ZORGBEHEER MIDDEN-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORGBEHEER MIDDEN-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.925.828

Publication

11/05/2015
ÿþ ~ ~~ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

(1II1111u1111N1euull

GRIME F:CCZ I ; ; ,1..:

KOOPHANDEL

2 8 APR. 2015

AFDELING DENDERMONDE

CVrutiie

Ondernemingsnr : R g us- g2$

Benaming

(voluit): ZORGBEHEER MIDDEN VLAANDEREN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : 9120 Melsele, Vlierstraat 41

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING BESTUURDERS

Op 3 maart 2015 zijn nagenoemde oprichters bijeengekomen teneinde een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten:

1. VZW Medisch Sociale Instellingen Midden-Vlaanderen, Melkerij 25, 9900 Eeklo. Ondernemingsnummer 0409470553, vertegenwoordigd door Paul De Bruyckere wonende Visstraat 22, 9900 Eeklo, RN 55040834120

2. Patrimo VZW, Martelaarslaan 17, 9000 Gent. Ondememingsnummer 0409.681.478, vertegenwoordigd door Jean-Paul Corin, wonende Tramstraat 25, 9070 Heusden, RN 67012918172

3. VDW Vastgoednetwerk bvba, Vlierstraat 41, 9120 Melsele, Ondememingsnummer 0876.897.915, vertegenwoordigd door Karen Van De Woestyne, zaakvoerder, wonende te Vlierstraat 41, 9120 Melsele, RN 69091128425.

De statuten luiden als volgt:

Rechtsvorm - benaming.

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen samen met de uitvoeringswetgeving (hierna genoemd de "V&S Wet") en waarvan de naam luidt : "Zorgbeheer Midden-Vlaanderen".

Zetel.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Vlierstraat 41, 9120 Melsele en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen,

Duur.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Doe!.

De Vereniging heeft als doel aan haar leden diensten te verstrekken en initiatieven te nemen, te bevorderen en te ondersteunen In de gezondheids- en welzijnssector, Dit door onder meer het beheren van instellingen van medische of sociale aard, met uitsluiting van ziekenhuizen, die het behoud en de bevordering van de gezondheid en/of sociale welstand beogen. Ook door het verrichten van activiteiten voor zorgbehoevende personen, door hen i7ij te staan en te begeleiden en door onder meer zorg aan huis en in assistentiewoningen te verstrekken of toe te leiden naar die zorg. De vereniging wil een lange termijnengagement aangaan zowel voor bewoners, eigenaars als partners en in een woonzorgmarkt sociaal rechtvaardig te werk gaan.

De vereniging za! binnen dit doel volgende diensten kunnen verlenen: diensten met betrekking tot organisatie van het beheer, de boekhouding en administratie, de automatisering, de informatisering, de communicatie in de ruimste zin, nodig voor dergelijke activiteiten.

Zij mag optreden als initiatiefnemer of als beheersinstantie van voorzieningen in de zin van het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009.

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van deze doelstellingen.

Met het oog op de realisatie van haar maatschappelijk doel mag de vereniging schenkingen en legaten aanvaarden.

Werkende leden.

De vereniging dient steeds over het minimum aantal leden te beschikken dat is voorgeschreven door de V&S wet.

Alle natuurlijke of rechtspersonen die het statutair doel ondersteunen en bereid zijn de statuten na te leven kunnen zich kandidaat stellen om toe te treden ais werkend lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge M00 2.2

Werkende leden hebben aile rechten en verplichtingen die in de V&S Wet en deze statuten worden beschreven. De Raad van Bestuur kan beslissen dat de werkende leden een lidmaatschapsbijdrage zullen betalen die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur met een maximum van 10.000 euro.

Toegetreden leden.

Alle natuurlijke of rechtspersonen die het statutair doel ondersteunen en bereid zijn de statuten na te leven kunnen, kunnen zich kandidaat stellen om toe te treden ais toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven of die hen worden toegekend krachtens een huishoudelijk reglement dat door de Algemene Vergadering is goedgekeurd volgens de gewone quorum- en meerderheidsvereisten.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht. Zij kunnen de algemene vergaderingen bijwonen met raadgevende stem.

Ontslag-schorsing-beëindiging van lidmaatschap.

Zowel werkende leden, als toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een ontslagnemend lid blijft gehouden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan zijn lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens een meerderheid van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3de meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Wet werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op enig vemiogen van de vereniging.

Indien de stopzetting van het lidmaatschap het gevolg is van het wijzigen van de samenwerkingsregels zoals deze door de raad van bestuur werden vastgelegd in het huishoudelijk reglement dan zal het lidmaatschap eindigen op 31 december van het lopende jaar, op voorwaarde dat het gaat over een wijziging van de samenwerkingsregels genomen na 30 juni van het lopende jaar en op voorwaarde dat het ontslagnemend lid dit heeft meegedeeld aan de raad van bestuur binnen de maand volgend op de kennisgeving door de raad van bestuur van de gewijzigde samenwerkingsregels.

Bij het einde van een lidmaatschap zal door de raad van bestuur een afrekening worden opgemaakt met betrekking tot de kosten van de dienstverlening welke nog niet werden aangerekend.

Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. De toegetreden leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen met raadgevende stem.

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht, Elk werkend lid heeft een stem, bij monde van de beheerders die haar vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid, door de bestuurder met de hoogste anciënniteit,

Algemene Vergadering -- bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden

-De wijziging van de statuten

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders

-De benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-De goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening

-De ontbinding van de vereniging

-De ultaluiting van een lid

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-Alle andere bevoegdheden krachtens de V&S wet of de statuten,

Algemene Vergadering  vergaderingen

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal in de loop van het eerste semester van elk kalenderjaar worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden worden verstuurd en kan met alle dragers gebeuren (brief, e-mail, etc).

De vergadering wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of door minstens 1120ste van de werkende leden, wordt toegevoegd mits dat punt minstens veertien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 2 bestuurders. De Voorzitter moet de Algemene Vergadering tevens bijeenroepen binnen éénentwintig (21) dagen wanneer 115 van de werkende leden daarom verzoeken. De Algemene Vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dergelijk

n Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

a verzoek. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone Algemene Vergadering naar aile werkende leden verstuurd.

Ieder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die noodzakelijkerwijze een ander lid dient te zijn.

Raad van Bestuur-samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens 4 bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager liggen dan het aantal werkende leden.

Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen bestuurder zijn. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De bestuurders worden benoemd voor een periode van 6 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn steeds herbenoembaar.

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester die minstens de taken zullen vervullen zoals omschreven in deze statuten.

Bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar en zijn herkiesbaar telkens voor nieuwe termijnen van zes jaar.

Raad van Bestuur  Intern bestuur  Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de V&S Wet of onderhavige statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Raad van Bestuur-externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door een meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheld van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte tevens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen en die hetzij voorzitter, secretaris of penningmeester zijn van de vereniging, De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder, die gezamenlijk optreden.

De bevoegdheden van de bovengenoemde personen worden precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang ingetrokken worden door de Raad van Bestuur.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden zijn de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders vereist.

Dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, al dan niet leden of bestuurders.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, bepaalt de Raad van Bestuur of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Raad van Bestuur - Beëindiging mandaat bestuurder

Het mandaat van bestuurder eindigt:

-bij overlijden van de bestuurder

-bij het verstrijken van de termijn

-bij afzetting door de algemene vergadering

-bij vrijwillig ontslag

-bij verlies van het lidmaatschap van het lid dat de bestuurder heeft voorgedragen

Elke bestuurder kan ontslag nemen door het versturen van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Ontbinding en vereffening

De Algemene Vergadering besluit over de ontbinding van de vereniging op voorstel van de Raad van Bestuur of minimum i/5de van de werkende leden.

In geval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Het vermogen kan in elk geval slechts worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk, met een gelijkaardig of verwant doel,

t

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Overgangsbepalingen

De oprichters zijn onmiddellijk overgegaan tot benoeming van de bestuurders voor een periode van zes jaar:

1/ Corin Jean-Paul, wonende Tramstraat 25 9070 Heusden,

geboren te Gent op 29 januari 1967

2/ De Bruyckere Paul, wonende Visstraat 22 9900 Eeklo,

geboren te Eeklo op 8 april 1955

3/ Logothetis Sam, wonende Voorstraat 97B bus 201 9970 Kaprijke,

geboren te Edegem op 6 december 1986

4/ Van De Woestyne Karen, wonende Vlierstraat 41 9120 Melsele,

geboren te Eeklo op 11 september 1969

De bestuurders hebben aangesteld:

als voorzitter: Karen Van De Woestijne

als ondervoorzitter: Jean-Paul Corin

als penningmeester; Sam Logothetis

als secretaris: Paul De Bruyckere

Van De Woestijne Karen, Corin Jean-Paul,

Voorzitter Ondervoorzitter

De Bruyckere Paul Logothetis Sam

Secretaris Penning meester

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte dd. 3/03/`15

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ZORGBEHEER MIDDEN-VLAANDEREN

Adresse
VLIERSTRAAT 41 9120 MELSELE

Code postal : 9120
Localité : Melsele
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande