ALAUDA

Association sans but lucratif


Dénomination : ALAUDA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.772.090

Publication

27/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





,rt....ry4.i.aWA ir.71 !J11111" 1:r" 1 bit i.r4iJü11t(

v. koaphandal An1ti`,'wrpP..ri, ..1t,3 1'Ijr,geren

I '/(44 'L r` ;t(1S

qe; u ie

11111111

*150 A59*

iw

Ondernemingsnr Benaming ALAUDA 0538.772. 80

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Leeuwerikstraat 20 -3680 MAASEIK4

Onderwerp akte : OPRICHTING

1. Eric Roger Joseph Langie C19/5/1960, Koersel), bediende / cultuurfunctionaris Stad Maaseik, Leeuwerikstraat 20, 3680 Maaseik

2. Ria Elodie Elvire De Meulemeester (°4/1/1960, Oudenaarde), logopediste / leerkracht bij BUBAO , Maaseik, Leeuwerikstraat 20, 3680 Maaseik

3. Kim Conny Stefanie Langie (° 29/10/1986, Maaseik), bediende / Career counselar bij SBS-Skillbuilders, .' Steyvershofstraat 19, 3640 Kinrooi

allen natuurlijke personen van Belgische nationaliteit, ondergetekenden, verklaren bij deze akte de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk " Alauda " aan te nemen overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

TITEL 1: Naam, zetel, doel

Art. 1 De vereniging wordt genoemd : " Alauda "

Art. 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd op Leeuwerikstraat 20, 3680 Maaseik in het gerechtelijk"

arrondissement Tongeren.

De raad van bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen,

Art 3 De vereniging heeft tot doel

1. De studie, advies en kwalitatieve ontwikkeling van culinaire streekproducten waaronder ondermeer gebak, jam, alcoholische en niet-alcoholische dranken (niet limitatief),

2. De kennis en bekendheid voor streekproductenen in de breedste betekenis te bevorderen.

3, Algemene en specifieke kennis aangaande fruit- en druiventeelt ten behoeve van wijnbouw, wijn- en

aanverwante producten te vergaren en op een hoger peil te brengen,

4. Het ontplooien van socio-culturele activiteiten die betrekking hebben op voornoemde doelen.

5. Organisatie van gastronomische en/of culturele reizen en de organisatie van culturele manifestaties in verband met voornoemde doelen.

6. Organisatie van en/of medewerking aan optredens, feesten, tentoonstellingen en beurzen, waar streekproducten en/of cultuur in het algemeen het hoofddoel zijn; alsook het bemiddelen in catering voor deze manifestaties.

7. Het ontplooien van elke activiteit van vorming, voorlichting of onderzoek in het kader van het realiseren van haar doel.

8. Samenwerken met partners, organisaties of overheden die tot de realisatie van haar doel kunnen bijdragen.

Deze lijst van handelingen is niet beperkend en kan te allen tijde aangevuld worden met andere activiteiten, die door de algemene vergadering in overeenstemming worden bevonden met de doelstellingen van de vereniging.

ry

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

_ + ~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4

1. De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks niet de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst ervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

2. Ten einde haar doel te verwezenlijken mag zij alle roerende en onroerende goederen bezitten, alle diensten in dat verband uitbaten, alle nuttige overeenkomst sluiten met natuurlijke personen, private en publieke rechtspersonen en medewerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

3. De vereniging mag inkomsten aantrekken ter financiering van de activiteiten van de vereniging en voor de aankoop van onroerende en roerende goederen, en dit in de ruimste zin.

4. De vereniging mag rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten en personeel aanwerven tot realisatie van haar doel.

Art. 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il: Leden

Art. 6 De vereniging bestaat enkel uit wettelijke leden.

Met wettelijke leden zijn de leden van de algemene vergadering omschreven in de wet van 27 juni 1921. Het aantal wettelijke leden mag niet minder dan drie bedragen, Zij betalen geen lidgeld.

De wettelijke leden aanvaarden door hun lidmaatschap deze statuten, het later zo nodig op te stellen huishoudelijk reglement en de beslissingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering.

Art. 7 Wie als bijkomend wettelijk lid wenst toe te treden, dient zijnlhaar kandidatuur via een eenvoudige aanvraag aan de raad van bestuur kenbaar te maken. Het kandidaat-wettelijk-lid moet bereid zijn om binnen de werking van de vereniging bepaalde verantwoordelijkheden op zich te nemen. De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van de kandidaten als wettelijk lid met eenvoudige meerderheid. Deze beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd.

Art. 8 ieder wettelijk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag dient schriftelijk ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Het uitsluiten van een wettelijk lid kan alleen door de algemene vergadering besloten worden, na vermelding

hiervan op de agenda en dit bij twee derde van de uitgebrachte stemmen. Het ontslag noch de uitsluiting dienen

gemotiveerd. De beslissing tot uitsluiting is niet vatbaar voor beroep.

Art. 9 Ontslagnemende-, of uitgesloten-, wettelijke leden, evenals hun erfgenamen, hebben geen aanspraak op enig deel van het maatschappelijk bezit en kunnen de teruggave van de door hen eventueel betaalde bijdragen of fondsen niet eisen.

Art. 10 Ter Griffie van de territoriaal bevoegde rechtbank van eerste aanleg moet binnen één maand een exemplaar van deze oprichtingsovereenkomst neergelegd worden. Jaarlijks zal de jaarrekening, binnen de maand na goedkeuring ervan, eveneens ter Griffie diennen neergelegd te worden,

TITEL lil: Algemene vergadering

Art, 11 De algemene vergadering wordt gevormd door de wettelijke leden. Op uitnodiging van de raad van bestuur kan de algemene vergadering ook bijgewoond worden door derden, zonder evenwel over stemrecht te beschikken.

Art. 12

par, 1. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1° het wijzigen van de statuten;

2° het benoemen en het ontslaan van de bestuurders;

3° het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

4° het uitsluiten van een wettelijk lid;

5° het ontbinden van de vereniging.

par. 2. Aile bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten aan de algemene vergadering zijn toegewezen, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 13

De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen. Een eerste maal binnen de 6 maanden, op uitnodiging van de raad van bestuur, voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders en desgevallend de benoeming van de bestuurders voor een nieuwe beheerperiode.

Ze wordt bovendien samengeroepen wanneer de raad van bestuur het nodig acht, alsook indien minstens één derde van het aantal wettelijke leden dat voorkomt op de laatst neergelegde ledenlijst erom verzoekt en dit binnen een maand na het indienen van zodanig verzoek bij de raad van bestuur.

Art. 14

par, 1. De dagorde van de algemene vergadering wordt opgesteld door de raad van bestuur en wordt minimum acht kalenderdagen voorafgaand aan de dag van de vergadering aan de wettelijke leden per e-mail of gewone brief medegedeeld,

par. 2. Over onderwerpen die niet op de vooraf bepaalde dagorde voorkomen kan beraadslaagd worden indien minstens de helft van de aanwezige wettelijke leden ermee instemt. Aldus gebeurt de eventuele toevoeging van een agendapunt vóór de behandeling van het eerste agendapunt dat op de dagorde voorkomt.

Art, 15

par, 1. Tenzij anders bepaald in de wet van 27 juni 1921 of in deze statuten vergadert de algemene vergadering slechts geldig bij aanwezigheid van de een gewone meerderheid van de wettelijke leden,

par. 2, Wordt het aanwezigheidsquorum niet bereikt dan wordt een nieuwe vergadering samengeroepen. Deze nieuwe vergadering dient voorafgegaan door een periode van minimum veertien dagen. Deze vergadering kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

par, 3. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste In leeftijd der aanwezige bestuurders, of door degene die ter vergadering in consensus wordt aangeduid.

par. 4. Elk wettelijk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander wettelijk lid mits voorlegging van een schriftelijke volmacht. Met aantal volmachten per aanwezig wettelijk lid is beperkt tot één.

Art. 16

par, 1. Aile wettelijke leden beschikken over één stem.

par. 2. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen van de aanwezige

wettelijke leden tenzij anders bepaald in de wet van 27 juni 1921 of in deze statuten.

Art, 17

par. 1. De algemene vergadering kan slechts geldig over de ontbinding van de vereniging of de wijziging der statuten of van het doel van de vereniging beraadslagen wanneer twee derde van de wettelijke leden aanwezig zijn, bovendien is een twee derde meerderheid van de aanwezige wettelijke leden vereist om geldig te kunnen beslissen. De wijziging van het doel van de vereniging moet met eenparigheid van de stemmen goedgekeurd worden.

par, 2, Wordt het aanwezigheidsquorum niet bereikt dan wordt een nieuwe vergadering samengeroepen. Deze nieuwe vergadering dient voorafgegaan door een periode van minimum veertien dagen. Deze vergadering kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen; de respectievelijke beslissingsmeerderheden, zoals in de vorige alinea bepaald, blijven evenwel gelden. De beslissing van deze vergadering moet medegedeeld worden aan en bekrachtigd worden door de rechtbank van eerste aanleg.

Art. 18

par. 1. Bij staking van stemmen dient over het betrokken onderwerp opnieuw gestemd.

par. 2. Is er opnieuw staking van stemmen dan beslissen de voorzitter, de secretaris en de penningmeester

in onderling overleg. Wanneer één of meerdere van genoemde personen afwezig is, wordtlworden deze

vervangen door de oudste(n), in leeftijd, van de aanwezige bestuurders. Bij tweede opeenvolgende staking

van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

par. 3. Wanneer er over de benoeming van bestuurders wordt gestemd dan verloopt de stemming geheim.

Art. 19

Iedere wijziging van de statuten wordt binnen de maand verzonden naar de bevoegde Griffie die deze in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad zal laten publiceren. Minstens eenmaal per jaar zal de raad van bestuur aan de algemene vergadering het bewijs leveren van het voldoen van de publicaties en de fiscale aangiften.

Art. 20

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. De wettelijke leden, hebben het recht om zonder verplaatsing van het register, inzage en/of een afschrift van de notulen te vragen.

TITEL IV; Raad van beheer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

rwSon 2.2

Art. 21

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum drie leden gekozen uit

de wettelijke leden. De mandaten van voorzitter, secretaris en penningmeester worden verdeeld onder minstens

drie wettelijke leden.

Zij warden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering.

De duur van het beheermandaat duurt vijf jaar. De bestuurders zijn na afloop van hun mandaat opnieuw

benoembaar. De wijze van benoeming wordt vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Art, 22

Elk lid van de raad van bestuur kan haar/zijn mandaat ten allen tijde opnieuw ter beschikking stellen van een

ander lid van de raad van bestuur.

Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder duidt de algemene vergadering een vervanger aan.

De bestuurder die de uittredende bestuurder vervangt in zijn mandaat is slechts aangesteld voor de

resterende duur van het mandaat.

Art. 23

Benoeming, ontslag en afzetting, evenals hernieuwing of ophouden van het mandaat van een bestuurder, wordt binnen één maand verzonden aan de bevoegde Griffie teneinde deze te publiceren in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 24

De raad van bestuur kiest in zijn midden minstens een afgevaardigd bestuurder die het dagelijks bestuur uitoefent en gemachtigd is om administratieve en financiële handelingen te steilen en de vereniging naar de buitenwereld toe te vertegenwoordigen; of kan deze verantwoordelijkheid overdragen aan een derde, al dan niet lid van de vereniging.

Art. 25

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer

bedreven misgrepen.

Art. 26

par. 1 De raad van bestuur leidt en beheert de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur en beschikkingen te verrichten, behoudens deze welke uitdrukkelijk door de wet van 27 juni 1921 aan de algemene vergadering zijn voorbehouden,

De raad van bestuur is onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan aile andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, bevoegd voor de organisatie, benoeming en bezoldiging van het personeel van de vereniging, het oprichten van commissies, het bepalen en ontvangen van bijdragen, toelagen, schenkingen, giften en Legaten.

De raad van bestuur verkrijgt, ruilt, vervreemdt roerende en onroerende goederen, sluit alle overeenkomsten, staat giften en schenkingen toe, doet afstand van rechten, treft dadingen en gaat compromissen aan.

Voor de in par. 1 opgesomde rechtshandelingen alsook voor de rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van de voorzitter en van de penningmeester, nadat erover beraadslaagd en beslist werd door de raad van beheer.

par, 2 De raad van beheer heeft de bevoegdheid een huishoudelijk reglement op te stellen en het steeds te wijzigen. De bepalingen van dit huishoudelijk reglement mogen niet in strijd zijn met de wet van 27 juni 1921 noch met deze statuten. Het huishoudelijk reglement wordt aan aile leden van de vereniging ter kennis gebracht.

Art. 27

par. 1 De raad van bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar op bijeenroeping van de voorzitter. De dagorde wordt opgesteld door de voorzitter en de secretaris en wordt minimum acht kalenderdagen vooraf aan de beheerders per e-mail of per gewone brief meegedeeld.

par. 2 Over onderwerpen die niet op de dagorde voorkomen kan beraadslaagd worden indien de helft van de aanwezigen ermee instemt. Aldus gebeurt de toevoeging van een agendapunt vóór de behandeling van het eerste agendapunt dat initieel op de dagorde voorkomt,

Art. 28

par. 1 De raad van bestuur vergadert slechts geldig bij aanwezigheid van de helft plus één van de bestuurders. Een afwezige beheerder kan zich niet laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder noch door een derde,

' 1 º%

> > ~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

par. 2 De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid de oudste, in leeftijd, der aanwezige bestuurders, of door degene die ter vergadering in consensus wordt aangeduid.

par. 3 Wordt het aanwezigheidsquorum niet bereikt dat wordt een nieuwe vergadering samengeroepen. Deze nieuwe vergadering dient voorafgegaan door een periode van minimum veertien dagen en wordt aan de bestuurders per e-mail of per gewone brief meegedeeld.

Deze vergadering kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Art. 29

Elke bestuurder beschikt over één stem. De besluiten dienen genomen bij gewone meerderheid. In geval

van staking van stemmen geldt artikel 18 van deze statuten.

Art, 30

De raad van bestuur kan leden en/of derden die geen bestuurder zijn uitnodigen op zijn vergaderingen, zij beschikken enkel over een raadgevende bevoegdheid; in geen enkel geval kunnen zij deelnemen aan een stemming.

Art. 31

De notulen van de vergadering van de raad van bestuur worden opgenomen in een bijzonder ter zetel van

de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Art. 32

Jaarlijks maakt de penningmeester de jaarrekening van de vereniging van het afgelopen jaar en een begroting voor het komende jaar op en legt deze voor aan de raad van bestuur, die daarna de goedkeuring ervan vraagt aan de algemene vergadering.

Art. 33

Tijdens de jaarlijkse statutaire algemene vergadering beslist de algemene vergadering of de raad van bestuur van zijn financiële verantwoordelijkheid betreffende de rekeningen en financiële verrichtingen van het voorbije werkjaar, kan ontheven worden.

TITEL V: DIVERSE BEPALINGEN

Art. 34

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebrek daaraan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Art, 35

In geval van ontbinding zat, na aanzuivering van de schulden, de bestemming van de bezittingen bepaald worden door de raad van bestuur. Deze bezittingen zullen toegewezen worden aan een of meerdere verenigingen met gelijkaardige doelstellingen als deze vereniging.

Art. 37

Het werkjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Het eerste boekjaar loopt van 9 februari 2015 tot en met 31 december 2016.

Art, 38

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien is, blijven de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

MOD2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Verslag van de algemene vergadering van de vzw Alauda op 9 februari 2015

De vergadering constateert dat alle ledenfstichters aanwezig zijn en dat er derhalve rechtsgeldige besluiten

kunnen worden genomen.

De vergadering stelt voor om de statuten van de v.z.w. "Alauda" goed te keuren, welk voorstel met

eenparigheid van stemmen wordt aangenomen.

De vergadering besluit over te gaan tot het benoemen van de bestuurders.

Voor de eerste keer wordt benoemd tot

voorzitter en afgevaardigd bestuurder van de vereniging : Eric Langie

secretaris van de vereniging : Ria De Meulemeester

penningmeester van de vereniging ; Kim Langie

De statuten zijn goedgekeurd, de bestuurders zijn benoemd en hebben hun functies aanvaard Niets meer aan de orde zijnde, wordt de vergadering gesloten.

Namens de vereniging, ERIC LANGIE, afgevaardigd bestuurder.

Tegelijkertijd hiermee neergelegd een afschrift van de oprichtingsovereenkomst en van het verslag van de algemene vergadering op 9 februari 2015,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ALAUDA

Adresse
LEEUWERIKSTRAAT 20 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande