VOLLEYBALCLUB GAVERE, AFGEKORT : VCG

Association sans but lucratif


Dénomination : VOLLEYBALCLUB GAVERE, AFGEKORT : VCG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.243.946

Publication

11/01/2013
ÿþMO02.2

i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerïegging van de akt

tilt X13007955 111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0834.243.946

Benaming

(voluit) : Volleybalclub Gavere

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint Rochusstraat 5, 9890 Gavere

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van 12 december 2012, gehouden te Zwam., werd het ontslag van de Heer Dirk Vertriest aanvaard en werden de Heren Stijn Verheyden en Tom Van Durme benoemd als nieuwe bestuurders.

Tom Van Durme

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

15/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111.1,11,111j111111i

Vl behl aal Bel. Staa

NEERGELEGD

-3 MART 2011

RE A VAN_

PHAffVVUD

Ondernemingsnr :0834 .143. 5 46

Benaming

(voluit) : Volleybalclub Gavere

(verkort) : VCG

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint-Rochusstraat 5, 9890 Gavere

Onderwerf akte : Oprichting

Op 9 februari 2011 hebben de hierna opgesomde natuurlijke personen

Bekramt Piet, Sint-Rochusstraat 5, 9890 Gavere

Vertriest Dirk, Van Goethemstraat 86, 9820 Merelbeke

Lampens Katrien, Van Goethemstraat 86, 9820 Merelbeke

De Noyette Franky, Leenstraat 81, 9890 Gavere

Kindt Paul, Kasteeldreef 7, 9890 Gavere

Schoenmaekers Bart, Oscar Declercqstraat 26, 9750 Zingem

Vindevogel Bart, Kruishoutemsesteenweg 177, 9750 Zingem

De Greve Bart, Leenstraat 113, 9890 Gavere

Van Durme Tom, Ranonkelstraat 4/202, 9700 Oudenaarde

een Vereniging Zonder Winstoogmerk opgericht, waarvan de statuten en de overgangsbepalingen als volgt luiden

TITEL 1: Naam  Zetel  Doel  Duur

Art 1 - De vereniging draagt de naam "Volleybalclub Gavere" vereniging zonder winstoogmerk afgekort `VCG' vzw. Zowel de naam als de afkorting mag elk afzonderlijk gebruikt worden.

Art 2 - De zetel van de vereniging is gevestigd te 9890 GAVERE, Sint-Rochusstraat 5, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar iedere plaats, door haar aangewezen. De Raad van Bestuur kan eveneens administratieve bijzetels oprichten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 3 - De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de bevordering van de lichamelijke opvoeding in het

algemeen en van de volleybal- en beachvolleybalsport in het bijzonder.

De vereniging drijft geen handel of voert geen nijverheidszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden.

De VZW kan als bijkomende activiteit daden van koophandel stellen om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken. Ze kan alle roerende en onroerende goederen die ze voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen, en er alle eigendomsrechten en zakelijke rechten op uitoefenen. De vereniging kan personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Art 4 - De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan op elk ogenblik ontbonden worden.

TITEL 2: Leden

Art 5 - De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. De vereniging bestaat uit een onbeperkt aantal werkende leden met een minimum van drie. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De toegetreden leden hebben enkel rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Art 6 - Om werkend lid te worden van de VZW moet men de doelstelling van de VZW onderschrijven en voorgedragen worden door de Raad van Bestuur.

Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, die op zijn beurt de algemene vergadering op de hoogte brengt.

De stemming over de kandidatuur gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige stemgerechtigden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim.

De motieven waarom een kandidaat niet werd aanvaard, moeten niet meegedeeld worden aan de kandidaat. In de notulen wordt enkel vermeld dat de betrokken kandidaat al dan niet is aanvaard, en met welke meerderheid van stemmen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing.

Toegetreden lid wordt men door het betalen van het door de raad van bestuur opgelegde lidgeld, of door het regelmatig deelnemen aan activiteiten ingericht door de VZW. De raad van bestuur kan ook toegetreden leden aanvaarden, omwille van de band die deze personen met de vereniging hebben, dit kunnen zowel natuurlijke als rechtspersonen zijn. Het aanvaarden en/of uitsluiten van een toegetreden lid wordt aanzien als een daad van beheer dat meebrengt dat deze materie enkel door de raad van bestuur kan worden geregeld.

Art 7  Werkende leden betalen een jaarlijkse bijdrage welke vastgelegd wordt door de raad van bestuur met een maximum van 300 EUR. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Uittredende toegetreden leden hebben geen recht op terugvordering van niet vervallen bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 8 - Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt:

-Na schriftelijk ontslag gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

-Automatisch door overlijden van de natuurlijke persoon of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

-Een werkend lid kan worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

-Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Art 9 - Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens andersluidende beslissingen van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

Art 10 - De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat de in de wet gestelde uitzonderingen betreft.

TITEL 3: Algemene Vergadering

Art 11 - De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden en tenminste uit drie werkende leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij zijn afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Elk werkend lid kan zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen via een ondertekende volmacht. Elk werkend lid kan echter slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Art 12 - De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- Statutenwijziging;

-Aanvaarding nieuwe werkende leden;

-Benoeming en afzetting van bestuurders;

-Benoeming en afzetting van de eventuele commissarissen en het bepalen van de eventuele bezoldiging;

-Verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen;

-Goedkeuring van begrotingen en jaarrekeningen;

-Vrijwillige ontbinding;

-Uitsluiting van werkende leden;

-Omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerken alle gevallen waarin de wet of onderhavige statuten dit vereisen.

Art 13 - De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of belang van de vereniging dit vereist en wanneer een vijfde van de werkende leden erom vraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen 'voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen datum en plaats, en dit ten laatste binnen de vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Alle werkende leden worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering bij gewone of elektronische post uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

Elk voorstel dat door één twintigste van de leden is ondertekend moet op de agenda worden geplaatst. Het zal tenminste vijftien dagen voor de datum van de vergadering bij ter post aangetekende brief aan de Raad van Bestuur toegezonden worden.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeldt staan op voorwaarde dat alle leden, aanwezig of vertegenwoordigd, unaniem instemmen dat over de niet-geagendeerde onderwerpen kan beraadslaagd en gestemd worden.

Art 14 - In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden als het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden minstens de helft van het aantal leden bedraagt. Indien dit quorum niet gehaald wordt, kan in een nieuwe vergadering die ten vroegste 14 dagen later en ten laatste 30 dagen later gehouden wordt, geldige besluiten genomen worden eveneens met eenvoudige meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Bij staking van stemmen, of gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geval van uitsluiting van een werkend lid, van wijziging van statuten of van ontbinding van de vereniging, worden de beslissingen genomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen.

Indien de algemene vergadering moet beslissen over een wijziging van de statuten van de vereniging, zal dit gebeuren overeenkomstig de bepalingen van de wet op verenigingen zonder winstoogmerk.

Art 15 - Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

Alle leden, alsook derden die van een belang doen blijken, kunnen op aanvraag de verslagen en beslissingen van de algemene vergadering raadplegen. Dit verzoek moet schriftelijk gericht worden aan de voorzitter van de raad van bestuur.

TITEL 4: Raad van Bestuur

Art 16 -1 ° De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering en is te allen tijde door deze afzetbaar.

2° Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

3° Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men werkend lid zijn van de VZW.

4° De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vier jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lid maatschapsvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefen de andere bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen na schriftelijk ontslag gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2

5° De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, eventuele manager, secretaris en penningmeester. Deze functies worden iedere twee jaar herkozen. Waarvan de voorzitter en penningmeester herkiesbaar zijn in de oneven jaren en de secretaris en eventuele manager in de even jaren.

6° In afwijking hiervan loopt eerste termijn van de secretaris en manager tot 30/06/2012 en van de voorzitter en penningmeester tot 30/06/2013.

Art 17 -1 ° De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

2° De Raad kan alle handelingen van bestuur verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen en ontslaan van personeel, alsmede uitvaardingen van huishoudelijke reglementen.

3° De Raad kan alle handelingen verrichten die niet door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Zo kan de Raad van Bestuur overgaan tot koop, verkoop en ruil van roerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en alle zakelijke waarborgen, afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing verlenen en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting, van alle inschrijvingen beslag en verzet.

4° Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

5° De raad kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van de bestuurders en/of aan een of meerdere andere personen, die al dan niet lid is/zijn van de VZW. Deze delegatie is op elk ogenblik herroepbaar. Wie namens de raad optreedt, moet ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Art 18 - Voor rechtshandelingen die buiten het dagdagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging verbonden door de handtekeningen van tenminste twee bestuurders, die ten aanzien van derden niet moeten doen blijken van enig besluit of machtiging.

Voor rechtshandelingen die binnen net dagelijks bestuur vallen, zoals verzorgen van lopende zaken, en dagelijkse briefwisseling, verlenen van kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en aile andere ondernemingen en diensten, volstaat de handtekeningen van één enkele bestuurder.

Tevens kan de Raad van Bestuur voor speciale opdrachten, een bijzondere gevolmachtigde aanduiden. Hierbij zal de Raad van Bestuur ook de inhoud, voorwaarden en termijn bepalen van deze opdrachten.

Art 19 - 1° De raad van bestuur vergadert minstens zesmaal per jaar.

2° De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, schriftelijk of elektronisch. De oproeping bevat plaats, datum, uur van de vergadering en de agenda.

3° De Raad van Bestuur beraadslaagt slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemming beslist de stem van de voorzitter.

4° De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of bij zijn afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

5° Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de Raad van Bestuur wordt goedgekeurd en dat daarna door de voorzitter ondertekend wordt en bewaard wordt in een register.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. 6° De raad oefent haar bevoegdheden uit als een college.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL 5: Begroting  Rekeningen

Art 20 - Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni. Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af, en maakt de inventaris en balans, alsmede de begroting van volgend jaar op.

In afwijking hiermee loopt het eerste boekjaar tot 30 juni 2012.

Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de Raad van Bestuur neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel te Gent.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 6: Ontbinding  Vereffening

Art 21 - De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van leden, voor lover het

aantalleden daardoor niet daalt beneden het minimum aantal van drie.

De algemene vergadering kan vrijwillig beslissen de VZW te ontbinden. De beslissing moet worden genomen met vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 22 - In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Art 23 - 1n geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft of indien dit zou ontbreken aan een liefdadigheidinstelling(doel). De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging en/of doel het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

TITEL 7: Slotbepaling

Art 24 - Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet.

Volgende personen worden benoemd als bestuurders:

- Bekaert Piet

- Vertriest Dirk

- Lampen Katrien

- De Noyette Franky

- Kindt Paul

- Schoenmaekers Bart

- Vindevogel Bart -rt~

U~ ~n~~~ rQ2tÇ~e~gC~'. - O +~m~

- De Greve Bart ~~'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOLLEYBALCLUB GAVERE, AFGEKORT : VCG

Adresse
SINT-ROCHUSSTRAAT 5 9890 GAVERE

Code postal : 9890
Localité : GAVERE
Commune : GAVERE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande