

Artikel 14:

De leden worden schriftelijk uitgenodigd minstens 8 dagen voor de vergadering met vermelding van de

agenda en de plaats waar de vergadering wordt gehouden.

Elk voorstel ondertekend door minstens 1/3 van de leden wordt op de agenda gebracht.

Tijdens de algemene vergadering kan slechts over bijkomende agendapunten worden beslist mits unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde leden om dit punt op de agenda te plaatsen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de secretaris-generaal,bij diens afwezigheid door de penningmeester.

Artikel 15:

Een beslissing van de algemene vergadering is vereist voor:

1)De wijziging van de statuten.

2)De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3)De benoeming en de afzetting van de commissarissen/ lesgevers en het bepalen van hun bezoldiging.

4)De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5)De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6)De ontbinding van de vereniging.

7)De uitsluiting en de schorsing van een lid en een toegetreden lid.

Alle gevallen waarin de wet of de statuten dat vereisen.

Artikel 16:

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bijgehouden in een register dat zich bevindt ten huize van de secretaris waar alle leden er inzage van kunnen nemen mits voorafgaand schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur waarna datum, uur en plaats worden afgesproken teneinde van het register inzage te nemen.

Derden kunnen kennis nemen van de beslissingen van de algemene vergadering mits zij een rechtmatig belang kunnen doen gelden dat per aangetekende brief dient te worden overgemaakt aan de raad van bestuur. De secretaris staat in voor de organisatie van de eventuele inzage.

4.Bestuur van de vereniging

Artikel 17:

De raad van bestuur bestaat uit minstens drie en maximaal negen leden, ofwel leden van de verenging ofwel toegetreden leden.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar.

Het mandaat van de bestuurder verkozen om een opengevallen mandaat uit te oefenen eindigt bij het verstrijken van de resterende duur van het mandaat.

Het mandaat van bestuurder wordt onbezoldigd uitgeoefend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 18:

De raad van bestuur verkiest haar leden bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De cumulatie van twee functies is niet toegestaan.

Artikel 19:

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de penningmeester.

De raad van bestuur vergadert op initiatief van de voorzitter of van minstens één bestuurders en/of conform het huishoudelijk reglement. De uitnodigingen worden verstuurd door de secretaris namens deze laatste en de voorzitter.

Om geldig te kunnen beslissen dient minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig te zijn. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder die slechts één bestuurder kan vertegenwoordigen. Beslissingen kunnen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de bestuurder die de vergadering voorzit beslissend.

Bij gebreke aan het vereiste aanwezigheid quorum kan op de volgende vergadering van de raad van bestuur over betreffende agendapunten worden beslist bij gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

De notulen van de vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in een daartoe bestemd register telkens ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze laatste bewaart het register.

Artikel 20:

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de vereniging te besturen en te beheren en kan alle handelingen van beheer en beschikkingen verrichten van welke aard ook welke voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn mits deze niet conform de wet of de statuten tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De werking van de raad van bestuur wordt geregeld door het huishoudelijk reglement, goed te keuren en te wijzigen door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

De raad van bestuur kan bijzondere of beperkte volmachten geven aan een bestuurder of aan derden voor welbepaalde rechtshandelingen.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen zoals voorzien in het huishoudelijk reglement en de werking en de bevoegdheden ervan bepalen.

Een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders is vereist voor het verwerven, verkopen of hypothekeren van onroerende goederen, het stellen van zekerheden en het aanvaarden van schenkingen en legaten.

Artikel 21:

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging. Deze is geldig tegenover derden

verbonden door twee bestuurders welke samen optreden waaronder steeds de voorzitter, de secretaris of

de penningmeester behoudens bijzondere of beperkte volmachten

verleend aan een bestuurder, het dagelijks bestuur of een derde voor welbepaalde

rechtshandelingen.

5.Begroting en rekeningen:

Artikel 23:

Het boekjaar vangt aan op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Artikel 24:

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Deze worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd

.

"

4 ,

Luik B - Vervolg



vergezeld van het jaarverslag opgemaakt door de raad van bestuur en desgevallend het verslag van de' commissaris. De jaarrekening, de begroting, het jaarverslag en in voorkomend geval het verslag van de commissaris worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden.

Artikel 25:

Op voordracht van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering bij gewone

meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden over de aanstelling van een

commissaris. Deze aanstelling geldt voor één werkingsjaar, doch is onbeperkt hernieuwbaar.

Eveneens bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde

leden beslist de algemene vergadering over de eventuele bezoldiging en de afzetting van de commissaris.

6. Ontbinding en vereffening van de vereniging:

Artikel 26:

De vereniging kan worden ontbonden bij besluit van de algemene vergadering mits naleving van de wettelijke en statutaire bepalingen.

Artikel 27:

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en in het bijzonder of zij alleen dan wel samen dienen op te treden en beslissen over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Dit kan uitsluitend worden bestemd voor een vereniging of organisatie met een analoog doel ais de ontbonden vereniging.

De leden, de toegetreden leden en de ereleden noch hun rechtsopvolgers en

rechtverkrijgenden kunnen enige aanspraak doen gelden op het vermogen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VILLA VIOLA

Adresse
GELAAGSTRAAT 80 9140 STEENDORP

Code postal : 9140
Localité : Steendorp
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande