ZORGDORPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORGDORPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 606.978.488

Publication

20/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zorgdorpen vzw

Analytische Verslag van de Algemene Stichtingsvergadering

gehouden te Merelbeke, Poelstraat 102 op 23 februari 2015

"Bespreking van de ontwerpstatuten

Beslissing: de onderstaande statuten werden eenparig goedgekeurd:

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

§ 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" of  vereniging genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet").

§ 2 Naam

1. De vzw draagt de naam ' Zorgdorpen 

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" of  v.z.w. , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§ 3 Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9820 Merelbeke, Poelstraat 102 gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Gent.

§ 4 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

§ 1 Doeleinden

De vereniging heeft tot doel :

Het verstrekken aan personen of groepen van personen, al dan niet tegen een vergoeding, van een onderkomen,

verzorging, maaltijden, assistentie bij handelingen van het dagelijks leven en van alles wat nodig is in functie van

de subjectieve en objectieve behoeften en noden van elke van deze personenpersoon afzonderlijk en als groep.

Dit omvat onder meer: het oprichten en het laten werken van samenwerkingsverbanden, de oprichting en de uitbating van verpleeg- en verzorgingsinrichtingen, voorzieningen voor het verstrekken van sociale hulp zoals woningen met dienstverlening of assistentie, woonzorgcentra, serviceflats, (groepen van) assistentiewoningen, verzorgingstehuizen, enzovoort.

§ 2 Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren ; voor

zover:

1. activiteiten organiseren die voornoemde doelstellingen rechtstreeks of onrechtstreeks bevorderen;

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Zorgdorpen

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Poelstraat 102

*15304833*

Luik B

9820

België

0606978488

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Merelbeke

Griffie

Neergelegd

18-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

2. samenwerkingsverbanden, diensten en/of instellingen oprichten, beheren en uitbaten ter bevordering van voornoemde doelstellingen;

3. het bestuur waarnemen in andere verenigingen of ondernemingen en daarvoor vergoedingen ontvangen;

4. bieden van advies en beheersondersteuning en daarvoor vergoedingen ontvangen in functie van bovenstaand hoofddoel;

5. het verwerven (onder welke vorm dan ook), het uitbouwen en het beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden onder meer: aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichten, laten uitvoeren van bouwwerken dit alles in de ruimste zin;

6. het beheren van een roerend patrimonium inzonderheid van het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere verenigingen, vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke of persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden;

7. het bestuur waarnemen van andere vennootschappen of ondernemingen en daarvoor vergoedingen ontvangen;

8. het verwerven van licenties, brevetten en octrooien, alle rechten op knowhow en ontwikkelde procedés;

9. zij mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, verenigingen, ondernemingen of vennoot-schappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar doel kunnen bevorderen;

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de doelstellingen.

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

§ 1 Werkende Leden

Er zijn minstens drie leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet.

1. De volgende oprichters zijn de eerste Werkende leden:

" de vereniging zonder winstoogmerk De Heide, met maatschappelijke zetel te 9820 Merelbeke, Industriepark 6; ondernemingsnummer 0412.066.391; vertegenwoordigd door de heer STROOBANT Geert, wonende te 9820 Merelbeke, Ringvaartlaan 47; handelend ingevolge de machten hem verleend bij onderhandse volmacht.

" De vereniging zonder winstoogmerk De Heidekruiers met maatschappelijke zetel te 9820 Merelbeke, Burgemeester Van Gansberghelaan 83; ondernemingsnummer 0821.803.004; vertegenwoordigd door mevr. Caus Ines, wonende te 9820 Merelbeke, Oude Gaversesteenweg 65; handelend ingevolge de machten haar verleend bij onderhandse volmacht.

" De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zorgsite Molenhoeve met maatschappelijke zetel te 9820 Merelbeke, Poelstraat 102; ondernemingsnummer 0844.930.475; met als vast vertegenwoordiger dhr. Luc De Vreese, wonende te 9620 Zottegem, Leeuwergemstraat 23; handelend ingevolge de machten hem verleend bij onderhandse volmacht.

" De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Paracur met maatschappelijke zetel te 9820 Merelbeke, Poelstraat 102; ondernemingsnummer 0844.932.851; met als vast vertegenwoordiger mevr. Inkie De Cnuydt, wonende te 9890 Dikkelvenne, Ellevestraat 25 bus b; handelend ingevolge de machten haar verleend bij onderhandse volmacht.

" De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Leertafel T.O.M. met maatschappelijke zetel te 9052 Zwijnaarde; ondernemingsnummer 0835.893.936; met als vast vertegenwoordiger mevr. Erika Coddens, wonende te 9881 Bellem, A.L. Huxleystraat 23 handelend ingevolge de machten haar verleend bij onderhandse volmacht.

2. Daarnaast kan iedere rechtspersoon zich kandidaat stellen als Werkend lid op voorwaarde dat ze:

a. De principes van een democratische samenleving onderschrijven.

b. De principes van het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en de internationale verdragen betreffende de Rechten van het Kind en de Rechten van personen met een handicap onderschrijven.

c. De statuten en het huishoudelijk reglement aanvaarden.

d. De principes van Maatschappelijk verantwoord ondernemen onderschrijft.

e. Bereid zijn het door de Raad van Bestuur vastgesteld eenmalig en/of periodiek lidgeld te betalen. De Raad van Bestuur bepaalt in de maand oktober de rechten en (financiële) plichten voor het volgende kalenderjaar. Het lidgeld mag niet meer bedragen dan ~10.000 per jaar.

3. De kandidaat-leden richten hun kandidatuur aan de raad van Bestuur van de vereniging.

4. De Raad van Bestuur beslist of ze de kandidatuur zal voordragen aan de eerstvolgende ALGEMENE VERGADERING. Op deze bestuursvergadering dienen minstens de 2/3de van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met unanimiteit. De Algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Lid op haar eerstvolgende vergadering.

5. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid. Voor de aanvaarding van een lid is unanimiteit vereist.

6. Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S- wet en deze statuten worden beschreven. De raad van bestuur kan het bedrag van het éénmalig en/of periodiek lidgeld bepalen.

§ 2 Niet-werkende leden

1. Elke (rechts)persoon die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt en die de statuten en het huishoudelijk reglement aanvaardt kan bij de vereniging een schriftelijke aanvraag indienen om niet-werkend lid te worden.

2. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als niet-werkend lid.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

3. Niet-werkende leden zijn géén lid in de zin van de wet (ze hebben bijv. géén stemrecht op de Algemene vergadering). Ze hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten en het huishoudelijk reglement worden omschreven.

4. De niet-werkende leden kunnen géén deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Hun vertegenwoordigers kunnen wel, met adviserende stem, uitgenodigd worden op de Raad van Bestuur omwille van hun

deskundigheid, kennis en ervaring.

5. De Raad van Bestuur bepaalt in de maand oktober de rechten en (financiële) plichten voor het volgende kalenderjaar. Het lidgeld mag niet meer bedragen dan ~50.000 per jaar.

§ 3 Einde van het lidmaatschap

A) Uitsluiting

Wanneer een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/4 van alle Werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 2/3 van alle Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een unanimiteit van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

Niet-werkende leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap. Deze beslissing dient te gebeuren in aanwezigheid van 2/3 van de bestuursleden en met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen wordt de beslissing genomen door de Algemene Vergadering.

Tenzij het Huishoudelijk Reglement anders bepaalt, beslist de Raad van Bestuur discretionair en zonder verdere motivatie over het ontslag van een niet-werkend lid. Ze kunnen geen aanspraak maken op een (gedeeltelijke) terugbetalen van het lidgeld of van andere betaalde bijdragen of inbrengen in welke vorm dan ook. Alle facturen blijven invorderbaar.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie welke niet-werkende leden uitgenodigd worden financiële of andere verplichtingen voor het volgende kalenderjaar na te komen.

Het (niet-)Werkend Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

B) Terugtrekking

a) Werkende leden

Werkende Leden kunnen zich niet uit de vereniging terugtrekken voor 31/12/2018. Daarna kan het lid dit doen door een aangetekend schrijven te richten aan de Raad van Bestuur voor 31 maart van het lopende jaar. Het ontslag zal de eerstvolgende statutaire Algemene Vergadering worden voorgelegd. Het lidmaatschap loopt dan af op 31 december.

b) Niet-werkende leden die zich willen terugtrekken kunnen dit doen door:

in de loop van het kalenderjaar, een aangetekende brief naar de Raad van Bestuur te sturen. Ze kunnen geen aanspraak maken op een (gedeeltelijke) terugbetaling van het lidgeld of van andere betaalde bijdragen of inbrengen in welke vorm dan ook. Alle facturen blijven invorderbaar.

De financiële en of ander verplichtingen voor het volgende kalenderjaar niet na te komen voor 31 december van lopende kalenderjaar. Ze kunnen geen aanspraak maken op een (gedeeltelijke) terugbetaling van het lidgeld of van andere betaalde bijdragen of inbrengen in welke vorm dan ook. Alle facturen blijven invorderbaar.

§ 4 Opschorting van Werkende en niet-werkende leden

1. Het lidmaatschap van Werkende Leden, die hun financiële of andere verplichtingen binnen de door Raad van Bestuur bepaalde termijn niet nakomen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning.

2. Niet-werkende leden die op de statutaire Algemene Vergadering hun financiële of andere verplichtingen niet zijn nagekomen, worden geacht ontslagnemend te zijn. Dit ontslaat hun geenszins van vooralsnog nakomen van de verplichtingen van het lopende jaar.

§ 5 Rechten

1. Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

2. Bij een inbreng in de vereniging door een (niet-)werkend lid wordt een onderhandse akte opgemaakt

waarin bepaald wordt welke de voorwaarden tot terugvordering van de inbreng zijn.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

§ 1. De Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden

2. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht.

§ 2. Waarnemers

Waarnemers kunnen, op voorstel van de Raad van Bestuur en op uitnodiging van de voorzitter, de Algemene

Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

§ 3 Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden, kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de aanvaarding van een werkend lid

3. de wijziging van maatschappelijke zetel

4. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

5. de benoeming en de afzetting van de voorzitter van de Algemene vergadering

6. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

7. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

8. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

9. de ontbinding van de vereniging;

10. de uitsluiting van een werkend lid;

11. de omzetting van de vereniging in een vereniging met een sociaal oogmerk of een andere juridische persoonlijkheid.

§ 4 Vergaderingen

1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone (statutaire) Algemene Vergadering zullen tijdens het eerste half jaar van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax, per e-mail of per gewone post op het nummer of adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven.

2. De Gewone (statutaire) Algemene Vergadering door de Voorzitter van de Algemene Vergadering of door minstens 3 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een agenda toegevoegd. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden.

3. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter van de Algemene Vergadering of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/2 van alle Werkende Leden. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax, per e-mail of per gewone post op het nummer of adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven.

§ 5 Quorum en stemming

1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 2/3 van de Werkende Leden in zijn totaliteit aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 10 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

3. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden - worden vertegenwoordigd; ieder aanwezig lid kan maximum één afwezig lid vertegenwoordigen.

4. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Bij stemming over natuurlijke- of rechtspersonen wordt er altijd geheim gestemd.

5. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende

Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003

vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

§ 1 Samenstelling Raad van Bestuur

1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders: het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2. Statutaire bestuurders

* de vereniging zonder winstoogmerk De Heide, met maatschappelijke zetel te 9820 Merelbeke, Industriepark 6; ondernemingsnummer 0412.066.391; vertegenwoordigd door de heer STROOBANT Geert, wonende te 9820 Merelbeke, Ringvaartlaan 47; handelend ingevolge de machten hem verleend bij onderhandse volmacht. * De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zorgsite Molenhoeve met maatschappelijke zetel te 9820 Merelbeke, Poelstraat 102; ondernemingsnummer 0844.930.475; met als vast vertegenwoordiger dhr. Luc De Vreese, wonende te 9620 Zottegem, Leeuwergemstraat 23; handelend ingevolge de machten hem verleend bij onderhandse volmacht.

* De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Paracur met maatschappelijke zetel te 9820 Merelbeke, Poelstraat 102; ondernemingsnummer 0844.932.851; met als vast vertegenwoordiger mevr. Inkie De Cnuydt, wonende te 9890 Dikkelvenne, Ellevestraat 25 bus b; handelend ingevolge de machten haar verleend bij onderhandse volmacht.

* De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Leertafel T.O.M. met maatschappelijke zetel te 9052 Zwijnaarde; ondernemingsnummer 0835.893.936; met als vast vertegenwoordiger mevr. Erika Coddens, wonende te 9881 Bellem, A.L. Huxleystraat 23 handelend ingevolge de machten haar verleend bij onderhandse volmacht.

zijn statutair bestuurder voor zo lang ze werkend lid zijn van de vereniging.

Andere bestuurder(s) worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van één jaar.

3. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en eventueel een secretaris en andere functionarissen die ze nuttig acht, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

zoals omschreven in het huishoudelijk reglement en ter gelegenheid van hun benoeming.

4. De statutaire bestuurders kunnen niet worden ontslagen door de Algemene Vergadering. De andere, door de Algemene Vergadering benoemde, bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder benoemd lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Zolang niet in de vervanging van een bestuurder is voorzien en tot de eerstvolgende gewone Algemene Vergadering, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

5. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen d.m.v. een volmacht. Iedere aanwezige bestuurder kan drager zijn maximum één volmacht.

6. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 2 Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist maar minimaal 4 keer per jaar, alsook binnen 10 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De oproeping kan per brief, mail of fax gebeuren.

2. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de voorzitter gehouden de bestuurders afzonderlijk te consulteren en ten vroegste 2 werkdagen later een nieuwe vergadering te beleggen. Bij gelijkheid van stemmen op die tweede vergadering is de stem van de voorzitter beslissend.

3. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats, aangewezen in de oproepingsbrief.

4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

5. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet worden gestemd, tenzij al de aanwezige bestuurders hierover anders beslissen.

6. Er worden van iedere vergadering notulen opgemaakt die aan de leden van de raad van bestuur ter kennisgeving gegeven worden.

7. De notulen, ondertekend door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder én elke bestuurder die dit wenst, worden bewaard op de zetel van de vereniging en zijn op eenvoudig verzoek ter inzage van de Werkende Leden.

8. In gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en/of het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een meerderheid van de bestuurders akkoord is om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoon- conferentie.

§ 3 Bevoegdheden

1. De Raad van Bestuur heeft, als college, de meest uitgebreide macht voor het bestuur en het beheer van de vereniging.

2. De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen en aanpassen m.b.t. alles wat tot haar bevoegdheden behoort, waarbij alles wat niet in de statuten is voorzien kan worden geregeld.

Indien ook zaken worden geregeld die wettelijk of statutair tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren, moet Algemene Vergadering binnen de maand deze punten en de wijzigingen bekrachtigen na een schriftelijke beraadslaging en besluitvorming bij 2/3den meerderheid van de werkende leden. Het reglement en alle wijzigingen eraan, wordt de leden ter kennis gebracht.

3. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan, betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

§ 4 Externe vertegenwoordigingsmacht

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte.

2. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden volstaan :

" de gezamenlijke handtekening van ten minste twee bestuurders,

" de handtekening van één bestuurder voor uitgaven die de ~1000 niet overschrijden en de vereniging niet binden voor meer dan één jaar

" de handtekening van de drager van een  Postvolmacht of een  Postvolmacht van de Kruispunt-bank van Ondernemingen voor het ontvangen van Aangetekende brieven.

De raad van bestuur kan een bijzondere lastgeving verlenen aan één of meer lasthebbers. Aan iedere delegatie van bevoegdheden kan te allen tijde, en zonder opgave van redenen, een einde worden gesteld. Lasthebbers moeten géén werkend lid zijn

§ 5 Bekendmakingvereisten

1. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

2. Elke wijziging van de statuten, benoeming of het ontslag van bestuurders, lastgeving- mandaatverlening

moeten binnen de maand aan de wettelijke en bevoegde instanties worden overgemaakt.

ARTIKEL 7. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER EN DAGELIJKS BESTUURDER

1. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

2. De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

van de vereniging betreft. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat

ARTIKEL 8. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Vanaf het ogenblik dat de geldende drempelbedragen worden bereikt zal een commissaris worden benoemd door de Algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Bezoldiging van de commissaris wordt op dat ogenblik bepaald door de Algemene vergadering. De commissaris zal dan belast worden met de controle op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven.

ARTIKEL 9. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

§1 Financiering

1. De vereniging kan onder meer worden gefinancierd door lidgelden van de aangesloten leden, subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 10. ONTBINDING

1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding vereist unanimiteit van de werkende leden. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij " vzw in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4. Ingeval van ontbinding en vereffening, wordt het vermogen van de vereniging, het netto-overblijvend actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, toegekend aan vzw De Heide - ondernemingsnummer 0412.066.391 (of haar rechtsopvolger(s)).

5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 2Qnovies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

5) Na een korte schorsing werd kennis genomen van de eerste beraadslaging van de Raad van Bestuur  De Raad van bestuur heeft, tijdens haar eerste vergadering:

Verkozen tot

voorzitter: de vereniging zonder winstoogmerk De Heide, vertegenwoordigd door de heer STROOBANT Geert penningmeester: de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zorgsite Molenhoeve met als vast vertegenwoordiger dhr. Luc De Vreese,

Aangesteld als Afgevaardigd bestuurder: De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zorgsite Molenhoeve met als vast vertegenwoordiger dhr. Luc De Vreese,

Beslist dat de bevoegdheid tot het afsluiten van (ver-)huurovereenkomsten (ook langer dan 9 jaar) gedelegeerd wordt aan de Afgevaardigd Bestuurder.

De Afgevaardigd bestuurder de opdracht gegeven alle nodige formaliteiten te vervullen opdat de vereniging rechtspersoonlijkheid zo verwerven. 

§2 Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar eindigt op 31/12/2015.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Coordonnées
ZORGDORPEN

Adresse
POELSTRAAT 102 9820 MERELBEKE

Code postal : 9820
Localité : MERELBEKE
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande