VRIENDENKRING VAN DE BRANDWEER

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING VAN DE BRANDWEER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.225.714

Publication

17/03/2014
ÿþf CC i\ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

0 5 HART 2014

Griffie

9131 i II II

Vo beho N I

sari

Belg Staat

Ondernemingsnr : 0459.225.714

Benaming

{voluit) : Vriendenkring van de Brandweer

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Groenlaan 86 te 9550 Herzele

Onderwerp akte : Statutenwijziging

In haar zitting van 24 januari 2014, heeft de algemene vergadering van de v.z.w. Vriendenkring Brandweer, bij eenparigheid van stemmen beslist haar statuten te wijzigen als volgt:

van de'

HOOFDSTUK 1.  Benaming, zetel, duur en doel.

Artikel 1, De vereniging draagt de naam Vriendenkring van de Brandweer, vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9550 Herzele, Mergellaan 75 en is gelegen in het arrondissement Oudenaarde. Hij kan ten allen tijde verplaatst worden bij beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3. De duur van de vereniging is onbeperkt : zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel : activiteiten (niet limitatief) zoals eetfestijnen, opendeurdagen in te ; richten. Zij zal eveneens alle activiteiten kunnen organiseren in verband met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook handelsdaden stellen, doch slechts op bijkomstige wijze, en enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel ' waarvoor zij werd opgericht. De opbrengst is ten voordele van alle brandweermannen, erebrandweermannen, ' Ambulanciers, ere-ambulanciers en hun familie voor de geleverde diensten binnen de brandweer.

HOOFDSTUK Il.  Leden

Artikel 5. De vereniging is gevormd door alle effectieve leden van de Brandweer, Ambulanciers en de leden van de Erewacht. Nieuwe leden van de Brandweer- en Ambulancedienst worden automatisch lid van deze VZW na betaling van het lidgeld. Leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging. De hoedanigheid van lid wordt verloren door vrijwillig ontslag, schriftelijk en aan de voorzitter van de raad van bestuur meegedeeld, door uitsluiting of ambtshalve ontslag, uitgesproken door een meerderheid van twee derde van de raad van bestuur en nadat de betrokkene ter zitting van de raad van bestuur zijn standpunt heeft kunnen uiteenzetten. Ingeval van uitsluiting of ontslag, vrijwillig of ambtshalve, heeft het betrokken lid geen enkel recht op het maatschappelijk bezit. Het lidgeld wordt vastgelegd door de algemene vergadering. Leden van de erewacht zijn vrijgesteld van het betalen van het jaarlijks lidgeld.

HOOFDSTUK III. -- Beheer

Artikel 6. De VZW Vriendenkring van de Brandweer wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens vijf leden. Het aantal te begeven plaatsen zal voorafgaand aan de algemene vergadering worden bekendgemaakt. De bestuurders worden om de vier jaar verkozen door alle leden van de algemene vergadering, bij geheime stemming en bij meerderheid van stemmen. Zij zijn herverkiesbaar. De dienstchef maakt van ambtswege deel uit van de raad van bestuur. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De raad van bestuur benoemt uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een: schatbewaarder en een volmachtdragend schatbewaarder. De leden houden op deel uit te maken van de raad' van bestuur van zodra zij de hoedanigheid van lid van de Brandweer Herzele verliezen. De leden van de raad van bestuur kunnen vrijwillig ontslag indienen. Zij kunnen worden uitgesloten. Het ontslag van ambtshalve wordt vastgesteld en de uitsluiting uitgesproken door de algemene vergadering. In het geval van vrijwillig of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

º% MflD 2.2

~

ambtshalve ontslag zal de voorzitter de algemene vergadering bijeenroepen om in de vervanging te voorzien volgens het reglement van inwendige orde.

Artikel 7. De vergaderingen worden bijeengeroepen en voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door diegene die door de voorzitter werd aangewezen. De raad van bestuur vergadert slechts geldig ais tenminste de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig zijn.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; bij staking van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit, beslissend.

De raad van bestuur wordt voor zijn bevoegdheid vertegenwoordigd door de voorzitter; in geval van belet wordt hij vervangen door de ondervoorzitter,

Artikel 8. De raad van bestuur is belast met het bestuur van de vereniging. Hij beslist over alles wat niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden. Alle beslissingen worden genotuleerd, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Deze notulen worden aan de leden bekendgemaakt via het ledenblad "'t Pompierken". De raad van bestuur is belast met de uitvaardiging van een intern reglement.

HOOFDSTUK IV.  Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en is het hoogste orgaan van de

vereniging. De voorzitter van de raad van bestuur is ambtshalve voorzitter van de algemene vergadering.

De leden worden door de voorzitter in algemene vergadering bijeengeroepen iedere maal dat deze zulks

nodig acht doch ten minste eenmaal per jaar en telkens als ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Bij afwezigheid van de voorzitter zetelt de algemene vergadering onder voorzitterschap van diegene die door de voorzitter werd aangewezen.

Artikel 10. De algemene vergadering beslist over alle zaken die haar door de raad van bestuur voorgelegd

worden.

Een beslissing van de algemene vergadering is steeds vereist voor

1° het wijzigen van de statuten;

2° het benoemen en het afzetten van de bestuurders;

3° het uitsluiten van de leden van de raad van bestuur;

4° het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

5° het bepalen van de bijdrage van de leden;

6° het ontbinden en het vereffenen van de vzw.

Artikel 11. Behalve in de gevallen waar de wet van 27 juni 1921 er anders over beschikt, worden de beslissingen genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen. Van de bijeenkomsten van de algemene vergadering wordt verslag opgemaakt. Alle beslissingen van de algemene vergadering worden via het ledenblad 'ut Pompierken" meegedeeld aan alle leden.

Artikel 12. Er wordt een algemene vergadering gehouden in de loop van de maand januari op de zetei van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats. Bij deze jaarlijkse statutaire vergadering worden de rekeningen van de vereniging ter goedkeuring overgelegd. Dan wordt beslist over de decharge van de bestuurders. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

HOOFDSTUK V. -- Wijziging van de statuten, ontbinding, vereffening

Artikel 13. De statuten kunnen enkel gewijzigd worden door de algemene vergadering, met inachtneming van de voorwaarden gesteld door artikelen 8 en 9 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 14. De ontbinding van de Vereniging kan enkel uitgesproken worden door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921. In geval van ontbinding zal het maatschappelijk bezit, na aanzuivering van alle lasten, aangewend worden zoals door de algemene vergadering zal worden beslist.

Artikel 15. Al de in deze statuten niet voorziene gevallen zullen geregeld worden overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 of door de raad van bestuur,

HOOFDSTUK VI. -- Bijkomende bepalingen

Artikel 16. Ontslag van de Raad van Bestuur

Volgende leden worden ontslagen uit hun functie als bestuurder:

A

Voor-

liehoudbn

aan het

Belgisch

Staatsblad

Maa 2,2

Luik B - Vervolg

- De Raedt marc;

- De Vuyst Paul;

- Pieter Coppens;

- Schouppe marc;

- Dubois Luc.

Artikel 17, Verkiezing van de nieuwe raad van bestuur

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Armand Van Impe, Voorzitter;

Filip De Vuyst, Ondervoorzitter,

Jeroen De Lombaert, Schatbewaarder;

Dirk Van Waeyenberghe, Volmachtdragend schatbewaarder;

Eric Bousard, Secretaris;

Anja De Vuyst, Bestuurder;

Jurgen De Wilde, bestuurder,

Artikel 18, Deze statuten zijn van toepassing vanaf 24 januari 2014,

Aldus beslist, bij meerderheid van stemmen, tijdens de algemene vergadering van 24 januari 2014

Armand Van Impe, Voorzitter

(Volgt de handtekening)

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

r

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING VAN DE BRANDWEER

Adresse
GROENLAAN 86 9550 HERZELE

Code postal : 9550
Localité : HERZELE
Commune : HERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande