VRIENDENKRING DOMINO

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING DOMINO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 559.906.071

Publication

28/08/2014
ÿþtt ,ir; MOD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1

iN

1 NEERGELEGD

1 g -08- 201/Ï

RECHTBANK VAN

' OOPHA1fsef`E GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vereniging zonder winstoogmerk

Tichelrei 1 te 9000 Gent

oprichting

STATUTEN VAN DE VZW IN OPRICHTING "VRIENDENKRING "DOMINO" Tichelrei, 1 - 9000 Gent

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm

Zetel :

Onderwerp akte

Op 2 juli van het jaar 2014 werd beslist door ondergetekenden, de feitelijke vereniging 'VRIENDENKRING VOLKSKLINIEK', opgericht op 7 april 1986 op te heffen

Blockeel Myriam - Weerstandsplein, 8 - 9000 Gent

Bussens Jean - Kromme Wal, 77 - 9000 Gent

Busson Marcella - Nekkergsberglaan, 398 - 9000 Gent

Gillis Jenny - Geitstraat, 64 - 9000 Gent

Lanclus Hélène - Theofiel Lybaertstraat, 28 - 9040 Gent

Loppens Anita - Vaartstraat, 220 - 9000 Gent

Mandel!' Liliane - Martelaarslaan, 447 - 9000 Gent

Masscho Yvette - Coupure rechts, 342 - 9000 Gent

Rega Nicole - Treurwilgenstraat, 3 - 9030 Gent

Sacré Janine - Tichelrel, 2 bus 48 - 9000 Gent

van Aerde François - Spinmolenplein, 50 G 4 - 9000 Gent

Van de Wynckel Daniël - Theofiel Lybaertstraat, 28 - 9040 Gent

van der Graaf Francine - Tichelrei, 2 bus 84 - 9000 Gent

van Roosmalen Nadine - Nijverheidsstraat, 17 - 9070 Destelbergen

Vercauteren Nicole - E 3 plein, 126 - 9050 Gent

en te vervangen door de VZW Vriendenkring Domino, opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen tct toekenning van de rechtspersoonlijkheid aan de verenigingen zonder winstoogmerk en de instellingen van openbaar nut, onderworpen aan de volgende statuten:

Vriendenkring Domino

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

).

M00 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 1 : NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR,

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Vriendenkring Domino". Ze wordt in onderhavige statuten aangeduid als "de vereniging". Ze neemt de rechten en de plichten van de opgeheven feitelijke vereniging Vriendenkring Volkskliniek over.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Tichelrei 1 en valt onder gerechtelijk arrondissement Oost - Vlaanderen afdelingGent. Zij kan door een beslissing van de algemene vergadering overgebracht worden naar eender welke

plaats in de Gentse agglomeratie.

Artikel 3, De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan overeenkomstig de wet en haar statuten, te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel de animatie te helpen verzorgen in elk van de entiteiten van de vzw Woon- en Zorgcentrum Domino. Zij kan fondsen ter beschikking stellen ter ondersteuning van de activiteiten van diverse entiteiten van genoemde vzw.

Zij kan haar doel verwezenlijken door ondermeer :

- fondsen te verzamelen

- materiaal ter beschikking te stellen

- activiteiten te organiseren

- zij kan ook winstgevende activiteiten inrichten voor zover zij het maatschappelijk doel respecteren.

Bovendien mag de vereniging op beslissing van de raad van bestuur alle taken ondernemen die bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel of ertoe kunnen bijdragen.

Artikel 5. De vereniging is volledig onafhankelijk van de vzw Woon en Zorgcentrum Domino. Zij zal zich niet mengen noch in het administratief, het financieel of het medisch beleid van de diverse entiteiten.

Artikel 6. De vereniging kan iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon belasten met iedere opdracht die tot de verwezenlijking van haar doel strekt.

TITEL 2 : LEDEN - TOETREDING - ONTSLAG

Artikel 7. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens 5 bedragen. De vereniging telt effectieve leden en steunende leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt enkel toe aan de effectieve leden. Met de term leden in deze statuten wordt steeds effectieve leden bedoeld.

Artikel 8. Om effectief lid te worden dient men, op voordracht door de Raad van Bestuur, daartoe aanvaard te worden door de algemene vergadering. De effectieve leden onderschrijven van uit een sociale bewogenheid de doelstellingen van de vereniging, betalen hun bijdrage en engageren zich om de doelstellingen van de vereniging mee te helpen realiseren.

De effectieve leden worden aanvaard, geschorst of uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 9. Het staat de effectieve leden van de vereniging vrij zich op iedere ogenblik uit de vereniging terug te trekken door hun ontslag schriftelijk, tegen ontvangbewijs, mee te delen aan de Raad van Bestuur.

Artikel 10. De algemene vergadering kan leden die zich schuldig maken aan zware inbreuken op statuten of de wetten, of die daden stellen die de reputatie of de belangen van de vereniging schaden, uitsluiten,

De uitsluiting kan slechts uitgesproken worden bij 2/3 aanwezigheid van de aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan in afwachting van de uitsluiting, bij gewone meerderheid, de schorsing opleggen.

Artikel 11. Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid, evenals hun erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen enkel recht laten gelden op het maatschappelijk vermogen. Zij kunnen geen afschrift noch verantwoording van de rekeningen opvragen, geen gerechtelijk verzegeling, geen inventaris noch terugbetaling van de gestorte bijdragen opvragen of eisen.

Mon 2.2

e., r

TITEL 3 : BIJDRAGEN

Artikel 12. De effectieve leden en de steunende leden bétalen een jaarlijkse bijdrage vastgesteld door de algemene vergadering maar mag niet meer dan 500 EURO bedragen.

TITEL 4 : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden. De effectieve leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Een effectieflid kan ten hoogste één afwezig lid vertegenwoordigen. De volmachten dienen uiterlijk één uur voor de aanvang van de vergadering aan de voorzitter te worden overhandigd.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid zal de ondervoorzitter de vergadering leiden.

Artikel 14, De algemene vergadering beslist over:

- de wijziging van de statuten.

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders binnen de beperkingen van artikel 19

- de benoeming en de afzetting van de bijzonder gevolmachtigde leden.

- de kwijting aan de bestuurders en de bijzonder gevolmachtigde leden.

- de goedkeuring van de begroting van de rekening

de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de aanstelling van de vereffenaar(s).

- de uitsluiting van een lid.

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

- alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 15. De algemene vergadering komt jaarlijks voor 30 juni bijeen op de dag, het uur en de plaats bepaald door de Raad van Bestuur,

De Raad van bestuur kan op ieder ogenblik een buitengewone algemene vergadering samenroepen,

Op verzoek van 1/5 van de leden roept de Raad van Bestuur een bijzondere Algemene vergadering op met als agenda de punten voorgesteld door de verzoekers. De Raad van Bestuur zal binnen de 21 dagen reageren en de algemene vergadering bijeen roepen binnen de 40 dagen. De Raad van Bestuur kan bijkomende punten toevoegen,

De samenroeping wordt aan de leden bekend gemaakt per gewone brief of per e-mail minstens 8 kalenderdagen voor de vergadering. Elk voorstel ondertekend door één twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. De samenroeping vermeldt de agenda. De samenroeping wordt gehouden op de in de oproeping vermelde dag, uur en plaats.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Artikel 16. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, tenzij de wet of de onderhavige statuten het anders bepalen, Bij gelijkheid van stemmen wordt een tweede stemronde gehouden. Wanneer dit opnieuw in een gelijkheid van stemmen resulteert dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden meegeteld als tegenstemmen.

Artikel 17, De beslissingen van de algemene vergadering wordt schriftelijk vastgelegd in de notulen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurslid. De notulen worden bewaard in de zetel van de vereniging, waar de leden en belanghebbende derden na voorafgaandelijke afspraak er kennis van kunnen nemen.

Iedere wijziging aan de statuten moet in de loop van de maand die op haar datering volgt worden ingediend bij het Belgisch Staatsblad, Hetzelfde geldt voor iedere benoeming, kennisname van een ontslag of afzetting van een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

L

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 5 : WIJZIGING VAN DE STATUTEN.

Artikel 18. De oproeping van een algemene vergadering met een statutenwijziging aan de agenda gebeurt per gewone brief of per e-mail, Opdat een statutenwijziging geldig zou zijn dient 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moet de beslissing genomen worden met 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Indien bij een eerste vergadering de vereiste aanwezigheid niet bereikt wordt volgt ten vroegste zestien kalenderdagen later een tweede vergadering met dezelfde agenda, tijdens de welke geldig kan worden beslist met 2/3 van de aanwezige stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het ontwerp van statutenwijziging wordt samen met de oproeping aan de leden toegezonden.

Voor wijziging van het maatschappelijk doel is 4/5 van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen noodzakelijk.

TITEL 6 : BESTUUR

Artikel 19. De vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste 3 leden en maximaal 12 leden, gekozen onder de effectieve leden en benoemd door de algemene vergadering voor een duur van 3jaar, Jaarlijks treedt 113 van de leden van Raad van Bestuur af. Voor de eerste drie jaren wordt de volgorde bepaald bij loting. De uittredende leden zijn herkiesbaar of afzetbaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt voortijdig door overlijden, ontslag of uitsluiting. Het bestuursmandaat vervalt automatisch bij het vervallen van het effectief lidmaatschap.

Artikel 20. Bij het vroegtijdig vrij komen van een mandaat in de Raad van Bestuur, voorziet de eerstvolgende algemene vergadering in de vervanging voor de resterende termijn van het vrijgekomen mandaat. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een gewone brief te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 21. De Raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij vormen het dagelijks bestuur. Zij kunnen uit hun functie ontslagen worden indien minstens 2/3 van de leden van de Raad van bestuur aanwezig zijn en 2/3 van de aawezige bestuursleden met voorstel instemt.

De Raad kan zich laten bijstaan door externe adviseurs.

Artikel 22. De Raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter zo vaak als de noden van de vereniging het vereisen maar minstens 3 maal per kalenderjaar.

De Raad van Bestuur beslist geldig wanneer ten minste de helft van de leden aanwezig is. De

beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend:

De beslissingen worden bewaard in een register van notulen ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 23. De Raad heeft de meest uitgebreide bevoegdheden in de vereniging. Zijn enkel van hun bevoegdheden uitgesloten de bevoegdheden die bij wet of door de statuten strikt voorbehouden zijn voor de algemene vergadering.

Artikel 24. De Raad kan sommige van zijn bevoegdheden inzake het dagelijks beheer overdragen aan één van zijn leden.

Artikel 25. Voor aile daden waarvoor een bijzondere machtiging vereist is, zullen de gezamelijke handtekeningen van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester bindend zijn.

Artikel 26. De bestuurders gaan uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verbintenis aan. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

.1%

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL 7 : BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 27, Het boekjaar loopt samen met een kalenderjaar. Het eerste boekjaar zat lopen van 1 januari 2014 tot 31 december 2014.

Ieder jaar stelt de Raad van Bestuur zijn begroting op, evenals de rekening van het voorbije jaar en legt ze voor aan de algemene vergadering.

TITEL 8 : FINANCIELE REKENINGEN

Artikel 28. De voorzitter en de penningmeester dragen de handtekeningen op de financiële rekeningen en kunnen beide afzonderlijk handelen met volle bevoegdheid.

TITEL 9 ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29, ln geval van vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering één of meervereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen,

Artikel 30. In geval van ontbinding om eender welke reden zal het maatschappelijk vermogen overgedragen worden aan de vzw Domino of hun rechtsopvolgers.

TITEL 10 ; DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 31. De algemene vergadering duidt onder de effectieve leden, twee bijzonder gevolmachtigde leden aan die geen lid zijn van de Raad van Bestuur, belast met het nazicht van de rekeningen en het voorleggen van een jaarveslag. Zij zal de duur van het mandaat bepalen.

Artikel 32. De algemene vergadering, gehoord het verslag van de bijzonder gevolmachtigde leden, verleent decharge aan de leden van de Raad van bestuur.

Volgende personen worden benoemd ais bestuurder :

Mevrouw Francine van der Graaf voorzitter

Mevrouw Marcella Busson ondervoorzitter

Mevrouw Miriam Blockeel secretaris

De heer Daniël Van de Wynckel penningmeester

De heer Jean Bussens bestuurder

Francine van der Graaf

voorzitster

tegelijk hierbij neergelegd de statuten:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIENDENKRING DOMINO

Adresse
TICHELREI 1 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande