AGATHA

Association sans but lucratif


Dénomination : AGATHA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.926.206

Publication

08/05/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTINGSAKTE

Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Art. 01 De vereniging draagt de naam "Agatha"

Art. 02 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Kuringersteenweg 276. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt

Art. 03 De vereniging heeft tot doel

· Buurtwerking

· Ontmoeting

· Educatieve ontwikkeling

· Aanvulling toerisme

· Sociaal welzijn

Art. 04 Ter verwezenlijking van deze algemene doelstellingen kan de verenging volgende middelen aanwenden:

· Exploiteren van een ontmoetingsruimte

· Organiseren van cursussen

· Workshops

· Lezingen

· Uitstappen

· Socio-culturele activiteiten

· Evenementen voor sociaal welzijn

Art. 05 De vereniging mag, tot waarborg van haar financiële leefbaarheid, een bijdrage vragen voor deelname aan haar activiteiten.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel.

Art. 06 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Agatha

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302801*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Kuringersteenweg 276

0533926206

3500

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Hasselt

Griffie

Neergelegd

06-05-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 07 In de vzw zijn er werkende leden en toegetreden leden. De toegetreden leden worden onderverdeeld in twee categorieën, zijnde deelnemers en vrijwilligers. De toegetreden leden maken enkel gebruik van de diensten van de vzw, zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden opgenomen in het huishoudelijk reglement van de vzw.

De werkende leden maken deel uit van de algemene vergadering en hebben stemrecht, zij worden in de volgende artikelen leden genoemd. Hun aantal is onbeperkt maar dient ten minste drie te bedragen. Alle werkende leden samen vormen de algemene vergadering.

Art. 08 Als lid kan aangenomen worden elke kandidaat voorgedragen door een ander lid.

Ieder lid wordt aangenomen door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden.

Art. 09 Lidmaatschap van de vereniging houdt aanvaarding van statuten en huishoudelijk reglement in.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 10 Aan elk lid staat het vrij uit de vereniging te treden door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur.

Een lid kan uitgesloten worden door de algemene vergadering mits een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 11 Een lid dat uit de vereniging treedt of uitgesloten wordt heeft geen enkel recht op enige financiële noch materiële vergoeding.

Art. 12 De algemene vergadering bestaat uit alle leden en komt tenminste tweemaal per jaar samen op uitnodiging van de Raad van Bestuur. De leden worden hiervan tenminste acht dagen op voorhand schriftelijk verwittigd. De uitnodiging moet de agenda van de vergadering bevatten, samengesteld door de Raad van Bestuur. Op de agenda kunnen punten worden toegevoegd, ook na kenbaar making, mits aangebracht door minstens 1/20 van de leden. Tijdens de vergadering kunnen punten worden toegevoegd mits akkoordverklaring van minstens 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 13 Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid mits deze een schriftelijke en ondertekende volmacht kan voorleggen. Een lid kan echter maar maximaal 2 stemmen (één eigen stem en één volmacht stem) uitbrengen.

Art. 14 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

· het wijzigen van de statuten,

· de benoeming en afzetting van de bestuurders,

· de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

· de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

· de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

· de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

· de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

· de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

· alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art. 15 De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een plaatsvervanger, aangeduid door de Raad van Bestuur. Om geldig te kunnen beslissen dient een meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de leden is vereist bij statutenwijziging of bij ontbinding van de vzw. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, kan ten vroegste 15 dagen na de eerste vergadering een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede algemene vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist. De gewone beslissingen zullen genomen worden bij meerderheid der stemmen. Bij statutenwijziging of uitsluiting van een lid is een bijzondere

meerderheid van 2/3 van de stemmen vereist.

Bij wijzigingen van het doel van de vzw en ontbinding van de vzw is 4/5 van de stemmen vereist.

De Algemene Vergadering

Art. 16 De besluiten van elke algemene vergadering worden opgenomen in het verslag van de vergadering. Deze verslagen worden gebundeld en zijn voor de leden ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel. Na het indienen van een aanvraag bij de secretaris van de vzw kan elk lid of belanghebbende derde een afschrift bekomen.

De Raad van Bestuur

Art. 17 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden, aangeduid door de algemene vergadering telkens voor een periode van drie jaar. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging , bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 18 De voltallige Raad van Bestuur is na elke bestuursperiode van 3 jaar ontslagnemend, de uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De bestuurders zijn ten allen tijden afzetbaar door de algemene vergadering. Een bestuur die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder kan de Raad van Bestuur een redelijke ontslagtermijn voorzien. Indien door het ontslag, de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na een redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college.

Art. 19 De Raad van Bestuur komt samen op voorstel van de voorzitter of van twee bestuurders en kan slechts geldig beslissen indien een meerderheid der bestuurders aanwezig is. Al de bestuurders hebben gelijk stemrecht en de besluiten worden genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden, geeft deze geen uitsluitsel dan is de stem van de dienstdoende voorzitter bepalend.

Art. 20 De Raad van Bestuur is bevoegd voor het opstellen en het doen naleven van het huishoudelijk reglement. De bepaling hiervan regelen de daadwerkelijke werking van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 21 De Raad van Bestuur roept de algemene vergadering samen wanneer zij dit nodig acht of wanneer minstens 1/5 van de leden dit verzoeken.

Art. 22 De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet door de wet of door de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Art. 23 De Raad van Bestuur is ertoe verplicht jaarlijks op een algemene vergadering de rekeningen van het voorbije jaar en het budget voor het volgend jaar, ter goedkeuring en ter kwijting, voor te leggen. Door de goedkeuring en de kwijting van de rekeningen worden de bestuurders ontlast van hun verantwoordelijkheden.

Art. 24 Tegenover derden is de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee leden van de Raad van Bestuur, voor alle verschijningen voor de rechtbank, notaris, openbare macht, alsmede voor alle procedurehandelingen door de voorzitter.

Art. 26 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de verenging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet na ten vroegste 15 dagen een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva worden overgedragen aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen.

Diverse bepalingen

Art. 25 Iedere wijziging in de statuten en elke verandering in de samenstelling of herverkiezing van de Raad van Bestuur moet binnen de maand bekendgemaakt worden door neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art. 27 Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Alle bepalingen door deze akte die strijdig zouden zijn met de wet moeten aanzien worden als niet bestaande zonder dat de nietigheid van deze akte hieruit zou voortvloeien.

Voorzitter: Vranken Toon, Kuringersteenweg 276, 3500 Hasselt Penningmeester: Vranken Christiaan, Lazarijstraat 179, 3500 Hasselt Secretaris: Eyckerman Marijke, Lazarijstraat 179, 3500 Hasselt

Coordonnées
AGATHA

Adresse
KURINGERSTEENWEG 276 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande