VOLLEYBALCLUB RECREATIE DRONGEN, AFGEKORT : VCR DRONGEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VOLLEYBALCLUB RECREATIE DRONGEN, AFGEKORT : VCR DRONGEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 448.370.028

Publication

03/06/2015
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

2 1 MEI 2015



ézEt.HTE3fC3rifFielN

KC7C)PI-i,4(d[3él TC'RENT

11111119

i

i

III



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Ondernenlingsnr : 448.370.028

Benaming

(voluit) : Volleybalclub recreatie Drongen

(verkort) : VCR Drongen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Veerstraat 7, 9031 Drongen

Onderwerp akte : Wijziging zetel

I. Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam: Volleybal Recreatie Drongen, afgekort "VCR Drongen" Zij voert de Nederlandse taalrol,

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9031 Drongen, in gerechtelijk arrondisement Gent, Klaphof

9.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de volleybaisport te laten beoefenen en te stimuleren in de geest van tucht en kameraadschap en dit in structureel clubverband. Zij voert hiertoe de organisatie, bestuur en beleid. De vereniging is van a-politieke aard en staat boven elke ideologische levensbeschouwing.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden mits inachtneming van de wijze bepaald door de vigerende wetgeving op de v.z.w's.

II, Leden

Art. 5. De vereniging bestaat uit een onbeperkt aantal leden . De eerste leden zijn de ondergetekende oprichters met een minimum van drie.

Art. 6. Nieuwe leden worden mits verzoek tot toetreding aanvaard door de raad van bestuur,

Art. 7. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage welke vastgelegd wordt door de raad van bestuur. De jaarlijkse bijdrage mag echter de som van 125 euro jaarlijks geïndexeerd, niet overschrijden. De bijdrage wordt geïnd voor de aanvang van een nieuw sportseizoen en geldt voor de periode van 1 september tot 31 augustus van het volgend jaar. Uittredende leden hebben geen recht op terugvordering van niet vervallen bijdragen.

Art. 8. Het ontslag, de schorsing en uitsluiting der lede, geschiedt op de wijze bepaald door de vigerende wetgeving op de v.z.w?s. leder lid dat zijn bijdrage niet heeft betaald, wordt als ontslagnemend beschouwd.

III. Bestuur

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, allen lid van de vereniging. Zij worden aangesteld en herroepen door de algemene vergadering. De bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde duur. Bij voortijdig openvallen van een mandaat kan de raad van bestuur een vervangend bestuurslid aanstellen die het mandaat zal uitoefenen tot de eerstvolgende Algemene Vergadering. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De algemene vergadering kan de raad van beheer aanvullen tot acht bestuurders.

Art. 10. De raad van bestuur leidt de zaken van d evereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten daarin begrepen organisatie en uitvaardiging van een huishoudelijk reglement of reglement van inwendige orde.





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Art, 11. De raad van bestuur kan onder zijn leden bestuurders aanduiden welke he dagelijks bestuur van de vereniging waarnemen,

Art. 12. De beslissingen in de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

Art. 13. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt met de dwingende vermelding van de aanwezigheid der bestuurders. Het verslag dient te worden goedgekeurd op de eerstvolgende vergadering waarna het wordt opgenomenin een speciaal hiertoe ontworpen klassement berustend bij de secretaris.

IV. Algemene vergadering

Art. 14. De algemene vergadering wordt gevormd door alle rechtmatig aangesloten leden van de vereniging.

Art. 15. De rechtmatig opgeroepen algemene vergadering die tevens rechtmatig is samengesteld,

beraadslaagt en beslist in alle zaken die de vereniging aanbelangen en die niet aan de raad van bestuur zijn

voorbehouden.

Onder haar bevoegdheid valt het recht om:

1° de statuten te wijzigen en de vereniging te ontbinden;

2° leden te schorsen of uit te wijzen;

3° de bestuurders te benoemen of te herroepen;

4° jaarlijks de begroting en jaarrekeningen goed te keuren;

5° het verslag van de bestuurders goed te keuren

6° alle andere bevoegdheden uit te oefenen zoals bepaald bij wet of statuten,

Art. 16. De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de raad van bestuur of, op vraag van minstens één derde der leden bij gewone brief, die minstens vijftien dagen voor de vergadering wordt verzonden.

Art. 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of vervolgens door het oudste lid van de raad van bestuur.

Art. 18. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen hoe groot ook het aantal aanwezigen mag zijn . Leden van de club welke de ouderdom van zestien jaar niet tenvolle hebben bereikt, hebben geen stemrecht. Zij kunnen zich evenwel (met stemrecht) laten vertegenwoordigen door ouder of voogd welke de aansluitingskaart van de v.z.w. 'Vobog" rechtmatig mede heeft ondertekend. Elk lid kan zich door een ander lid evenwel slecht één ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

Bij staking der stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Besluiten welke worden genomen met betrekking tot de statutenwijziging, ontslag van leden en/of ontbinden van de vereniging, dienen een aanwezigheid en meerderheid te halen welke is voorzien door de vigerende wetgeving op de v.z.w.'s. De notulen van de algemene vergadering worden voorgelegd aan de bestuurders op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur welke volgt op de datum van de algemene vergadering. Zij worden bewaard door de secretaris in een speciaal daartoe voorzien klassement. Elk aangesloten lid heeft recht tot inzage van genoemd klassement.

V. Rekeningen, begroting

Art. 19. Het boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus.

In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 augustus 1993.

De jaarrekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het lopend boekjaar, worden ter

beschikking en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 20. In geval van ontbinding der vereniging benoemt de algemene vergadering twee vereffenaars, één lid van de raad van bestuur en één lid van de actieve sportbeoefenaars. Het nettoaktief van de vereniging zal worden ter beschikking gesteld of worden overgedragen aan een reeds bestaande vereniging met gelijke doelstellingen.

VI. Algemene bepalingen

Art, 21. Wanneer de vereniging in haar relatie met de v.z.w. "Vobog", alwaar haar leden ambtshalve zijn aangesloten als sportbeoefenaar of officieel, een andere roepnaam voor de vereniging wenst te gebruiken welke uiteraard niet dezelfde is als de officiële benaming van de vereniging en dit met het oog op het verwerven van een duidelijk te verwachten verhoging van aanhang en/of welke andere redenen dan ook die de vereniging een batig voordeel voorspelt, hebben de aangesloten leden niet het recht dit ten aanzien van genoemde vereniging v.z,w. "Vobog" te gebruiken als een middel om op te treden ais spelend lid van een andere aangesloten vereniging van genoemde v.z,w. "Vobog".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VOLLEYBALCLUB RECREATIE DRONGEN, AFGEKORT : …

Adresse
VEERSTRAAT 7 9031 DRONGEN

Code postal : 9031
Localité : Drongen
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande