VRIENDENKRING PZWLW

Divers


Dénomination : VRIENDENKRING PZWLW
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 546.840.171

Publication

02/10/2014
ÿþM00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na heerlegging van de akte ter griffie

rRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 3 SEP. 2014

AFDELING DENDERMONDE

'~riffte

Ondernemingsnr : 0546.840.171

Benaming

(voluit) : vzw vriendenkring PZWLW

littRtagen

b,

E 5t

(inn

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zuiderdijk 2, 9230 Wetteren

Onderwerp akte : Statuten

Vereniging zonder winstoogmerk

Maatschappelijk zetel: Zuiderdijk 2, 9230 Wetteren, België.

Ondernemingsnummer: 0546.840.171

Voorstelling van de statuten zoals vastgelegd door de algemene vergadering te 9230 Wetteren op

09/02/2014,

STATUTEN:

TITEL 1: Naam, zetel, doel en duur:

Artikel 1 De vereniging draagt als naam "vzw vriendenkring pzwlw", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2De maatschappelijke zetel van de vereniging kan worden aangepast door de algemene vergadering, doch enkel naar een plaats binnen het huidige arrondissement. Het huidige gerechtelijke arrondissement betreft het arrondissement Dendermonde.

Heden is de zetel gevestigd te 9230 Wetteren, Zuiderdijk 2.

Artikel 31-let primaire doel van de vereniging bestaat uit het organiseren van activiteiten, het verzorgen van evenementen en alle andere handelingen die het beheer van de vereniging ten goede komen. Deze leden maken deel uit van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen of zijn gepensioneerd lid van de politiedienst.

Daarnaast bestaat het doel van de vereniging ook uit financiële, morele, materiële en fysieke steun bieden aan diverse goede doelen, met uitsluiting van enig winstoogmerk.

De vereniging kan daartoe alle initiatieven nemen en alle daden stellen die de vereniging ten goede komen. De vereniging doet dit al dan niet in samenwerking met derden.

Vandaar dat de vereniging, economische activiteiten mag uitvoeren, op voorwaarde dat de opbrengst daaraan uitsluitend besteed wordt aan het doel van de vereniging.

De vereniging mag te allen tijde, zowel roerende als onroerende, goederen aankopen, bezitten, verkopen, opbouwen en kan daartoe lenen, ontlenen indien dit ter verwezenlijking van het gestelde doel is.

De vereniging kan dus alle nodige daden van beheer en beschikking ondernemen teneinde het doel te, bekomen.

Artikel 4De vereniging kan ten allen tijde worden ontbonden, doch deze wordt opgericht voor onbepaalde. duur.

TITEL 2: Leden:

Artikel 5Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier werkende leden bedragen.

De vereniging kan bestaan uit werkende en toegetreden leden.

Het aantal werkende leden dient wel steeds groter te zijn dan het aantal bestuurders uit de raad van'

bestuur. De leden dienen zich te houden aan de rechten en de verplichtingen die bepaald worden door de wet''

en het huishoudelijk reglement.

Het zijn enkel de werkende leden die stemrecht hebben,

De toegetreden leden kunnen niet stemmen, hun rechten en hun plichten worden omschreven door de wet,

de statuten en het huishoudelijk reglement.

Artikel 6Zowel de toegetreden leden als de werkende leden van de vereniging moeten aan volgende

voorwaarden te voldoen:

1. natuurlijk persoon zijn.

2. toelating verkrijgen van de algemene vergadering om toe te treden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

3. Moeten deel uitmaken of gepensioneerde zijn van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen, als bewijs hiervoor geldt hun erkenning van hun aansluiting door de algemene vergadering.

OF

3. Een gespecialiseerd persoon, die nodig is voor het verwezenlijken van een project en die een bijdrage kan leveren aan dit project.

Deze bijdrage kan zowel financieel, moreel, fysisch, materieel of technisch zijn,

De kandidaatstelling tot werkend lid dient men te doen op schriftelijke wijze gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 7De raad van bestuur kan, onder de door hen te bepalen voorwaarden, vastgelegd in het huishoudelijk reglement, ook andere personen als ereleden, beschermende of steunende leden, tot de vereniging toelaten. De ereleden, beschermende en steunende leden worden aanzien als toegetreden leden en hebben dus bij gevolg ook geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 8De jaarlijkse financiële bijdrage van zowel de toegetreden leden als de werkende leden kan jaarlijks maximum 100 euro bedragen.

Het toegetreden of werkend lid dat geen financiële bijdrage meer doet wordt geacht zijn ontslag te hebben genomen.

De jaarlijkse bijdrage kan jaarlijks worden aangepast door de raad van bestuur,

Artikel 9Elk toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging stappen door een eenvoudige melding aan één van de leden van de raad van bestuur, hiertoe kan om het even welke communicatiemethode aangewend worden,

Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging stappen aan de hand van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur indien er hiertegen minstens één protest tegenover bestaat binnen de algemene vergadering, in aile andere gevallen kan dit aan de hand van een melding aan de voorzitter van de raad van bestuur aan de hand van om het even welk communicatiemiddel.

De uitsluiting van een werkend lid kan enkel bekomen worden door een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op een algemene vergadering.

Artikel 10Uittredende of uitgesloten werkende of toegetreden leden kunnen nooit recht hebben op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen tevens nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen, gedane inbrengen of prestaties vorderen,

Titel 3: Raad van bestuur:

Artikel 11 Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt uitgevoerd door de raad van bestuur. Deze raad dient te bestaan uit minimum drie werkende leden. Er zijn geen toegetreden leden aanwezig in deze raad.

De personen die werkzaam zijn in deze raad worden aangeduid door de algemene vergadering, zij worden bestuurders genoemd.

Zij zijn ook ten allen tijde afzetbaar door deze algemene vergadering.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en zij worden aangeduid voor onbepaalde duur en verdelen de bevoegdheden onder de verschillende bestuurders. Zij besturen de vereniging als een college. Om een geldige vergadering van de raad van bestuur te krijgen dient de helft van de bestuurders aanwezig te zijn,

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van het stemmen kan de beslissing worden genomen door de voorzitter of zijn vervanger.

Artikel 12De raad van bestuur kiest uit zijn werkende leden één voorzitter, één ondervoorzitter, één secretaris, één penningmeester en één bijkomend bestuurder. Het is de voorzitter die de raad van bestuur bij elkaar roept en de vergadering zal leiden. Bij zijn afwezigheid wordt die functie overgedragen aan de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van beide personen wordt de raad voorgezeten door oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur verdeelt de functies tussen de bestuurders.

Elk bestuurslid kan te allen tijde uit de vereniging stappen aan de hand van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur indien er hiertegen minstens één protest tegenover bestaat binnen de algemene vergadering, in alle andere gevallen kan dit aan de hand van een schriftelijke melding aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De uitsluiting van een bestuurslid kan enkel bekomen worden door een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op een algemene vergadering.

Artikel 13De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, behalve door deze die door wet bepaald gereserveerd zijn voor de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan twee of meer van zijn leden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of door de handtekening van zijn vervanger, daartoe gemachtigd door de raad van bestuur,

De raad van bestuur kan alle huishoudelijke reglementen uitvaardigen die'zij nodig acht,

Titel 4: Algemene vergadering en zijn bepalingen:

Artikel 14De algemene vergadering is een verzameling van alle werkende leden. Deze vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn geldige vervanger uit de raad van bestuur.

Een werkend lid kan zich laten vervangen door een ander werkend lid op de algemene vergadering en dit door middel van een volmacht. Hij kan enkel zijn opinie inzake een agendapunt per volmacht overdragen aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

een ander werkend lid van de algemene vergadering dat effectief aanwezig is. Elk werkend lid mag ten hoogste

één volmacht aanvaarden en vertegenwoordigen.

Deze volmacht dient geldig te worden opgemaakt en geldig worden gehandtekend.

Eik werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15De algemene vergadering is bevoegd voor de materies die door de Wet van 27 juni 1921 zoals

gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 werden voorzien:

- wijzigen van de statuten

- benoemen en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting aan de bestuurders en deze commissarissen

- uitsluiten van een werkend of toegetreden lid

- goedkeuren van begrotingen en rekeningen

- vrijwillig ontbinden van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook aile gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden opgenomen door de raad van bestuur.

Artikel 16De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bij elkaar geroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moeten minstens één maal per jaar bij elkaar worden geroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het daaropvolgende jaar. Dit dient te gebeuren in het eerste kwartaal van het begrotingsjaar.

De raad van bestuur dient de algemene vergadering bijeen te roepen indien één vijfde van de werkende leden daarom vraagt, dit noemt men een buitengewone algemene vergadering.

De oproepingen moeten worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders om geldig te zijn en deze moeten per gewone brief worden toegezonden aan de werkende leden ten minste acht dagen voor de vergadering.

Een alternatief hiervoor is de elektronische uitnodiging door middel van e-mail, dit kan enkel mits akkoord van het werkend lid door ter beschikking stelling van zijn e-mailadres. De tijdslimiet van 8 dagen is ook hier van kracht.

De oproeping die plaats, dag en uur vermeldt, bevat eveneens de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De agendapunten worden van de nodige commentaren voorzien.. Onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kunnen enkel worden besproken indien minstens drie werkende leden hierom verzoeken.

Artikel 17Met uitzondering van de door de wet en statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige werkende leden.

Bij staking of evenredige verdeling beslist de stem van de voorzitter, hoewel de voorkeur wordt gegeven aan compromis of een onderhandelde meerderheid.

Artikel 18Bij elke vergadering dient een verslag te worden opgemaakt dat op de volgende vergadering wordt goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of de seoretaris van de raad van bestuur. De verslagen dienen steeds ter inzage te zijn voor alle leden, alsook voor aile derden die hun belang kunnen aantonen.

Titel 5: de begroting en de rekeningen:

Artikel 19Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering in het eerste kwartaal van het jaar van de nieuwe begroting.

Titel 6: ontbinding en vereffening:

Artikel 20In geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 21 In geval van ontbinding, hetzij gerechtelijk, hetzij vrijwillig wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, besteed aan een organisatie, onder om het even welke vorm, waarvan het doel zoveel mogelijk in overeenstemming is met het doel van de huidige vereniging. Deze organisatie zal aangeduid worden door de algemene vergadering in geval van vrijwillige ontbinding. indien deze laatste beslissing binnen het jaar na de ontbinding niet is genomen kunnen de vereffenaars beslissen welke bestemming dit netto-actief krijgt.

Artikel 22Voor alles wat niet uitdrukkelijk vermeld is in deze statuten blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing en zijn de eventuele beslissingen, vastgelegd in het huishoudelijk reglement, van toepassing.

Aldus opgemaakt op de Algemene Vergadering, gehouden te Wetteren op 0910212014.

Voor echt en waar verklaard

Verhamme Wendy

Voorzitter raad van Bestuur

M0D 22

Luik B - Vervolg

Vereniging zonder winstoogmerk

Maatschappelijk zetel: Zuiderdijk 2, 9230 Wetteren, België.

Ondernemingsnummer: 0546.840.171

Door de algemene vergadering van de oprichting van de vzw vriendenkring PZWLW werd volgende raad

van bestuur aangeduid..

Benoemde bestuursleden:

1, Voorzitter: VERHAMME Wendy, '27/12/1977 te Gent en wonende te 9090 Melle, Hof ten dries 16

2. Ondervoorzitter: MAJOR Bjorn, °09/06/1982 te Oostende en wonende te 9260 Wichelen, Krakeelstraat

15.

Voor-

behouden

aan liet

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

3.Secretaris: REYNiERS Koen, °04/02/1976 te Wetteren en wonende te 9270 Laarne, Hofland 22,

4,

Penningmeester DE PAUW Jan, °18/03/1981 te Gent en wonende te 9230 Wetteren, Wetterstraat 11.

5.Bijkomend bestuurder: PEENE Sofie, °21/02/1987 te Roeselare en wonende te 9230 Wetteren,

Lindelaan 12.

6.Bijkomend bestuurder: VAN DAMME Karen, °14/11/1982 te Gent en wonende te 9041 Oostakker,

Ooistraat 7.

Het dagelijks bestuur zal zijn mandaat uitvoeren in overeenkomst met volgende modaliteiten:

(Statuten)Titel 3: Raad van bestuur:

Artikel 11Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt uitgevoerd door de raad van bestuur. Deze raad

dient te bestaan uit minimum drie werkende leden. Er zijn geen toegetreden leden aanwezig in deze raad,

De personen die werkzaam zijn in deze raad worden aangeduid door de algemene vergadering, zij worden

bestuurders genoemd,

Zij zijn ook ten allen tijde afzetbaar door deze algemene vergadering.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en zij worden aangeduid voor onbepaalde duur en verdelen de

bevoegdheden onder de verschillende bestuurders. Zij besturen de vereniging als een college, Om een ;

geldige vergadering van de raad van bestuur te krijgen dient de helft van de bestuurders aanwezig te zijn.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van het stemmen kan de beslissing worden genomen door de voorzitter of zijn vervanger.

Artikel 12De raad van bestuur kiest uit zijn werkende leden één voorzitter, één ondervoorzitter, één

secretaris, één penningmeester en twee bijkomende bestuurders.

Het is de voorzitter die de raad van bestuur bij elkaar roept en de vergadering zal leiden. Bij zijn

afwezigheid wordt die functie overgedragen aan de ondervoorzitter, Bij ontstentenis van beide personen wordt ;

' de raad voorgezeten door oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur verdeelt de functies tussen de bestuurders.

Elk bestuurslid kan te allen tijde uit de vereniging stappen aan de hand van een aangetekend schrijven

. gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur indien er hiertegen minstens één protest tegenover bestaat

binnen de algemene vergadering, in alle andere gevallen kan dit aan de hand van een schriftelijke melding aan

de voorzitter van de raad van bestuur,

De uitsluiting van een bestuurslid kan enkel bekomen worden door een meerderheid van twee derde van de

aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op een algemene vergadering.

Artikel 13De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en

buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, behalve door deze

die door wet bepaald gereserveerd zijn voor de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan twee of meer van zijn leden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd

door de handtekening van de voorzitter of door de handtekening van zijn vervanger, daartoe gemachtigd door

de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan alle huishoudelijke reglementen uitvaardigen die zij nodig acht.

De vzw vriendenkring PZWLW kent op heden de volgende raad van bestuur:

CiVoorzitter: VERHAMME Wendy

OOndervoorzitter: MAJOR Bjorn

OSecretaris: REYNIERS Koen

Q'Penningmeester: DE PAUW Jan

Q'Bijkomend bestuurder: PEENE Sofie

Q'Bijkomend bestuurder. VAN DAMME Karen

Opgemaakt op 9/02/2014 te Wetteren,

Verhamme Wendy

Voorzitter van de raad van bestuur

(Handtekening)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; ijlaam en handtekening "

26/02/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vereniging zonder winstoogmerk

Maatschappelijk zetel: Zuiderdijk 2, 9230 Wetteren, België.

Ondernemingsnummer:

Voorstelling van de statuten zoals vastgelegd door de algemene vergadering te 9230 Wetteren op 09/02/2014. STATUTEN:

TITEL 1: Naam, zetel, doel en duur:

Artikel 1 De vereniging draagt als naam "vzw vriendenkring pzwlw", vereniging zonder winstoogmerk. Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging kan worden aangepast door de algemene vergadering, doch enkel naar een plaats binnen het huidige arrondissement. Het huidige gerechtelijke arrondissement betreft het arrondissement Dendermonde. Heden is de zetel gevestigd te 9230 Wetteren, Zuiderdijk 2.

Artikel 3 Het primaire doel van de vereniging bestaat uit het organiseren van activiteiten, het verzorgen van evenementen en alle andere handelingen die het beheer van de vereniging ten goede komen. Deze leden maken deel uit van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen of zijn gepensioneerd lid van de politiedienst. Daarnaast bestaat het doel van de vereniging ook uit financiële, morele, materiële en fysieke steun bieden aan diverse goede doelen, met uitsluiting van enig winstoogmerk. De vereniging kan daartoe alle initiatieven nemen en alle daden stellen die de vereniging ten goede komen. De vereniging doet dit al dan niet in samenwerking met derden. Pagina 2

Vandaar dat de vereniging, economische activiteiten mag uitvoeren, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel van de vereniging. De vereniging mag te allen tijde, zowel roerende als onroerende, goederen aankopen, bezitten, verkopen, opbouwen en kan daartoe lenen, ontlenen indien dit ter verwezenlijking van het gestelde doel is. De vereniging kan dus alle nodige daden van beheer en beschikking ondernemen teneinde het doel te bekomen.

Artikel 4 De vereniging kan ten allen tijde worden ontbonden, doch deze wordt opgericht voor onbepaalde duur. TITEL 2: Leden:

Artikel 5 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier werkende leden bedragen. De vereniging kan bestaan uit werkende en toegetreden leden. Het aantal werkende leden dient wel steeds groter te zijn dan het aantal bestuurders uit de raad van bestuur. De leden dienen zich te houden aan de rechten en de verplichtingen die bepaald worden door de wet en het huishoudelijk reglement. Het zijn enkel de werkende leden die stemrecht hebben. De toegetreden leden kunnen niet stemmen, hun rechten en hun plichten worden omschreven door de wet, de statuten en het huishoudelijk reglement.

Artikel 6 Zowel de toegetreden leden als de werkende leden van de vereniging moeten aan volgende voorwaarden te voldoen: 1. natuurlijk persoon zijn. 2. toelating verkrijgen van de algemene vergadering om toe te treden. 3. Moeten deel uitmaken of gepensioneerde zijn van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen, als bewijs hiervoor geldt hun erkenning van hun aansluiting door de algemene vergadering. OF 3. Een gespecialiseerd persoon, die nodig is voor het verwezenlijken van een Pagina 3

project en die een bijdrage kan leveren aan dit project. Deze bijdrage kan zowel financieel, moreel, fysisch,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : vzw vriendenkring pzwlw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zuiderdijk 2

*14302016*

Luik B

0546840171

9230

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Wetteren

Griffie

Neergelegd

24-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

materieel of technisch zijn. De kandidaatstelling tot werkend lid dient men te doen op schriftelijke wijze gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 7 De raad van bestuur kan, onder de door hen te bepalen voorwaarden, vastgelegd in het huishoudelijk reglement, ook andere personen als ereleden, beschermende of steunende leden, tot de vereniging toelaten. De ereleden, beschermende en steunende leden worden aanzien als toegetreden leden en hebben dus bij gevolg ook geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 8 De jaarlijkse financiële bijdrage van zowel de toegetreden leden als de werkende leden kan jaarlijks maximum 100 euro bedragen. Het toegetreden of werkend lid dat geen financiële bijdrage meer doet wordt geacht zijn ontslag te hebben genomen. De jaarlijkse bijdrage kan jaarlijks worden aangepast door de raad van bestuur.

Artikel 9 Elk toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging stappen door een eenvoudige melding aan één van de leden van de raad van bestuur, hiertoe kan om het even welke communicatiemethode aangewend worden. Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging stappen aan de hand van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur indien er hiertegen minstens één protest tegenover bestaat binnen de algemene vergadering, in alle andere gevallen kan dit aan de hand van een melding aan de voorzitter van de raad van bestuur aan de hand van om het even welk communicatiemiddel. De uitsluiting van een werkend lid kan enkel bekomen worden door een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op een algemene vergadering.

Artikel 10 Uittredende of uitgesloten werkende of toegetreden leden kunnen nooit recht hebben op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen tevens nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen, gedane inbrengen of prestaties vorderen.

Titel 3: Raad van bestuur: Pagina 4

Artikel 11 Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt uitgevoerd door de raad van bestuur. Deze raad dient te bestaan uit minimum drie werkende leden. Er zijn geen toegetreden leden aanwezig in deze raad. De personen die werkzaam zijn in deze raad worden aangeduid door de algemene vergadering, zij worden bestuurders genoemd. Zij zijn ook ten allen tijde afzetbaar door deze algemene vergadering. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en zij worden aangeduid voor onbepaalde duur en verdelen de bevoegdheden onder de verschillende bestuurders. Zij besturen de vereniging als een college. Om een geldige vergadering van de raad van bestuur te krijgen dient de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van het stemmen kan de beslissing worden genomen door de voorzitter of zijn vervanger.

Artikel 12 De raad van bestuur kiest uit zijn werkende leden één voorzitter, één ondervoorzitter, één secretaris, één penningmeester en één bijkomend bestuurder. Het is de voorzitter die de raad van bestuur bij elkaar roept en de vergadering zal leiden. Bij zijn afwezigheid wordt die functie overgedragen aan de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van beide personen wordt de raad voorgezeten door oudste aanwezige bestuurder. De raad van bestuur verdeelt de functies tussen de bestuurders. Elk bestuurslid kan te allen tijde uit de vereniging stappen aan de hand van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur indien er hiertegen minstens één protest tegenover bestaat binnen de algemene vergadering, in alle andere gevallen kan dit aan de hand van een schriftelijke melding aan de voorzitter van de raad van bestuur. De uitsluiting van een bestuurslid kan enkel bekomen worden door een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op een algemene vergadering.

Artikel 13 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Pagina 5

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, behalve door deze die door wet bepaald gereserveerd zijn voor de algemene vergadering. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan twee of meer van zijn leden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of door de handtekening van zijn vervanger, daartoe gemachtigd door de raad van bestuur. De raad van bestuur kan alle huishoudelijke reglementen uitvaardigen die zij nodig acht.

Titel 4: Algemene vergadering en zijn bepalingen:

Artikel 14 De algemene vergadering is een verzameling van alle werkende leden. Deze vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn geldige vervanger uit de raad van bestuur. Een werkend lid kan zich laten vervangen door een ander werkend lid op de algemene vergadering en dit door middel van een volmacht. Hij kan enkel zijn opinie inzake een agendapunt per volmacht overdragen aan een ander werkend lid van de algemene vergadering dat effectief aanwezig is. Elk werkend lid mag ten hoogste één volmacht aanvaarden en vertegenwoordigen. Deze volmacht dient geldig te worden opgemaakt en geldig worden gehandtekend. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15 De algemene vergadering is bevoegd voor de materies die door de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 werden voorzien: - wijzigen van de statuten - benoemen en afzetting van de bestuurders - de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend. - de kwijting aan de bestuurders en deze commissarissen - uitsluiten van een werkend of toegetreden lid - goedkeuren van begrotingen en rekeningen - vrijwillig ontbinden van de vereniging - de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk Pagina 6

alsook alle gevallen waarin de statuten dit vereisen. Alle andere bevoegdheden worden opgenomen door de raad van bestuur.

Artikel 16 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bij elkaar geroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moeten minstens één maal per jaar bij elkaar worden geroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het daaropvolgende jaar. Dit dient

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

te gebeuren in het eerste kwartaal van het begrotingsjaar. De raad van bestuur dient de algemene vergadering bijeen te roepen indien één vijfde van de werkende leden daarom vraagt, dit noemt men een buitengewone algemene vergadering. De oproepingen moeten worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders om geldig te zijn en deze moeten per gewone brief worden toegezonden aan de werkende leden ten minste acht dagen voor de vergadering. Een alternatief hiervoor is de elektronische uitnodiging door middel van e-mail, dit kan enkel mits akkoord van het werkend lid door ter beschikking stelling van zijn e-mailadres. De tijdslimiet van 8 dagen is ook hier van kracht. De oproeping die plaats, dag en uur vermeldt, bevat eveneens de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De agendapunten worden van de nodige commentaren voorzien. Onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kunnen enkel worden besproken indien minstens drie werkende leden hierom verzoeken.

Artikel 17 Met uitzondering van de door de wet en statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige werkende leden. Bij staking of evenredige verdeling beslist de stem van de voorzitter, hoewel de voorkeur wordt gegeven aan compromis of een onderhandelde meerderheid. Artikel 18 Bij elke vergadering dient een verslag te worden opgemaakt dat op de volgende vergadering wordt goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur. De verslagen dienen steeds ter inzage te zijn voor alle leden, alsook voor alle derden die hun belang kunnen aantonen. Pagina 7

Titel 5: de begroting en de rekeningen:

Artikel 19 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering in het eerste kwartaal van het jaar van de nieuwe begroting. Titel 6: ontbinding en vereffening:

Artikel 20 In geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden. Pagina 8

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
VRIENDENKRING PZWLW

Adresse
Zetel : Zuiderdijk 2, 9230 Wetteren

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande