ARCHITIME ARCHITECTS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITIME ARCHITECTS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 628.520.210

Publication

14/04/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, beloopt duizend

tweehonderd vijftig euro (¬ 1.250,00).

Hierna verklaart de comparant de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

TITEL II - STATUTEN

HOOFDSTUK I - NAAM, VORM, DUUR, ZETEL EN DOEL

ARTIKEL 1: Naam en vorm

1.1 De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid is opgericht onder de naam  ARCHITIME ARCHITECTS .

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

1.3 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt

aangevuld met de woorden  burgerlijke vennootschap met handelsvorm .

ARTIKEL 2: Duur

2.1 De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Behoudens gerechtelijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden door een besluit van de

algemene vergadering, beraadslagend volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn

gesteld.

ARTIKEL 3: Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3500 Hasselt, Kroonwinningstraat 72.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde

van Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de enige zaakvoerder of van alle zaakvoerders samen overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

ARTIKEL 4: Doel

4.1 De vennootschap heeft tot doel, en dit zowel in België als in het buitenland:

" Het uitvoeren van alle opdrachten die de wetgever voorbehouden heeft aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. De vennootschap moet gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op de tabel van de Orde van Architecten.

" Het voeren van een professionele en multi-professionele vennootschap tussen architect(en), ingenieur-architect(en), veiligheidscoördinatoren en/of eender welk beroep dat verenigbaar is met dit van architect.

" Het verzorgen binnen de wettelijke voorzieningen terzake van veiligheidscoördinatie in de meest ruime zin van het woord.

" Het beheer van onroerende goederen zonder een agentschap of zakenkantoor te zijn. Behoudens de wettelijke of reglementair voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap mag door inbreng, fusie, onderschrijving of op alle andere wijzen belangen hebben in alle ondernemingen en/of verenigingen wiens doel niet onverenigbaar is met de functie van architect.

Zij mag deelnemen aan associaties (professionele, interprofessionele of tijdelijke) voor zover haar deelname niet onverenigbaar is met de deontologische regels van de architect.

De vennootschap mag een bestuursmandaat opnemen in soortgelijke vennootschappen en verenigingen.

4.3 De vennootschap mag seminaries en lezingen geven, optreden als deskundige, alsook zetelen in jury-panels van welke aard ook verband houdende met en niet onverenigbaar met het beroep van architect.

4.4 De vennootschap mag investeringen en beleggingen uitvoeren zoals onder meer de aankoop, de verhuring, het in leasing nemen en geven en de oprichting van gebouwen en allerhande onroerende goederen en rechten, alsook het beleggen in en alle handelingen stellen met betrekking tot roerende goederen in de ruimste zin van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

commerciële activiteit aanneemt.

4.5 Zij mag daartoe de nodige leningen aangaan, de nodige borgen en andere zekerheden stellen. De vennootschap zal haar gereserveerde middelen beheren als een goede huisvader.

4.6 De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland en mag alle handelingen stellen die daartoe nodig zijn.

4.7 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.8 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

4.9 Elke eventuele wijziging of aanvulling van het doel dient voorafgaand ter goedkeuring aan de

provinciale Raad te worden voorgelegd.

HOOFDSTUK II - KAPITAAL EN VENNOTEN

ARTIKEL 5: Kapitaal

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00)

en is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen, met een nominale waarde van

honderd euro (¬ 100,00) elk.

ARTIKEL 6: Opvraging van kapitaal

6.1 Elke opvraging van kapitaal op niet volstorte aandelen zal geschieden door de enige zaakvoerder of alle zaakvoerders samen, mits verwittiging van de vennoten ten minste twee maanden op voorhand per aangetekende brief.

6.2 De vennoot die laattijdig is met het voldoen aan deze verplichting zal een intrest, gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap, te rekenen vanaf de inbaarheid.

6.3 Zolang de behoorlijk opgevraagde stortingen op een aandeel niet zijn verricht, is de uitoefening van de daaraan verbonden lidmaatschapsrechten geschorst.

6.4 De enige zaakvoerder of alle zaakvoerders samen kunnen een maand nadat een tweede betalingsbericht per aangetekende brief is verzonden en zonder gevolg is gebleven, de vennoot vervallen verklaren van zijn recht op de niet volstorte aandelen en deze verkopen, hetzij aan andere vennoten, hetzij aan derden, tegen een prijs die gelijk is aan het gestorte bedrag per aandeel. ARTIKEL 7: Vennoten

7.1 Het aantal vennoten is onbeperkt.

7.2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

7.3 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

7.4 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

7.5 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie/vierden (3/4) van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

7.6 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

7.7 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

HOOFDSTUK III - AANDELEN EN STEMRECHTEN

ARTIKEL 8: Aandelen

Aandelen op naam en aandelenregister

8.1 In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden waarin wordt aangetekend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

- de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

8.2 De inschrijving in voornoemd register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel. De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerder aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

8.3 De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de

aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

Aandeelhouders

8.4 Minstens zestig procent (60%) van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

8.5 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon / architect-vennoot beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodanig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.6 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon / architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodanig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL 9: Overdracht van aandelen - toetreding van nieuwe vennoten - uitsluiting van een vennoot

9.1 Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

9.2 Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architecten daalt tot minder dan zestig procent (60%) van het maatschappelijk kapitaal.

9.3 De aandelen kunnen uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

9.4 De erfgenamen en legatarissen van de enige vennoot zullen de rechten verbonden aan de aandelen evenwel zelf kunnen uitoefenen, in de mate zij dit doen teneinde het doel van de vennootschap zodanig te wijzigen, dat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

9.5 Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

9.6 Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een aandelenoverdracht, hetzij via een kapitaalsverhoging, hetzij op enigerlei andere wijze, weze het als volle eigenaar of blote eigenaar, weze het als vruchtgebruiker van aandelen, mits uitdrukkelijk akkoord van de helft van de architecten-vennoten die minstens drie/vierden (3/4) van de architecten-aandelen bezitten.

9.7 Voor de uitsluiting van een architect-vennoot is, bij ontstentenis van een wettelijke bepaling, alleen de algemene vergadering bevoegd.

ARTIKEL 10: Onverdeeldheid

10.1 De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

10.2 Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

ARTIKEL 11: Stemrechten

11.1 Ten minste zestig procent (60%) van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

11.2 Indien het aandeel gescheiden is in vruchtgebruik en in blote eigendom en behoudens afwijkende overeenkomst tussen partijen, zal de blote eigenaar door de vruchtgebruiker vertegenwoordigd worden. Evenwel, bij stemmingen in verband met statutenwijzigingen in de meeste ruime zin genomen, zal het stemrecht aan de blote eigenaar toebehoren.

11.3 Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

HOOFDSTUK IV - BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 12: Bestuur

12.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.2 De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

12.3 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

12.4 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en -zo nodig-in vervanging te voorzien.

ARTIKEL 13: Bevoegdheden

13.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. 13.2 Iedere zaakvoerder kan bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, waarvan de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Deze volmachtdragers dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

13.3 Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. 13.4 Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. ARTIKEL 14: Vertegenwoordiging

14.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

14.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

14.3 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in de regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

14.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

HOOFDSTUK V - CONTROLE EN ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 15: Controle

15.1 Het toezicht over het bestuur van de vennootschap wordt uitgeoefend door ieder vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

individueel.

15.2 Voorziet de wet dat het toezicht moet opgedragen worden aan een commissaris, dan zal deze benoemd worden door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering zal zijn vaste vergoeding bepalen voor de duur van zijn mandaat, hetwelk de drie (3) jaar niet mag overschrijden; hij is herkiesbaar.

ARTIKEL 16: Jaarvergadering en algemene vergadering

Jaarvergadering

16.1 De jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni, om negentien uur (19.00 uur), in de maatschappelijke zetel. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

Algemene vergadering

16.2 De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

16.3 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

16.4 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

16.5 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Buitengewone algemene vergadering

16.6 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meer zaakvoerders; deze laatsten zijn verplicht dergelijke vergadering te beleggen op aanvraag van vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal bezitten.

Procedure

16.7 Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hierna uiteengezet, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

16.8 Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel, doch andere niet de éénparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten. 16.9 De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

16.10 De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

16.11 De houders van aandelen op naam, alsook de zaakvoerder(s) en eventuele commissaris moeten per aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen, vijftien dagen voor de vergadering, worden uitgenodigd. Dit geldt ook voor de eventuele houders van obligaties op naam of houders van certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven.

16.12 De bij de wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder(s) en eventuele commissaris, alsook aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

16.13 Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hiervoor uiteengezet, dan zal de zaakvoerder, samen met het rondschrijven, aan de vennoten en aan de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

eventuele commissarissen een afschrift toezenden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

ARTIKEL 17: Bureau - Stemrecht

17.1 Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

17.2 De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

17.3 Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, wordt er een bureau gevormd dat bestaat uit de oudste zaakvoerder, een secretaris en twee stemopnemers. Zolang evenwel de vennootschap minder dan zes vennoten telt, zal er geen bureau gevormd worden; de oudste zaakvoerder zal alleen als voorzitter optreden.

17.4 Elk aandeel geeft recht op één stem. De vennoot die niet persoonlijk op een algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn, mag zijn stem vooraf schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen. De lasthebber moet zelf stemgerechtigde vennoot zijn. Minderjarigen en ontzetten mogen evenwel vertegenwoordigd worden door een lasthebber of vertegenwoordiger die geen stemgerechtigde vennoot is; hetzelfde geldt als de vennootschap slechts twee stemgerechtigde vennoten telt.

17.5 Bij betwisting van iemands bevoegdheid om aan de vergadering deel te nemen of omtrent iemands stemkracht wordt over alle punten van de agenda tweemaal gestemd, met inachtneming eerst van het ene dan van het andere standpunt.

17.6 Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met éénparige stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering. HOOFDSTUK VI - BOEKJAAR, JAARREKENING, RESERVEFONDS

ARTIKEL 18: Boekjaar

18.1 Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

ARTIKEL 19: Jaarrekening

19.1 Elk jaar maken de zaakvoerders een inventaris en de jaarrekening op. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen, en vormt één geheel.

19.2 Voor zover de wet hen hiertoe verplicht, stellen de zaakvoerders een jaarverslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid.

ARTIKEL 20: Reservefonds

20.1 Jaarlijks wordt, op de zuivere winsten, een bedrag van ten minste één/twintigste (1/20) voorafgenomen tot het oprichten van een reservefonds; deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds één/tiende (1/10) van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK VII - SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT

ARTIKEL 21: Schorsing

21.1 In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

ARTIKEL 22: Schrapping

22.1 In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

HOOFDSTUK VIII  ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 23: Ontbinding

23.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

23.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering. 23.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

23.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

ARTIKEL 24: Vereffening

24.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt/treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn/hun benoeming.

24.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

24.3 De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten die de wet hen toekent, zonder nieuwe beslissing van de algemene vergadering in de voorgeschreven gevallen, tenzij de algemene vergadering die hen benoemt anders beslist met gewone meerderheid van stemmen. 24.4 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

24.5 De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars.

24.6 Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectieve aandelen, zodanig dat ieder aandeel over dezelfde rechten beschikt. In voorkomend geval zullen eerst alle aandelen op gelijke voet worden geplaatst aangaande hun volstorting.

HOOFDSTUK IX - WOONSTKEUZE

ARTIKEL 25:

25.1 De zaakvoerders, de commissarissen en vereffenaars die hun woonplaats niet in België hebben, worden geacht voor gans de duur van hun opdracht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap waar alle dagvaardingen, oproepingen en betekeningen door derden mogen gedaan worden betreffende de zaken der vennootschap en de aansprakelijkheid voor hun beheer en toezicht.

25.2 Dadelijk na ontvangst zullen deze dagvaardingen, oproepingen en betekeningen door de zorgen van de zaakvoerder of zijn volmachtdrager aan de belanghebbenden doorgezonden worden. 25.3 Deze woonstkeuze geldt niet voor oproepingen, dagvaardingen, betekeningen en alle andere briefwisseling die uitgaat van de vennootschap zelf.

HOOFDSTUK X - ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL 26: Wijziging van de statuten

26.1 Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

26.2 Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan.

Artikel 27: Verzekering

27.1 Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de Wet van 15 februari 2006.

27.2 De zaakvoerders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

ARTIKEL 28: Enige in de stukken op te nemen vermeldingen

28.1 Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden  burgerlijke vennootschap met handelsvorm , leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord  rechtspersonenregister of  RPR , gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

28.2 Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

te gebruiken.

ARTIKEL 29: Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten

29.1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

29.2 De bevoegde raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

29.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

ARTIKEL 30: Vrijwaring van de belangen van derden

30.1 Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere venno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met inachtname van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

30.2 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

30.3 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 31: Deontologie

31.1 De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

31.2 De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

TITEL III - OVERGANGSBEPALINGEN EN BENOEMING ZAAKVOERDERS

Overname verbintenissen vennootschap in oprichting:

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen sedert 1 januari 2015 worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op 31 december 2015.

Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Benoeming zaakvoerders:

De oprichter neemt, in afwachting van de neerlegging ter griffie van de bevoegde rechtbank van een uittreksel uit de oprichtingsakte waardoor de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt, volgend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

besluit:

Als niet-statutaire zaakvoerder wordt aangesteld, voor de duur van de vennootschap, mevrouw CESAR Valerie voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden, onder de bevestiging niet getroffen te zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Bijzondere volmacht:

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  Foederer DFK Accountants , met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Singelbeekstraat 12, vertegenwoordigd door de heer Kelchtermans Ludo, wonende te 3990 Peer, Kruisdijk 3, met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het Ondernemingsloket en de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO), alsmede bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te verrichten, en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de Rechtbank van Koophandel, en tevens alle formaliteiten te vervullen (met name de ondertekening van formulieren) met betrekking tot de aansluiting bij het Sociaal Verzekeringsfonds, zowel voor de vennootschap als voor de vennootschapsmandatarissen, eventueel met verzoek tot vrijstelling van bijdragen. IV. SLOTBEPALINGEN

BEVESTIGING IDENTITEIT:

1) Ondergetekende notaris bevestigt dat de identiteit van de comparanten hem werd aangetoond aan de hand van hun identiteitskaarten.

2) De comparanten verklaren uitdrukkelijk toestemming gegeven te hebben voor de vermelding in

deze akte van hun gegevens uit het rijksregister.

Tegenstrijdige belangen of onevenwichtige bedingen

De comparanten erkennen dat hen door de notaris gewezen werd op het recht dat elke partij de vrije

keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman, in het

bijzonder wanneer tegenstrijdige belangen of onevenwichtige bedingen worden vastgesteld.

De comparanten erkennen dat de instrumenterende notaris hen gewezen heeft op de bijzondere

verplichtingen aan de notaris opgelegd door artikel 9 paragraaf 1 alinea's 2 en 3 van de Organieke

Wet Notariaat.

Rechten op geschriften (Wetboek diverse rechten en taksen)

Het recht bedraagt vijfennegentig euro (¬ 95,00).

WAARVAN AKTE.

Opgemaakt en verleden te Tongeren.

De partijen verklaren en erkennen:

1. een ontwerp van onderhavige akte te hebben ontvangen op 9 april 2015; dat, hoewel het ontwerp van de akte hen meegedeeld werd minder dan vijf dagen voor het verlijden van de akte, zij deze voorafgaandelijke mededeling van het ontwerp als voldoende tijdig aanziet, en dat zij voorafgaandelijk aan deze dit ontwerp hebben nagelezen.

2. dat deze akte integraal werd voorgelezen voor wat betreft de vermeldingen bevat in artikel 12, alinea's 1 en 2 van de Organieke Wet Notariaat evenals de wijzigingen die werden aangebracht aan het vooraf medegedeelde ontwerp.

3. dat de gehele akte door ondergetekende notaris werd toegelicht ten behoeve van de

comparanten.

Na vervulling van alles wat hiervoor is vermeld, hebben de partijen getekend met mij, notaris.

Coordonnées
ARCHITIME ARCHITECTS

Adresse
KROONWINNINGSTRAAT 72 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande