VOETBALCLUB EENDRACHT HOUTEM , AFGEKORT : V.C.E.H.

Association sans but lucratif


Dénomination : VOETBALCLUB EENDRACHT HOUTEM , AFGEKORT : V.C.E.H.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.085.503

Publication

17/11/2014
ÿþ. ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-^\\~

y rfj/ S~

~ r.o

r--- MaNf7 EUR BELGE GentAfdeling Oudenaarde

O7 _11_ ZOM 2 8 OOST. 2014

BELGISC Griffie

11111110 8

111H





Benaming : Voetbalclub Eendracht Houtem

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kloosterstraat 16, 9520 Sint-Lievens-Houtem

Ondernemingsnr : 0422085503

Voorwerp akte : Wijzigingen

Op de algemene statutaire vergadering van 2 oktober 2014 werden volgende vaststellingen gedaan en beslissingen genomen:

1.0ntslag bestuursleden:

Volgende bestuursleden gaven hun ontslag:

Robert Janssens, Diepestraat 58, 9520 Sint-Lievens-Houtera

Kristof Rottiers, Katveld 8, 9520 Vlierzele

Freddy De Smet, Molenberg 4, 9630 Zwalm

Hubert Van Vaerenbergh, Meester Hunninckstraat 39, 9472 Iddergem

Denise Brackman, Beekstraat 1, 9520 Sint-Lievens-Houtera

Christiaan Van Wassenhove, Krabbenijckstraat 64, 9520 Sint-Lievens-Houtem

Christine De Latte, Merehoekstraat 97, 9550 Herzele

Seeuws Danny, Diepestraat 92, 9520 Sint-Lievens-Houtem

Baudewijn Donald, Pofbroek 98, 9520 Sint-Lievens-Houtem

2. Vaststelling van de bestuursraad:

De Raad van Bestuur van de vzw Voetbalclub Eendracht Houtera als volgt is samengesteld:

Wilfried Van den Nest, Sint-Lievensstraat 30, 9520 Sint-Lievens-Houtem

Gaston Lenssens, Wettersesteenweg 49, 9520 Sint-Lievens-Houtem

De Beer Robert, senator Verbruggenlaan 189520 Sint-Lievens-Houtem

Roger De Clercq, Benedenstraat 70, 9520 Bavegem

Carlos Van Heghe, Kappellekouter 81, 9520 Sint-Lievens-Houtem

3, De Raad van Bestuur besliste eenparig volgende personen aan te duiden of te herbevestigen in hun

functie:

Wilfried Van den Nest, bestuurder penningmeester/ondervoorzitter

Hubert Van Vaerenbergh

Uittredend Bestuurder/Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

08/01/2015
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



111111111111.11,111,1,!111 IHhI

Gent

Afdeling Oudenaarde

2 6 DEC. 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0422.085.503

Benaming

(voluit) : Voetbalclub Eendracht Houtem

(verkort) : V.C.E.H.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetei : Kloosterstraat 16, 9520 Sint-Lievens-Houtem

Onderwerp akte : BENAMING - DOEL - STATUTEN - BENOEMINGEN

Uittreksel uit het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering van donderdag 23 oktober 2014, georganiseerd conform de statuten van de vereniging en de wet van 27 juni 1921 en samengekomen in geldige samenstelling om te genoemde besluiten te kunnen nemen.

1.Goedkeuren wijziging van naam en herformulering van het doel van de vereniging

De algemene vergadering heeft met éénparigheid van stemmen een naamswijziging en herformulering van het doel van de vereniging goedgekeurd.

De nieuwe benadering van de vereniging luidt :

« VC Eendracht Houtem », afgekort « V.C.E.H. »

De herformulering van het doel van de vereniging luidt

« De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de lichamelijke opvoeding van de sport in het algemeen en van de voetbalsport in het bijzonder. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, inclusief maar niet beperkt tot : het verzorgen van de technische en sportieve opleiding en deelname aan wedstrijden in zowel vrienschappelijk als competitieverband. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stelten en niet-sportieve activiteiten organiseren, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend bestemd is voor het doel waarvoor de vereniging werd opgericht. De vereniging is pluralistisch georiënteerd en staat open voor alle levensbeschouwingen. Tegenover politieke instellingen stelt de vereniging zich strikt neutraal op. »

2.Goedkeuren wijziging van de statuten van de vereniging

De algemene vergadering bijeen op 23 oktober 2014, beraadslagend en beslissend overeenkomstig artikels'

" van de Wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig haar statuten, heeft hierna volgende statutenutswijziging aangenomen met éénparigheid van stemmen, waardoor de vroegere artikels 1 tot en met artikel 19 van de statuten verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 5 november 1981 en gewijzigd zoals verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 18 april 1985 en 24 februari 1995, worden opgegeven, herhaald of vervangen door de onderstaande nieuwe artikels (artikel 1 tot en met artikel 23) die de stichtingsstatuten en alle wijzigingen coördineren. De leden van de Algemene Vergadering verklaren dat zij vooraf en binnen de wettelijke termijnen kennis hebben genomen van de wijzigingen van de statuten.

TITEL I : NAAM  ZETEL DOEL

Artikel 1, De vereniging draagt de naam: « VC Eendracht Houtem », afgekort « V.C.E.H. », heeft de rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk en is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond onder stamboeknummer 8725.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9520 Sint-Lievens-Houtem, Kloosterstraat 16. Hij kan door de algemene vergadering elders worden gevestigd, bij voorkeur binnen dezelfde gemeente. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent, afdeling Oudenaarde. Elk boekjaar start op 1 januari en eindigt op 31 december,

Op de laatste blz. van Lui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

ruSOD 2.2

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de lichamelijke opvoeding van de sport in het algemeen en van de voetbalsport in het bijzonder, Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, inclusief maar niet beperkt tot : het verzorgen van de technische en sportieve opleiding en deelname aan wedstrijden in zowel vrienschappelijk als competitieverband. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen en niet-sportieve activiteiten organiseren, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend bestemd is voor het doel waarvoor de vereniging werd opgericht. De vereniging is pluralistisch georiënteerd en staat open voor alle levensbeschouwingen. Tegenover politieke instellingen stelt de vereniging zich strikt neutraal op.

Artikel 4. De vereniging kan alle wettelijke middelen gebruiken om haar doel te bereiken. De vereniging werd voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering met de wettelijk vereiste meerderheid.

Artikel 5. De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de KBVB, van de FIFA en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de KBVB, van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft. De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven. Na uitputting van de voorgeschreven statutaire procedure zal een scheidsrechterscollege, samengesteld uit drie leden van de Arbitragecommissie van de KBVB alle geschillen nopens het beheer van de club die binnen de club ontstaan en die onder de toepassing van onderhavig reglement vallen beslechten, Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen en  richtlijnen zullen aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht voorgelegd worden. Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal aan de arbitrage van de TAS (Tribunal Arbitral du Sport) in Lausanne (Zwitserland) voorgelegd worden.

Artikel 6, De vereniging erkent en aanvaardt dat de VFV, waarbij zij aangesloten is, het Vlaams Doping Tribunaal gemachtigd heeft om haar disciplinaire bevoegdheid inzake doping uit te voeren voor wat betreft de sporter die door de vigerende reglementering van de Vlaamse Gemeenschap gekwalificeerd is als elitesporter, en dat de andere sporters onder de bevoegdheid van de door deze reglementering opgerichte disciplinaire commissies vallen. De vereniging erkent dat het Vlaams Doping Tribunaal haar eigen procedurereglement toepast, dat in haar reglement van inwendige orde wordt opgenomen.

TITEL II : LIDMAATSCHAP  BEVOEGDHEDEN  ORGANEN

Artikel 7. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Alleen de effectieve leden bezitten het volledig lidmaatschap, worden uitgenodigd op de algemene vergadering en zijn er stemgerechtigd. Hun aantal is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

Artikel 8. De voorwaarden, rechten, plichten en formaliteiten betreffende toetreding en uittreding van toegetreden leden wordt bepaald in het huishoudelijk reglement. Een persoon kan slechts effectief lid van de vereniging worden als die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt toegelaten. De Algemene Vergadering heeft hierover vrijheid van beslissing, Elk effectief en toegetreden lid kan ten aller tijde uit de vereniging treden. Het ontslag mcet per brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken,

Artikel 9. De bijdrage tot lidmaatschap bedraagt jaarlijks maximum E 50,00. Deze bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering. Het niet betalen van het lidgeld en / of het niet langer voldoen aan de gestelde lidmaatschapsvoorwaarden, opgesteld in het binnenhuisreglement hebben van rechtswege ontslag uit de vereniging tot gevolg.

Artikel 10. Het huishoudelijk reglement van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur opgesteld. en dient ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering te worden voorgelegd.

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens vijf leden verkozen op de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur. Een mandaat kan beëindigd worden door ontslag, afzetting of overlijden. Enke! de Algemene Vergadering kan met tweederde meerderheid leden van de Raad van Bestuur afzetten. Een lid van de Raad van Bestuur kan ten aller tijde ontslag nemen-uit de vereniging bij middel van een aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de voorzitter zelf ontslag neemt uit de Raad dient hij de secretaris per aangetekend schrijven op de hoogte te brengen van dit ontslag. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Artikel 12. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van diegene die door de wet of statutair uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden en is bevoegd daden van beschikking te stellen. De bevoegdheden worden uitgeoefend ais college. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de ondervoorzitter.

Artikel 13. De Algemene Vergadering kan een Dagelijks Bestuur oprichten. De samenstelling van het Dagelijks Bestuur wordt bepaald in het binnenhuisreglement van de vereniging.

Artikel 14. De Raad van Bestuur draagt zorg voor de interne organisatie van de vereniging. Hij kan echter zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere effectieve leden of aan het Dagelijks Bestuur.

Artikel 15. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter, op vraag van ten minste twee bestuurders of tevens op tijdstippen die door het huishoudelijk reglement bepaald worden. De Raad van Bestuur mag beslissingen nemen telkens als een meerderheid der bestuurders aanwezig is. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige

Es

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend. Een bestuurder kan niet stemmen bij volmacht.

Artikel 16. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden een door de Raad van Bestuur vastgesteld bedrag volstaat de handtekening van één van hen.

Artikel 17. Rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging, als eiseres of als verweerster, op beslissing van de Raad van Bestuur ingespannen. De opvolging en controle van deze rechtsvorderingen worden aan de voorzitter toevertrouwd.

Artikel 18. De Algemene Vergadering is samengesteld uit effectieve leden van de vereniging. In de eerste helft van elk werkjaar wordt minstens één Algemene Vergadering samengeroepen door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal eveneens door de Raad van Bestuur worden samengeroepen wanneer de toestand van de vereniging dat vereist of wanneer één vijfde van de effectieve leden erom verzoekt.

Artikel 19. De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt bij gewoon briefschrijven en bevat de agenda. De uitnodiging wordt aan alle effectieve leden ten minste acht dagen vooraf toegezonden. De effectieve leden beschikken na ontvangst van de uitnodiging over vijf werkdagen te rekenen vanaf de postdatum van de uitnodiging, om schriftelijk agendapunten in te dienen op het secretariaat van de vereniging. Indien niet strijdig met de wet of met de belangen van de vereniging zullen deze punten onder de rubriek "varia" op de agenda van de vergadering worden ingeschreven. De Algemene Vergadering kan rechtsgeldig beslissen over agendapunten die niet op de uitnodiging voorkomen,

Artikel 20. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De secretaris van de Algemene Vergadering is die van de Raad van Bestuur.

Artikel 21, Alleen de Algemene Vergadering is bevoegd om te beraadslagen over de volgende punten: wijziging van statuten, wijziging van het binnenhuisreglement, aanvaarding en ontslag van effectieve leden, uitsluiten van leden, benoeming, ontslag en afzetting van bestuurders, goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de ontbinding van de vereniging, vastleggen van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een venootschap met een sociaal oogmerk, de ontbinding van de vereniging, alsook aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 22. De beslissingen van de Algemene Vergadering kunnen slechts geldig zijn indien voldaan is aan de bijzondere voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid zoals bepaald bij artikel 6 tot en met artikel 8 van de wet van 2 mei 2002 waarbij aan de vereniging rechtspersoonlijkheid wordt verleend. De beslissingen worden opgetekend in het daartoe bestemde register en op de maatschappelijke zetel bewaard. Uitreksels worden op aanvraag van leden afgeleverd.

Artikel 23. In geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto actief van de vereniging toegekend aan verenigingen met gelijkaardig doel, te bepalen in het ontbindingsbesluit van de Algemene Vergadering. Vanaf de ontbinding van de vereniging wordt een vereffenaar aangeduid die de nog bestaande rekeningen vereffent en het overblijvende nettoactief verdeelt onder de geslecteerde verenigingen.

3,Goedkeuren van het huishoudelijk reglement van de vereniging

De leden van de Algemene Vergadering verklaren dat zij vooraf en binnen de wettelijke termijnen kennis hebben genomen van het Huishoudelijk Reglement. De algemene vergadering keurt dit reglement goed met éénparigheid van stemmen.

4.Samenstelling van de Raad van Bestuur : benoemingen

De Algemene Vergadering van de vereniging heeft op de buitengewone vergadering van 23 oktober 2014, overeenkomstig artikel 11, artikel 12 en artikel 21 van de statuten volgende wijzigingen in de bestuursorganen goedgekeurd:

Volgende leden werden met onmiddellijke ingang benoemd tot bestuurder

" GLORIEUS John, geboren op 09/09/1970 te Zottegem, wonende te 9521 Sint-Lievens-Houtem;

" ROSELETH Bart, geboren op 17/02/1976 te Asse, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem;

" SPELIERS Davy, geboren op 16/06/1983 te Zottegem, wonende te 9521 Sint-Lievens-Houtem;

" VAN DRIESSCHE Wim, geboren op 13/01/1967 te Zottegem, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem; en

" VAN WASSENHOVE Michael, geboren op 09/01/1988 te Jette, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem.

De Raad van Bestuur van de vereniging benoemde op de vergadering van 23 oktokber 2014:

Tot voorzitter

VAN DRIESSCHE Wim, geboren op 13/01/1967 te Zottegem, wonende te Sint-Lievens-Houtem

Tot ondervoorzitter :

VAN DEN NESTE Wilfried, geboren op 28/01/1946 te Zottegem, wonende te Sint-Lievens-Houtem

MaU 2.2

~r

Voor--

kehoude aan het Bef isch

Staafblad

Luik B - Vervolg

Tot secretaris

VAN WASSENHOVE Michael, geboren op 09/01/1988 te Jette, wonende te Sint-Lievens-Houtera

Tot penningmeester ;

GLORIEUS John, geboren op 09/09/1970 te Zottegem, wonende te Sint-Lievens-Houtera

Bijgevolg luidt de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van de VZW:

'VAN DRIESSCHE Wim, Voorzitter

.VAN DEN NESTE Wilfried, Ondervoorzitter

'VAN WASSENHOVE Michael, Secretaris

" GLOR1EUS John, Penningmeester

" DE BEER Robert, Bestuurder

'DE CLERCQ Roger, Bestuurder

" LENSSENS Gaston, Bestuurder

" ROSELETH Bart, Bestuurder

" SPELIERS Davy, Bestuurder

" VAN HEGHE Carlos, Bestuurder

5.Samenstelling van het Dagelijks Bestuur : benoemingen

Volgende leden werden met éénparigheid van stemmen en met onmiddellijke ingang benoemd tot lid van het dagelijks bestuur:

" DE WANDEL Lieven, geboren op 31/03/1970 te Zottegem, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem;

" GLORIEUS John, geboren op 09/09/1970 te Zottegem, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtera;

" ROSELETH Bart, geboren op 17/02/1976 te Asse, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem;

" SPELIERS Davy, geboren op 16/06/1983 te Zottegem, wonende te 9521 Sint-Lievens-Houtem;

" VAN DEN NESTE Wilfried, 2810111946, Sint-Lievens-Houtem;

" VAN DRIESSCHE Wim, 13/01/1967, Sint-Lievens-Houtem;

" VAN WASSENHOVE Christian, 15/08/1962, Sint-Lievens-Houtem; en

" WATTÈ Dirk, 02/02/1968, Sint-Lievens-Houtem,

6. Goedkeuren register van Effectieve Leden

De Algemene Vergadering keurt met éénparigheid van stemmen en conform artikel 8 van de statuten van de vereniging de ledenlijst opgesteld dcor de Raad van Bestuur op 23 oktober 2014 goed en benoemt daarmee alle leden voorkomend op het register tot effectief lid van de vereniging, voor zoverre zij nog geen effectief lid waren.

Opgesteld en rechtsgeldig ondertekend volgens artikel 16 van de statuten van de vereniging:

Wim Van Driessche, Bestuurder-Voorzitter

Michael Van Wassenhove, Bestuurder-Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOETBALCLUB EENDRACHT HOUTEM , AFGEKORT : V.…

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 16 9520 SINT-LIEVENS-HOUTEM

Code postal : 9520
Localité : SINT-LIEVENS-HOUTEM
Commune : SINT-LIEVENS-HOUTEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande