WETENSCHAPPELIJKE STUDIES

Divers


Dénomination : WETENSCHAPPELIJKE STUDIES
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 426.301.835

Publication

24/04/2014
ÿþmol:111.1

11 1 U!1111)1J10M 11

-: il Ondernemingsnr :, 0426.301,835

H Benaming (voluit) : WETENSCHAPPELIJKE STUDIES

!I (verkort) :

i !

il Rechtsvorm: Burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap

,

:

il Zetel:. Brugstraat 33 .

:

9921 Lovendegem (Vinderhoute) '

1 .

!! Onderwerp akte :Buitengewone algemene vergadering - Kapitaalverhoging door inbreng in '

,

ij geld - Statutenwijziging. :

,

,

!i Uit het proces-verbaal verleden voor Christian VAN BELLE, geassocieerd notaris in de burgerlijkei vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DEi il GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN", met: 11zetel te 9000 Gent, Kouter 27, op 2 april 2014, te registreren, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering! gehouden van de aandeelhouders van de burgerkfke vennootschap onder de rechtsvorm van een naamfozef l: vennootschap "WETENSCHAPPELIJKE STUDIES", met maatschappelijke zetel te 9921 Lovendegem! 11(Vinderhoute), Brugstraat 33, BTW BE 0426.301.835, RPR Gent, is bijeengekomen en volgende te publiceren:

11 beslissingen met eenparigheid van stemmen heeft aangenomen: ,

li Ë

EERSTE KAPITAALVERHOGING IN SPECIN '

,

,. .

:1 De vergadering beslist in toepassing van artikel 537 WIB over te gaan tot kapitaalverhoging in geld ten belopel li van tweehonderdvierentwintigduizend zeshonderdzeventig euro zeventig cent (E 224.670,76) om het kapitaal tel 1; brengen van tweehonderdduizend euro (E 200.000,00) naar vierhonderdvierentwintigduizendi

il zeshonderdzeventig euro zeventig cent (¬ 424.670,70), zonder uitgifte van nieuwe aandelen. .

,

il De intekenaars verklaren de volstorting van de inbreng te hebben verricht door overschrijving van de gelden; 1; voortkomend uit zijn netto-dividend op een bijzondere rekening bij Bank Degroof op naam van de vennootschap;

11 overeenkomstig artikel 311 van het Wetboek van Vennootschappen, .

il Het attest van deze storting werd afgeleverd door Bank Degroof op 28 maart 2014 en wordt aan de;

:1 ondergetekende notaris voorgelegd en zef in zijn dossier bewaard blijven. ,

 ,

; De vergadering besluit dat de gelden, die bij voornoemde bank werden geplaatst, thans beschikbaar zijn. 1

i: TWEEDE KAPITAALVERHOGING IN SPECIËN

, !

1! De vergadering beslist over te gaan kapitaalverhoging in geld ten belope van driehonderdnegenentwintig eurol li dertig cent (E 329,30) om het kapitaal te brengen van vierhonderdvierentwintigduizend zeshonderdzeventig i! euro zeventig cent (¬ 424.670,70) naar vierhonderdvijfentwintigduizend euro (¬ 425.000,00) zonder uitgifte van

. ,

neuwe aandelen.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

1 1 APR, 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

CA'

-J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

1

:l De intekenaars verklaren de inbreng in geld te hebben verricht door overschrijving op een bijzondere rekening; ., ..

bij de Bank Degroof op naam van de vennootschap overeenkomstig artikel 311 van het Wetboek van;

11 Vennootschappen, ,

,



ii Flet attest van deze storting werd afgeleverd door Bank Degroof op 28 maart 2014 en wordt aan del

..

ondergetekende notaris voorgelegd en zal in zijn dossier bewaard blijven.

.

, .

i; De vergadering besluit dat de gelden, die bij voornoemde bank werden geplaatst, thans beschikbaar zijn. '

11BEVESTIGING VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL r

,

,

,. ,

ii De algemene vergadering bevestigt de verplaatsing van de maatschappelijke zetel naar 9921 Lovendegem,1

ll Brugstraat 33, :

,.

:i SCHRAPPING VAN ALLE BEPALINGEN AANGAANDE EN VERWIJZINGEN NAAR AANDELEN AANi

!; TOONDER IN DE STATUTEN ,

,

11 De vergadering stelt vast dat alle aandelen op naam zijn en beslist vervolgens om alle bepalingen aangaande;

il verwijzingen naar aandelen aan toonder in de statuten te schrappen. .

., ,

i WIJZIGING VAN DE GEWONE ALGEMEN VERGADERING

,

;1 De vergadering beslist om de datum van de gewone algemene vergadering te verplaatsen van de maand;

..

ii november naar de maand december. .

,

i! AANNEMING NIEUWE VERSIE VAN DE STATUTEN 1

1. .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

rood 11.1

Voor-behotiden ...aan het .13elgisch Staatsblad

De vergadering beslist de bestaande statuten integraal te vervangen door een nieuwe versie ',cm ze in overeenstemming te brengen met de hiervoor genomen besluiten en met de vigerende wetgeving. De fekevan deze statuten luidt als volgt (bij uittreksel):

"Rechtsvorm - Naam

De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "WETENSCHAPPELIJKE STUDIES",

Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9921 Lovendegem (Vinderhoute), Brugstraat 33. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel de organisatie, coördinatie en exploitatie van activiteiten van wetenschappelijke en intellectuele aard, met inbegrip van het bezit en de uitoefening van de er aan verbonden intellectuele of financiële rechten, of van de opbrengsten ervan; zij kan, al dan niet in het verlengde van deze activiteiten, om het even welke roerende en onroerende goederen verwerven, gebruiken, huren, of ter beschikking stellen van vennoten zowel als van derden, en in het algemeen alle handelingen stellen die, in ondergeschikte orde, voor het bereiken van dit burgerlijk doel dienstig kunnen zijn,

Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vierhonderdvijfentwintigduizend euro (¬ 425.000,00). Het is verdeeld in duizend zeshonderdzestig (1.660) aandelen zonder nominale waarde.

Het bedrag van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigt voor een bedrag van tweehonderdvierentwintigduizend zeshonderdzeventig euro zeventig cent (¬ 224.670,70) een inbreng door de aandeelhouders gedaan in het kader van de tijdelijke maatregel zoals voorzien in het artikel 537 lid I WIB, bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt op 2 april 2014 door geassocieerd notaris Christian Van Belle te Gent.

Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Telkens wanneer overgegaan wordt tot de verkiezing van een bestuurder ter vervanging van een bestuurder wiens opdracht een einde nam, behoort het recht om kandidaten voor deze opdracht voor te dragen toe aan de houders van deze categorie van aandelen, die de uittredende bestuurder hadden voorgesteld.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders voor een termijn die zes jaar niet mag overschrijden, zij mag hen te allen tijde afzetten, De bestuurders zijn herbenoembaar,

De functies van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering. De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters verkiezen.

Bestuur

Algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voortvloelend uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan een of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen. Zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt in voorkomend geval hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Dergelijke beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "dagelijks bestuurder";

De dagelijkse bestuurders zullen dezelfde regels dienen in acht te nemen aangaande tegenstrijdigheid van belangen als de gewone bestuurders.

Bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen, eveneens in het kader van dit bestuur, bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen van hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 21: Vertegenwoordiging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

red11.1

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer de hypotheekbewaarder), rechtsgeldig vertegenwoordigd:

- hetzij door twee bestuurders, die samen optreden;

- hetzij door de gedelegeerd bestuurder, zijnde een lid van de raad van bestuur aan wie de vertegenwoordigingsmacht werd overgedragen, alleen handelend;

hetzij, binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door de persoon aan wie dit bestuur is opgedragen. Bovendien is de vennootschap op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

Samenstelling en bevoegdheden

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de aandeelhouders.

De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle aandeelhouders, zelfs voor de afwezigen of zij die tegenstemden.

Een algemene vergadering kan ten allen tijde samenkomen na eenparig besluit hiertoe van aile aandeelhouders,

Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand december om vijftien uur,

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Deze vergadering neemt kennis van het jaarverslag en van het verslag van de eventuele commissaris, bespreekt de jaarrekening en hecht er haar goedkeuring aan, zij verleent bij aparte stemming - kwijting aan de bestuurders en eventuele commissaris, gaat over tot de herbenceming of tot de vervanging van de uittredende of ontbrekende bestuurders en eventuele commissaris en neemt alle besluiten in verband met de andere punten die voorkomen op de agenda.

De algemene vergaderingen worden samengeroepen door de raad van bestuur. In geval van nalatigheid van de raad zullen de oproepingen tot voormelde vergaderingen uitgaan van de commissaris, indien zij bestaan. Toelating - Depot

Om tot de vergaderingen toegelaten te worden, moeten de houders van effecten op naam of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap, uiterlijk drie dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering, indien de raad van bestuur dit vereist, behoudens Indien bij eenparig besluit van de aandeelhouders beslist wordt deze aandeelhouders alsnog toe te laten.

De eigenaars van gedematerialiseerde effecten, moeten binnen dezelfde termijn, bij de instellingen die de raad van bestuur aanduidt, een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest neerleggen waarbij de onbeschikbaarheid van deze aandelen tot de algemene vergadering wordt vastgesteld. De vervulling van deze formaliteit is niet vereist indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Stemrecht

Eik aandeel geeft recht op één stem,

Boekjaar - Jaarrekening- Controleverslag

Het boekjaar begint op één juli van elk jaar en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

Wettelijke reserve - bestemming van de winst - dividend

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, tenminste vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer deze reserve tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Deze voorafneming wordt hernomen wanneer de wettelijke reserve wordt verminderd, Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, de bestemming ervan bepaalt.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen de vijf jaar vanaf hun eisbaarheld eigendom van de vennootschap.

Benoeming van vereffenaar(s)

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming door de beslissing van de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de bevoegdheden van de vereffenaar(s), hun bezoldiging alsook de wijze van vereffening. De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoudep

et aan Bglgibch

Stlitsblad

mod 11.1

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken de'

vereffenaars over de meest ultgebreide machten voorgeschreven door de wet, behoudens beperkingen

opgelegd door de algemene vergadering.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zon,

van rechtswege vereffenaars.

In afwijking van het bepaalde hiervoor is een ontbinding en vereffening in één akte mogelijk mits naleving van

de voorwaarden van het Wetboek van Vennootschappen,

Verdeling

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen cle vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa

onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het

arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Behalve in het geval van fusie, zullen na aanzuivering van de passiva, de netto maatschappelijke activa

verdeeld worden op de volgende wijze:

-bij voorrang zullen de aandelen, ten belope van het gedeelte van het kapitaal dat zij vertegenwoordigen,

terugbetaald worden, na aftrek van de storting en die gebeurlijk nog moeten verricht worden,

-het eventueel saldo zal op gelijke wijze over al de aandelen verdeeld warden.

MACHTIGING ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN

De vergadering verleent op heden geen bijzondere volmacht om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te

vervullen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Christian VAN BELLE

Samen hiermee neergelegd:

- de expeditie van het proces-verbaal.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor-

behotnien

atn het

a3elgisch

Staatsblad

20/01/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 31.12.2013, NGL 14.01.2014 14009-0047-013
26/02/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 31.12.2012, NGL 21.02.2013 13044-0413-013
25/11/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 05.11.2011, NGL 18.11.2011 11613-0080-014
17/01/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2010, GGK 30.12.2010, NGL 10.01.2011 11006-0321-014
13/02/2009 : ME. - JAARREKENING 30.06.2008, GGK 30.01.2009, NGL 06.02.2009 09039-0007-014
27/12/2007 : BLT000488
08/12/2006 : BLT000488
02/01/2006 : BLT000488
28/11/2005 : BLT000488
28/12/2004 : BLT000488
29/01/2004 : BLT000488
02/01/2003 : BLT000488
05/02/2002 : BLT000488
13/01/2001 : BLT000488
23/09/1998 : BLT488
18/04/1996 : BLT488
18/03/1995 : BLT488

Coordonnées
WETENSCHAPPELIJKE STUDIES

Adresse
9921 Lovendegem (Vinderhoute) '

Code postal : 9921
Localité : Vinderhoute
Commune : LOVENDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande