BLACK BULLETS POKER CLUB, AFGEKORT : BBPC

Association sans but lucratif


Dénomination : BLACK BULLETS POKER CLUB, AFGEKORT : BBPC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.784.442

Publication

28/01/2015
ÿþMob 2.2

inde bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van =MANDEL te ANTWERPEN

t 6 JAN. 2015

afdeling l~í~Fii2

III

*15015689*

Mln



Ondernemingsnr.: 4Q2

Benaming Black Bullets Poker Club

(voluit)

(afgekort) : BBPC

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Luitenant Cormeaulaan 34, 3970 Leopoldsburg





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge Onderwerp akte : Oprichting

De ondertekenden

- Verheijen Erik, Luitenant 'Cormeaulaan 34 te 3970 Leopoldsburg, geboren op zeven december negentienhonderd negenenzestig te Maaseik in België

 Mullie Steven, Hoolst 62 te 2490 Balen, geboren op veertien juif negentienhonderd achtenzeventig te Turnhout in België,

Ezaitouni Brahim, Berg 14 Bus 4 te 2490 Balen, geboren op 28 november negentienhonderd zesenzestig te Genk in België.

 Van der Vliet Paul, Endstraat 5 te 2490 Balen, geboren op 18 april negentienhonderd negenenzestig te Bladel in Nederland.

 Van Ouytsel Kim, Schepsveld 33 te 2490 Balen, geboren op 28 november negentienhonderd tachtig te Mol in België.

Bongers Brigitte, Endstraat 5 te 2490 Balen, geboren op 22 januari negentienhonderd negenzestig te Uden in Nederland.







Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 }uni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen en de stichtingen waarvan zij de statuten als volgt samenstellen,





Op de laatste Dlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

behouden

abn het

Betgisch

stealsblad l Hoofdstuk L Benaming, zetel, doel

Art. 1 : Naam

De vereniging draagt de naam ' Black Bullets Poker Club vzw " en is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, aankondigingen, brieven, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "BBPC vzw" te gebruiken. De naam of de afkorting van de vereniging dient voorafgegaan of gevolgd te worden door de woorden vereniging zonder winstoogmerk" of afgekort "vzv".

Art. 2 : Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Luitenant Cormeaulaan 34 te 3970 Leopoldsburg, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Limburg. Alle stukken voorgeschreven door de vzw wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden door de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Limburg.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar een andere plaats binnen het gerechtelijk arrondissement Limburg. De raad van bestuur zorgt voor de nodige openbaarmakingsvereisten.

Art. 3 : Doel

 Het doel van de vereniging is:

tn binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, het promoten en organiseren van alle soorten kaartspelen en strategische bordspelen, in groep te beoefenen en hun vaardigheden op een sportieve, kameraadschappelijk manier bij te schaven.

 De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappelijk vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten.

--- Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstelling, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk ll. Leden

Art 4 : Leden

De vereniging is toegankelijk voor personen van alle aard en is niet béperkt tot bepaalde kleur, taal, nationaliteit, ideologie of godsdienst. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De vereniging bestaat uit vaste leden, toegetreden leden en ereleden.

Art 5 : Vaste leden

Beslissingen over de toetreding véra,pe yasje,19gen behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Een va4 Jicj Js diegene, die ziçb door engagement, in een werkgreep inzet voor de realisatie van bet c oeletéllipgein. Het binnenhuisregletiinént concretiseert da voorwaA den van dit engagement. Vaste leden' hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27' juni 1921 hen toekennen, zij hab en stemrechtin dé algemene vergadering.

Wie aast lid wenst te worden, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat tlij de voorzitter van de vereiiiging of een ander bestuurslid.

1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

a ~

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Mûp ?.2

gal;~ ~- vervolg

Art 6 : Toegetreden leden

De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: minimum leeftijd van 18 jaar bereikt hebben, een jaarlijks lidgeld betalen. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art 7 : Ereleden

De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art 8 : Lidgeld

Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur, Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 20 euro.

Art 9:

Elk lid mag zich ten alle tijden uit de vereniging terugtrekken, mits zijn ontslag schriftelijk of elektronisch wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Een ontslagnemend lid kan geen aanspraak maken op gehele of gedeeltelijke terugbetaling van zijn lidgeld. Ook niet op de materialen die met de jaren eigendom zijn van de vereniging, hetzij door aankoop, hetzij door schenking. Een lid dat gedurende 6 maanden zijn lidmaatschapsgeld niet betaald heeft, wordt als ontslagnemend beschouwd en kan slechts opnieuw aansluiten bij de vereniging na aanzuivering van zijn achterstallige bijdragen bepaald door de raad van bestuur,

Art 10

De leden van de vereniging zijn verplicht:

 De statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

 De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art 11

Wanneer een lid van de vereniging de goede naam van de vriendenkring in opspraak brengt, of de hem opgelegde taken of opdrachten niet naar behoren vervult, kan deze door de raad van bestuur ter verantwoording geroepen worden en eventueel uitgesloten worden. Deze sanctie kan echter niet uitgevoerd worden zonder de betrokken persoon of personen gehoord te hebben. De betrokkenen moeten steeds in de mogelijkheid gesteld worden zich te verdedigen. Na alle feiten en betrokkenen gehoord te hebben, zal de eerstvolgende algemene ledenvergadering bij geheime stemming, en dit met een 2/3 meerderheid van de aanwezige leden, beslissen over de eventueel te nemen sancties. Een speciale algemene vergadering kan hiervoor samengeroepen worden. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen.

 Indien de verplichtingen, opgelegd in artikel 10, op ernstige wijze worden geschonden.  Indien, ondanks schriftelijke aanmaningen men in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Op de bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Bepaald de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het effectief lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luík B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

's voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- vervolg

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

;üD22

Art 12 : Bevoegdheden

De algemene vergadering bestaat uit alle vaste leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921: - de wijzigingen van de statuten - de benoeming en de afzetting van de bestuurders - de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend. - de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen - de goedkeuring van de begroting en van de rekening - de ontbinding van de vereniging - de uitsluiting van een vast lid - de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk - aile gevallen waarin de statuten dat vereisen Alles wat in de wet of door dit artikel niet is toegekend aan de algemene vergadering, onder de bevoegdheid van de raad van bestuur ressorteert.

Art 13, : Algemene vergadering

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze algemene vergadering komt samen in het eerste semester.

Art 14 : Verslag

De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden bekendgemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art 15, : Algemene buitengewone vergadering

Een buitengewone algemene vergadering kan steeds worden samengeroepen. Hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art 16 : Uitnodiging

De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt de datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd, De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art 17 : Quota

De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige ' of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van e vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art 18 ; Vertegenwoordiging

Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Deze volmacht dient ten laatste één dag op voorhand overgemaakt te worden aan de secretaris van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

9

. ,

4r}

Vóor

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik -

Hoofdstuk IV. Raad van bestuurders

Art. 19 : Raad van bestuur

 Verheijen Erik, voornoemd, wordt benoemd als voorzitter.

 Ezaitouni Brahim, voornoemd, wordt benoemd als ondervoorzitter.

 Bongers Brigitte, voornoemd, wordt benoemd als secretaris.

 Mullie Steven, voornoemd, wordt benoemd ais penningmeester.

 Van der Vliet Paul, voornoemd, wordt benoemd als bestuurslid.

 Van Ouytsel Kim, voornoemd, wordt benoemd als bestuurslid. Allen verklaren dit mandaat te aanvaarden. Het bestuursmandaat is onbezoldigd.

Art. 20 ; Taakverdeling raad van bestuurder

De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 21 : Bevoegdheden raad van bestuur

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslaan van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtvorderingen_

Art. 22 : Delegering

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 23 : Vertegenwoordiging tegenover derden

Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter. Beneden het bedrag van driehonderd euro (300 ¬ ) volstaat de handtekening van één van de bestuurders. Boven dat bedrag is de handtekening van de voorzitter nodig,

Art. 24 : Frequentie vergadering

De raad van bestuur komt bijeen telkens het bélang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van tweemaal per jaar_ De uitnodiging komt bij gewone brief, fax of e-mail. Deze vermeldt de datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minsten acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 25 : Beslissingsquota raad van bestuur

De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is; De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

1

" 7 _

L t1kE-_

Art. 26 : Notulen

De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven en liggen op het secretariaat ter inzage voor de leden. Ten aanzien van derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 27 : Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921. De vereniging zal een verzekering kunnen afsluiten in functie van de aansprakelijkheid van de bestuurders. De kosten hiervoor zijn voor de vereniging.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 28 : Rekening en begroting

Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en de begroting op van respectievelijk het afgelopen en komende boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 29 : Statutenwijzigingen

Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 30 : Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaald hun bevoegdheden en geeft het netto-tarief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal'aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 31 : Diversen

Voorai wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 betreffende de vzw's, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 18 januari 2003.

Opgemaakt te Leopoldsburg op 29112/2014

VERHEIJEN Erik

Oprichter / voorzitter

VAN DER VLIET Paul

Oprichter / bestuurslid

EZAITOUNI Brahim Oprichter I ondervoorzitter

MULLIE Steven Oprichter / penningmeester

BONGERS Birgitte Oprichter I secretaris

VAN OUTSEL Kim Oprichter I bestuurslid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

" `{ r .

1Ioor- behouden- aan het Belgisch Staatsblad



Op de laatste blz. van t uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BLACK BULLETS POKER CLUB, AFGEKORT : BBPC

Adresse
LUITENANT CORMEAULAAN 34 3970 LEOPOLDSBURG

Code postal : 3970
Localité : LEOPOLDSBURG
Commune : LEOPOLDSBURG
Province : Limbourg
Région : Région flamande