WIELERTOERISTENCLUB ZOTTEGEM, AFGEKORT : WTC ZOTTEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERTOERISTENCLUB ZOTTEGEM, AFGEKORT : WTC ZOTTEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 879.442.184

Publication

17/02/2012
ÿþ MOU 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor behouC aan he Selgisc Staatsti 11811111 11111111111

*12040741*

1

Oudenaarde

4 s FEB, 2012

Griffie

Einnexes du 11róniteur belge

Bijlagenbif Tiët BéTgisch Staatsblad -17/0laan

Ondernemingsnr : 0879.442.184

Benaming

(voluit) : Wielertoeristenclub Zottegem

{verkort} : WTC Zottegem

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vijverstraat 12, 9620 Zottegem

Onderwerp akte : Wijziging statuten, wijziging raad van bestuur

STATUTEN

TITEL I BENAMING - DOEL ZETEL

Art.1De naam van de vereniging zonder winstoogmerk luidt: "Wielertoeristenclub Zottegem vzw", afgekort

"WTC Zottegem vzw",

Art.2De vereniging is gevestigd te 9620 Zottegem, Meerlaan 1, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Oudenaarde,

Art.3De vereniging heeft tot doel het beoefenen van het wielertoerisme, het promoten van de wielersport en zijn leden een aangename en gezonde ontspanning aan te bieden. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen verzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan die vereniging zelfs daden van koophandel stellen, waarvan de inkomsten aangewend worden om het maatschappelijk doel te realiseren.

Art.4De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

TITEL Il LIDMAATSCHAP

Art.SHet aantal leden is onbeperkt. Het minimum is echter vastgesteld op drie leden. De vereniging kent leden en toegetreden leden. Alleen leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en de plichten hen toebedeeld door deze statuten.

Art.BAls lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard en die hun lidgeld hebben betaald.

Ais toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard en lidgeld heeft betaald of omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht via een door de raad van bestuur aangeboden inschrijvingsformulier. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent bericht aan de verzoeker door de overhandiging van een lidkaart.

Art.lHet jaarlijks lidgeld voor leden is vastgesteld cp maximum 100 euro en wordt elk jaar door de raad van bestuur bepaald.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden is eveneens vastgesteld op maximum 100 euro en wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur.

De leden zijn door hun aanvaarding als lid en het betalen van hun lidgeld automatisch aangesloten bij de WBV (Wielerbond Vlaanderen) en via deze Federatie verzekerd.

Art.8De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

Op de taabLe blz van Luik 3' Srtrelden ^ecto tlaarn an itnedanvthe:d van de fnGtrrjmenteeerede an>an7 h, ,e1 ,'An da ,?rçor.,rrnt"rtl rro~gd .!c 3,,,»r co:grrej -,liGhr:ng of nr snIznee ¬ xri ~~triz~an ,fru~ ~I~r 1 ;r7 x ; :rt~yzn:fra J~a.n

''uso Eltarn trend*.?1,1^.nrng

i L .1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2,2

-de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar orgaan na te leven.

-De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

-De naam "WTC Zottegem vzw" op te geven wanneer zij deelnemen aan eender welke organisatie.

Art.9Het lidmaatschap is geldig voor één kalenderjaar en moet elk jaar vernieuwd worden. Elk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een verzoek aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van effectieve leden kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in de VZW-wet. Dit betekent dat de Algemene Vergadering de uitsluiting van een lid maar kan uitspreken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

-die de verplichtingen opgelegd in art. 9 op ernstige wijze schendt:

-die, ondanks de schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft bij het nakomen van zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging.

De schorsing zal schriftelijk worden medegedeeld aan het betrokken lid.

Art.lOEik lid dat op doping wordt betrapt, wordt ongeacht de gerechtelijke vervolging, automatisch en terstond geschorst en uitgesloten volgens de voorziene procedure.

Art.1INoch de vereniging als geheel, noch elk bestuurslid afzonderlijk, kan worden aansprakelijk gesteld voor ongevallen overkomen aan een lid tijdens of omtrent de uitvoering van een activiteit van de vereniging zoals trainingen, rally's, ....Derden die aan activiteiten van de vereniging deelnemen worden geacht kennis te hebben genomen van voornoemde bepalingen.

Art.l2Lidmaatschap bij "vTTC Zottegem vzw", mits naleving van art, 7 en 9, houdt echter in dat het lid, door tussenkomst van de vereniging via WBV, is verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en verhaal/verdediging.

Art.13Elk lid wordt geacht in een dermate lichamelijke conditie te verkeren zodat de voorziene sportoefeningen risicoloos kunnen uitgevoerd worden. Een regelmatig geneeskundig onderzoek is daarom zeer aanbevolen.

Art.140e vereniging kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal. TITEL III ALGEMENE VERGADERING

Art.15De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door het bestuurslid met desbetreffende taak of bij afwezigheid van de voornoemde persoon, door het oudste aanwezige bestuurslid. Elk aanwezig lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Op uitnodiging van de raad van bestuur kunnen de toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem,

ieder van de leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid is van de Algemene Vergadering en met dien verstande dat elk lid maximum voor twee lastgevers mag optreden.

Art.16De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-wijziging van de statuten

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- kwijting aan de bestuurders

- goedkeuring van de begroting en de rekeningen

- vrijwillig ontbinden van de vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0ü 2,2

uitsluiten van een lid

- aile gevallen waarin de wet of onderhavige statuten dat bepalen

Art.17De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeen geroepen telkens als het doel of belang van de vereniging dat vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer 1/5 van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

Alle leden en toegetreden leden worden minstens 10 dagen voor de algemene vergadering uitgenodigd per gewone brief of e-mail. De uitnodiging wordt ondertekend door 2 bestuursleden en vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over de punten die niet op de agenda staan op voorwaarde dat 4/5 van de leden aanwezig is en dat 4/5 van de aanwezige leden akkoord zijn om een agendapunt toe te voegen.

Art.18a.Betreffende aangelegenheden, andere dan vermeld in punt b hieronder worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige leden.

b.Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproepingsbrief en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig Kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een meerderheid van twee derde van de stemmen respectievelijk vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

c.De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging.

Art.l9Het verslag van de vergadering wordt opgemaakt door het bestuurslid met desbetreffende taak. Het verslag wordt ondertekend door minstens 2 bestuursleden en elk bestuurslid die dat wenst. De verslagen warden op het secretariaat bijgehouden en zijn ter inzage van de aangesloten leden.

Art.20Voor de verkiezing van de leden van de raad van bestuur dient door de dienstdoende raad van bestuur de schriftelijke kandidaturen verzameld te worden en de kandidaturen dienen vermeld te worden in de uitnodigingen.

TITEL iV RAAI] VAN BESTUUR.

Art.21De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit min. 3 leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Zij verdelen in hun midden de taken. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders handelen als een college.

Art.22a.De raad van bestuur wordt door de algemene vergadering verkozen voor een periode van 4 jaar en de bestuursleden zijn herverkiesbaar. Het bestuurslid met desbetreffende taak roept de raad bijeen. Het bestuurslid met desbetreffende taak zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zef beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van het bestuurslid die de vergadering voorzit, doorslaggevend. Er kan worden gestemd bij volmacht.

c.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten warden voorgelegd en aile andere akten, worden geldig ondertekend door een bestuurder.

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art.23a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

b.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer dan 4 jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Art.24De kandidaten voor een bestuursfunctie dienen 18 jaar te zijn en actief lid te zijn op 1 januari van het jaar waarin de algemene vergadering wordt gehouden.

Art.25Wanneer een bestuurslid voortijdig ontslag neemt of daartoe gedwongen wordt, kunnen de overige leden van de raad van bestuur een plaatsvervanger aanduiden die de vacante functie zal vervullen tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Art.26De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als nodig. Op vraag van een bestuurslid moet een vergadering belegd worden binnen de 2 weken te rekenen vanaf de datum van verzoek.

Art.27De oproepingsbrieven warden ten minste 8 dagen van tevoren verzonden met vermelding van de agenda.

Art.28De bestuursleden mogen tot uiterlijk 2 dagen voor de vergadering de inschrijving op de agenda vragen van zaken waarin zij belang stellen.

Art29Bij hoogdringendheld worden de termijnen bepaald onder art. 26 en 27 op de helft terug gebracht.

Art.30Een bestuurslid wordt ais ontslagnemend beschouwd wanneer het 3 opeenvolgende keren zonder aannemelijke redenen is afwezig gebleven op een bestuursvergadering, of op eenvoudige vraag.

Art.31De leden van de raad van bestuur dienen het vertrouwelijke van de documenten en de discussies binnen het bestuur steeds te eerbiedigen.

Art.32De raad van bestuur is bevoegd om alle kwesties te onderzoeken en te bespreken die voor de leden rechtstreeks of onrechtstreeks van belang zijn, evenals aile bezwaren en voorstellen. Het streeft een billijke oplossing na. Tegen de uitspraak van het bestuur, die steeds gemotiveerd wordt, is geen beroep mogelijk.

Art.330p zijn uitdrukkelijk verzoek wordt het betrokken lid persoonlijk van de beslissing in kennis gesteld.

Art.34Ten overstaan van de vereniging zijn de leden van de raad van bestuur slechts aansprakelijk voor de fouten In de uitvoering van hun mandaat. Ten opzichte van derden zijn de leden van de raad van bestuur niet persoonlijk aansprakelijk voor zover zij binnen de perken van hun bevoegdheden blijven.

Art.35 De raad van Bestuur vertegenwoordigt alle leden en haar besluiten zijn bindend voor alle leden. TITEL V TAAK VAN DE BESTUURSLEDEN.

Art.360p de bestuursvergadering krijgen de bestuursleden na onderling overleg een aantal specifieke taken toebedeeld. De bestuursleden nemen de taken waar die hen worden opgedragen en zijn daarvoor steeds verantwoording verschuldigt tav de raad van bestuur.

Art 37De taken die verdeeld worden onder de bestuursleden:

Het leiden van de vergaderingen van de raad van bestuur.

- Het voeren van een administratief beleid.

-Opmaken van de notulen.

-Het voeren van het financieel beheer,

-Het bijhouden van de financiële administratie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Het bijhouden van een kasboek overeenkomstig de richtlijnen van de vzw-wet.

-Het opstellen van de agenda en het verzenden van de oproepingsbrieven.

Art,37AIle bestuursleden staan in voor de goede verstandhouding ander de leden en stellen, desgevraagd, de opmerkingen en suggesties van de leden op de agenda van de eerstvolgende vergadering.

TITEL XI HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

Art.38 In het huishoudelijk reglement wordt verder alles geregeld wat niet door de statuten wordt bepaald. Dit reglement wordt goedgekeurd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Wijzigingen worden voorbereid door de raad van bestuur en ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL XII GELDIGHEID VAN DE DOCUMENTEN.

Art.39 Om geldig te zijn dienen alle documenten uitgaande van de raad van bestuur ondertekend door minstens twee leden van de raad van bestuur.

TITEL XIII INZAGERECHT VAN DE LEDEN.

Art.40Derden die van belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie die bij de vereniging of voor rekening antan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL XIV BEGROTING-REKENING-CONTROLE

Art.41a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

c.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de nationale Bank van België.

TITEL XV ONTBINDING-VEREFFENING

Art.42ingeval van ontbinding zal, na aanzuivering van de schulden de activa overgedragen worden aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Art.43ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens haar bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

ONTSLAG ALS BESTUURDER

- Muys Jurgen

BENOEMING ALS BESTUURDER

- Vekeman Mario

- Hermie Tim

- Raepsaet Els

- Paul Samuel

- Gaublomme Cindy

- Maes Pascal

HUIDIGE RAAD VAN BESTUUR

- Debboudt Kristof

- Machtelinckx Tommy

- Vekeman Mario

- Hermie Tim

MOD 2.2

Luik 3 - Vervolg

- Raepsaet Els

- Paul Samuel

- Gaublomme Cindy

- Maes Pascal

Getekend : Debboudt Kristof - bestuurder Opgemaakt te Zottegem op 1 december 2011

Voor-

behouden

pao het

3.igisch

Staatsblad

Op giz van Luit( t3 verm,:lden Recto P[aam h'3edarsiltv,,Sd van de sesEsumentereMe nrstany 'r,~rzit +ran da ~ _t ato)i~svltY

,) .`l.:~~,j " j:3 'l-f,yPN]IoCj. '%tICn"«Ittg rif ten :ijnzlen

l. ~rsn i Jaann .n handt='r,offin<J

Coordonnées
WIELERTOERISTENCLUB ZOTTEGEM, AFGEKORT : WTC…

Adresse
VIJVERSTRAAT 12 9620 ZOTTEGEM

Code postal : 9620
Localité : ZOTTEGEM
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande