VLAAMSE VERENIGING VOOR OBSTETRIE EN GYNAECOLOGIE, AFGEKORT : VVOG

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE VERENIGING VOOR OBSTETRIE EN GYNAECOLOGIE, AFGEKORT : VVOG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.677.034

Publication

29/07/2013
ÿþi MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lllllu~t~I~ui~i~uuM

bi

E St

uruFFIC i=icCi i"i BANK VAN KOOI°H!`,NDEL.

1 8 JULI 2013

DENDERMONDE

(-sr Mie

Ondernemingsnr : 408.677.034

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie

(verkort) " VVOG

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Azalealaan 10 bus 3, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Bestuurswijziging

1. Bestuurswijziging

De Algemene Statutaire Ledenvergadering van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie op 2 maart 2013 te Gent, aanvaardt het ontslag van de uittredende Bestuurders Dr Bart Bollen, Dr Luc De Baene, Prof Paul Devroey, Prof Yves Jacquemyn, Dr Mireille Merckx, Dr Willem Ombelet, Dr Koen Traen, Dr Johan Van Wiemeersch, Prof Ignace Vergote,

en benoemt tot hun vervanging: Dr Bart Bollen, Dr Jan Bosteels, Prof Luc De Catte, Dr Carine De Rop, Prof Diane De Neubourg, Prof Jan Deprest, Prof Jan Gerris, Dr Mireille Merckx, Dr Guy Orye, Dr Anke Thaens, Prof Herman Tournaye, Dr Koen Traen, Prof Ignace Vergote, Dr Guy Verhuist, Prof Steven Weyers.

De bestuurders werden benoemd bij bestuursvergadering van 2 maart 2013:

tot voorzitter: Dr Jan Bosteels - 62.04.02-343.54

tot Secretaris: Dr Koen Traen - 74.12.18-057.71

tot vicevoorzitter: Dr Mireille Merckx - 55.04.14-054.30

tot penningmeester: Dr Bart Bollen - 70.05.05-249.39

tot lid: Prof Jan Gerris - 52.0511-053.65

tot lid: Dr Guy Orye - 650831 289.08

tot lid: Prof Herman Tournaye - 610506 091.75

tot lid: Prof Ignace Vergote - 55.08.20-215.08

tot lid: Prof Steven Weyers - 700616 015.47

tot vertegenwoordiger Beroeps belangencommissie: Dr Guy Verhuist - 640525- 097.47

tot vertegenwoordiger assistenten: Dr Anke Thaens - 850820 080.94

tot voorzitter Werkgroep Algemene Gynaecologie: Prof Jan Deprest - 600215 207 35

tot Voorzitter Werkgroep Reproductieve Geneeskunde: Prof Diane De Neubourg - 650610 422.06

tot voorzitter Werkgroep Oncologische Gynaecologie: Dr Carine De Rop - 590605 314.41

tot voorzitter Werkgroep Verloskunde: Prof Luc De Cette - 59.11.05-241.52

voor echt verklaard,

Dr Koen Traen, secretaris

Dr Jan Bosteels, voorzitter

Op de laatste blz. van Lulk Lul BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

20/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V beh,

aai

Bel Staa

1111

111111111.11las3*

V~N i~Q~P}-lÁ[-~ ~~~Lh

1 1 Mil 2012

DENC~,~.tet+~~NDE

Ondernemingsnr : 408.677.034

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie

(verkort) : VVOG

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Azalealaan 10 bus 3, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Wijziging Statuten

VLAAMSE VERENIGING VOOR OBSTETRIE EN GYNAECOLOGIE

STATUTEN

Onder de stichtende leden, Robert De Rom, Destelbergen, Gustaaf Huyghebaert, Mechelen, Henri Lamiroy, Brugge, Franz Uyttenbroeck, Antwerpen en Amatus Van Waes, Genk werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht, waarvan de statuten als volgt worden vastgelegd:

Art.1 - Benaming

De vereniging werd opgericht onder de benaming: "Vereniging van Nederlandstalige Gynaecologen van België" en later op de statutaire vergadering van 17 maart 1984 werd de naam aangepast tot "Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie", afgekort "VVOG"

Art.2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Azalealaan 10, bus 3,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De zetel kan door de Algemene Vergadering worden verplaatst naar iedere andere plaats binnen het

Nederlandstalig taalgebied in België of Brussel.

Art.3  Doel en activiteiten

De VVOG stelt zich tot doel:

" Het wetenschappelijk karakter en de kwaliteitsvolle uitoefening van het beroep te verhogen

" Het professionele karakter en het verdedigen van de beroepsbelangen te verhogen

" Het sociale karakter, de contacten tussen de leden te bevorderen

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder

meer:

" kwaliteitsvoile perinatale zorg

" preventie en behandeling van gynaecologische en reproductieve aandoeningen

" samenwerking niet andere nationale en internationale instellingen die gelijkaardige doelstellingen nastreven, expertise ter beschikking stellen aan de overheid en de industrie, in het kader van gynaecologische, reproductieve en perinatale aandoeningen.

Voornoemde opsomming van activiteiten is niet exhaustief. De VZW kan alle handelingen verrichten en activiteiten ontplooien die met hoger versnelde ideële niet-winstgevende doelstelling in verband staan, daaruit voortvloeien of daartoe bevorderlijk kunnen zijn en die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan. Zo ondermeer, kan de VZW samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in het kapitaal van, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen van private of publieke aard, naar Belgisch of naar buitenlands recht Tevens kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De belanghebbenden van de VVOG zijn de patiënten, patiëntenverenigingen, overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen, ministeriële commissies, andere binnen- en buitenlandse verenigingen, verzekeringsinstellingen, medische industrie, andere specialismen, huisartsen, andere zorgverstrekkers en de media.

De voertaal zal de Nederlandse taai zijn.

Art.4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art.5 - Leden

Het aantal leden is onbeperkt.

Er zijn 4 categorieën van leden: effectieve leden, ereleden, leden van verdienste en aspirant leden.

Art.6 - Lidmaatschap

Elke gynaecoloog verloskundige die als dusdanig erkend is door de hiertoe bevoegde wettelijke instanties en goede naam en faam geniet, kan zich kandidaat stellen als effectief lid. De kandiaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als effectief lid op zijn eerstvolgende vergadering en dit bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

Effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven.

Elke arts die in een voor gynaecologie-verloskunde erkende stagedienst wordt opgeleid en goede naam en faam geniet, kan bij de vereniging een schriftelijke aanvraag indienen om aspirant lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als aspirant lid.

Aspirant leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Zij hebben geen stemrecht, doch enkel een adviserende stem.

De Raad van Bestuur kan tot slot ereleden en leden van verdienste aanvaarden, omwille van hun hoedanigheid, functie of bevoegdheid. Ereleden dienen erkend te zijn als gynaecoloog-verloskundige. Een lid van verdienste moet geen gynaecoloog-verloskundige zijn. Ereleden en leden van verdienste hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Zij hebben geen stemrecht, doch enkel een adviserende stem, tenzij zij effectief lid waren voor hun benoeming tot erelid.

Art.7 - Lidmaatschapsbijdrage

De effectieve leden en de aspirant leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering. Deze bijdrage is opeisbaar veertien dagen na haar vaststelling door de Algemene Vergadering.

Art.8  Ontslag

leder lid kan zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven (per fax, per gewone brief, per aangetekend schrijven of per elektronische post) te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan,

Een ontslagnemend lid zal echter wel verplicht worden tot betaling van de reeds opeisbare bijdragen en tot deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Elk lid dat gedurende twee jaar zijn bijdrage niet heeft betaald, wordt geacht van rechtswege ontslag te hebben genomen.

Art. 9 - Uitsluiting

De Algemene Vergadering kan beslissen tot uitsluiting van een effectief lid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, met een twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Het effectief lid waarvan de uitsluiting van lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht te worden gehoord. Opgave van redenen is evenwel niet vereist.

Aspirant leden, ereleden en leden van verdienste die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10 - Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging en kan geen teruggave vorderen van gestorte bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde tijdens hel lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz...

Art.11  Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur van vijftien bestuurders, waarvan veertien stemgerechtigde bestuurders die effectief lid zijn van de vereniging en één niet- stemgerechtigde bestuurder aspirant lid is van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur is samengesteld als volgt

-negen bestuurders benoemd op voorstel van de Raad van Bestuur

-één bestuurder benoemd op voorstel van de Raad van Bestuur ter verdediging van de Beroepsbelangen

-één bestuurder benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de Vlaamse Werkgroep Algemene

Gynaecologie

-één bestuurder benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de Vlaamse Werkgroep Reproductieve

Geneeskunde

-één bestuurder benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de Vlaamse Werkgroep Verloskunde

-één bestuurder benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de Vlaamse Werkgroep Oncologische

Gynaecologie.

-één bestuurder benoemd op voordracht van de aspirant leden.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn twee maal herbenoembaar. Na een periode van 3 jaar buiten de Raad van Bestuur kan een bestuurder opnieuw voor 3 perioden van 3 jaar benoemd worden.

Indien het mandaat van een bestuurder vroegtijdig een einde neemt, wordt in diens vervanging voorzien bij beslissing van de eerstvolgende algemene vergadering. De nieuw benoemde bestuurder zal het mandaat van zijn voorganger beëindigen. Een bestuurslid dat vier opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur niet bijwoont en die geen overmacht kan aantonen, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een vicevoorzitter, een secretaris, en een penningmeester, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten, Opdat een bestuurder kan worden verkozen als voorzitter, dient hij reeds gedurende ten minste drie opeenvolgende jaren bestuurder te zijn geweest. De voorzitter wordt vervangen door de vicevoorzitter telkens wanneer hij niet in staat is zijn functie te vervullen.

De Raad van Bestuur verkiest onder zijn leden eveneens een voorzitter van de Commissie Wetenschappelijke Programmatie. Deze Commissie Wetenschappelijke Programmatie plant de wetenschappelijke programma's van de vereniging en is samengesteld uit de [eden van de Raad van Bestuur en minstens één vertegenwoordiger van iedere Vlaamse Universiteit met een Medische Faculteit.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen bij wijze van schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Art.12  Bevoegdheid, intern bestuur Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van een reglement van orde.

Hij is bovendien bevoegd alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, en o.m. het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen; het onderschrijven van huur- en verhuurovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden of verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten; het aanvaarden van een gift onder de levenden of bij testament; het beleggen van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken met of zonder beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van alle zakelijke waarborgen, voorts afstand doen van alle rechten en vorderingen,

~ R

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

opheffingen en machtigingen tot doorhaling met of zonder kwitantie van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag of verzet.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere bestuurders of niet-bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Deze overdracht kan evenwel geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art.13 - Vertegenwoordiging Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij

vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige volmacht.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art.14- Vergaderingen, beraadslaging en beslissing Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen achtentwintig dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De oproeping geschiedt bij gewone of elektronische post, verstuurd minstens drie dagen voor de vergadering, en bevat de agenda. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig art. 10 V&S-wet alsook van belanghebbende derden. De Raad van Bestuur beslist of de derde belanghebbende is. De effectieve leden en belanghebbende derden kunnen op schriftelijk verzoek afschriften en uittreksels bekomen van deze notulen,

Het bestuurslid dat de aspiranten vertegenwoordigt heeft geen stemrecht.

Art. 15 - Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogens-irech-te-ilijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de be-,voegd-iheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders váór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en ont-ihoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het be-trek-.king heeft,

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaats-heb-ben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art 16 - Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Art.17 - Dagelijks Bestuur

Met dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegen-woordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan een orgaan van dagelijks bestuur. Dit orgaan van dagelijks bestuur is samengesteld uit de voorzitter, vicevoorzitter, secretaris en penningmeester.

41 ' "

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De dagelijks bestuurders zijn bevoegd om gezamenlijk te handelen en dit zowel wat betreft het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur.

In afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 25.000 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag

moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die zowel wegens hun minder belang ais wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk , dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Art.18 - Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden.

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

-de wijziging van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de kwijting aan de bestuurders

-de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een effectief lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage en de maximale lidmaatschapsbijdrage

Art.19 -De jaarlijkse bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zullen gehouden worden op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile effectieve leden verstuurd per fax, per e-mail, per gewone post of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het effectief lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris.

De Algemene Vergadering wordt door de voorzitter bijeengeroepen in de gevallen voorzien door de statuten of wanneer een vijfde van de effectieve leden zulks vraagt.

De oproepingen warden getekend door de voorzitter en vermelden de agenda. Elk voorstel dat ten minste door één twintigste van de leden is ondertekend, wordt op de agenda gebracht.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door zijn plaatsvervanger.

Alle leden, zowel effectieve leden, aspirant leden, ereleden als leden van verdienste, moeten tot de Algemene Vergadering worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering.

Art.20 -

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De aspirant leden, ereleden en leden van verdienste hebben geen stemrecht en beschikken enkel over een raadgevende stem.

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Bij het nemen van beslissingen mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en daarmee instemmen.

De leden Kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maximum vijf schriftelijke volmachten dragen.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art.21 - Wijziging van de statuten

De Algemene Vergadering kan slechts over een wijziging van de statuten beraadslagen indien de

voorgestelde statutenwijziging in de oproepingsbrief is vermeld en indien minstens twee derden van de

effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is, en minstens twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden het voorstel tot statutenwijziging aanvaarden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

4 VoOr-' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid zoals hierboven uiteengezet, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Die tweede vergadering wordt tussen de 16de en 30ste dag na de eerste vergadering gehouden.

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel van de vereniging, kan zij slechts worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art.22 - Rekeningen, begrotingen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar en uiterlijk binnen zes maanden na de afsluitingsdatum worden de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De jaarrekeningen en begrotingen liggen, samen met de bewijskrachtige stukken, ter inzage van de effectieve leden,

Art.23 - Ontbinding, vereffening

De Algemene Vergadering kan slechts beraadslagen en beslissen over de vrijwillige ontbinding van de vereniging wanneer minstens twee derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval dit aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, dan wordt tussen de 16de en 30ste dag na de eerste vergadering een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De beslissing tot ontbinding vereist in ieder geval een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars, waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Elke beslissing betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het netto-actief wordt binnen een maand na de dagtekening ervan neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Na aanzuivering van het passief en na terugkeer der giften, legaten aan de schenkers of hun rechthebbenden (voor zover deze terugkeer in de schenkingsakte of in het testament werd bedongen, en voor zover de vordering ervan gedaan werd binnen het jaar van de publicatie van ontbinding) beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het batig saldo aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent,

Art, 23 - Diverse bepalingen

Voor al wat niet voorzien is in de statuten, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921,

zoals laatst gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 (B.S, 11/12/2002).

Koen Traen, 1e Secretaris

Ignace Vergote, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMSE VERENIGING VOOR OBSTETRIE EN GYNAECO…

Adresse
AZALEALAAN 10, BUS 3 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande