ANTABOGA

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTABOGA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.726.311

Publication

01/10/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam 'Antaboga vzw'

Art. 2. De vereniging heeft haar zetel te Tessenderlo, Rodeheide 43 en ressorteert onder het gerechtelijk

Arrondissement Hasselt. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst naar een

andere bij beslissing van de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

- Mensen en kinderen te betrekken in een bewustzijn inzake voedselbehoefte en voedselproductie, geïnspireerd op natuurlijke principes zijnde permacultuur.

- Mensen en kinderen te inspireren door ze inzichten te verschaffen en te laten deelnemen in de omgang met en de verwerking van natuurlijke, recycleerbare, kringloop- en wegwerpmaterialen.

- Mensen en kinderen te verwonderen in de sensatie van wat kunst kan betekenen.

- Mensen en kinderen te begeleiden in een creatief therapeutisch proces

- Mensen en kinderen te informeren over en tegemoet te komen aan noden en behoeften die ten grondslag liggen aan de basisbehoeften

1. Daems, David, Rodeheide 43, 3980 Tessenderlo, geboren op 14 maart 1978 te Leuven

2. Vermeyen, Lesley, Rodeheide 43, 3980 Tessenderlo, geboren op 3 augustus 1983 te Diest

3. Boone, Sam, Eduard Robeynslaan 113, 3290 Diest

4. Verheyen, Babette, Eduard Robeynslaan 113, 3290 Diest

zijn overeen gekomen op 6 september 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1927 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder

winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'Antaboga' op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

Oprichting

De ondergetekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Antaboga

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305578*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Rodeheide 43

0539726311

3980

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Tessenderlo

Griffie

Neergelegd

27-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

- Kansarmen de mogelijkheid bieden te laten deelnemen aan culturele, creatieve en artistieke activiteiten

-Kansarmen de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met en te laten deelnemen aan natuurlijke landbouwprincipes, zijnde permacultuur -Gelijkaardige projecten te ondersteunen, dit zowel in binnen-als buitenland

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in

overeenstemming zijn met het doel omschreven in Artikel 3 en voor zover de

winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende

goederen die zij voor het verwenzelijken van haar doel nodig heeft, bezitten,

verkrijgen of verhuren en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen-en buitenland.

optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. De vereniging is bij machte om workshops, activiteiten en lezingen te organiseren die bijdragen aan dit bewustzijn. De vereniging is bij machte om zelf workshops, lezingen en activiteiten te volgen die bijdragen aan de vervollediging van dit bewustzijn.

Art. 5. De vereniging verplicht er zich toe om respect te tonen voor de democratische regels, het Europees

Art. 6. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk ogenblik ontbonden worden

Leden

Art. 7. De vereniging telt vaste en toegetreden leden.

Art. 8. Het aantal vaste leden is minimum 3 en verder onbeperkt. De oprichters zijn de eerste vaste leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de vaste leden.

Art. 9. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk regelement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Art. 10. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die het lidgeld betaalt of een alternatief voorstel tot bijdrage doet dat door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard.

Art.11. Elk effectief of toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk ter kennis worden gebracht aan de raad van bestuur. Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van een natuurlijke persoon, of in geval van een rechtspersoon door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement . De raad van bestuur beslist souverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

De vereniging houdt vast aan de ethische basisprincipes van Permacultuur, zijnde zorg voor de aarde, de mens en een eerlijke verdeling.

Zij kan subsidiess verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen-en buitenland en zelf als vertegenwoordiger

voor de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

Art. 12. Om vast lid te worden van de vereniging, moet een schriftelijke aanvraag samen met een motivatiewerk rond één van de principes waarop de vereniging zich baseert ingediend worden bij de raad van bestuur. Deze brengt de kandidatuur ter kennis aan de algemene vergadering of een bijzondere algemene vergadering die de beslissing moet nemen met een gewone meerderheid van de aanwezige leden.

Tegen haar beslissing die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. Diegene

die niet werd aangenomen, heeft steeds de mogelijkheid zich opnieuw kandidaat te stellen.

Art. 13. Het jaarlijks lidgeld van de vaste en de toegetreden leden is vastgesteld op maximum 100 euro. Dit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

maximum bedrag wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar aangepast op basis van de index van

de consumptieprijzen. Dit neemt niet weg, dat vaste leden en toegetreden leden een bijdrage mogen

leveren buiten het lidgeld om. Deze bijdrage mag meer bedragen dan 100 euro.

Art. 14. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij deze uitsluiting dient tevens dit onderwerp op de agenda van de algemene vergadering voor te komen en dient het lid schriftelijk uitgenodigd te worden om zijn/haar verdediging te kunnen voorzien.

Art. 15. Het staat elk lid van de vereniging vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag per brief, fax of e-mail bij de voorzitter van de raad van bestuur. De vaste leden die in twee jaar tijd twee maal een algemene vergadering niet bijwonen zonder zich te verontschuldigen, worden eveneens beschouwd als ontslagnemend.

Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 16. De algemene vergadering is samengesteld uit vaste leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1. Het wijzigen van de statuten;

2. Het benoemen en afzetten van bestuurders;

3. De kwijting aaan de bestuurders;

4. Het goedkeuren van de begroting en van de rekening;

5. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6. De uitsluiting van een lid;

7. Het aanvaarden van een lid;

8. Het omzetten van de vereniging naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

9. Het opstellen van een jaarprogramma;

10. Het jaarlijks goedkeuren van het huishoudelijk reglement;

11. Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 17. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Art. 18. Alle vaste leden moeten opgeroepen worden per gewone brief, per fax of per e-mail. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, of twee bestuurders. Deze oproeping moet minstens veertien kalenderdagen voor de vergadering verstuurd worden. De plaats,dag, uur en dagorde, vastgelegd door de raad van bestuur, moeten bij de oproepingsbrief gevoegd worden.

De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het komende jaar. Deze moeten wel minstens veertien kalenderdagen voor de datum van deze algemene vergadering op het secretariaat ter inzage liggen voor de leden. Deze algemene vergadering wordt gehouden ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Art. 19. De vaste leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander vast lid, en dit door het overmaken van hun volmacht per gewone brief, per fax of per e-mail. Ieder vast lid kan maximum één ander vast lid vertegenwoordigen.

Elk vast lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 20. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien afwezig, door de secretaris. Bij belet van deze laatste, wordt deze vergadering voorgezeten door het langste in ambt zijnde lid van de raad van bestuur.

Beslissingen woren genomen bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 21. Inzake wijziging van de satuten kan de algemene vergadering slechts geldig beslissen als de wijzigingen gedetailleerd vermeld staan in de oproepingen wanneer ten minste twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op die vergadering.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Wordt bij de eerste vergadering dit getal niet bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen waarop deze vergadering een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden. Deze vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bovendien is voor elke statutenwijziging een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden vereist. Deze bepaling is ook van toepassing op de tweede algemene vergadering.

Art. 22. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de doelstellingen vereist.

Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 23. Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register.

Art. 24. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie vaste

Art.25. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aaanwezigen en vertegenwoordigde vaste leden.

Art.26. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

.

Art.27. Het mandaat van de bestuurder eindigt door:

- afzetting door de algemene vergadering;

- vrijwillig ontslag;

- overlijden;

- of in geval van wettelijke onbekwaamheid

Het register kan op de zetel van de vereniging door de effectieve leden en belanghebbende derden worden ingezien, zonder deze te verplaatsen.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij een vier vijfde meerderheid van stemmen, met twee derde van de vaste leden aanwezig en vertegenwoordigd. Dit moet uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van dde algemene vergadering.

leden. Het aantal bestuurders moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kostenloos uit.

Een bestuurder die ontslag neemt op vrijwillige basis, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

Zo door ontslag of overlijden, of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, behouden de overblijvende leden van de raad van bestuur tijelijk hun eigen functie en dit totdat de eerstkomende algemene vergadering definitief in de vervanging van de weggevallen functies voorziet.

Art.28. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art.29. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen zo dikwijlks als de belangen van de vereniging zulks vereisen of op voorstel van minimum twee bestuurders. De oproeping gebeurt per gewone brief, fax of email, en dit tenminste acht dagen op voorhand. De oproepingsbrief vermeldt de plaats,dag, uur en dagorde.

voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art.30. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten volgens een beurtrolsysteem.

Art.31. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien een tweederde meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. indien bestuurders de vergadering niet kunnen bijwonen, kunnen zij zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder, en dit door het overmaken van hun volmacht per gewone brief, per fax of per e-mail; ieder bestuurer kan maximaal één ander vast lid vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij twee derde meerederheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art.32. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Bij ontstentenis van de voorzitter en de secretaris kunnen twee andere bestuurders geldig ondertekenen.

Art.33. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Hij vertegenwoordigd haar bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die wettelijk of statutair niet toekomen aan de algemene vergadering. De raad van bestuur is alus bevoegd om de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig te verbinden.

Art.34. De raad van bestuur verleent een mandaat aan het dagelijks bestuur. De machtiging wordt verleend

voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde worden herroepen door de raad van

bestuur.

Anderzijds mag elk lid van het dagelijks bestuur ten allen tijde zijn/haar mandaat beëindigen. Dit is mogelijk door het indienen van zijn/haar ontslag bij gewone brief bij de raad van bestuur.

Art.35. De raad van bestuur stelt nieuwe huishoudelijke reglementen voor die hij nuttig acht en nuttig oordeelt en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De uittreksels die worden voorgelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Slechts door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders kan de vereniging geldig verbonden worden.

Het dagelijks bestuur is bevoegd voor alle handelingen die dagdagelijks moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakzelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De raad van bestuur mag bij haar werkzaamheden experts met raadgevende stem tijdelijk betrekken.

De gemachtigden oefenen hun bevoegdheden collegiaal uit.

Begrotingen, rekeningen

Art.37. De algemene vergadering kan slechts tot vrijwillige ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Is geen twee derde van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Deze tweede algemene vergadering mag echter niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art.38. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daar van de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art.39. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting , waarvan het doel het hierboven beschreven doel het meest nabij komt.

SLOTBEPALINGEN

Getekend

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art.40. Voor alles wat in deze statuten niet voorzien is of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Aldus opgesteld te Tessenderlo op 6 september.2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt.

- Daems, David, Rodeheide 43, 3980 Tessenderlo - Voorzitter

- Vermeyen, Lesley, Rodeheide 43, 3980 Tessenderlo - Penningmeester

- Boone, Sam, Eduard Robeynslaan 113, 3290 Diest - Bestuurslid - Verheyen, Babette, Eduard Robeynslaan 113, 3290 Diest - Secretaris

2. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 6 september 2013

Oprichter 1: Daems, David, Rodeheide 43, 3980 Tessenderlo Oprichter 2: Vermeyen, Lesley, Rodeheide 43, 3980 Tessenderlo Oprichter 3: Boone, Sam, Eduard Robeynslaan 113, 3290 Diest Oprichter 4: Verheyen, Babette, Eduard Robeynslaan 113, 3290 Diest

1. De oprichters beslissen bij éénparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder met ingang van 6 september 2013

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering op 6 september 2013 te Tessenderlo.

Coordonnées
ANTABOGA

Adresse
RODEHEIDE 43 3980 TESSENDERLO

Code postal : 3980
Localité : TESSENDERLO
Commune : TESSENDERLO
Province : Limbourg
Région : Région flamande