5 X BERINGEN INTERNATIONAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : 5 X BERINGEN INTERNATIONAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.654.950

Publication

18/11/2014
ÿþMOD 2.2

(D,(J ~mmï

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Artikel 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te 3582 Beringen, Koolmijnlaan 203. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Limburg, Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet warden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voormelde gerechtelijke arrondissement. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid de zetei te

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Llnwnn " Al..n... ..n L.nnriinLnninn

RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

Il~w~~~~u~~n~1m

192 X15"

IN

Ondernemingsnr : 0420.654.950

Benaming

(voluit) : 5 x Beringen Internationaal

(verkort) : 5xB

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Markt 8, 3580 Beringen

Onderwerp akte : Aanpassing samenstelling raad van bestuur en statuten

Op datum van 3 maart 2014, tijdens een buitengewone algemene vergadering, zijn volgende leden uit de. raad van bestuur ontslaan:

Theo Vanmol als voorzitter; Ludo Claes als ondervoorzitter; Ferdinand Bogaerts als penningmeester; Rita Coomans als secretaris; Henri Heyligen; Esmeralda Meyen; Roger Put; Jozef Moons; Marc Pilat en Ann Heyligen als bestuursleden; Mario Volders als schepen voor internationale betrekkingen,

Tijdens diezelfde buitengewone algemene vergadering is er een nieuwe raad van bestuur verkozen, bestaande uit de volgende leden:

Naam Nationaal nummer

Alenteyns Davy 700106 155 75

Boiten Jeffry 870814 193 09

Claes Ludo 531103 21512

Coomans Rita 520803 258 24

Grasso Gianni 821212 055 33 Heyligen Richard 320311 225 41 Lemmens Erwin 750430 043 78

Peeters Ludo 500609 173 67

Put Roger 470703 299 65 Troonbeeckx Evy 831012 046 49 Vandevenne Dany 611105 163 75 Lambrechts Gilbert 561216 185 13

Adres

Schorheide 10, 3583 Beringen

Lodewijk Heyligenstraat 18, 3580 Beringen

Motstraat 158, 3580 Beringen

Molendijk 139, 3582 Beringen

Mierheuvelstraat 75, 3583 Beringen

Kloskplein 20, 3582 Beringen

Holststraat 28, 3583 Beringen

Molendijk 139, 3582 Beringen

Motstraat 69, 3580 Beringen

Mierheuvelstraat 75, 3583 Beringen

Processiestraat 44, 3583 Beringen

Everselstraat 10/2, 3580 Beringen

Functie

bestuurslid bestuurslid voorzitter penningmeester bestuurslid bestuurslid ondervoorzitter bestuurslid bestuurslid secretaris bestuurslid bevoegde schepen

Op 9 juli 2014 heeft er een algemene vergadering plaatsgevonden waarbij de wijzigingen in de statuten zijn voorgelegd. De bovenvermelde, nieuw verkozen bestuursleden hebben de volgende aangepaste statuten goedgekeurd met eenparigheid van de stemmen;

TITEL I : Naam, Zetel, doel, duur

Artikel 1 : De vereniging is genaamd : "5 x Beringen internationaal°. De vereniging is een entiteit met , rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder" winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de programmawet van 22 december 2003, hierna de "VZW-wei" genoemd, en haar latere wijzigingen. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of: gevolgd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

0 6 110V. 2014

Griffie

M9D22

1

I.,-.~ .,a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

verplaatsen naar een andere plaats binnen het grondgebied van de stad Beringen en mits de nodige openbaarmakingsformaliteiten te vervullen.

Artikel 3 : De vereniging "5 x Beringen Internationaal" heeft tot doel het organiseren van de ontmoetingen tussen de bestaande gemeenten Be(h)ringe(n) in Europa en het bevorderen van de verbroedering tussen deze gemeenten.

Artikel 4 : De vereniging '5 x Beringen Internationaal" kan alle activiteiten ontplooien, verrichtingen doen en initiatieven nemen, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op voormelde doelstelling of van aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen, met inbegrip van bijkomstige commeroiële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde worden bestemd voor de verwezenlijking van de doelstelling.

Artikel 5 : De vereniging "5 x Beringen internationaal" wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden, mits inachtneming van de artikelen 20 tot en met 26 van de VZW-wet.

TITEL Il : Leden

Artikel 6 : De vereniging "5 x Beringen Internationaal" bestaat uit een minimum van drie werkende leden. Het maximum aantal werkende leden is onbeperkt. De werkende leden vormen de algemene vergadering en hebben er stemrecht.

Artikel 7 : De aanvraag tot opname van een nieuw lid, wordt onderzocht door de raad van bestuur. De raad van bestuur legt de aanvraag ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De aanvraag moet worden aanvaard met twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de algemene vergadering.

Artikel 8 : Elk lid van de algemene vergadering kan ook vrij uit de vereniging treden. Hiertoe moet hij persoonlijk per brief, fax of e-mail zijn ontslag aanbieden aan de raad van bestuur van "5 x Beringen Internationaal".

Elk lid van de algemene vergadering kan eveneens uitgesloten worden door de algemene vergadering met meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Om geldig te zijn moet het voorstel tot uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

De hoedanigheid van lid van de algemene vergadering wordt eveneens verloren door overlijden of rechtsonbekwaamheid en in het geval waarin het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld bij de wet en deze statuten.

Artikel 9 : Het ontslaggevend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van het overleden lid of andere rechtsopvolgers, hebben hoegenaamd geen recht op het vermogen of het bezit van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen, gestort door hen of hun lastgevers, niet terug eisen. Evenmin kunnen zij een bedrag vorderen voor de door hen uitgevoerde prestaties of afgestane voorwerpen of goederen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekening noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Artikel 10 : De verplichting van elk lid is strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdragen. Deze worden elk jaar door de raad van bestuur vastgesteld op een bedrag gelijk voor al de leden en bedragen maximum 100 euro.

Artikel 11 : De werkende leden hebben geen recht op bezoldiging, uit welke hoofde dan ook. De winsten door de vereniging gemaakt mogen aan de leden niet worden uitgekeerd, doch blijven verworven door de vereniging en worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel. Het bezoldigd personeel van de vereniging wordt verkozen buiten haar werkende leden.

Een lid dat ten gevolge van een verkoop, lening of anderszins schuldeiser van de vereniging zou geworden zijn, zal tegenover haar dezelfde rechten hebben als ieder ander schuldeiser.

TITEL III : De raad van bestuur

Artikel 12 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, waarvan het aantal leden bepaald wordt door de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van bestuurders wordt bekendgemaakt door neerlegging van de akte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Hasselt, binnen de dertig dagen, hierna worden ze binnen dertig dagen gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De voorzitter wordt gekozen door de raad van bestuur. De leden van de raad van bestuur duiden onder hun leden eveneens een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

'

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De schepen van internationale betrekkingen van de gemeente Beringen maakt eveneens deel uit van de raad van bestuur, met stemrecht.

Artikel 13 : De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van 3 jaar, De uittredende leden van de

raad van bestuur zijn herkiesbaar.

Het jaar na de spelen, zal er een nieuwe bestuursverkiezing worden gehouden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn of afzetting, het aantal bestuurders is terug gevallen tot

onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is

voorzien.

Aan het mandaat van de leden van de raad van bestuur wordt een einde gesteld :

- door persoonlijk ontslag uit de vereniging en dit per schrijven, fax of e-mail aan de voorzitter van de raad

van bestuur. De voorzitter dient zijn vrijwillig ontslag in bij de secretaris van de vereniging.

- door drie achtereenvolgende niet gemotiveerde afwezigheden op vergaderingen van de raad van bestuur

van de vereniging. door andere redenen die strijdig zijn met de goede werking van de vereniging.

In dit geval dient de raad van bestuur het ontslag voor te stellen aan de jaarlijkse algemene vergadering die tot ontslag kan overgaan met meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Om geldig te zijn moet het voorstel tot ontslag vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en moet de betrokken bestuurder worden uitgenodigd om in zijn verdediging te voorzien.

Artikel 14 : de raad van bestuur wordt voorgezeten door haar voorzitter en bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter.

Artikel 15 : De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad van bestuur kan maar geldig beraadslagen en besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Indien bij een eerste oproeping de helft van de bestuurders niet aanwezig is, kan bij tweede oproeping, ongeacht het aantal aanwezigen, geldig beraadslaagd en besloten worden.

De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger, beslissend. De beslissingen van de raad van bestuur worden geboekt in een notulenregister, ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De uittreksels die men eruit moet geven, hetzij in recht, hetzij eiders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

De werkende leden en allen met een mandaat van een werkend lid, hebben het recht om inzage op de zetel van de VZW te vragen van de notulen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en van het ledenregister en van aile boekhoudkundige stukken.

De beslissingen van de raad van bestuur, ten opzichte van derden, worden getekend door de voorzitter.

Artikel 16 : De raad van bestuur heeft in zijn eigen bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het beheer van de vereniging in de ruimste zin genomen. De raad van bestuur is eveneens bevoegd tot het stellen van alle daden van beschikking die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur is gemachtigd een huishoudelijk reglement uit te vaardigen dat echter moet goedgekeurd worden door de algemene vergadering.

Artikel 17 : De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid of een deel ervan overdragen aan één of meerdere bestuurders. Tevens kan de raad van bestuur aan deze machtiging een einde stellen.

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur of door de bestuurder die bij delegatie de bevoegdheid daartoe heeft verkregen.

Benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van de dagelijkse bestuurders wordt bekendgemaakt door neerlegging van de akte op de griffie van de rechtbank van Koophandel te Hasselt, binnen de dertig dagen. Hierna worden ze binnen de dertig dagen gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

TITEL IV : Algemene vergadering

Artikel 18 ; De algemene vergadering heeft de volgende bevoegdheden :

- het wijzigen van de statuten van de vereniging

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- het uitsluiten van leden

- de vrijwillige ontbinding

- het benoemen en afzetten van de commissaris

- de kwijting van de commissarissen en het bepalen van een eventuele vergoeding

- de kwijting van de bestuurders

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

.0

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

het nemen van andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn toevertrouwd

- het vastleggen van haar huishoudelijk reglement en het goedkeuren van het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur

- andere gevallen waarvoor de statuten of de wet een besluit van de algemene vergadering vereisen.

Artikel 19 : Er moet elk jaar een gewone algemene vergadering gehouden worden in de loop van het eerste trimester, voor de goedkeuring van de begroting en de rekening en het verlenen van de kwijting aan de bestuurders. Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dit eist door de raad van bestuur of indien 1/5 van de werkende leden het vraagt per gewone brief, fax of e-mail gericht aan de voorzitter van de vereniging en dient de te behandelen punten te vermelden. Op verzoek van 1/5 van de werkende leden moet de oproeping binnen de 21 dagen na het verzoek worden verstuurd. De algemene vergadering op verzoek van de werkende leden, moet plaatsvinden binnen een maand na het indienen van het verzoek. Elke vergadering wordt gehouden op dag, plaats en uur aangeduid in de oproepingsbrief.

Artikel 20 : Alle werkende leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden per gewone brief, fax of e-mail, ondertekend in naam van de raad van bestuur door de voorzitter of door twee beheerders.

Deze oproepingsbrief vermeldt ook de dagorde.

Elke vergadering begint met de goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De op de dagorde gestelde punten worden behandeld in de volgorde waarop ze op de dagorde voorkomen.

De algemene vergadering mag geen besluiten treffen over onderwerpen die niet op de dagorde voorkomen tenzij bij hoogdringendheid en mits eenparig akkoord van al de aanwezige werkende leden.

Een agendapunt dat niet kan worden afgehandeld wordt automatisch opgenomen en op de agenda van de volgende vergadering geplaatst waar hij dan bij prioriteit zal worden behandeld tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Op de agenda moet eveneens elk voorstel worden ingeschreven dat minstens een week voor de algemene vergadering bij gewone brief, fax of e-mail door één twintigste van de werkende leden van de algemene vergadering wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 21 : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Artikel 22 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Elk lid dat stemgerechtigd is, beschikt over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid, voorzien van een schriftelijke volmacht op naam. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen. De schriftelijke volmacht wordt overhandigd aan de voorzitter van de vergadering bij de aanvang van de vergadering.

Artikel 23 : Behalve in de gevallen, bepaald in de VZW-wet, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van geldige stemmen, behalve in de gevallen bepaald door de VZW-wet of door onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

De geheime stemming is verplicht wanneer het gaat over verkiezing of het nemen van een besluit betreffende één of meerder personen. Bij staking van stemmen bij een geheime stemming heeft er een nieuwe stemming plaats. indien er opnieuw staking van stemmen is, wordt het voorstel verworpen.

Artikel 24 : De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder, ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ter goedkeuring voorgelegd op de eerstvolgende algemene vergadering. De werkende leden en allen met een mandaat van een werkend lid, hebben het recht om inzage op de zetel van de VZW te vragen aan de notulen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en van het ledenregister en van alle boekhoudkundige stukken. Derden kunnen tegen betaling van 1 euro per blad, afschrift krijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de rechtbank van koophandel te Hasselt.

TITEL V : Begrotingen en rekeningen

Artikel 25 : Het boekjaar van de vereniging "5 x Beringen Internationaal" loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen van het verlopen jaar en bereidt de begroting van het volgende jaar voor en beiden worden ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering onderworpen. Na de goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

`voor-'

behouden aan het Belgisch Staatsblad

NSOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg



TITEL VI : Ontbinding en vereffening

Artikel 26 ; In geval van een vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 27 : Na de ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, onafgezien van de reden of het ogenblik, zal het netto actief van de vereniging "5 x Beringen Internationaal" overgedragen worden aan de gemeente Beringen. De algemene vergadering zal hiervoor in buitengewone algemene vergadering samenkomen en afzonderlijk over besluiten bij afsluiting van de vereffening.

Artikel 28 : de vereniging "5 x Beringen Internationaal" mag voor belegde kapitalen slechts een normale intrest uitkeren. Bij de vereffening worden alle schulden betaald en ontvangen de leden terugbetaling van het kapitaal door hen gestort, te vermeerderen met de opeisbare intresten. De verdeling van het eventueel batig saldo wordt geregeld door de wet of de statuten, De bijdragen worden niet beschouwd als beleggingen.

Artikel 29 : Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, toepasselijk.

Voor waar en oprecht verklaard,

Ludo Claes

Voorzitter

Op de laatste blz. van buik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
5 X BERINGEN INTERNATIONAAL

Adresse
MARKT 8 3580 BERINGEN

Code postal : 3580
Localité : BERINGEN
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande