ADVOGENK

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ADVOGENK
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 542.890.984

Publication

23/12/2013
ÿþOndernemingsnr : fl 5 4 2, 8 9 0" 9 8 4

Benaming

(voluit) : ADVOGENK

(verkort) :

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

.Zetel : 3600 Genk, Collegelaan 14 bus 3

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Vandaag, 5 december 2013,

zijn volgende personen samengekomen met het oog op de oprichting bij onderhandse akte van de

vennootschap onder firma: Advogenk

1. Eric Wouters, advocaat,

geboren te Hasselt op 26 juli 1954,

wonende te Genk, Collegelaan 14 bus 31,

n.n. 54.07.26-025.87

2.Paul Deckers, advocaat,

geboren te Genk op 16 september 1963

wonende te Genk, Collegelaan 12 bus 13.

n.n. 63.09.16-015.18

3.Zvonimir Miskovic, advocaat,

geboren te Hasselt, 14 maart 1957,

wonende te Genk, De Hutten 54.

n.n. 57.03.14-031.88

Zij leggen de statuten als volgt vast:

(.Benaming - zetel - doel - duur

Artikel 1 : de vennootschap is een burgerlijke vennootschap ln de rechtsvorm van een vennootschap onder firma met als vennootschappelijke benaming : ADVOGENK

Artikel 2 : de zetel van de vennootschap is gevestigd te 3600 Genk, Collegelaan 14 bus 3.

De zetel mag bij unanieme beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden

overgebracht.

Artikel 3 : De vennootschap heeft tot doel :

Het uitoefenen van het advocatenberoep en alle daarmee samenhangende activiteiten.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle handelingen en verrichtingen doen die rechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doel.

Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins in verenigingen of; vennootschappen die een gelijkaardige doel nastreven.

Artikel 4 : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Ze begint te werken op 1 januari 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

111

h

Mod WoM Si.i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neeroelend ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

10 -12- 2013

De Hoofdgriífiebr,iffie

Bij lagen_ bij Belgisch .Sla.atsblad-23112/_2.013 -_Annexes_du IYl.onite.ur belg_e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Il. Vennoten

Artikel 5 : De oprichters zijn vennoten en ieders aandeel in de vennootschap is gelijk. Zij zijn hoofdzakelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de venncotsohap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn niettemin lastens de vennootschap.

Artikel 6 : Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamenlijke beroepsuitoefening deel te nemen.

Artikel 7 : De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan, en dit uitsluitend aan personen die de vereiste kwalificaties hebben en die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald i$ onder artikel 21.

Artikel 8 : ledere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken nadat hij zijn ontslag aan de vorige vennoten bij aangetekende brief heeft aangeboden. Het ontslag heeft ten vroegste uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief.

11I.Maatschappelijke kapitaal

Artikel 9 : bij oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 750,00 euro (zevenhonderd vijftig euro), door de vennoten-oprichters ieder voor de een derde (elk 250,00 euro) ingebracht door storting op rekening 001-2475175-05 op naam van de vennootschap.

IV.Bestuur - Vertegenwoordiging - controle

Artikel 10 : De vennootschap wordt bestuurd door de vennoten-zaakvoerders die hiervoor gezamenlijk beraadslagen. De vennoten die als zaakvoerders optreden kunnen worden vergoed voor de oefening van hun mandaat, onverminderd het recht op de toekenning van een vergoeding voor kosten en vacaties, en van hun vergoeding voor de geleverde beroepsprestaties.

Deze vergoedingen worden door de algemene vergadering vastgelegd.

Artikel 11 : ledere vennoot-zaakvoerder afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap. Onder de naam van vennootschap vertegenwoordigt hij of zij de vennootschap tegenover derden.

leder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig aile daden van bewaring, beheer en beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 12 : ledere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V. Algemene vergadering

Artikel 13 : De algemene vergadering - rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over

1) aanvaarding van nieuwe vennoten;

2) goedkeuring van de jaarrekening, aanwending van de winst;

3) wijziging van statuten

4) vergoedingen toekomende aan de zaakvoerders en / of vennoten

Artikel 14 : De beslissingen van de algemene vergadering zijn bindend en reohtsgeldig mits: -drie vierde van de vennoten aanwezig of bij volmacht (schriftelijk) vertegenwoordigd zijn -drie vierde meerderheid van de aanwezige stemmen.

Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikels 8 en 19.

Artikel 15 : Iedere vennoot heeft het recht op een stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16 : De jaarvergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand januari om 15.00 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2015.

De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist,

VI.Boekjaar-jaarrekening - Resultaat

Artikel 17: Het boekjaar loopt van een september tot en met eenendertig augustus van ieder jaar.

Het eerste boekjaar zal echter lopen van de oprichting tot en met eenendertig augustus 2014.

Op eenendertig augustus van ieder jaar en voor het eerst op eenendertig augustus 2014, wordt een inventaris opgemaakt en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 18: Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-Winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overdragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan.

De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt.

De algemene vergadering kan beslissen om de nettowinst of een deel ervan aan de vennoten als vergoeding toe te kennen.

Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

VILOntbinding -terugtrekking van een vennoot

Artikel 19 : De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele(tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot.

De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe unaniem beslist,

Artikel 20 : In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 Vennootschapswet, onverminderd de toepassing van artikel 179 Vennootschapswet en het hierna bepaalde onder artikel 22.

Artikel 21 : ln geval een vennoot uittreedt of ingeval een einde komt de status als vennoot door overlijden, werkonbekwaamheid, ontslag, uitsluiting, professionele (tuchtrechtelijke) afzetting, ... wordt aan deze of zijn rechtverkrijgende, onverminderd zijn of haar rechten op uitkering van de vergoeding voor de tijdens laatst vermelde periode verrichte prestaties, een billijke vergoeding toegekend rekening houdende met het activa van de vennootschap. Deze vergoeding wordt vastgelegd bij gemotiveerde beslissing van de algemene vergadering die ten dien einde binnen twee maanden volgend op de effectieve uittrede zal bijeenkomen.

Voormelde vergoeding komt evenwel niet toe aan de vennoot die zich ter kwader trouw terugtrekt, of daartoe wordt gedwongen omdat hijzelf en te kwader trouw de voortzetting van de samenwerking heeft belet.

Artikel 22 : in alle gevallen van ontbinding of van vermindering van het kapitaal van de vennootschap wordt het netto-actief onder de vennoten in verhouding met hun aandeel verdeeld.

VIII.Diverse bepalingen

Artikel 23 : Tussen de vennoten zal een interne regeling worden getroffen waarin zullen worden vastgesteld:

" werkverdeling;

" vakantieregeling;

" wachtregeling;

" regeling bij tijdelijke afwezigheid, ziekte en vakantie;

" aanmaken van dossiers en vaststelling van een uniforme regeling hiervoor;

" aanvaardbare kosten ten laste van de vennootschap;

" werking van het secretariaat en regeling van andere administratie aangelegenheden;

" organisatie van de boekhouding.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

}

Artikel 24 : de vennootschap en haar vennoten-zaakvoerders zullen bij de uitoefening van het beroep van advocaat onderwerpen aan de regels, eigen aan de uitoefening van dit beroep, zoals de deontologische regels, vastgelegd door de daartoe bevoegde instanties.

Artikel 25 : betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechtelijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijke Wetboek.

Artikel 25 : voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar de vennootschapswet.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt van 1 januari 2014 tot en met 31 augustus 2014.

Comparanten verklaren te weten dat de vennootschap slechts rechtspersoonlijkheid zal bezitten en tot stand komt van zodra een uittreksel van deze oprichtingsakte neergelegd werd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Comparanten verklaren dat de vennootschap de verbintenissen die voor rekening van de venncotschap in , oprichting die binnen een periode van drie maand voorafgaand aan haar opriohtging, zijn aangegaan. De overneming zal slechts effectief zijn van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft. De eventuele verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van deze akte, zullen binnen de twee ° maanden na de neerlegging door de vennootschap bekrachtigd te worden.

SLOTBEPALINGEN

na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en hebben vastgesteld dat:

1.overeenkomstig artikel 11 van deze statuten worden, voor onbepaalde duur tot zaakvoerder benoemd en

aangesteld de oprichters te weten de heren

Erio Wouters,

-Paul Deckers en

-Zvonimir Miskovic

2.zij geen commissaris aan te stellen.

WAARVAN AKTE EN PROCES VERBAAL

Opgesteld te Genk, in zoveel exemplaren als er partijen zijn en met datum als boven. Na voorlezing hebben comparanten getekend.

Eric Wouters Paul Deckers Zvonimir Miskovio

Op de laatste b¬ z. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/04/2015
ÿþ Maf Word t t.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0542.890.984 Benaming

(voluit) : Advogenk (verkort) :



l'r 10r;lng,1 tnr rIrlPiir lei( rf;rtair}r,ndr

V. %ti[It134,1fif1+1 AnÎ',i'r'llrl a6d roll! mil

2 7 -03x e ts

i: ,1ilfli fiai,

>

Voor- 11111111111191*11

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla,

IA







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : 3600 Genk, Collegelaan 14 bus 3

(volledig adres)

Onderwerp akte : aanpassing boekjaar

In de bijzondere algemene vergadering van 21 augustus 2014 beslisten de vennoten het eerste boekjaar van de vennootschap, zoals voorzien bij wijze van de overgang te wijzigen.

Het eerste boekjaar van de vennootschap zal lopen van 1 januari 2014 tot 30 juni 2014;

het tweede boekjaar zal vervolgens lopen van 1 juli 2015 tot 31 augustus 2016,

met ingang van 2016 zullen de boekjaren dus lopen zoals voorzien in de statuten.

namens de vennootschap

Z, Miskovic E. Wouters P. Deckers

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ADVOGENK

Adresse
COLLEGELAAN 14, BUS 3 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande