WTC 2000 ADEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : WTC 2000 ADEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.153.143

Publication

12/03/2013
ÿþ

f~BC3C~ In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te veftegenvoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

= NEERGELEGD

RECC-lGteieK VAN

KOOPHA'" :DFlr, 3'E C;6NT

*1304197fi

Ondernemir:gsn r. : 0849153'143

Benaming

(voluit) : WTC 2000 ADEGEM

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Striepe 7

9991 België

Onderwerp akte : rectificatie

Uittreksel notulen buitengewone algemene vergadering 22 februari 2013:

Unanieme overeenkomst neerlegging rectificatie

Bij het opstellen van de oprichtingsakte voor VZW WTC 2000 ADEGEM werd verkeerdelijk als adres

van de zetel opgegeven: Striepe 7 9991 Adegem België

Ten einde dit in overeenstemming te brengen met het adres van de zetel vermeld in de statuten wordt dit aangepast naar Striepe 17 9991 Adegem België

Chris Geerinckx

Bestuurder

03/10/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Statuten

Hoofdstuk 1: Benaming - Maatschappelijke Zetel - Doel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam:  WTC 2000 Adegem - vereniging zonder winstoogmerk , kortweg WTC 2000 Adegem VZW

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9991 Adegem, Striepe 17, gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3. Het doel van de vereniging is haar leden de mogelijkheid te bieden een gezonde en ontspannende sport te beoefenen. De hoofdactiviteit om dit doel te bereiken is de organisatie van geplande uitstappen per fiets om zo zijn leden de kans te geven om aan wielertoerisme te doen.. Het betreft zowel eendags trippen als meerdaagse etappetochten in binnen en buitenland. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen, die dit doel kunnen bevorderen, zoals het organiseren van tombola's, eetfestijnen, barbecues of eender welke andere manifestatie. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De vereniging kan alle door haar nodig geachte initiatieven nemen, zoals overeenkomsten sluiten en fondsen verzamelen, om haar doel te verrechtvaardigen.

Hoofdstuk 2: Leden van de vzw Artikel 4. Raad Van Bestuur:

Artikel 5. Ieder persoon, minimum 12 jaar, zonder onderscheid van geslacht, nationaliteit, politieke, godsdienstige of wijsgerige overtuiging kan lid worden. Zijn aanvaarding is evenwel aan de voorafgaande toestemming van de raad van bestuur onderworpen.

Artikel 6. Er zijn fietsende en steunende leden.

De Meyere Ronny, Striepe 17 9991 Adegem, voorzitter

Geerinckx Chris, Bezembindersstraat 15 9990 Maldegem, secretaris

De Baets Franki, Malecote 7b 9991 Adegem, bestuurder

Piers Patrick,Kerkstraat 9 9991 Adegem, bestuurder

De Munter Oswald , Weversstraat 2 9900 Eeklo, pennigmeester

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : WTC 2000 ADEGEM

Zetel :Striepe 7

9991 Maldegem (Adegem)

België

Onderwerp akte:: Oprichting

*12305082*

(afgekort) :

Rechtsvorm: :Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0849153143

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

01-10-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 7. Ieder lid die zijn aansluitingsfiche handtekent en inlevert bij een lid van de raad van bestuur en zijn jaarlijkse bijdrage betaalt, wordt beschouwd als effectief lid. Het bedrag (lidgeld) wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 8. Indien deze bijdrage niet betaald is één maand na de algemene vergadering wordt het lid geacht ontslag te nemen. Na heraansluiting en betaling van het lidgeld wordt het lid weer beschouwd als effectief lid.

Artikel 9. Door toetreding tot de club onderwerpt elk lid zich aan de statuten en het reglement van inwendige orde

Artikel 10. De raad van bestuur mag uit de club weren elk lid die de belangen van de club en/of de goede gang en faam van de club schaadt, elk lid die de statuten en het reglement van inwendige orde of de genomen beslissingen niet naleeft.

Hoofdstuk 3: De algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden van de club. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij ontstentenis achtereenvolgens door de secretaris of het langstzittend lid van de raad van bestuur.

Artikel 12. De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar (tweede helft februari) gehouden. De leden worden per e-mail en/of schriftelijk uitgenodigd.

Artikel 13. De algemene vergadering kan eveneens worden bijeengeroepen op schriftelijke aanvraag door minstens drie leden van de raad van bestuur of een vijfde van alle effectieve leden.

Artikel 14. De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering: wijziging van de statuten, wijziging van de vestiging van de maatschappelijke zetel, afzetting van de raad van bestuur, bekrachtiging van de samenstelling van de raad van bestuur, uitsluiting van een lid van de raad van bestuur, goedkeuring van de begroting en van de rekeningen, ontbinding van de club.

Artikel 15. Bij stemming is een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen vereist. Bij wijzigen van het doel van de vereniging en de ontbinding van de club is vier vijfde van de aanwezige stemmen vereist. Stemming over een lid van de raad van bestuur is geheim.

Artikel 16. Alles wat niet uitdrukkelijk wordt voorzien in deze statuten, wordt geregeld door de wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk. Bevoegdheden die niet toegekend zijn aan de algemene vergadering en niet worden voorzien in de wetgeving, ressorteren onder het beheer van de raad van bestuur.

Artikel 17. De raad van bestuur neemt het dagelijks bestuur waar en treedt op als college.

Artikel 18. De raad van bestuur is samengesteld uit tenminste 3 effectieve leden en dienen te worden aanvaard door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur zijn om de drie jaar uittredend en herkiesbaar. De leden van de eerste raad van bestuur van de vzw zijn vermeld in artikel 4.

Hoofdstuk 4: De raad van bestuur

Artikel 19. De raad van bestuur verdeelt onder zijn leden de diverse functies, minimaal voorzitter, secretaris, penningmeester en minstens twee bestuursleden. Ook de volmachthouders van de rekeningen worden onder de leden van de raad van bestuur aangeduid.

Artikel 20. De opdracht om de vereniging te vertegenwoordigen aan derden, wordt steeds door de raad van bestuur opgedragen aan één of meerdere leden van de raad van bestuur.

Artikel 21. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer tenminste de helft van haar leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der geldige stemmen (de helft plus één). Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter of bij ontstentenis achtereenvolgens deze van de secretaris of het langstzittend lid van de raad van bestuur, doorslaggevend zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 22. De raad van bestuur vergadert tweemaandelijks en telkens wanneer het belang voor de werking van de club het vereist alsook wanneer vier bestuursleden er om vragen.

Artikel 23. De ontslagname van een lid van de raad van bestuur kan alleen schriftelijk gebeuren.

Artikel 24. Het reglement van inwendige orde wordt opgesteld en wordt naargelang de noodwendigheden van de club gewijzigd door de raad van bestuur.

Hoofdstuk 5: Duur  Dienstjaar  Ontbinding

Artikel 25. De vereniging wordt gesticht voor onbepaalde duur.

Artikel 26. Het dienstjaar begint op de algemene vergadering en eindigt de dag van de volgende algemene vergadering.

Artikel 27. De ontbinding kan niet worden uitgesproken zolang de vereniging tien leden telt. De algemene vergadering beslist op zijn laatste zitting om tot ontbinding over te gaan. Het gebeurlijke actief zal aan een vereniging met een liefdadig doel overgemaakt worden. Dit liefdadig doel wordt door de algemene vergadering gekozen bij gewone meerderheid der geldige stemmen (de helft plus één). Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter of bij ontstentenis achtereenvolgens deze van de secretaris of het langstzittend lid van de raad van bestuur, doorslaggevend zijn.

Coordonnées
WTC 2000 ADEGEM

Adresse
STRIEPE 17 9991 ADEGEM

Code postal : 9991
Localité : Adegem
Commune : MALDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande