VRIENDENKRING VAN HET KONINKLIJK LYCEUM TE AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING VAN HET KONINKLIJK LYCEUM TE AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.878.842

Publication

22/03/2013
ÿþVoor«

haliotide aan hot Belgisch

Staatsbla

MOD 2.2

JJJ in de billagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

. 

r'-"-'

VAN KOC '''' ' WOEL

1 3 MR1- 2013

DEND -',..."'" [ NDE

11111111111.1111

Ondernemingsnr : 0420.878.842

Benaming

Vriendenkring van het Koninklijk Lyceum te Aalst

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Pontstraat 51, 9300 Aalst

Onderwerp akte Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 30/01/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

TITEL I: NAAM - ZETEL DOEL - DUUR

Art 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam VRIENDENKRING VAN HET KONINKLIJK LYCEUM te AALST, verbonden aan het KONINKLIJK LYCEUM te 9300 Aalst, Pontstraat, 51.

Art 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9300-Aalst, Pontstraat, 51 in de lokalen van het koninklijk Lyceum, of aan ieder ander adres bij beslissing van de algemene vergadering. De vereniging ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Dendermonde, "

Art 3, De vergadering heeft tot doel het verlenen van morele en materiële steun bij de opvoeding en de opleiding van de leerlingen van het Koninklijk Lyceum te Aalst, het bevorderen van de sociale integratie van de leerlingen en oud-leerlingen, en aile post - scolaire tussenkomsten ten bate van de leerlingen van de school. Ze mag iedere activiteit uitoefenen die er kan toe bijdragen haar voornaamste doel te bereiken, en mag zich namelijk aile roerende en onroerende goederen aanschaffen om haar diensten in te richten en te vestigen.

Art 5, Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en: toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeldi in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bilgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen ope de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term %d' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid mcet schriftelijk! worden ingediend bij de raad van bestuur,

De raad van bestuur zat zich over de aansluitingsmogelijkheid uitspreken, zonder zijn beslissing te moeten

..motiveren_Op vraag van.1/3e.van de.aanwezige_of_vertegenwoordigde.leden Jade .stemming geheim,.

Op de laatste.blz. van t-eik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " : Naam en handiekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Niemand kan als lid aangesloten worden tenzij hij, na toestemming van de raad van bestuur, het register van de leden tekent, alsmede de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging onderschrijft. Deze handtekening en het betalen van de minimum lidmaatschapsbijdrage bevestigen de aansluiting als lid, hetwelk alsdan gebonden is én door de statuten , én door het huishoudelijk reglement. Het register van de leden vermeldt de naam, voornaam, adres en datum van toetreding en bij uittreding bijkomend uittredings- of uitsluitingsdatum.

Art 7. Het bedrag van het jaarlijks minimumlidgeld wordt vastgesteld op maximum ¬ 50. Het staat de leden vrij een vrijwillig gekozen hoger bedrag te storten, zonder dat ze verplicht kunnen worden dit hoger bedrag ieder jaar opnieuw te betalen cm hun lidmaatschap te hernieuwen.

Art 8. De leden zullen zich op ieder ogenblik uit de vereniging mogen terugtrekken; ze zullen hun ontslag uit de vereniging betekenen per schrijven langs de post aan de raad van bestuur gericht.

Art 10. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan binnen de vereniging. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art 11. Minstens eenmaal per jaar vergadert de algemene vergadering, tijdens de eerste maanden van het kalenderjaar. Dag en uur worden door de raad van bestuur vastgesteld. De algemene vergadering vergadert tevens wanneer minstens één vijfde van de leden erom verzoekt. Ze kan ook bijeengeroepen worden door de raad van bestuur wanneer het maatschappelijk belang zulks vergt. Iedere algemene vergaderîng grijpt plaats op de plaats, dag en uur, zoals bepaald in de uitnodiging. Ieder lid wordt afzonderlijk en per brief of per e-mail uitgenodigd.

Art 12. De uitnodigingen tot de algemene vergadering warden door de raad van bestuur opgesteld, per gewone brief en ter post of per e-mail verzonden, gericht aan ieder lid en minstens acht dagen voor de vergadering; de uitnodigingen bevatten de agenda van de vergadering. De algemene vergadering kan slechts beslissen over de zaken die op de agenda werden geplaatst. ieder voorstel getekend door ten minste een twintigste van het aantal leden vermeld op het laatste ledenregister moet op de agenda worden geplaatst.

Art 15. Alle beslissingen van de algemene vergadering worden geacteerd in een speciaal daartoe bestemd register, getekend door de voorzitter en de secretaris en door ieder lid dat daarom verzoekt. Dit register berust op de zetel van de vereniging en wordt er bewaard. Het kan te allen tijde worden geraadpleegd door ieder lid en elke belanghebbende derde die daarom verzoekt, maar zonder het register naar een andere plaats over te brengen.

Art 16. De vereniging zal bestuurd worden door een raad van bestuur van minimum drie leden, benoemd door de algemene vergadering. De raad van bestuur moet steeds kleiner zijn dan de algemene vergadering. Ingeval de algemene vergadering uit slechts drie leden zou bestaan, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan.

De kandidaturen van bestuurder worden voorgedragen, hetzij door de raad van bestuur, hetzij op voorstel van de leden, conform artikel 11 en 21 van de statuten; in dit laatste geval dient de kandidatuur bij de raad van bestuur schriftelijk te worden ingediend, minstens 2 maanden voor de algemene vergadering, en mits toevoeging van de lijst houdende de handtekening met de naam, voornaam en adres van de leden die de kandidatuur voordragen. De datum van de algemene vergadering moet in dit geval drie maand op voorhand bekendgemaakt worden. Zo niet gelden de gewone regels inzake oproeping en agendering.

De algemene vergadering kan op ieder ogenblik de bestuurders afzetten.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. in dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mob 2.2

bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Art 19. De raad van bestuur kan onder zijn leden een ere - voorzitter, een voorzitter, een eerste en tweede ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris, een hulpsecretaris en een drietal rekeningtoezichters kiezen, evenals elke functie die het noodzakelijk acht.

Art 20. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging, De raad van bestuur beraadslaagt als college: hij kan slechts geldige beslissingen nemen wanneer minstens de helft van de leden aanwezig is. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van uitgebrachte stemmen genomen. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden als niet-uitgebrachte stemmen, De stem van de voorzitter is beslissend bij staking van stemmen. Van aile besprekingen, resoluties en stemmingen wordt proces  verbaal opgesteld en ingeschreven in een daartoe speciaal bestemd register.

Art 21. De raad van bestuur beschikt over de meeste uitgebreide bevoegdheid voor alle daden van beheer en schikking die de vereniging aanbelangen. Hij heeft in het algemeen bevoegdheid voor alle daden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de huidige statuten worden voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft namelijk de volmacht te beslissen over alle daden ter verwezenlijking van het doel zoals het is bepaald in artikel 3 van de huidige statuten. Hij kan namelijk ontvangen, betalen, betaling eisen en kwijtschrift geven, alle deposito's ontvangen en zelf doen, aanschaffen, verwisselen, ruilen, uitwisselen, vernietigen, huur nemen of huur geven, zelfs voor langer dan negen jaar, alle goederen zo roerende als onroerende, alle overdracht van roerende of onroerende goederen ontvangen en aanvaarden, aile subsidies ontvangen, zo private als officiële, aile schenkingen en nalatenschappen ontvangen en aanvaarden, alle contracten toestaan en sluiten, alle ondernemingen en aankopen afsluiten en doen, alle leningen aangaan met of zonder waarborg, alle in de plaatsstellingen waarborgstellingen toestaan en aanvaarden, hypotheek geven en nemen op de maatschappelijke onroerende goederen, alle leningen en voorschotten afsluiten en toestaan, van alle rechten en, verplichtingen en waarborgen, zo werkelijke als persoonlijke, afzien, ontslag geven, zo voor als na betaling van alle geprivilegieerde of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen of in beslagnamen, pleiten zo als eiser dan als verweerder voor aile rechtspraken, aile vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren, onderhandelen, overeenkomen enz...

Het is ook de raad van bestuur die tenzij voor zichzelf, hetzij bij afvaardiging alle personeelsleden van de vereniging benoemt of ontslaat, en hun bevoegdheden vaststelt.

Art 22. !~r kan een dagelijks bestuur worden samengesteld door de raad van bestuur. Dit dagelijks bestuur zal zelf zijn huishoudelijk reglement bepalen dat noodzakelijk door de raad van bestuur moet worden goedgekeurd. Alle door het dagelijks bestuur genomen beslissingen zullen medegedeeld worden aan de raad van bestuur. Het dagelijks bestuur houdt een register bij waarin de notulen van aile vergaderingen worden ingeschreven. Dit register moet steeds ter beschikking van de raad van bestuur zijn. Tweemaal per verenigingsjaar zal het dagelijks bestuur verslag uitbrengen bij de raad van bestuur over hun werking gedurende de verlopen zes maanden.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als elke handeling of verrichting van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden',

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Art 23. onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de ondervoorzitter, die alleen kunnen handelen.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

"

MOP 2.2

Voor,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg.

Art 29. In geval van vroegtijdige ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering die tot de ontbinding besloot, zo nodig, de vereffenaars benoemen, hun bevoegdheden vaststellen, en de beslissingen treffen over de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na vereffening van het passief, deze bestemming richtend naar een belangeloze doelstelling.

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Uyttenhove Nadine (ontslag op 01/10/2007)

Demedts Luc (ontslag op 01/04/2010)

Van Cauter Johan (ontslag op 30/06/2007)

Van Cauter Venita (ontslag op 30/06/2010)

De Wael Ludwig (ontslag op 30/06/2010)

De algemene vergadering van 01/09/2012 heeft tot bestuurders benoemd:

De Block Albertina, Eikstraat 74, 9300 Aalst, geboren op 10103/1938, te Aalst

De Brouwer Nancy, Fazantenlaan 8, 9320 Erembodegem, geboren op 24/11/1967, te Aalst

De Moerloose Katrien, Lange Munte 32, 9860 Oosterzele, geboren op 14/02/1972, te Zottegem

Agneessens An, Guchtstraat 79, 9340 Lede, geboren op 01/07/1967, te Aalst

De Mesmaeker Katrien, Zonnestraat 12, 9300 Aalst, geboren op 03/05/1985, te Dendermonde

Kiekens Ruben, Berenhoek 7, 9450 Haaltert, geboren op 31/07/1978, te Ninove

Verhoeven Lien, Ninoofsesteenweg 128, 9450 Denderhoutem, geboren op 20/05/1983, te Dendermonde

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

Coppens Jan Jacques, Kluisberg 44, 9340 Lede, geboren op 01/04/1938, te Lede

D'haene Jean Paul, Binnenstraat 372, 9300 Aalst, geboren op 17/11/1955, te Deinze

Lauwaert Anja, Borrekent 123A, 9450 Denderhoutem, geboren op 10/02/1971, te Ninove

De Block Albertina, Eikstraat 74, 9300 Aalst, geboren op 10103/1938,1e Aalst

De Brouwer Nancy, Fazantenlaan 8, 9320 Erembodegem, geboren op 24/11/1967, te Aalst

De Moerloose Katrien, Lange Munte 32, 9860 Oasterzele, gebaren op 14102(1972, te Zottegem

Agneessens An, Guchtstraat 79, 9340 Lede, geboren op 01/07/1967, te Aalst

De Mesmaeker Katrien, Zonnestraat 12, 9300 Aalst, geboren op 03/05/1985, te Dendermonde

Kiekens Ruben, Berenhoek 7, 9450 Haaltert, geboren op 31/07/1978, te Ninove

Verhoeven Lien, Ninoofsesteenweg 128, 9450 Denderhoutem, geboren op 20/05/1983, te Dendermonde

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan een of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering,

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk ' acht,

De raad van bestuur van 01/09/2012 heeft onder zijn leden volgende gemachtigde functies verdeeld:

Voorzitter. D'haene Jean Paul, Binnenstraat 372, 9300 Aalst, geboren op 17/11/1955, te Deinze Ondervoorzitter. De Brouwer Nancy, Fazantenlaan 8, 9320 Erembodegem, geboren op 24/11/1967, te Aalst

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de ondervoorzitter, die alleen kunnen handelen.

Te Aalst, op 30/01/2013.

D'haene Jean Paul De Brouwer Nancy

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luits B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen . Verso : Naam en handtekening

:=.

Coordonnées
VRIENDENKRING VAN HET KONINKLIJK LYCEUM TE A…

Adresse
PONTSTRAAT 51 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande