ADVOCATENKANTOOR GEERT JOOSTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR GEERT JOOSTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 599.796.728

Publication

04/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Neergelegd

28-02-2015

Griffie

*15303797*

0599796728

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

ADVOCATENKANTOOR GEERT JOOSTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bert VRANCKEN te As op 28 februari 2015, dat er een vennootschap werd opgericht als volgt:

OPRICHTER :

1. De heer JOOSTEN Geert Henri Pierre, advocaat, geboren te Hasselt op 21 februari 1967, wonende te 3500 Hasselt, Kasteellaan 22.

Art. 1 : Rechtsvorm  benaming : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met als benaming: ADVOCATENKANTOOR GEERT JOOSTEN

Art. 2 : Zetel : 3500 Hasselt, Kasteellaan 22

Art. 3 : Doel : De vennootschap heeft tot doel:

- De uitoefening uitsluitend in haar naam en voor haar rekening door de vennoot/vennoten van het beroep van advocaat, alsook het verrichten van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, zoals het verstrekken van juridisch advies, het geven van onderwijs, het schrijven en publiceren van artikels en het schrijven van boeken, het optreden als bestuurder en vereffenaar, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten en het optreden als scheidsrechter, als sekwester of curator. Deze opsomming is niet limitatief.

- de uitoefening van alle opdrachten en het stellen van alle handelingen die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat zoals dit in België en binnen de Europese Gemeenschap omschreven is. - de vennootschap zal ondermeer haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren in roerende of onroerende activa en dit roerend of onroerend vermogen beheren op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten in het kader van het maatschappelijk doel.

De vennootschap kan, rechtstreeks of onrechtstreeks, autonoom of in samenwerking met anderen, in België of in het buitenland, alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel of die van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken, voor zover die deelneming verenigbaar is met de regels van de Orde van Advocaten bij de Balie en deze van de Orde van Vlaamse Balies. De vennootschap zal ondermeer haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren in roerende of onroerende activa en dit roerend en/of onroerend vermogen beheren op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten, zonder dat dit een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen, eigen aan het beroep van advocaat zoals vastgesteld door de bevoegde instanties, eerbiedigen. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetten en Koninklijke besluiten op het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap mag samenwerkingsverbanden tot stand brengen met individuele advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden en andere samenwerkingsverbanden of mag bij wijze van inbreng in geld of in natura, fusie, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Kasteellaan 22 3500 Hasselt

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

nemen in andere bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel analoog is met het hare of van aard is haar maatschappelijk doel te bevorderen, met inachtname van de terzake geldende bepalingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven. De vennootschap kan leningen toestaan.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel, uitoefenen.

In dat opzicht kan de vennootschap alle rechtshandelingen stellen en verbintenissen aangaan. Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Art. 4 : Duur : de vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Art. 5 : geplaatste kapitaal: Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) en het is vertegenwoordig door 100 aandelen op naam.

Het kapitaal werd volledig geplaatst doch slechts volstort voor twee/derde door de oprichter, zijnde voor ¬ 12.400 in totaal welk bedrag gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij ING BANK te Zonhoven, geopend ten name van de BVBA in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 20 januari 2015, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven. ...

Art. 8: Vennoten: Alleen advocaten, ingeschreven bij een Belgische balie of door hen opgerichte professionele vennootschappen kunnen vennoot zijn. Zodra een vennoot deze hoedanigheid verliest moet hij zijn aandelen afstaan aan de medevennoten of, indien hij enige vennoot is, aan een of meer personen die voldoen aan de vereisten om vennoot te worden.

Inmiddels dient hij elke activiteit als werkend vennoot of vennoot-zaakvoerder ogenblikkelijk te staken. De verplichting voor de vennoot als advocaat te zijn ingeschreven is een essentieel onderdeel van de vennootschapsakte waarvan niet kan worden afgeweken, om het even door welk vennootschapsorgaan ook, tenzij het doel van de vennootschap dermate wordt gewijzigd dat de vennootschap geen activiteiten meer kan voeren die eigen zijn en exclusief verbonden zijn aan de advocatenpraktijk....

Art.12: bestuur  zaakvoeders: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben. De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, eventueel hun bevoegdheden. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De zaakvoerder(s) is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Een niet-statutair zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering.

Het ongevraagde ontslag van een niet-statutair zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, waarvan de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Het verlies van de hoedanigheid van advocaat, brengt van rechtswege de verplichting met zich mee om als zaakvoerder terug te treden en om zijn aandelen en rechten over te dragen, hetzij aan de andere vennoten, hetzij aan de vennootschap, hetzij aan een ander advocaat, binnen de voorwaarden door de statuten bepaald.

Art. 13 : vertegenwoordiging: De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte. Indien deze zaakvoerders rechtspersonen zijn, dienen zij, zoals voormeld, op hun beurt vertegenwoordigd te worden door de aangestelde  vaste vertegenwoordiger . Art. 17: toezicht: Eenhoofdige vennootschap

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoot.

Indien de wet daartoe verplicht of bij gebreke aan wettelijke verplichting, indien de algemene vergadering ertoe beslist, wordt de controle over de verrichtingen der vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaren en wordt hun vergoeding vastgesteld door de algemene vergadering. Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 15 van deze statuten.

Meerhoofdige vennootschap

Het toezicht op de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

van onderzoek en toezicht op de maatschappelijke verrichtingen. Hij mag zonder verplaatsing inzage nemen van al de boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; even

Art. 19: algemene vergadering: een gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de zetel van de vennootschap op de derde donderdag van de maand juni om 20.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meer zaakvoerders.

Art 21: boekjaar: Het maatschappelijke boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde kalenderjaar.

Art. 24: ontbinding  vereffening: De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. Zo de rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging van hun benoeming, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan door de rechtbank van koophandel. Zij kan deze handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen. Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald...

TIJDELIJKE BESCHIKKINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting, doch omvat de verrichtingen gesteld namens en voor rekening van de vennootschap in oprichting sedert 1 januari 2015 en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden op donderdag 23 juni 2016 om twintig uur. ZAAKVOERDER: Wordt tot niet-statutaire zaakvoerders benoemd: De heer JOOSTEN Geert, voornoemde oprichter, advocaat.

Volmacht : een bijzondere volmacht wordt gegeven aan de heer GOVAERTS Geert, fiscalist en belastings-consulent te Sint-Truiden, Beekstraat 20 (BE 0641.484.061), om alle documenten te ondertekenen en alle noodzakelijke verklaringen te doen met het zicht op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen, bij de BTW en om de aansluiting van de vennootschap bij een sociaal verzekeringsfonds, een sociaal secretariaat, enzovoort, in orde te brengen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Opgemaakt op 28 februari 2015

Notaris Bert Vrancken

standplaats te As

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR GEERT JOOSTEN

Adresse
KASTEELLAAN 22 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande