VLAAMSE ARDENNEN ACTIEF, AFGEKORT : VAA

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE ARDENNEN ACTIEF, AFGEKORT : VAA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 883.037.916

Publication

12/07/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

0 3 JULj 2ff13

+iii e39a"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

r114, Yl+rxl:n- 0883.037.916

Beaerning

3 Vlaamse Ardennen Actief

VAA

3~ . ~. r,.4" ; , Vereniging zonder Winstoogmerk

7c,fel Stationsstraat 9 - 9636 Nederzwalm

Qroreecsja akte . Adres- en bestuurswijziging

HOOFDSTUK I; Naam, Zetel, Doef, Duur

Artikel 1: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Vlaamse Ardennen Actief, afgekort VAA.

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te Sint-Hilariuslindestraat 7  9700 Oudenaarde, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Oudenaarde. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen de Vlaamse Ardennen en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de wijziging op haar eerstvolgende vergadering bekrachtigen.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel het aanzetten van mensen tot meer bewegen en het aannemen van

een gezonde en fitte levensstijl, gebaseerd op een sportieve ingesteldheid.

De vereniging wil dit doen door:

1)De eigen organisatie van sportieve activiteiten en doe-evenementen

2)De organisatie van sportieve activiteiten en doe-evenementen op aanvraag

3)Het voorzien van training, coaching en begeleiding van mensen die sporten

4)Het voorzien van cursus, opleiding, coaching en begeleiding van sportinstructoren

De vereniging beperkt zich tot de Vlaamse Ardennen als werkgebied. '

Artikel 4: De vereniging is gemachtigd alle initiatieven te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks aangewezen zijn om dit maatschappelijk doel te verwezenlijken. Zij kan diensten, werken en goederen aan haar leden en aan derden aanbieden. Zij kan in eigen naam zowel ais in naam en/of voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland alle roerende en onroerende verrichtingen doen die kunnen bijdragen tot het bereiken van haar doel. De vereniging kan samenwerkingsverbanden aangaan met andere instellingen, organisaties of personen die een zelfde of een gelijkaardig doel nastreven.

Artikel 5: De vereniging heeft geen bindingen van politieke. ideologische of filosofische aard. Artikel 6: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK ll; Leden

Artikel 7: De VZW telt 3 werkende leden in hoedanigheid van fysieke persoon. Dees Naessens  Waregemsesteenweg 57busl, 9770 Kruishouten, Tijs Naessens  Meersstraat 14, 9790 Wortegem-Petegem  en Fien Naessens  Savooistraat 112, 9600 Ronse

Artikel 8: Vaste leden

#1 Vaste leden zijn de leden die over de ruimste rechten beschikken binnen de VZW, waaronder stemrecht.

#2 Vaste reden zijn fysieke personen of verenigingen en vennootschappen die de dezelfde maatschappelijke belangen behartigen.

#3 Nieuwe vaste leden kunnen worden toegelaten mits schriftelijke kandidatuur. Hiertoe dienen zij hun kandidatuur schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als vast lid op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder enige motivatie beslissen dat de kandidaat niet wordt aanvaard als vast lid.

V4'r5°2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD22

#4 Vaste leden kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor verbintenissen aangegaan met de vereniging.

Artikel 9: Toegetreden leden

#1 Elke fysieke persoon of elke rechtspersoon die een actieve bijdrage heeft geleverd aan de vereniging tot het welslagen van een bepaald doel, kan mits een positieve evaluatie door de raad van bestuur een toegetreden lid van de vereniging worden.

#2 De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

#3 Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en in het huishoudelijk reglement worden omschreven.

#4 Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

#5 Toegetreden leden kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor verbintenissen aangegaan met de vereniging.

Artikel 10: Lidmaatschap

Noch voor vaste leden, noch voor toegetreden worden bepaalde gelden gevraagd als voorwaarde tot

lidmaatschap. De hoedanigheid van lid wordt toegekend aan iemand die aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Artikel 11: Vaste en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel aangetekend schrijven te richten aan de Raad van Bestuur en mits voldoening van alle verplichtingen aangegaan nopens de vereniging. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 12: Beëindiging van lidmaatschap

#1. Als een vast lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap op voorstel van de Raad van Bestuur worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/3 van alle vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

#2. Het vast lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

#3. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door besluit van de Raad van Bestuur of van de Algemene Vergadering uitgesloten worden van lidmaatschap.

HOOFDSTUK [l[; Algemene Vergadering

Artikel 13: De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen tijdens het eerste

kwartaal van het jaar op een plaats, datum en uur die vermeld worden in de uitnodiging.

Artikel 14: De voorzitter van de raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen.

Artikel 15: Alle werkende [eden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen door middel van een gewoon of elektronisch (e-mail) schrijven. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Artikel 16: Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door een ander lid worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum twee volmachten dragen.

Artikel 17: Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet anders bepaalt.

Artikel 18: Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

de wijziging van de statuten,

de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

de kwijting aan de bestuurders,

de goedkeuring van de begroting en de rekening,

de uitsluiting van een vast lid en/of toegetreden lid,

de ontbinding van de vereniging,

Over de wijziging van de statuten en over de ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering

alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer tenminste 2/3 van de leden op de vergadering

aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 19: De beslissingen van de algemene vergadering worden bijgehouden in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar alle leden er inzage kunnen van nemen zonder verplaatsing van het register.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0022

Artikel 20: Alles wat in de wet of de statuten niet is toegekend aan algemene vergadering, ressorteert onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

HOOFDSTUK IV; Raad van Bestuur

Artikel 21: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur

Artikel 22: De Raad van Bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van 1 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 23: De Raad van Bestuur heeft inzake het bestuur van de vereniging de meest uitgebreide macht.

Artikel 24: De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij gebrek aan kandidaten kunnen beide functies toegewezen worden aan eenzelfde bestuurslid.

Artikel 25: De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 26: De vereniging wordt naar buiten toe vertegenwoordigd door de voorzitter en/of de secretaris. Zij hoeven niet samen op te treden.

Artikel 27: De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris. De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt geacht het voorstel verworpen te zijn.

Artikel 28: In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 29: Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en bewaard worden in een speciaal register. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar de werkende leden er inzage kunnen van nemen zonder verplaatsing van het register.

De uittreksels die moeten overlegd worden en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 30: De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet of statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

HOOFDSTUK V; Geldmiddelen, Balans, Begroting

Artikel 31: De geldmiddelen van de vereniging worden verkregen uit het leveren van diensten, schenkingen

en subsidies, steungelden en andere opbrengsten.

Artikel 32: Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke wijze die niet in strijd is met de wet. Artikel 33: Het boekjaar loopt van 1 augustus tot 31 juli.

Artikel 34: Ieder jaar zal de raad van bestuur de rekening van het afgelopen jaar en zijn begroting voor het volgend jaar aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorleggen.

HOOFDSTUK VI; Ontbinding en vereffening

Artikel 35: Bij ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan het netto-actief van het patrimonium moet worden gegeven. Deze bestemming moet in het voordeel zijn van een gelijkaardige sportvereniging.

HOOFDSTUK VII; Niet voorziene gevallen

Ve,ar MDO22

ijrit ouden Luk e -

dyhlhet Artikel 36: Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal geregeld worden volgens de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend oogmerk, de internationale verenigingen zonder winstgevend oogmerk en de stichtingen.

Belgisch Artikel 37: Aile voerschriften van deze statuten die tegenstrijdig zouden zijn of worden met de wet, dienen ongeldig te worden beschouwd zonder dat daarom onderhavige akte als nietig dient te worden aanzien

~ c~~" ti.;!^lrl~7ri Werden ontslaan op 27/06/2013:

- Stijn De Smet, - l3riel 26 9340 Smetlede - Secretaris

- Joris De Kerpel, -Dennelaan 55 bus3 9950 Herzele - Penningmeester

Werden benoemd op 27/06/2013:

- Tijs Naessens  Meersstraat 14, 9790 Wortegem-Petegem - Secretaris

- Fien Naessens  Savooistraat 112, 9600 Ronse - Penningmeester

Opgemaakt te Oudenaarde op 27/06/2013 en heeft getekend,

Dees Naessens, voorzitter.







Op :-sl!_~I'r, li léi:,'4 ~t.cis, E

I

" '.

:U 1 ..~'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VLAAMSE ARDENNEN ACTIEF, AFGEKORT : VAA

Adresse
STATIONSSTRAAT 9 9636 NEDERZWALM-HERMELGEM

Code postal : 9636
Localité : Nederzwalm-Hermelgem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande