ANZ ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ANZ ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 527.917.847

Publication

03/05/2013
ÿþ mod 11.1



[Let` = j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i MIAILIII II

i Ondernemingsnr ; o2. - . SX " $. Benaming (voluit) : AnZ Architecten



.......0 I



RECHT80.NKVAN KCQP7lkMCEi

2 3 APR, 2O#3

HASSELT





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Septakkers 119

3920 Lommel

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

Uit een akte verleden voor meester Philippe Crolla, geassocieerde notaris, te Lommel op 19ii april 2013, geregistreerd te Beringen, eerste kantoor, blijkt dat er een burgerlijke;; vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid;

werd opgericht door: "

1. De heer De Bock Chris Jan Valère Simon. niet gehuwd, geboren te Hasselt op vierentwintig

i; oktober negentienhonderd vierenzestig, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Dorpsstraat;;

i; 3 bus 11.

2. De heer Van Beeck Wim Gerard Odette, niet gehuwd, geboren te Mol op zestien april;, ;; negentienhonderd zestig, wonende te 3920 Lommel, Septakkers 119.

!I Zetel: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3920 Lommel, Septakkers 119.

i;

_; Doel: De vennootschap heeft tot doel, met uitsluiting van alle handelsdoeleinden en rekening;

houdend met de wettelijke voorschriften en deontologische regels van de Orde de

á Architecten:

A/ Het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan

personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, zoals :

1) het groeperen en ter beschikking stellen van diverse middelen in de meest ruime zin,;=

teneinde synergse voordelen te bekomen ten voordele van diverse architecten;

, 2) de studie en het ontwerpen van :

Ii a/ bouwplannen (nieuwbouw, heropbouwen, verbouwen, herstellen, renoveren en?i

binnenhuisinrichtingen van gebouwen en complexen);

fi b/ stedenbouwkundige en landschapsprojecten, inrichtingen, speelpleinen en tuinen ;

1.

cf aanverwante technieken (beton, bouwfysica, elektriciteit, sanitair, verwarming en andere,i technieken, gebruikt in de bouw;

3) de leiding, de coordinatie en het toezicht terzake;

4) deskundige onderzoeken en expertises, al dan niet gerechtelijk;

I. 5) het verstrekken van adviezen en diensten :

a/ inzake landschapsvorming;

b/ inzake topografie; 1,

c/ inzake stedenbouw, ruimtelijke ordening en leefmilieu;

d/ op het niveau van een gemeentelijk beleid;

ei inzake industriële vormgeving, publiciteit en grafische kunsten;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ii STATUTEN

Benaming : De burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten;; vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wordt opgericht onder de benaming "AnZ:; Architecten'

,

mod 11.1

s Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

\F



f/ inzake de ontwikkeling van computer-software.

Deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap, door dé vennoten die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs;

B/ Het beoefenen van alle aanverwante activiteiten voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het reglement van beroepsplichten van de Orde van Architecten.

C/ Het verschaffen van alle materiële middelen en het inrichten van algemene diensten die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

D/ De vennootschap is bevoegd op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goed huisvader;

E/ De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen, maar zij mag geen participaties nemen in andere vennootschappen, van welke aard ook.

Om haar doel te verwezenlijken, zal de vennootschap en alle vennoten alle daden en verhandelingen mogen stellen, in België en in het buitenland, die in overeenstemming zijn met en de naleving verzekeren van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, Hef Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge Duur: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), verdeeld in driehonderd (300) aandelen.

Bestuur - Machten van de Zaakvoerder(s) :

1.Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerder al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben. De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De gewone zaakvoerder zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

2. Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars....

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

3.in geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de een zaakvoerder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren. 4. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren. Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Indien er beslissingen moeten worden genomen omtrent bedragen die hoger liggen dan een nog nader te bepalen bedrag door de algemene vergadering, dienen deze beslissing, indien meerdere zaakvoerders de vennootschap besturen, genomen te worden door twee zaakvoerders.

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarhelc[ in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. 'Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder / bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect warden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder / bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s) / bestuurder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s) / bestuurder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Winstuitkering: Het zuiver overschot der jaarrekening na aftrek der lasten, algemene en uitbatingskosten, vertegenwoordigt de zuivere winst der vennootschap.

Op deze winst zal voorafgenomen worden vijf ten honderd voor de wettelijke reserve. Deze voorafneming zal ophouden verplicht te zijn wanneer de reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Het overige wordt verdeeld op de wijze door de afgemene vergadering bepaald, ofwel overgedragen.

Geen winstuitkering mag evenwel voorgesteld worden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het gedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

F f mod 11.1

Y ~

¬ '



niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 32ÓW.Venn.

Boekjaar: Het maatschappelijk jaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint op negentien april tweeduizend dertien en eindigt op eenendertig december tweeduizend veertien.

Gewone algemene vergadering : Elk jaar op de derde vrijdag van de maand juni om 18.00 uur in de maatschappelijke zetel of in alle andere plaatsen In de bijeenroepingen of bekendmakingen aan te duiden, zal de algemene vergadering der deelgenoten worden gehouden. De eerste gewone algemene vergadering zal plaatshebben in tweeduizend vijftien in de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Zaakvoerder : 9/ het aantal zaakvoerders te bepalen op één.

2/ in de functie te benoemen voor onbeperkte duur :

De heer De Bock Chris Jan Valére Simon, niet gehuwd, geboren te Hasselt op vierentwintig oktober negentienhonderd vierenzestig, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Dorpsstraat 3 bus 11, voormeld, die aanvaardt;

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden met dien verstande dat hij vanaf heden tot op de datum van neerlegging overeenkomstig artikel 67 van het W.Venn., zal optreden als volmachtdrager van de gezamenlijke vennoten en dat hij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en het wetboek van vennootschappen.

Voor ontledend uittreksel.

Notaris Philippe Crolla.

Werden neergelegd : 1) afschrift van de akte en 2) uittreksel van de akte.

Op de laatste 1 1z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

_____\;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 29.08.2016 16507-0507-009

Coordonnées
ANZ ARCHITECTEN

Adresse
SEPTAKKERS 119 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande