ASSOCIATIE UNIVERSITEIT-HOGESCHOLEN LIMBURG, AFGEKORT : AUHL

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATIE UNIVERSITEIT-HOGESCHOLEN LIMBURG, AFGEKORT : AUHL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 860.773.545

Publication

08/08/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



§ 4 De vereniging kan alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel kunnen bevorderen. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde daden van koophandel te stellen in zoverre deze

Op de laatste blz. van Le B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

RECHTEsANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

30 JULI 20111

Griffie

Ondernemingsnr : 860.773.545

Benaming

(voluit) : Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg

(verkort): AUHL

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Marteiarenlaan 42, 3500 Hasselt

Onderwerp akte: Wijziging statuten d d. 01 /04/201 4

Titel I. Naam, zetel, doel en duur

Artel 1. Naam

De vereniging draagt de naam 'Associatie Universiteit - Hogescholen Limburg, afgekort 'AUHL', en wordt

hierna de vereniging genoemd.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Limburg, op het adres. Marielarenlaan 42, te 3500 Hasselt. De algemene vergadering is bevoegd om de zetel van de vereniging te verplaatsen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement Limburg.

Artikel 3. Doel

§1. De vereniging heeft naast de decretale opdrachten, vermeld in het artikel 101 van het Decreet betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen, goedgekeurd door het Vlaams Parlement op 4 april 2003, in het Decreet betreffende de integratie van de academische hogeschoolopleidingen in de universiteiten van 13 juli 2012 en in het Bijzonder decreet houdende regeling van de bestuurlijke organisatie en werking van twee fusiehogescholen van 13 juli 2012 als belangrijke maatschappelijke ambitie de verdere uitbouw van het hoger onderwijs in de provincie Limburg te bevorderen en het wetenschappelijk onderzoek en de wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening, de ontwikkeling van onderzoek in en de beoefening van de kunsten en van de transfer van kennis voor de versterking van de innovatieve kracht van de maatschappelijke en economische sectoren in Limburg te versterken.

§2. Met het oog op deze doelstelling zal de vereniging:

-op strategisch verantwoorde en planmatige wijze haar onderwijs, onderzoek en wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening afstemmen op de sociale en economische noden van de Limburgse regio en de Vlaamse Gemeenschap, ingebed in een internationale context;

-door de ontwikkeling en beoefening van de kunsten bijdragen tot de culturele dynamiek van de regio, -bijzondere aandacht besteden aan de democratisering van en de toegang tot het hoger onderwijs, met oog voor de optimale ontwikkeling van de talenten en competenties van alle studenten;

-de belangen van de vereniging maximaal behartigen bij de verschillende overheden;

-de samenwerking tussen haar partners verdiepen om uit te groeien tot een performant en toekomstgericht kenniscentrum met kennistransfer voor versterking van de innovatieve kracht van de maatschappelijke en economische sectoren.

§ 3. Het doel van de associatie is hoger onderwijs te verstrekken, praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek te verstrekken, de ontwikkeling en beoefening van de kunsten te benaarstigen en maatschappelijke en wetenschappelijke dienstverlening te verzorgen, in een pluralistisch perspectief, gericht op een actieve erkenning en waardering van de verschillende ideologische, filosofische en godsdienstige strekkingen en met de bestuurlijke autonomie als grondslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

IMIIRRIM111111

Vc behe aar BeI Staat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

noodzakelijk zijn om het doel te bereiken dat omschreven is in de paragrafen 1 en 2 , en in zoverre de eruit voortvloeiende winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 4. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il. Lidmaatschap

Artikel 5, Oprichters en nieuwe leden

§1. Het aantal leden is onbeperkt, maar omvat ten minste één Universiteit bevoegd voor het aanbieden van zowel bachelor- als masteropleidingen en ten minste één hogeschool.

§2. Conform artikel 97 van het decreet van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen, kunnen uitsluitend rechtspersonen verantwoordelijk voor een hogeschool of Universiteit of natuurlijke personen met een engagement of verdienste op het vlak van het hoger onderwijs of het wetenschappelijk onderzoek lid worden van de vereniging,

§3. Elk nieuw lid doet met het oog op lidmaatschap een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de algemene vergadering van de vereniging op de zetel van de vereniging.

Een nieuwe rechtspersoon en een nieuwe natuurlijke persoon worden opgenomen door de algemene vergadering met bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3.

§4, Alle leden onderschrijven bij de aanvang van hun lidmaatschap uitdrukkelijk en op schriftelijke wijze de statuten, en het huishoudelijk reglement, De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of die de vereniging op enigerlei wijze schade toebrengen.

§5. Voor alle in deze statuten opgelegde quota inzake aanwezigheden, volmachten en stemmingen, worden de vertegenwoordigers van de UHasselt en van de tUL in de algemene vergadering en in de Raad van Bestuur aangerekend ais behorend tot één vertegenwoordigingsgroep.

§6. Beide geslachten zijn in de schoot van alle bestuursorganen van de vereniging (thans i.c.'. algemene vergadering en Raad van Bestuur) gelijkwaardig vertegenwoordigd. Ten minste geldt dat ten hoogste twee derde van de leden van elk der bestuursorganen bestaat uit personen van hetzelfde geslacht

Ieder der samenstellende delen van de vereniging (leden in de zin van artikel 5 §1) die bevoegd zijn tot het mandateren van vertegenwoordigers in een bestuursorgaan zijn gehouden deze regel ook in de eigen afvaardiging na te leven.

Artikel 6, Lidmaatschapsbijdrage

De leden zijn geen lidmaatschapsbildrage verschuldigd.

Er kan aan de rechtspersonen een werkingsfinanciering gevraagd worden, die gaind wordt onder de vorm

van niet-terugbetaalbare kwartaalvoorschotten. De bijdrage en de erop gebaseerde begroting worden

goedgekeurd door de algemene vergadering met bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3.

Artikel 7. Uittreden en ontslag

§1. Conform artikel 112 van het decreet van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen kunnen de rechtspersonen enkel uittreden uit de vereniging na een voorafgaande schriftelijke mededeling van het voornemen tot uittreding gericht aan de voorzitter van de algemene vergadering. De uittreding moet ten minste twee jaar voor de uittredingsdatum worden aangekondigd voor de hogescholen. Voor de Universiteiten gebeurt dit ten minste drie jaar voor de uittredingsdatum,

§2, De natuurlijke personen kunnen uit de vereniging treden na een voorafgaande schriftelijke mededeling aan de voorzitter van de algemene vergadering.

De natuurlijke personen kunnen uit de vereniging gesloten worden na een beslissing van de algemene vergadering genomen bij bijzondere meerderheid conform artikel 14 §3 met uitzondering van de natuurlijke persoon waarvoor de uitsluiting is voorgesteld.

§3. Het lidmaatschap van de rechtspersonen kan beëindigd worden:

-van rechtswege bij het verlies van de rechtspersoonlijkheid,

-bij beslissing met bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3 van de algemene vergadering, met

uitzondering van de rechtspersoon waarvoor de uitsluiting is voorgesteld,

§4. Het einde van het lidmaatschap brengt onmiddellijk verlies van medezeggenschapsrechten in de vereniging met zich mee, terwijl tegelijkertijd de binnen de vereniging aangegane verbintenissen in wederzijdse

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

goede trouw uitgevoerd worden, minstens tot het einde van het reeds begonnen academiejaar, en voor zover nodig, ook daarna.

§5. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of hun rechtsopvolgers, of de erfgenamen van de overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorganger ingebrachte bedragen terugvorderen.

Tite! III. Algemene Vergadering

Artikel 8, Samenstelling

§1. De algemene vergadering is samengesteld uit:

a.de rechtspersonen die de vereniging oprichten, zijnde de UHasselt, de tUL en de PXL. Deze oprichtende rechtspersonen beschikken over volgend aantal vertegenwoordigers:

-10 voor de Uhlasselt/tUL

10 voor PXL

Voor de UHasselt behoren de rector en/of vicerector(en) en de voorzitter en/of de ondervoorzitter van de raad van bestuur van de Uhlasselt tot de vertegenwoordigersgroep

Voor de hogeschool behoren de voorzitter van de raad van bestuur en de algemeen directeur tot de vertegenwoordigersgroep,

Voor elke instelling worden twee studenten opgenomen in de vertegenwoordigersgroep. Deze worden jaarlijks voorgedragen door de studentenraad van de AUHL.

De overige personen die deel uitmaken van de vertegenwoordigersgroep van iedere instelling moeten personen zijn met een beleidsverantwoordeibkheid in de betrokken instelling.

b.de nieuwe rechtspersonen die worden aanvaard door de algemene vergadering bij bijzondere meerderheid, conform artikel 5 §3; de algemene vergadering beslist eveneens bij bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3 over het aantal vertegenwoordigers waarover de nieuwe rechtspersoon kan beschikken in de algemene vergadering.

c.de nieuwe natuurlijke personen die worden voorgedragen door één van de leden vermeld onder a) en door de algemene vergadering worden aanvaard.

d.de voorzitter, aangeduid conform art. 12.

ede directeur, aangeduid conform art, 18 §4, woont als algemeen secretaris de vergaderingen met raadgevende stem bij. Hij/zij kan zich hierbij laten bijstaan door technici, Hij /zij zorgt voor de opvolging van de beslissingen van de Algemene Vergadering,

f.De bevoegde regeringscommissaris woont de vergaderingen van de algemene vergadering met raadgevende stem bij,

Artikel 9. Verdeling van de stemmen

De regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden.

De rechtspersonen hebben in de algemene vergadering evenveel stemmen ais zij vertegenwoordigers

hebben in de algemene vergadering.

De natuurlijke personen hebben ieder één stem.

De voorzitter heeft eveneens één stem.

Artikel 10. Aanwezigheid

§1. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen wanneer aile rechtspersonen vertegenwoordigd zijn. Een rechtspersoon wordt als vertegenwoordigd beschouwd wanneer minstens de helft van zijn vertegenwoordigers aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is.

§2. Wanneer niet alle rechtspersonen vertegenwoordigd zijn, kan ten vroegste na drie kalenderdagen, te rekenen vanaf de datum van de vorige vergadering, een nieuwe algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen worden, die geldig kan beslissen, ongeacht het aantal rechtspersonen, dat vertegenwoordigd

§3. Het geven van volmachten is mogelijk, ledere vertegenwoordiger kan een ander vertegenwoordiger uit zijn vertegenwoordigersgroep de volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen en zijn stemrecht uit te oefenen. Geen enkel vertegenwoordiger mag houder zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 11. Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.Statutaire aangelegenheden:

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en afzetten van de bestuurders;

-het benoemen en afzetten de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging

wordt toegekend;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-het aanvaarden en uitsluiten van de leden;

-het opstellen of wijzigen van het huishoudelijk reglement;

-het goedkeuren van de algemene beleidslijnen van de vereniging, aan de hand van een jaarlijks

beleidsplan;

-het bepalen van de bijdragen van de rechtspersonen in de kosten van de vereniging, zoals voorzien in art.

6;

-de verkiezing van een voorzitter.

2.Begrotingen en rekeningen:

-het goedkeuren van de door de Raad van Bestuur voorgestelde begroting;

-het toezicht op de rekeningen van de vereniging, in vergelijking met de toegestane en goedgekeurde

begroting;

-het beslissen over de afwijkingen van de begroting in haar geheel of in haar delen;

-het goedkeuren van de rekeningen van het verlopen jaar en het geven van kwijting aan de bestuurders en

de commissarissen.

Artikel 12, Voorzitter

§1. De algemene vergadering verkiest een voorzitter met stemrecht, met bijzondere meerderheid conform art. 14 §3. De voorzitter oefent tijdens zijn mandaat geen beheersmandaat of enige andere functie, waarvoor hij een vergoeding krijgt, uit in één van de rechtspersonen-leden.

§2. De voorzitter heeft een mandaat van 4 jaar, dat tweemaal hernieuwbaar is. Het beëindigen van het voorzitterschap stelt tevens een einde aan het lidmaatschap van betrokkene,.

§3. De verkiezing van de voorzitter van de algemene vergadering impliceert tegelijkertijd zijn aanduiding als bestuurder. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 13. Vergaderfrequentie

§1. De algemene vergadering vergadert minstens twee keer per jaar,

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in eik geval wanneer minstens één rechtspersoon daarom verzoekt, In dit laatste geval dient de algemene vergadering binnen de veertien kalenderdagen te worden samengeroepen.

§3. De vertegenwoordigers van de rechtspersonen en de natuurlijke personen worden door de voorzitter opgeroepen voor de algemene vergadering. De oproeping geschiedt ten minste acht kalenderdagen va& de dag van de vergadering, en bevat minstens de agenda. De oproeping kan gebeuren bij brief, door middel van telefoon of fax of via e-mail,

§4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping.

Artikel 14, Stemming

§1. Met uitzondering van specifieke wettelijke of in deze statuten vermelde aangelegenheden, beslist de algemene vergadering steeds bij gewone meerderheid.

§2. Een gewone meerderheid vereist voor de rechtspersonen dat diezelfdé gewone meerderheid bovendien bereikt wordt binnen hun vertegenwoordigersgroep.

§3. Een bijzondere meerderheid vereist voor de rechtspersonen dat een twee derde meerderheid bovendien bereikt wordt binnen hun vertegenwoordigersgroep.

§4. Blanco-stemmen of onthoudingen warden niet geteld voor het bepalen van het vereiste quorum.

§5. De vergadering kan enkel stemmen over punten die geagendeerd zijn, tenzij alle op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt,

Artikel 15. Notulen

i

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

It.SOD 2.2

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging

bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Alle vertegenwoordigers van de rechtspersonen en alle natuurlijke personen ontvangen binnen de maand

een afschrift van de notulen.

De goedkeuring van de notulen wordt geagendeerd op de eerstvolgende algemene vergadering.

Leden van de Algemene Vergadering kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in de stukken van de Vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die gemotiveerd beslist of inzageverzoek ontvankelijk is en onder welke modaliteiten inzage kan plaatsvinden. De Raad van Bestuur bepaalt eveneens een plaats en uur voor de inzage, De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur.

Derden hebben geen inzagerecht in de notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering noch in de stukken van de vereniging. Indien zij menen een belang te kunnen aantonen kunnen zij gemotiveerd de Raad van Bestuur verzoeken om een afschrift te bekomen van de notulen en beslissingen die op hun belang betrekking hebben. De Raad van Bestuur beslist zonder motiveringsplicht over deze verzoeken tot inzage, zonder beroep noch verweer.

Titel IV: Raad van Bestuur

Artikel 16. Samenstelling

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur aangesteld door de algemene vergadering bij

bijzondere meerderheid conform artikel 14 §3. De Raad van Bestuur bestaat

-vier bestuurders, gezamenlijk voorgedragen door de UHasselt en de tUL;

-vier bestuurders voorgedragen door de PXL;

-twee bestuurders voorgedragen door de studentenraad AUHL waarvan telkens één van iedere

rechtspersoon;

-de voorzitter, aangeduid conform art. 12;

-de directeur van de AUHL, aangeduid conform art, 18 §4, woont als algemeen secretaris de vergaderingen

met raadgevende stem bij. Hij/zij kan zich hierbij laten bijstaan door technici. Hij/zij zorgt voor de opvolging van

de beslissingen van de Raad van Bestuur.

-de bevoegde regeringscommissaris woont de vergaderingen van de Raad van Bestuur met raadgevende

stem bij.

De student-bestuurders worden opgenomen in de respectievelijke vertegenwoordigingsgroepen.

§2. De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden, de voorzitter uitgezonderd, twee ondervoorzitters aan.

§3. De bestuurders worden voor een hemieuwbare termijn van vier jaar aangeduid.

Indien een van hen zijn mandaat voortijdig beëindigt, wordt conform §1 een nieuwe aanstelling gedaan met

het oog op de verderzetting van het mandaat.

Indien een van hen voor langere tijd in de onmogelijkheid verkeert om zijn mandaat uit te oefenen, wordt

conform §1 in een tijdelijke vervanging voorzien.

In afwijking van de andere bestuurders worden de studenten jaarlijks aangeduid.

Artikel 17, Aanwezigheid en stemmingen

§1. Beslissingen worden in de Raad van Bestuur genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Deze gewone meerderheid vereist voor de rechtspersonen dat diezelfde gewone meerderheid bovendien bereikt wordt binnen hun bestuurdersgroep.

§2. Blanco-stemmen of onthoudingen worden niet geteld voor het bepalen van het vereiste quorum.

§3. Het geven van volmachten is mogelijk. ledere bestuurder kan een andere bestuurder uit zijn bestuurdersgroep de volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen en zijn stemrecht uit te oefenen. Geen enkele bestuurder mag houder zijn van meer dan één volmacht.

§4. De vergadering kan enkel stemmen over punten die geagendeerd zijn, tenzij alle op de vergadering aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde bestuurders ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

§ 5.1ndien een rechtspersoon met minder dan de helft van zijn bestuurders aanwezig is, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen onder opschortend beding. De betrokken beslissingen worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

definitief indien de betrokken rechtspersoon zijn recht tot herneming van de beslissing niet uitoefent binnen een termijn van vijf werkdagen vanaf de schriftelijke kennisgeving, door middel van schriftelijke aanmelding bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 18. Bevoegdheden

§1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad van Bestuur is tevens bevoegd aile daden van bestuur te stellen die niet door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden,

§2. De akten die de vereniging verbinden worden rechtsgeldig ondertekend door twee bestuurders behorend tot twee verschillende rechtspersonen.

§3. De Raad van Bestuur kan aan een of meer bestuurders of aan een derde volmacht geven voor het verrichten van bepaalde rechtshandelingen in naam van en voor rekening van de vereniging.

§4. De Raad van Bestuur kan een directeur, die belast wordt met de beleidscoördinatie en de uitvoering van de beslissingen, aanstellen.

Artikel 19.

De modaliteiten inzake samenroeping, vergaderfrequentie en agenda voor de vergaderingen van de raad

van bestuur worden door de raad van bestuur vastgelegd in een huishoudelijk reglement.

Leden van de Algemene Vergadering kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die een plaats en uur zal bepalen voor de inzage. De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur.

Leden van de Raad van Bestuur kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in stukken van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die gemotiveerd beslist of inzageverzoek ontvankelijk is en onder welke modaliteiten inzage kan plaatsvinden. De Raad van Bestuur bepaalt eveneens een plaats en uur voor de inzage. De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur.

Derden hebben geen inzagerecht in de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur. Indien zij menen een belang te kunnen aantonen kunnen zij gemotiveerd de Raad van Bestuur verzoeken om een afschrift te bekomen van de notulen en beslissingen die op hun belang betrekking hebben. De Raad van Bestuur beslist zonder motiveringsplicht over deze verzoeken tot inzage, zonder beroep noch verweer.

Titel V: Ontbinding en vereffening

Artikel 20

In overeenstemming met de decretale verplichting zal de Algemene Vergadering de vereniging ontbinden wanneer geen Universiteit bevoegd voor het aanbieden van zowel bachelor- als masteropleidingen nog lid is van de vereniging, of wanneer geen hogeschool nog lid is van de associatie.

Artikel 21

Indien de vereniging wordt ontbonden, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, wordt na vereffening het netto-actief bestemd ten voordele van een instantie of instelling die niet tot de vereniging behoort, en die zich er schriftelijk toe verbindt deze middelen op basis van niet-commerciële doelstellingen of overwegingen te bestemmen voor het hoger onderwijs in de provincie Limburg.

Titel VI: Slotbepalingen

Artikel 22

Voor aile aangelegenheden waarin in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van 27 juni

1921 zoals gewijzigd van toepassing,

Getekend : Willy Claes, voorzitter

Luc De Schepper, ondervoorzitter

23/01/2014
ÿþ MoD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I II



Rechtbank van koophandel

14 JAN. 2014

te rits u L,T

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 860.773.545

Benaming

(voluit) : Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg

(verkort) : AUHL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Benoeming van nieuwe bestuurders

De Algemene Vergadering van 12.11.2013 heeft benoemd tot bestuurder:

- mevrouw Gruszowski Anne, wonende Meilweg 25, te 3550 Heusden-Zolder

De Algemene Vergadering van 12.11.2013 heeft benoemd tot bestuurder:

- de heer Janssen Joren, wonende Spoorwegstraat 20, te 3740 Bilzen

De Algemene Vergadering van 12,11.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Peetermans Nels, wonende Bokkencode 20, te 2450 Meerhout

De Algemene Vergadering van 12.11.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Raemaekers Stephan, wonende Zeepstraat 7, te 3740 Bilzen

De student-bestuurders hebben een mandaat van 1 jaar.

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft benoemd tot bestuurder:

- mevrouw Jacobs Marie Paule, wonende Nieuwstraat 1, te 3540 Herk-De-Stad

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van:

- de heer Rigo Jean-Michel, wonende Rue des Eglantiers 38, 4000 Liège 1

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft benoemd tot bestuurder:

- mevrouw De Backer An , wonende Parklaan 20, te 3590 Diepenbeek

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Houbrechts Luc, wonende Luikersteenweg 437, te 3700 Tongeren

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft benoemd tot bestuurder:

- mevrouw Schepers Marleen , wonende Leemstraat 25, te 3600 Genk

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Franco Dirk, wonende Terbiestweg 68, te 3800 Sint-Truiden

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft benoemd tot bestuurder:

- mevrouw Quanten Elly, wonende Bruinissemdal 14, 3300 Tienen

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Janssen Paul, wonende Runkstersteenweg 354, te 3500 Hasselt

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Francis Vos, wonende Maastrichtersteenweg 146, te 3500 Hasselt

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering van 22.10.2013 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Kerkhofs Rick, wonende Hoogstraat 34, 3960 Bree

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Tegelijk hiermee neergelegd:

-origineel exemplaar van de beslissingen van 12.11.2013 (benoeming nieuwe bestuurders)

-origineel exemplaar van de beslissingen van 22.10.2013 (benoeming nieuwe bestuurders)

Willy Claes, voorzitter Luc De Schepper, bestuurder





















"

ivI0D 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening"

21/11/2013
ÿþ,.,

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111,1131,11 9 JI i u

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

08 -11- 2013

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 860.773.545

Benaming

(voluit) : Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg

(verkort) : AUHL

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Marteiarenlaan 42, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Titel I. Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam 'Associatie Universiteit - Hogescholen Limburg, afgekort 'AUHL', en wordt

hierna de vereniging genoemd.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Hasselt, op het adres: Martelarertlaan 42, te 3500 Hasselt. De algemene vergadering is bevoegd om de zetel van de vereniging te verplaatsen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3. Doel

§1. De vereniging heeft naast de decretale opdrachten, vermeld in het artikel 101 van het Decreet betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen, goedgekeurd door het Vlaams Parlement op 4 april 2003, in het Decreet betreffende de integratie van de academische hogeschoolopleidingen' in de universiteiten van 13 juli 2012 en in het Bijzonder decreet houdende regeling van de bestuurlijke organisatie en werking van twee fusiehogescholen van 13 juli 2012 als belangrijke maatschappelijke ambitie de verdere uitbouw van het hoger onderwijs in de provincie Limburg te bevorderen en het wetenschappelijk onderzoek en de wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening, de ontwikkeling van onderzoek in en de beoefening van de kunsten en van de transfer van kennis voor de versterking van de innovatieve kracht van de maatschappelijke en economische sectoren in Limburg te versterken.

§2. Met het oog op deze doelstelling zal de vereniging:

-op strategisch verantwoorde en planmatige wijze haar onderwijs, onderzoek en wetenschappelijke enu maatschappelijke dienstverlening afstemmen op de sociale en economische noden van de Limburgse regio enr de Vlaamse Gemeenschap, ingebed in een internationale context;

-door de ontwikkeling en beoefening van de kunsten bijdragen tot de culturele dynamiek van de regio, -bijzondere aandacht besteden aan de democratisering van en de toegang tot het hoger onderwijs, met oog; voor de optimale ontwikkeling van de talenten en competenties van alle studenten;

-de belangen van de vereniging maximaal behartigen bij de verschillende overheden;

-de samenwerking tussen haar partners verdiepen om uit te groeien tot een performant en toekomstgerichte kenniscentrum met kennistransfer voor versterking van de innovatieve kracht van de maatschappelijke en economische sectoren.

§ 3, Het doel van de associatie is hoger onderwijs te verstrekken, praktijkgericht wetenschappelijk: onderzoek te verstrekken, de ontwikkeling en beoefening van de kunsten te benaarstigen en maatschappelijke en wetenschappelijke dienstverlening te verzorgen, in een pluralistisch perspectief, gericht op een actieve erkenning en waardering van de verschillende ideologische, filosofische en godsdienstige strekking en en met de bestuurlijke autonomie als grondslag.

§ 4 . De vereniging kan alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel kunnen. bevorderen. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde daden van koophandel te stellen En zoverre deze

Op de laatste blz. van Luik g vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

noodzakelijk zijn om het doel te bereiken dat omschreven is in de paragrafen 1 en 2 , en in zoverre de eruit voortvloeiende winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 4. Duur

De vereniging wordt opgelicht voor onbepaalde duur.

Titel II. Lidmaatschap

Artikel 5. Oprichters en nieuwe leden

§1, Het aantal leden is onbeperkt, maar omvat ten minste één Universiteit bevoegd voor het aanbieden van zowel bachelor- als masteropleidingen en ten minste één hogeschool.

§2. Conform artikel 97 van het decreet van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen, kunnen uitsluitend rechtspersonen verantwoordelijk voor een hogeschool of Universiteit of natuurlijke personen met een engagement of verdienste op het vlak van het hoger onderwijs of het wetenschappelijk onderzoek lid worden van de vereniging.

§3. Elk nieuw lid doet met het oog op lidmaatschap een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de algemene vergadering van de vereniging op de zetel van de vereniging.

Een nieuwe rechtspersoon en een nieuwe natuurlijke persoon worden opgenomen door de algemene vergadering met bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3.

§4. Alle leden onderschrijven bij de aanvang van hun lidmaatschap uitdrukkelijk en op schriftelijke wijze de statuten, en het huishoudelijk reglement. De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of die de vereniging op enigerlei wijze schade toebrengen.

§5. Voor alle in deze statuten opgelegde quota inzake aanwezigheden, volmachten en stemmingen, worden de vertegenwoordigers van de UHasselt en van de tUL in de algemene vergadering en in de Raad van Bestuur aangerekend als behorend tot één vertegenwoordigingsgroep.

§6. Beide geslachten zijn in de schoot van alle bestuursorganen van de vereniging (thans i.c. algemene vergadering en Raad van Bestuur) gelijkwaardig vertegenwoordigd, Ten minste geldt dat ten hoogste twee derde van de leden van elk der bestuursorganen bestaat uit personen van hetzelfde geslacht.

leder der samenstellende delen van de vereniging (leden in de zin van artikel 5 §1) die bevoegd zijn tot het mandateren van vertegenwoordigers in een bestuursorgaan zijn gehouden deze regel ook in de eigen afvaardiging na te leven.

Artikel 6, Lidmaatschapsbijdrage

De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Er kan aan de rechtspersonen een werkingsfinanciering gevraagd worden, die geïnd wordt onder de vorm

van niet-terugbetaalbare kwartaalvoorschotten. De bijdrage en de erop gebaseerde begroting worden

goedgekeurd door de algemene vergadering met bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3.

Artikel 7, Uittreden en ontslag

§1, Conform artikel 112 van het decreet van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen kunnen de rechtspersonen enkel uittreden uit de vereniging na een voorafgaande schriftelijke mededeling van het voornemen tot uittreding gericht aan de voorzitter van de algemene vergadering. De uittreding moet ten minste twee jaar voor de uittredingsdatum worden aangekondigd voor de hogescholen. Voor de Universiteiten gebeurt dit ten minste drie jaar voor de uittredingsdatum.

§2. De natuurlijke personen kunnen uit de vereniging treden na een voorafgaande schriftelijke mededeling aan de voorzitter van de algemene vergadering.

De natuurlijke personen kunnen uit de vereniging gesloten warden na een beslissing van de algemene vergadering genomen bij bijzondere meerderheid conform artikel 14 §3 met uitzondering van de natuurlijke persoon waarvoor de uitsluiting is voorgesteld.

§3. Het lidmaatschap van de rechtspersonen kan beëindigd worden:

-van rechtswege bij het verlies van de rechtspersoonlijkheid,

-bij beslissing met bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3 van de algemene vergadering, met

uitzondering van de rechtspersoon waarvoor de uitsluiting is voorgesteld.

§4. Het einde van het lidmaatschap brengt onmiddellijk verlies van medezeggenschapsrechten in de vereniging met zich mee, terwijl tegelijkertijd de binnen de vereniging aangegane verbintenissen in wederzijdse

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

goede trouw uitgevoerd worden, minstens tot het einde van het reeds begonnen academiejaar, en voor zover nodig, ook daarna,

§5. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of hun rechtsopvolgers, of de erfgenamen van de overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging, Ze kunnen evenmin de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorganger ingebrachte bedragen terugvorderen.

Titel 111. Algemene Vergadering

Artikel 8. Samenstelling

§1. De algemene vergadering is samengesteld uit

a.de rechtspersonen die de vereniging oprichten, zijnde de UHasselt, de tUL en de PXL. Deze oprichtende

rechtspersonen beschikken over volgend aantal vertegenwoordigers:

-10 voor de UHasseltltUL

- 10 voor PXL

Voor de UHasselt behoren de rector en/of vicerector(en) en de voorzitter en/of de ondervoorzitter van de raad van bestuur van de UHasselt tot de vertegenwoordigersgroep

Voor de hogeschool behoren de voorzitter van de raad van bestuur en de algemeen directeur tot de vertegenwoordigersgrcep,

Voor elke instelling worden twee studenten opgenomen in de vertegenwoordigersgroep. Deze worden jaarlijks voorgedragen door de studentenraad van de AUHL.

De overige personen die deel uitmaken van de vertegenwoordigersgroep van iedere instelling moeten personen zijn met een beleidsverantwoordelijkheid in de betrokken instelling.

b.de nieuwe rechtspersonen die worden aanvaard door de algemene vergadering bij bijzondere meerderheid, conform artikel 5 §3; de algemene vergadering beslist eveneens bij bijzondere meerderheid, conform artikel 14 §3 over het aantal vertegenwoordigers waarover de nieuwe rechtspersoon kan beschikken in de algemene vergadering.

c.de nieuwe natuurlijke personen die worden voorgedragen door één van de leden vermeld onder a) en door de algemene vergadering worden aanvaard.

d.de voorzitter, aangeduid conform art, 12.

e.de directeur, aangeduid conform art. 18 §4, woont als algemeen secretaris de vergaderingen met raadgevende stem bij. Hij/zij kan zich hierbij laten bijstaan door technici. Hij /zij zorgt voor de opvolging van de beslissingen van de Algemene Vergadering.

f.De bevoegde regeringscommissaris woont de vergaderingen van de algemene vergadering met raadgevende stem bij.

Artikel 9. Verdeling van de stemmen

De regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden.

De rechtspersonen hebben in de algemene vergadering evenveel stemmen als zij vertegenwoordigers

hebben in de algemene vergadering,

De natuurlijke personen hebben ieder één stem.

De voorzitter heeft eveneens één stem,

Artikel 10. Aanwezigheid

§1. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen wanneer alle rechtspersonen vertegenwoordigd zijn. Een rechtspersoon wordt als vertegenwoordigd beschouwd wanneer minstens de helft van zijn vertegenwoordigers aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is.

§2. Wanneer niet alle rechtspersonen vertegenwoordigd zijn, kan ten vroegste na drie kalenderdagen, te rekenen vanaf de datum van de vorige vergadering, een nieuwe algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen worden, die geldig kan beslissen, ongeacht het aantal rechtspersonen, dat vertegenwoordigd is.

§3. Het geven van volmachten is mogelijk. Iedere vertegenwoordiger kan een ander vertegenwoordiger uit zijn vertegenwoordigersgroep de volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen en zijn stemrecht uit te oefenen. Geen enkel vertegenwoordiger mag houder zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 11. Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.Statutaire aangelegenheden:

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en afzetten van de bestuurders;

-het benoemen en afzetten de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-het aanvaarden en uitsluiten van de leden;

-het opstellen of wijzigen van het huishoudelijk reglement;

-het goedkeuren van de algemene beleidslijnen van de vereniging, aan de hand van een jaarlijks

beleidsplan;

-het bepalen van de bijdragen van de rechtspersonen in de kosten van de vereniging, zoals voorzien in art.

6;

-de verkiezing van een voorzitter.

2.Begrotingen en rekeningen:

-het goedkeuren van de door de Raad van Bestuur voorgestelde begroting;

-het toezicht op de rekeningen van de vereniging, in vergelijking met de toegestane en goedgekeurde

begroting;

-het beslissen over de afwijkingen van de begroting in haar geheel of in haar delen;

-het goedkeuren van de rekeningen van het verlopen jaar en het geven van kwijting aan de bestuurders en

de commissarissen.

Artikel 12. Voorzitter

§1. De algemene vergadering verkiest een voorzitter met stemrecht, met bijzondere meerderheid conform art. 14 §3. De voorzitter oefent tijdens zijn mandaat geen beheersmandaat of enige andere functie, waarvoor hij een vergoeding krijgt, uit in één van de rechtspersonen-leden.

§2. De voorzitter heeft een mandaat van 4 jaar, dat tweemaal hernieuwbaar is, Het beëindigen van het voorzitterschap stelt tevens een einde aan het lidmaatschap van betrokkene,

§3. De verkiezing van de voorzitter van de algemene vergadering impliceert tegelijkertijd zijn aanduiding als bestuurder. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 13. Vergaderfrequentie

§1. De algemene vergadering vergadert minstens twee keer per jaar.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer minstens één rechtspersoon daarom verzoekt. In dit laatste geval dient de algemene vergadering binnen de veertien kalenderdagen te worden samengeroepen.

§3. De vertegenwoordigers van de rechtspersonen en de natuurlijke personen worden door de voorzitter opgeroepen voor de algemene vergadering. De oproeping geschiedt ten minste acht kalenderdagen vóór de dag van de vergadering, en bevat minstens de agenda. De oproeping kan gebeuren bij brief, door middel van telefoon of fax of via e-mail.

§4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping.

Artikel 14. Stemming

§1. Met uitzondering van specifieke wettelijke of in deze statuten vermelde aangelegenheden, beslist de

algemene vergadering steeds bij gewone meerderheid.

§2, Een gewone meerderheid vereist voor de rechtspersonen dat diezelfde gewone meerderheid bovendien bereikt wordt binnen hun vertegenwoordigersgroep.

§3. Een bijzondere meerderheid vereist voor de rechtspersonen dat een twee derde meerderheid bovendien bereikt wordt binnen hun vertegenwoordigersgroep.

§4,. Blanco-stemmen of onthoudingen warden niet geteld voor het bepalen van het vereiste quorum.

§5. De vergadering kan enkel stemmen over punten die geagendeerd zijn, tenzij alle op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt,

Artikel 15. Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen In een ter zetel van de vereniging

bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Alle vertegenwoordigers van de rechtspersonen en alle natuurlijke personen ontvangen binnen de maand

een afschrift van de notulen.

De goedkeuring van de notulen wordt geagendeerd op de eerstvolgende algemene vergadering.

Leden van de Algemene Vergadering kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in de stukken van de Vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die gemotiveerd beslist of imageverzoek ontvankelijk is en onder welke modaliteiten inzage kan plaatsvinden. De Raad van Bestuur bepaalt eveneens een plaats en uur voor de inzage. De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur,

Derden hebben geen inzagerecht in de notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering noch in de stukken van de vereniging. Indien zij menen een belang te kunnen aantonen kunnen zij gemotiveerd de Raad van Bestuur verzoeken om een afschrift te bekomen van de notulen en beslissingen die op hun belang betrekking hebben. De Raad van Bestuur beslist zonder motiveringsplicht over deze verzoeken tot inzage, zonder beroep noch verweer.

Titel 1V: Raad van Bestuur

Artikel 16. Samenstelling

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur aangesteld door de algemene vergadering bij

bijzondere meerderheid conform artikel 14 §3. De Raad van Bestuur bestaat uit:

-vier bestuurders, gezamenlijk voorgedragen door de UHasselt en de tUL;

-vier bestuurders voorgedragen door de PXL;

-twee bestuurders voorgedragen door de studentenraad AUHL waarvan telkens één van iedere

rechtspersoon;

-de voorzitter, aangeduid conform art. 12;

-de directeur van de AUHL, aangeduid conform art. 18 §4, woont ais algemeen secretaris de vergaderingen

met raadgevende stem bij. Hij/zij kan zich hierbij laten bijstaan door technici. Hij/zij zorgt voor de opvolging van

de beslissingen van de Raad van Bestuur.

-de bevoegde regeringscommissaris woont de vergaderingen van de Raad van Bestuur met raadgevende

stem bij.

De student-bestuurders warden opgenomen in de respectievelijke vertegenwoordigingsgroepen.

§2. De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden, de voorzitter uitgezonderd, twee ondervoorzitters aan.

§3. De bestuurders worden voor een hernieuwbare termijn van vier jaar aangeduid,

Indien een van hen zijn mandaat voortijdig beëindigt, wordt conform §i een nieuwe aanstelling gedaan met

het oog op de verderzetting van het mandaat.

Indien een van hen voor langere tijd in de onmogelijkheid verkeert om zijn mandaat uit te oefenen, wordt

conform §1 in een tijdelijke vervanging voorzien.

In afwijking van de andere bestuurders worden de studenten jaarlijks aangeduid.

Artikel 17. Aanwezigheid en stemmingen

§1. Beslissingen worden in de Raad van Bestuur genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Deze gewone meerderheid vereist voor de rechtspersonen dat diezelfde gewone meerderheid bovendien bereikt wordt binnen hun bestuurdersgroep.

§2. Blanco-stemmen of onthoudingen worden niet geteld voor het bepalen van het vereiste quorum.

§3. Het geven van volmachten is mogelijk. ledere bestuurder kan een andere bestuurder uit zijn bestuurdersgroep de volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen en zijn stemrecht uit te oefenen. Geen enkele bestuurder mag houder zijn van meer dan één volmacht.

§4. De vergadering kan enkel stemmen over punten die geagendeerd zijn, tenzij alle op de vergadering aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde bestuurders ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

§ 5.Indien een rechtspersoon met minder dan de helft van zijn bestuurders aanwezig is, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen onder opschortend beding, De betrokken beslissingen worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

definitief indien de betrokken rechtspersoon zijn recht tot herneming van de beslissing niet uitoefent binnen een termijn van vijf werkdagen vanaf de schriftelijke kennisgeving, door middel van schriftelijke aanmelding bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 18. Bevoegdheden

§1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad van Bestuur is tevens bevoegd alle daden van bestuur te stellen die niet door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2. De akten die de vereniging verbinden worden rechtsgeldig ondertekend door twee bestuurders behorend tot twee verschillende rechtspersonen.

§3. De Raad van Bestuur kan aan een of meer bestuurders of aan een derde volmacht geven voor het verrichten van bepaalde rechtshandelingen in naam van en voor rekening van de vereniging.

§4. De Raad van Bestuur kan een directeur, die belast wordt met de beleidscoördinatie en de uitvoering van de beslissingen, aanstellen.

Artikel 19.

De modaliteiten inzake samenroeping, vergaderfrequentie en agenda voor de vergaderingen van de raad

van bestuur worden door de raad van bestuur vastgelegd in een huishoudelijk reglement.

Leden van de Algemene Vergadering kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die een plaats en uur zal bepalen voor de inzage. De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur.

Leden van de Raad van Bestuur kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in stukken van de vereniging, Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die gemotiveerd beslist of inzageverzoek ontvankelijk is en onder welke modaliteiten inzage kan plaatsvinden. De Raad van Bestuur bepaalt eveneens een plaats en uur voor de inzage, De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur.

Derden hebben geen inzagerecht in de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur. Indien zij menen een belang te kunnen aantonen kunnen zij gemotiveerd de Raad van Bestuur verzoeken om een afschrift te bekomen van de notulen en beslissingen die op hun belang betrekking hebben. De Raad van Bestuur beslist zonder motiveringsplicht over deze verzoeken tot inzage, zonder beroep noch verweer.

Titel V: Ontbinding en vereffening

Artikel 20

In overeenstemming met de decretale verplichting zal de Algemene Vergadering de vereniging ontbinden wanneer geen Universiteit bevoegd voor het aanbieden van zowel bachelor- als masteropleidingen nog lid is van de vereniging, of wanneer geen hogeschool nog lid is van de associatie.

Artikel 21

indien de vereniging wordt ontbonden, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, wordt na vereffening het netto-actief bestemd ten voordele van een instantie of instelling die niet tot de vereniging behoort, en die zich er schriftelijk toe verbindt deze middelen op basis van niet-commerciële doelstellingen of overwegingen te bestemmen voor het hoger onderwijs in de provincie Limburg.

Titel VI: Slotbepalingen

Artikel 22

Voor alle aangelegenheden waarin in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van 27 juni

1921 zoals gewijzigd van toepassing.

N 0,

"

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Willy Claes Voorzitter

Luc De Schepper Ondervoorzitter

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/12/2012
ÿþi MOD2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

10 DEC. 2012

te HAçgeke

*12204428*

Voor-

behoud( aan he Belgisc

StaatsbL

'Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 860.773.545

Benaming

(voluit) : Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg

(verkort) : AUHL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Agoralaan - Gebouw D, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : 1. Benoeming van nieuwe bestuurders

De Algemene Vergadering van 13.112012 heeft benoemd tot bestuurder:

- de heer Kerkhofs Rick, wonende Hoogstraat 34, 3960 Bree

De Algemene Vergadering van 13.11.2012 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van:

- de heer Bollens Bram, wonende Kommanderijstraat 44, te 3800 sint-Truiden

De Algemene Vergadering van 13.11.2012 heeft herbenoemd tot bestuurder:

- de heer Peetermans Niels, wonende Bokkenrode 20, te 2450 Meerhout

- de heer Raemaekers Stephan, wonende Zeepstraat 7, te 3740 Bilzen

De student-bestuurders hebben een mandaat van 1 jaar.

De Algemene Vergadering van 13.11.2012 heeft benoemd tot bestuurder:

- de heer Rigo Jean-Michel, wonende Rue des Eglantiers 38, 4000 Liège 1

De Algemene Vergadering van 13.11.2012 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van:

- mevrouw Ermina Nauwelaerts, wonende Bredestraat 16, te 2580 Putte

Onderwerp akte: 2. Wijziging maatschappelijke zetel

De Algemene Vergadering werd via schriftelijke procedure op 13.09.2012 geconsulteerd inzake de wijziging

van de maatschappelijke zetel, en keurde deze wijziging op 24.09.2012 goed:

Het oude adres; Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek

wijzigt met ingang van 1 oktober 2012 naar: Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

Onderwerp akte; 3. Aanpassing statuten

Als gevolg van de wijziging van de maatschappelijke zetel, wordt ook artikel 2 van de statuten aangepast

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Hasselt, op het adres: "Agoralaan, gebouw D te 3590 Diepenbeek" wijzigt in "Martelarenlaan 42, te 3500 Hasselt".

Tegelijk hiermee neergelegd:

-origineel exemplaar van de beslissing van 24.09.2012 (wijziging maatschappelijke zetel)

-origineel exemplaar van de beslissingen van 13.11.2012 (benoeming nieuwe bestuurders, wijziging

maatschappelijke zetel en statuten)

-origineel exemplaar van de nieuwe statuten

Willy Claes, voorzitter

Luc De Schepper, bestuurder

28/01/2015
ÿþa. Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i i

*15015691*

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

i 6 JAN. 2015

Griffie

" - -, . .".,1,,

`

E Ondernemingsnr ; 860.773.545

l `~ Benaming ,

`ï t (verkort): AUHI.

Ir ro.

1 Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk +r.

j Zetel :.Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Benoeming van nieuwe bestuurders

De Algemene Vergadering van 18.11.2014 heeft benoemd tot bestuurder:

- de heer Frank Bax, wonende Vloedstraat 7, te 3930 Hamont-Achel

;

De Algemene Vergadering van 18.11.2014 heeft benoemd tot bestuurder

- Mevrouw Laura Bruyninckx, wonende Magdaieentjeshof 1212, te 3900 Overpelt

De ~~. Algemene Vergadering van 18.11.2014 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van; - de heer Joren Janssen, wonende Spoorwegstraat 20, te 3740 Bilzen

i (voruit) : Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg

R'1

De Algemene Vergadering van 18.11.2014 heeft het mandaat van bestuurderbeëindigd van: - Mevrouw Anne Gruszowski, wonende Meilweg 25, te 3550 Neusden Zolder

:t

De student-bestuurders hebben een mandaat van 1 jaar.

,1.

' De Algemene Vergadering van 18.11.2014 heeft benoemd tot bestuurder.

i - Mevrouw Heidi Croes, wonende Lievehereboomstraat 9/C, le 3720 Kortessem

$ ; .I De Algemene Vergadering van 18.11.2014 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van:

" _ - Mevrouw Elly Quanten, wonende Bruinissemdal 14, 3300 Tienen

og

Tegelijk hiermee neergelegd:

i ; - Origineel exemplaar van de beslissingen van de Algemene Vergadering van 18.11.2014

j (benoeming nieuwe bestuurders).

1 t

$ Willy Claes, voorzitter

t Luc De Schepper, bestuurder

e 11

11

,1

,

WD 11

T

1T

Op de raatsle blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handlekening.

23/03/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



III 11ff IUI(II(I II mNN IA u

*iaaszi3e"

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 3 -03- 2012

HAareflFiTa

Ondernemingsnr : 860.773.545

Benaming

(voluit) : Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg

(verkort) : AUHL

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Agoralaan - gebouw D, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : 1. Verlenging mandaat voorzitter

De Algemene Vergadering van 14.02.2012 heeft beslist:

- het mandaat van de heer Willy Claes, wonende Berkenlaan 62, 3500 Hasselt, als voorzitter van de

Associatie Universiteit Hogescholen Limburg voor een periode van vier jaar te verlengen.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Origineel exemplaar van de beslissing van 12.02.2008

- Origineel exemplaar van de beslissing van 14.02.2012

Willy Claes, voorzitter Luc De Schepper, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/02/2012
ÿþ4 MOD 2.2

ti In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

31 11 2012

HAmeiT

111

*12036659*

Vo beha aan Bel Staal

Ondernemingsnr : 860,773.545

Benaming

(voluit) : Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg

(verkort) : AUHL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Agoralaan - Gebouw D, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : 1. Benoeming van nieuwe bestuurder

De Algemene Vergadering van 15.11.2011 heeft benoemd tot bestuurder:

- de heer Peetermans Niels, wonende Bokken rode 20, te 2450 Meerhout

De Algemene Vergadering van 15.11.2011 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Hamaekers Cedric, wonende Burg. Geyskensstraat 3, te 3580 Beringen

De Algemene Vergadering van 15.11.2011 heeft benoemd tot bestuurder:

- de heer Bollens Bram, wonende Kommanderijstraat 44, te 3800 Sint-Truiden

De Algemene Vergadering van 15.11.2011 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - de heer Cauwenberghs Matthias, wonende Venushoek 56A, te 2590 Berlaar

De Algemene Vergadering van 15.11.2011 heeft benoemd tot bestuurder:

- de heer Raemaekers Stephan, wonende Zeepstraat 7, te 3740 Bilzen

De Algemene Vergadering van 15.11.2011 heeft het mandaat van bestuurder beëindigd van: - Mejuffrouw Janssen Teresa, wonenede Hasseltsesteenweg 305, te 3700 Tongeren

De student-bestuurders hebben een mandaat van 1 jaar,

Tegelijk hiermee neergelegd:

- origineel exemplaar van de beslissing van 15.11.2011 (benoeming nieuwe bestuurders)

Willy Claes, voorzitter

Luc De Schepper, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

B-'rjtagerbij hét Bgtgiseti Stutsbtaci` `r3/02r2012 Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ASSOCIATIE UNIVERSITEIT-HOGESCHOLEN LIMBURG,…

Adresse
MARTELARENLAAN 42 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande