AGNETENCOMEDIE

Association sans but lucratif


Dénomination : AGNETENCOMEDIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.879.860

Publication

10/03/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*150375 !Ill 111

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

2 6 FEB. 2015

afdeling HASS ifi'ie

Ondernemingsnr 0460.879.860

Benaming

(voluit) : Agnetencomedie

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Vrijheidslaan 49, 3990 Peer

Onderwerp akte : Statutenwijziging, ontslag en benoeming bestuurders

Op de algemene statutaire vergadering van 8 mei 2014 besliste de algemene vergadering het ontslag van volgende bestuurders goed te keuren:

Boudewijn Grieten, geboren te Bree op 12 november 1955 en wonende te 3670 Meeuwen-Gruitrode, Toekomststraat 12.

Johan Poorters, geboren te Overpelt op 15 oktober 1953 en wonende te Peer, Bomerstraat 54. Ludo Vandael, geboren te Hasselt op 22 juli 1957 en wonende te Zonhoven, Bekerveldweg 72. Koen Wellens, geboren te Lommel op 23 april 1969 en wonende te Peer, Vrijheidslaan 49. Lily Vranken, geboren te Peer op 24 oktober 1959 en wonende te Peer, Kloosterveld 44. Jenny Hendrix, geboren te Peer op 11 juni 1946 en wonende te Peer, Kloosterveld 38.

Op de algemene statutaire vergadering van 8 mei 2014 besliste de algemene vergadering volgende statutenwijziging met de vereiste meerderheid der stemmen goed te keuren. Hieronder volgt een volledige versie van de statuten die de vorige inhoud integraal vervangt.

TITEL I: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging heeft de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Agnetencomedie";

Artikel 2. De vereniging wordt opgericht op 18 februari 1997, voor onbepaalde duur.

Artikel 3. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Peer, 3990, Vrijheidslaan 49, gerechterlijk arrondissement Hasselt. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier dat bijgehouden wordt op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechterlijk arrondissement.

Artikel 4. Het doel van de vereniging is :

Het brengen van theaterproducties, het schrijven en bewerken van toneelwerken, het inrichten van cursussen die verband houden met theater, het inrichten van theater- en/ of muziekvoorstellingen, het houden van lezingen en het organiseren en/of inrichten van audiovisuele voorstellingen.

De vereniging mag zich indien nodig bezig houden met het produceren, uitbaten, verhandelen en uitvoeren van alle goederen en diensten die verband houden met haar doel.

Voorgaande opsomming is niet beperkend.

De vereniging zal in het algemeen alle handelingen mogen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken, waaronder het huren-verhuren, kopen-verkopen van roerende en onroerende goederen en de uitbating van cafetaria- en/of horecavoorzieningen.

De vereniging mag op welke wijze ook betrokken zijn in andere verenigingen, vennootschappen en ondernemingen met eender welk doel, onder andere het aannemen van bestuursmandaten ervan.

Op de laatste aiz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ° Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

TITEL II: Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens vijf bedragen. Als lid kan tot de vereniging toetreden, eenieder die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten.

Artikel 6. De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt elk jaar uiterlijk op 1 november voor het volgende jaar vastgelegd door de raad van bestuur. Indien geen nieuwe som wordt bepaald, geldt het bestaande bedrag.

De raad van bestuur is als enige bevoegd de jaarlijkse lidgelden te bepalen, te verhogen of te verlagen, bij besluit genomen met twee derde van de aanwezige stemmen. Dit besluit wordt als bijlage aan het huishoudelijke reglement gehecht.

Artikel 7. De identiteit van de leden wordt opgenomen in een speciaal daartoe opgestelde ledenlijst die ter griffe van de rechtbank van eerste aanleg te Hasselt wordt neergelegd.

Artikel 8. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging stappen. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met twee derde der aanwezigen.

TITEL III: Raad van bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Zij worden benoemd voor drie jaar. Hun opdracht eindigt door het verstrijken of afzetting van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts tot het mandaat voltooid is;

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en, zo daartoe aanleiding, een ondervoorzitter.

Artikel 10. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten recht. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer verrichten die nodig zijn voor het vooropgestelde doel. Hij kan eveneens een huishoudelijk reglement opstellen.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De raad van bestuur legt jaarlijks de rekening van het afgelopen dienstjaar voor ter goedkeuring aan de algemene vergadering.

Artikel 11. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door een derde van de bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten voor de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Zijn beiden belet, zal het oudste van de aanwezige bestuurders de vergadering voorzitter.

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen indien ten minste de helft van de beheerders aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De raad van bestuur stelt zijn huishoudelijk reglement vast. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Artikel 12. De regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden, haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of tegenstemmen.

Zij beraadslaagt en besluit in alle zaken die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behoudens wat betreft het wijzigen van de statuten, het benoemen van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

De algemene vergadering wordt ten minste vijf dagen voor de datum schriftelijk samengeroepen.

Artikel 13. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar samengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders.

Artikel 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur. Zijn beiden afwezig, zal het oudste van de aanwezige bestuurders de algemene vergadering voorzitten. De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 15. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden, mits die wijziging op de agenda vermeld is. Voor elke wijziging van de statuten is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen vereist. Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register in beheer van de secretaris en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

TITEL IV: Rekeningen, begroting

Artikel 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

TITEL V - Ontbinding, vereffening

x "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo22

Artikel 18. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft als dat van de ontbonden vereniging en algemeen gekend en erkend als organisatie ter verdediging van de belangen van het theater in het algemeen.

Artikel 19. Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement; indien daar niets geregeld werd, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk. Latere wetswijzigingen met dwingend karakter zullen voorrang hebben op deze statuten, zonder dat ze de nietigheid van deze tot gevolg kunnen hebben.

Op de algemene statutaire vergadering van 8 mei 2014 besliste de algemene vergadering de benoeming van volgende bestuurders met de vereiste meerderheid goed te keuren. Zij oefenen hun bevoegdheden ais college uit.

Jochen Didden, geboren te Bree op 16 mei 1978 en wonende te 3670 Meeuwen-Gruitrode, Hoevestraat 11. Benoemd voor 3 jaren.

Boudewijn Grieten, geboren te Bree op 12 november 1955 en wonende te 3670 Meeuwen-Gruitrode,

Toekomststraat 12.

Benoemd voor 3 jaren.

Johan Poorters, geboren te Overpelt op 15 oktober 1953 en wonende te Peer, Bomerstraat 54. Benoemd voor 3 jaren.

Reinhilde Vanbuel, geboren te Bree op 6 juli 1963 en wonende te Peer, Nieuwstraat 43 bus 1. Benoemd voor 3 jaren

Ludo Vandael, geboren te Hasselt op 22 juli 1957 en wonende te Zonhoven, Bekerveldweg 72. Benoemd voor 3 jaren

Koen Wellens, geboren te Lommel op 23 april 1969 en wonende te Peer, Vrijheidslaan 49. Benoemd voor 3 jaren.

Op de algemene statutaire vergadering van 8 mei 2014 besliste de algemene vergadering de bestuurders Koen Wellens, Ludo Vandael en Johan Poorters de bevoegdheid tot ondertekening van deze notulen te geven.

Op 8 mei 2014 te Peer

Getekend,

Koen Wellens

bestuurder

Ludo Vandael

bestuurder

Johan Poorters

bestuurder

Coordonnées
AGNETENCOMEDIE

Adresse
VRIJHEIDSLAAN 49 3990 PEER

Code postal : 3990
Localité : PEER
Commune : PEER
Province : Limbourg
Région : Région flamande