VOGELWIJK LOKEREN, AFGEKORT : VWL

Association sans but lucratif


Dénomination : VOGELWIJK LOKEREN, AFGEKORT : VWL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.630.085

Publication

09/04/2015
ÿþ MDD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN

11,

" 150518

KOOPHANDEL GENT

2 7 MAART 2015

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr OY~ S

Benaming

(voluit) : Vogelwijk Lokeren VZW

(verkort) VWL

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zwaluwstraat 16, 9160 Lokeren

Onderwerp akte : Oprichting - statuten

Statuten VOGELWIJK LOKEREN VZW in oprichting

Maatschappelijke zetel : Zwaluwstraat 16, 9160 Lokeren.

Goedgekeurd tijdens de stichtingsvergadering van Vogelwijk Lokeren vzw in oprichting, te Lokeren op 23 februari 2015.

Heden, 23 februari 2015, zijn volgende oprichters, stichtende leden, samengekomen en hebben wij de vereniging zonder winstoogmerk 'Vogelwijk Lokeren' opgericht. De huidige samenstelling van de raad van bestuur is als volgt:

I.Haentjens Patrick, Leeuwerikstraat 76, 9160 Lokeren, geboren op 23/05/1960 - voorzitter 2.Heyman Dries, Nachtegaallaan 16, 9160 Lokeren, geboren op 05)05/1973 - ondervoorzitter 3.Oelbrandt Marcel, Zwaluwstraat 16, 9160 Lokeren, geboren op 13/03/1947 - secretaris 4.Van Malderen Freddy, Leeuwerikstraat 30, 9160 Lokeren, geboren op 03/11/1954 - penningmeester

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Vogelwijk Lokeren".

Artikel 2

Vogelwijk Lokeren is gevestigd Zwaluwstraat 16, 9160 Lokeren, in het gerechtelijk arrondissement Oost-

Vlaanderen. De bevoegde griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel is gelegen te Dendermonde.

Artikel 3

De vereniging Vogelwijk Lokeren vzw heeft tot doel bij te dragen tot de bevordering van de wijkwerking en de goede onderlinge relaties van de inwoners van de wijk.

Voor verwezenlijking van haar doelstellingen kan de vereniging activiteiten organiseren zoals (niet limitatief)' socio-culturele activiteiten, sport en ontspanning in de vrijetijdssfeer

Voor verwezenlijking van haar doelstellingen kan de vereniging werkgroepen oprichten, De werkgroepen zijn onderworpen aan de statuten.

Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

Artikel 4

Er zijn minstens vijf effectieve leden.

Artikel 5

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

N,OD 2.2

Artikel 6

De vereniging is samengesteld uit effectieve en toegetreden leden. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht. De toegetreden leden mogen de Algemene Vergadering bijwonen maar hebben geen stemrecht. Toegetreden leden zijn ondermeer de leden van de werkgroepen, de steunende leden en de ereleden. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage bedraagt maximum 25,00 EUR.

Doorheen de tekst van de statuten verwijst de term 'leden' naar de effectieve leden.

Een ieder kan toetreden tot de vereniging als effectief of toegetreden lid, mits men met gewone meerderheid door de algemene vergadering als dusdanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk te richten tot de raad van bestuur,

Uitreding is ten allen tijde vrij. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 7

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van de vergoeding van de gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 8

De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen, in de loop van het eerste semester. Bijkomende vergaderingen zijn mogelijk, bvb. voor het voorbereiden van de begroting. Het besluit tot bijeenroepenting van de algemene vergadering wordt genomen door een beslissing van de raad van bestuur. De voorzitter of de secretaris vervullen de oproepingsmodaliteiten.

Op vraag van één vijfde van de effectieve leden moet door de raad van bestuur een algemene vergadering worden bijeengeroepen. De bijeenroeping gebeurt binnen de 21 dagen na het verzoek en de vergadering vindt plaats uiterlijk de veertigste dag na het verzoek. De oproeping gebeurt bij gewone brief of e-mail, met vermelding van de dagorde. De uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voor de vergadering verzonden.

De agenda van een algemene vergadering steeds kan worden uitgebreid op verzoek van één twintigste van de effectieve leden: op hun verzoek moeten deze extra punten aan bod komen. Dit recht geldt tot uiterlijk 24 voor aanvang van de vergadering.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, echter dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of zijn vervanger.

Een effectief lid heeft op de algemene vergadering het recht zich te laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Er mag dus gestemd worden bij volmacht. Elke volmachtdrager kan slechts over één volmacht beschikken.

Voor niet alle beslissingen is de vermelde stemmen- en aanwezigheidsvereiste voldoende. Er is een bijzondere meerderheid vereist voor: statutenwijzigingen, ontbinding van de vzw, wijziging van het doel en de uitsluiting van een lid:

-Voor de wijziging van de statuten moet aan volgende vcorwaarden voldaan worden:

2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

-Voor het uitsluiten van een lid moet aan vclgende voorwaarden voldaan worden: geen aanwezigheidsvereiste

2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

-Voor de wijziging van het doel van de vzw, de omzetting in een vennootschap met

sociaal oogmerk en de ontbinding van de vzw moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan,

Bij "gewcne meerderheid" worden de onthoudingen en de ongeldige stemmen niet meegeteld in de beoordeling. In de gevallen waarvoor de wet of de statuten in een bijzondere stemmenmeerderheid voorzien, worden de onthoudingen en de ongeldige stemmen meegeteld als tegenstemmen.

Artikel 9

De algemene vergadering heeft alle bevoegdheden die de wet haar toekent:

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en ontslaan van bestuurders

-het benoemen en ontslaan van commissarissen alsook het bepalen van de bezoldiging van de

commissarissen in geval er een bezoldiging wordt toegekend

-het uitsluiten van effectieve en toegetreden leden

-het goedkeuren van de rekening en de begroting

-het geven van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin de statuten het vereisen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden ter kennis gebracht via e-mail, bij gewone

brief of publicatie in het officieel orgaan van de vereniging. Belanghebbende derden kunnen de besluiten van de

vergadering inzien in het daartoe bestemde register.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

---------------------------------------------

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van minstens vier leden, die allen lid zijn van de vereniging en de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor de duur van twee jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij vrijwillig of gedwongen ontslag kiest de algemene vergadering een vervanger. Bij vrijwilliger ontslag moet een bestuurslid zijn/haar ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis brengen.

Om de continuïteit van de vzw te verzekeren worden tijdens de stichtingsvergadering, bij lottrekking twee bestuurders aangeduid die op de Algemene Vergadering van 2016 herbenoemd kunnen worden. De twee andere bestuurders zijn herbenoembaar in 2017. Op die manier wordt op de jaarlijkse algemene vergadering telkens de helft van de bestuursleden herbenoemd. Als de algemene vergadering bijkomende bestuursleden benoemt, zal zij waken over dit evenwicht door te bepalen of nieuwe bestuursleden bij de eerste benoeming voor één of twee jaar benoemd warden.

Artikel 11

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad heeft de meest uitgebreide bevoegdheid. Al hetgeen niet uitdrukkelijk wordt voorbehouden door de statuten of door de wet aan de algemene vergadering valt in de bevoegdheid van de raad.

De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, echter dienen minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of zijn vervanger. Er mag gestemd worden bij volmacht, Elke volmachtdrager kan slechts over één volmacht beschikken.

Het dagelijks bestuur wordt waargenomen door de voorzitter en de secretaris en het impliceert het behartigen van hoogdringende zaken die niet kunnen wachten op een besluit van de raad van bestuur en die tegelijk van geringe betekenis zijn voor de werking van de vzw.

De raad van bestuur kan bevoegdheden overdragen aan een afgevaardigd bestuurder ter uitvoering van de dagelijkse werking van de vereniging. Wat dit betekent voor een afgevaardigd bestuurder, zal in een intern document geëxpliciteerd worden.

De organisatie van specifieke activiteiten kan worden toevertrouwd aan een werkgroep. De leider van de werkgroep wordt aangesteld door de raad van bestuur,

Artikel 12

Het verenigingsjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december. De raad van bestuur bereidt het

jaarverslag, de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 13

De statuten kunnen slechts gewijzigd worden overeenkomstig artikel 8 van de Wet van 27/06/1921, zoals

gewijzigd door de Wet van 0210512002,

Artikel 14

Personen die voor de vereniging zouden optreden door middel van een document waarop de vermelding `vereniging zonder winstoogmerk' of vzw' zou ontbreken zullen gesanctioneerd worden. Die personen kunnen persoonlijk aansprakelijk worden geacht voor het geheel of een gedeelte van de verbintenissen van de vereniging_

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

Artikel 15.

Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen, na voldoening van de schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft, of aan een of meer verenigingen waarvan het doel dat van deze vereniging het meest nabij komt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

oor-iteouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VOGELWIJK LOKEREN, AFGEKORT : VWL

Adresse
ZWALUWSTRAAT 16 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande