VOLS BASSEVELDE

Divers


Dénomination : VOLS BASSEVELDE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 836.530.968

Publication

07/06/2011
ÿþ !~ J mod

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111.11111.1)11,1Ali

V beh aa, Bel Staa

NEERGELEGD

2 5  05 2011

RECHTBANK VAN

KOOPee{fêL TE GENT

Or.dernemingsnr : O e.36 . 5 30. -56 g

Benaming : LV Vols Bassevelde

(voltut)

Rechtsvorst : Iandbouve.enn:crtscbap.

Zetel : L apdsdíjk 107

9968 Assenede (l3essevelde)

Onderwerp akte :Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Guida CUELENAERE te Bassevelde op 13/05/2011, ter registratie dat ;

1. De Heer VOLS Gaston André, ongehuwd, geboren te Bassevelde op veertien februari negentienhonderd tweeëndertig, Rijksregister nummer: 32.02.14-235.31, wonende te 9968 Assenede (Bassevelde), Landsdijk 107, en zijn broer,

2. De Heer VOLS Lionel Achiel Livinus, ongehuwd, geboren te Bassevelde op zevenentwintig oktober negentienhonderd achtendertig, Rijksregisternummer: 38.10.27-169.83, wonende te 9968 Assenede (Bassevelde), Landsdijk 107.

OPRICHTING.

een vennootschap hebben opgericht onder de rechtsvorm van een landbouw-vennootschap en met de naam "LV Vols Bassevelde". De zetel wordt voor het eerst gevestigd te 9968 Assenede, Bassevelde, Landsdijk 107.

DOEL

Het doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouwbedrijf, alsmede mogelijk van andere onroerende goederen die de beherende vennoten in eigendom of in pacht zouden verkrijgen. De vennootschap kan alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, of die dit kunnen bevorderen; zij kan deelnemen in iedere onderneming die kan bijdragen tot haar ontwikkeling of deze kan bevorderen.

DUUR

De vennootschap is opgericht met ingang op één oktober tweeduizend en tien voor onbeperkte duur.

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding, kan zij slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en van de stille vennoten beslissend met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten en met de meerderheid van drie/vierde van de stemmen van de stille vennoten.

Kapitaal - aandelen - plaatsing.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt één miljoen honderdduizend euro nul cent (E 1 100.000,00).

Het is vertegenwoordigd door duizend honderd (1.100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/duizend honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

1nschrijvino en volstorting.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt a pari door de inbrengers ingeschreven: deels in natura en deels in speciën.

A/ INBRENG IN NATURA

a) Inschrijving.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(ent bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

pe.ioud n

aan het

Belgisch

Staatsblad

Annexes du Moniteur belge

mod 2,1

"

De comparanten verklaren bij deze inbreng te doen in de vennootschap van het onroerend en roerend

landbouwgoed toebehorend in onverdeeldheid op naam van de Gebroeders Vols, voornoemd, op ;

basis van een toestand afgesloten op één oktober tweeduizend en tien.

b) Verslag.

Bijzonder verslag oprichters.

Overeenkomstig de wet hebben de oprichters eveneens een bijzonder verslag opgesteld dedato dertig

september tweeduizend en tien, waarin zij uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is

voor de vennootschap.

" Een exempláar van het bijzonder verslag van de oprichters, zal op de griffie van de rechtbank van koophandel NEERGELEGD worden samen met een expeditie van de akte.

e)Verklaring van plaatsing en volstorting.

De comparanten verklaren dat het kapitaal volledig is geplaatst en dat de aandelen waarop in natura is ingeschreven, volledig zijn volstort.

f)Vergoeding voor de inbreng in natura.

Als vergoeding voor voormelde inbreng ten belope van één miljoen en vijfennegentigduizend euro nul cent (¬ 1 095 000,00) worden in onverdeeldheid aan de Gebroeders Vols, voornoemde oprichters, die aanvaarden, duizend en vijfennegentig (1.095) volledig volstorte onverdeelde aandelen van deze vennootschap toegekend.

B/ INBRENG IN GELD

a)lnschrijving en vergoeding voor inbreng in speciën.

Op de resterende vijf (5) aandelen wordt in speciën ingeschreven tegen de prijs van duizend euro (¬ I 000,00) per aandeel, in onverdeeldheid door de Gebroeders Vols, oprichters voornoemd. b)Volstorting: Bankattest.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 798 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening.

Een bankattest, gedateerd op vierentwintig februari tweeduizend en elf werd als bewijs van de : storting overhandigd aan Ons, notaris.

Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volledig geplaatst is in speciën en volledig volstort is.

De vennootschap beschikt uit hoofde van de inbreng in speciën over een bedrag van vijfduizend euro (¬ 5.000,00).

HET KAPITAAL VAN DE VENNOOTSCHAP IS BIJGEVOLG VOLLEDIG VOLSTORT IN NATURA, EN IN SPECIEN, ZODAT DE VENNOOTSCHAP BIJGEVOLG BESCHIKT OVER EEN KAPITAAL VAN één miljoen honderdduizend euro nul cent (¬ 1 100.000,00). Beherende vennoten

De vennoot die bij de oprichting van de vennootschap met toestemming van alle vennoten als beherend vennoot tot de vennootschap is toegetreden, is beherend vennoot.

De beherende vennoten zijn voor de duur van de vennootschap :

1. De Heer Gaston VOLS, wonende te Landsdijk 107, 9968 Bassevelde

2. De Heer Lionel VOLS, wonende te Landsdijk 107, 9968 Bassevelde.

Er zijn bij de oprichting geen stille vennoten.

Gebondenheid van de beherende en de stille vennoten

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap; de stille vennoten zijn alleen verbonden tot beloop van de inbreng die zij hebben toegezegd.

De stille vennoten kunnen door derden gedwongen worden de hen uitgekeerde intresten en dividenden terug te betalen indien deze niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap; is er in dat geval bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de beherende vennoten, dan kunnen de stille vennoten hen vervolgen tot betaling van wat zij hebben moeten teruggeven.

Nieuwe beherende vennoten

Kunnen slechts als beherende vennoten toetreden, zij die in een akte van statutenwijziging de' verbintenis aangaan de arbeid te verrichten die vereist is voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap en daaraan ten minste 50 % van hun arbeidstijd besteden teneinde daarmede tenminste 50 % van hun arbeidsinkomen te verdienen en indien zij als zodanig aangenomen worden met toestemming van alle vennoten.

Op de laatste blz. van Luik F vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzíi van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

Vrijwillig ontslag

De beherende vennoten kunnen als zodanig vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke opzegging te betekenen aan alle vennoten met een opzeggingstermijn van zes maand.

De vennootschap kan van die termijn afstand doen door een besluit dat genomen wordt, enerzijds door de andere beherende vennoten bij eenparigheid van stemmen, en anderzijds door de stille vennoten met meerderheid van stemmen volgens de bepalingen van art. 28 van deze statuten. De aftredende beherende vennoot blijft stille vennoot met de aandelen die hij in het maatschappelijk ` kapitaal heeft.

Gedwongen ontslag

De opdracht van een beherende vennoot kan slechts herroepen worden om gewichtige redenen door een besluit van de andere beherende vennoten en van de stille vennoten beraadslagend overeenkomstig art. 28 van deze statuten.

Vergoeding van de beherende vennoten

Onverminderd het aandeel dat hem toekomt in de bedrijfsresultaten, zoals bepaald in art. 30 van deze statuten, wordt aan elke beherende vennoot een brutovergoeding toegekend als vergoeding voor zijn arbeid tenminste op basis van het minimumloon voor geschoolde arbeiders van dezelfde sector; hij heeft recht op zulke vergoeding, ongeacht de aard en de omvang van de bedrijfsresultaten. De voor de berekening van deze vergoeding in aanmerking te nemen arbeidsuren worden vastgesteld op basis van een door de beherende vennoot bijgehouden weekregister dat telkenjare aan de algemene vergadering wordt voorgelegd.

Met inachtneming van hetgeen in de vorige leden van dit artikel is bepaald, wordt de vergoeding van de beherende vennoten telkenjare vastgesteld door een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten overeenkomstig art. 27 van deze statuten.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING  CONTROLE (toezicht).

Intern bestuur

Het intern bestuur van de vennootschap behoort aan de beherende vennoten. Zij kunnen aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de vennootschap behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Externe vertegenwoordiing

De beherende vennoten zijn elk afzonderlijk bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen' jegens derden en in rechte.

*Overeenkomstig artikel 816 van het Wetboek der Vennootschappen wordt bepaald dat volgende ', handelingen van beheer en beslissing, zowel intern als extern, door de beherende vennoten slechts gesteld mogen worden na de voorafgaande schriftelijke toestemming van de algemene vergadering van de stil le vennoten.

Deze voorafgaande toestemming van de;algemene vergadering van de stille vennoten is noodzakelijk voor:

- het verwerven en vervreemden van onroerende goederen;

- het in pacht nemen of opzeggen van pacht;

- het oprichten van bouwwerken;

- belangrijke wijzigingen aan de veestapel of aan de wijze van exploiteren;

- alle rechtshandelingen die een waarde van vijfentwintigduizend euro (¬ 25 000,00) overtreffen. Verantwoordelijkheid van de beheerders

De beherende vennoten zijn jegens de vennootschap aansprakelijk voor de fouten die zij in de uitoefening van hun opdracht begaan, zelfs indien zij hun taken verdeeld hebben. Hun aansprakelijkheid wordt beoordeeld zoals inzake lastgeving. Zij zijn jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van de bepalingen van de wet of van de statuten.

Ten aanzien van de feiten waaraan de beherende vennoten geen deel hebben gehad, zijn zij van hun aansprakelijkheid slechts ontheven in zoverre zij bewijzen dat hen geen schuld treft, en dat zij alle feiten hebben aangeklaagd op de eerste vergadering die volgt op hun kennisname van deze feiten. Recht van toezicht door de stille vennoten

De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar ter plaatse inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap. Zij mogen schriftelijk vragen stellen omtrent het beheer waarop schriftelijk moet worden geantwoord.

Dit recht wordt in het midden en aan het einde van het boekjaar uitgeoefend.  :

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 2, 1

De stille vennoten kunnen zich opkosten van de vennootschap laten p bijstaan door een deskundige.

Deze kan niet optreden zonder instemming van de beherende vennoten; wordt die instemming niet.

verkregen, dan wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewezen door de :

voorzitter van de rechtbank van het rechtsgebied.

Deze beslissing behoeft niet te worden betekend aan de vennootschap en is niet vatbaar voor enig

rechtsmiddel.

ALGEMENE VERGADERING.

Jaarvergadering.

:De gewone algemene vergadering of jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de

eerste zaterdag van de maand juni om veertien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag

gehouden.

" Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering van de stille vennoten worden bijeengeroepen om te beraadslagen over elke aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen statutenwijziging inhoudt.

Bijeenroeping:- Oproeping.

De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de beherende vennoten op eigen initiatief of op verzoek van enige andere vennoot met .opgave van de punten waaromtrent hij beraadslaging : verlangt.

De oproepingen tot de algemene vergadering geschieden bij aangetekende brief; toegezonden aan de s vennoten, uiterlijk acht dagen voor de vergadering. De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd. Iedere beherende vennoot is bevoegd, op eigen initiatief of op verzoek van een andere vennoot, een buitengewone algemene vergadering van de stille vennoten, en een buitengewone algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten bijeen te roepen.

Onder voorbehoud van het hiemabepaalde worden de beherende vennoten en de stille vennoten allen tot de algemene vergadering toegelaten.

'. Volmacht

De stille vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde.

De gevolmachtigde moet vennoot zijn en mag niet meer dan één vennoot vertegenwoordigen. Verloop van de vergadering

De vergaderingen worden voorgezeten door de oudste in leeftijd van de aanwezige beherende vennoten. Zij beraadslaagt en besluit volgens de regels van behoorlijke vergaderingstechniek. Bevoegdheid van de algemene vergadering van de stille vennoten

Een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten is vereist voor :

1. het geven van kwijting aan de beherende vennoten van hun beheer;

2. de verdeling vande bedrijfsresultaten;

3. de beloning van de beherende vennoten;

4. de voorstellen waarvoor de toestemming vereist is volgens art. 18 van deze statuten.

Het besluit wordt genomen met meerderheid van stemmen.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

De beherende vennoten hebben het recht de vergadering bij te wonen, zelfs indien zij geen aandelen

bezitten. Zij nemen aan de stemming deel met de aandelen die zij in het maatschappelijk kapitaal

hebben. "

Deze besluiten worden genomen uiterlijk zes maanden na het einde van elk boekjaar.

Bevoegdheid van de algemene vergadering van de beherende en van de stille vennoten

Een besluit van de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten is vereist voor:

1. de wijziging van de statuten;

: 2. de vrijwillige ontbinding van de vennootschap.

Het besluit wordt genomen met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten en met de

meerderheid van drie/vierden van de stemmen van de stille vennoten.

Iedere vennoot beschikt over één stem, ongeacht het aantal aandelen dat hij bezit.

BOEKJAAR  RESERVE  WINSTVERDELING.

Boekjaar  reserve.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten.

De beherende vennoten bezorgen bovendien iedere stille vennoot tenminste vijftien dagen voor de

vergadering een schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten dat voldoende gegevens bevat om aan

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voo r-

t,ehoyden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 2.1

. de stille vennoten een inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en in de

bedrijfsresultaten. iedere stille vennoot kan aan de beherende vennoot nadere inlichtingen vragen

betreffende dat verslag.

Verdeling van de bedrijfsresultaten

De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt als volgt :

1. Met goedkeuring van de beherende vennoten kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, na toewijzing van de beloning aan de beherende vennoten volgens art.l I van deze statuten, geheel of gedeeltelijk reserveren.

2. Ingeval het batig saldo niet geheel wordt gereserveerd overeenkomstig het voorgaand lid, wordt het aan de aandelen toebedeeld tot beloop van ten hoogste de wettelijke intrest op het gestorte kapitaal.

3. De rest wordt in voorkomend geval aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en

aan de aandelen toebedeeld in een verhouding van vijfentwintig procent voor de beherende vennoten

en vijfenzeventig procent voor de stille vennoten.

ONTBINDING EN VEREFFENING.

Besluit tot ontbinding

" Over de ontbinding van de landbouwvennootschap wordt besloten volgens de regels bepaald voor een statutenwijziging.

Het overblijven van slechts één vennoot

Wanneer de vennootschap in de loop van haar bestaan slechts één enkele vennoot telt, blijft zij als rechtspersoon bestaan zolang zij niet ontbonden en vereffend is, ongeacht of de vennootschap van rechtswege ontbonden is of door een uitspraak van de rechter, dan wel door een besluit van de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten.

Indien de enige vennoot de hoedanigheid " van stille vennoot heeft, dan wordt gehandeld overeenkomstig het hiernavolgend lid. Telt de vennootschap in de loop van haar bestaan als gevolg van het ontslag of overlijden van de beherende vennoot alleen nog stille vennoten, dan kunnen deze één onder hen of een andere persoon als bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te verrichten gedurende één maand; deze voorlopige bewindvoerder is niet verder aansprakelijk dan volgens de regels die omtrent lastgeving bepaald zijn.

Is er slechts één stille vennoot, of zijn de stille vennoten het niet eens, dan wordt de voorlopige bewindvoerder op verzoek van de stille vennoten of van één onder hen benoemd door de voorzitter van de rechtbank.

Benoeming van vereffenaar

In geval van ontbinding om welke reden dan ook, zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten anders besluit.

De algemene vergadering van de beherende en stille vennoten kan te allen tijde een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel in college, de vennootschap vertegenwoordigen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering, dit alles overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door neerlegging van een uittreksel van de akte, en bekendmaking in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Bevoegdheden van de vereffenaars

De vereffenaars hebben van rechtswege alle bevoegdheden van de art. 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten anders besluit.

Zij dienen verder te handelen overeenkomstig de overige bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen omtrent de wijze en sluiting van de vereffening.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op één oktober tweeduizend en tien en zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en elf.

EERSTE JAARVERGADERING.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en twaalf op de eerste zaterdag van de maand juni om veertien uur.

BEKRACHTIGING HANDELINGEN GESTELD IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING.

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden - in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen - alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap en dit voor de periode van één oktober tweeduizend en tien tot op heden, voor het geval dat er handelingen in die zin zouden gesteld zijn. De partijen erkennen door de ondergetekende notaris ingelicht te zijn omtrent de wenselijkheid om deze bekrachtiging, na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid, door de beherende vennoot te laten bevestigen. Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de noodzaak om eventuele handelingen die zullen gesteld worden tussen de dag van heden en de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid op dezelfde wijze te laten bekrachtigen door de beherende vennoot zodra de rechtspersoonlijkheid is verkregen.

Voor ontledend uittreksel, uit de niet-geregistreerde akte, met als enig doel de neerlegging ter griffie van

de rechtbank van koophandel

Notaris Guido Cuelenaere.

Samen hiermee neergelegd: afschrift de akte oprichting, bijzonder oprichtersverslag, bankattest

Bijlagen bij hëtBelgisch

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOLS BASSEVELDE

Adresse
LANDSDIJK 107 9968 BASSEVELDE

Code postal : 9968
Localité : Bassevelde
Commune : ASSENEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande