BREE OSMANLI CAMII - INTERNATIONALE VERENIGING DIYANET VAN BELGIE

Association sans but lucratif


Dénomination : BREE OSMANLI CAMII - INTERNATIONALE VERENIGING DIYANET VAN BELGIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.394.680

Publication

29/11/2013
ÿþ MOD 2.2

le iº%c

1:1 I ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 0846.394.680

Benaming

(voluit): Bree en Omgeving Turks-Islam Kuituur Vereniging

eergefegd ter griffie der rechtbank y. koophandel te TONGEREN

19 -11- 2013

De Hootdgritíier, Griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Opitterkiezel 41, 3960 Bree

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Op de bijzondere algemene vergadering van deze VZW van 7 november 2013 werd beslist om de bestaande statuten te wijzigen en te vervangen door volgende gecoordineerde statuten en de wijziging van de maatschappelijke zetel.

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Bree Osmanli Camii - Internationale Vereniging Diyanet van België".

Art, 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Opitterkiezel 215, 3960 Bree, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Tongeren.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel.

A. Aan onze landgenoten wonende te Bree en omgeving op een neutrale en vrije wijze en onafhankelijk van politiek, de nodige voorzieningen treffen om hun godsdienstige plichten te kunnen nakomen zoals een moskee, lokaal, klaslokaal, zalen voor sport, verloving- en huwelijksfeesten. De bestaande infrastructuur onderhouden en ontwikkelen.

B. Aan onze landgenoten wonende te Bree en omgeving de volgende dienstverleningen verstrekken:

- Kansen op sociale, culturele, sportieve en morele ontwikkeling verschaffen.

Met behulp van professionele godsdienstleerkrachten lessen organiseren op bepaalde weekdagen;

- Sociale en godsdienstige adviezen verstrekken.

- Taallessen organiseren zoals Frans/Nederlands/Engels/Turks.

- Lessen computervaardigheden organiseren.

Huistaakbegeleiding organiseren.

C. Het bevorderen van verdraagzaamheid (naastenliefde en respect) tussen autochtonen en allochtonen om te komen tot een betere integratie.

D. Het opwekken van interesse voor de Belgische godsdienstige en seculiere feestdagen en indien nodig zorgen voor een deelname aan die feesten door onze leden.

E. Het tot stand brengen van een dialoog met de overige godsdienstige vertegenwoordigers (Joodse, Christelijke,...). Zorgen voor een open, solidair en harmonieus samenleven met andere godsdiensten door het organiseren van bezoeken en bijeenkomsten.

F. Sociale, culturele en sportieve activiteiten organiseren. Het oprichten van verschillende sportieve teams voor voetbal, volleybal, basketbal, worstelen, taekwondo, boksen. Het deelnemen aan tomooien. Het verlenen van hulp aan officiële instanties en overige verenigingen die dergelijke activiteiten organiseren.

G. De goedkeuring krijgen van de Internationale Vereniging Diyanet van België. De vereniging is rechtstreeks aan de Internationale Vereniging Diyanet van België verbonden en eraan ondergeschikt. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

goedkeuring ervan is noodzakelijk voor de godsdienstige dienstverlening binnen de vereniging en in verband met de tewerkstelling van de godsdienstige verantwoordelijken.

Art. 4. Reikwijdte van de verenigingsactiviteiten

Om de nationale en spirituele waarden van de Turkse gemeenschap en haar identiteit te behouden, helpen bij de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen die onze toekomst zijn, in deze context en in de mogelijkheid van haar middelen de volgende activiteiten voeren:

A. Het ontwikkelen van een bibliotheek met een accent op godsdienst, cultuur en identiteit.

B. Het tot stand brengen van een dialoog tussen de plaatselijke Kerk, de officiële inrichtingen en overige Turkse en vreemde verenigingen.

C. Het motiveren van Turkse jongeren tot hogere studies. Het organiseren van activiteiten om de interesse bij Turkse jongeren voor hogere studies op te wekken.

D. Het oprichten van adviesbureaus, hulpverleningscentra om jongeren te behoeden voor slechte gewoonten, verslavingsmiddelen, gokspelen,...

E. Het oprichten van bijkantoren of commissies die dienstbaar kunnen zijn voor de Turkse gemeenschap.

F. Het oprichten van cursussen (bijvoorbeeld vreemde taal, snit- en naailessen) binnen de vereniging die dienstbaar kunnen zijn voor de Turkse gemeenschap.

G. Het oprichten van cursussen (binnen de vereniging) verkeer, gezondheid, verzorging en opvoeding met het oog op de verlichting van de locale gemeenschap en kinderen

Art. 5. Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging komt overeen met het burgerlijk kalenderjaar.

Art. 6, Publieke dienstbaarheid

A. De vereniging streeft enkel en alleen doelen na die betrekking hebben op sociale, culturele, godsdienstige en liefdadige belangen. Deze doelen moeten in overeenstemming zijn met de wetgeving over de regeling van de belastingen, die een vrijstelling van de belastingbijdrage verlenen voor bepaalde activiteiten. De leden van de vereniging werken onbezoldigd, dus op vrijwillige basis. De leden kunnen hun persoonlijke, economische belangen niet op de voorgrond schuiven of nastreven. Het vermogen van de vereniging mag enkel benut worden in overeenstemming met de statuten; De leden genieten van geen enkel winstaandeel, als lid kunnen ze zich niet met goederen verrijken. Er mogen geen persoon of verenigingen betaald worden voor activiteiten of doelen die in strijd zijn met de geest, doelen van de vereniging.

B. Wanneer de vereniging ophoudt te bestaan, moeten de bezittingen overgedragen worden aan de Internationale Vereniging Diyanet van België of aan de Turkse Religieuze Stichting ('7ürkiye Diyanet Vakfi"). Wanneer de vereniging handelt buiten zijn opgegeven doelen, zal de Internationale Vereniging Diyanet van België de situatie behandelen en naar eigen goed dunken gunstige maatregelen treffen in overeenstemming met de buitengewone vergadering van de Algemene Raad. In geval van ontbinding van de vereniging zorgt de Internationale Vereniging Diyanet van België ervoor, die de activa van de vereniging overneemt, dat het gebruik ervan gemaakt wordt in overeenstemming met de doelstellingen vermeld in artikel 3 van de statuten van de vereniging.

Art, 7. Deelnemingsvoorwaarden van het lidmaatschap

A. 18 jaar zijn.

B, Zijn best doen om het doel van de vereniging na te streven.

C. Wonen in de buurt waar de activiteiten van de vereniging doorgaat.

D, Jaarlijks lidmaatschap betalen.

E. Geen lid worden van een andere vereniging die illegaal is.

F. Geen handelingen stellen die tegenstrijdig zijn met het reglement.

G. De leden hebben het recht te kiezen en om verkozen te worden maar ze moeten lid worden 3 maanden vóór de verkiezing en hun bedragen betaald hebben.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Kandidaat-leden dienen hun kandidatuur te richten tot de Raad van Bestuur. De kandidatuur wordt goedgekeurd bij meerderheid van stemmen. Het lidmaatschap eindigt bij het overlijden of bij opzegging die schriftelijk aan de Raad van Bestuurd moet meegedeeld worden.

Art. 8. Redenen tot nietigverklaring van het lidmaatschap

A. Zich onfatsoenlijk gedragen.

B. Geen lidgeld betalen.

C. Tweedracht zaaien binnen de Turkse gemeenschap, deelnemen aan activiteiten die de publieke orde in België verstoren.

D. Tegen de belangen van de Internationale Vereniging Diyanet van België of de vereniging handelen.

E. Een lid dat door om het even welke reden uitgesloten is van het lidmaatschap kan binnen de 15 dagen protesteren bij de betreffende raad, nadat zijn uitsluiting bekendgemaakt is. Het bezwaar stelt het besluit voor enige tijd uit_ Wanneer de Raad van Bestuur het bezwaar niet accepteert, wordt op verzoek het onderwerpt op de eerstkomende vergadering van de Algemene Raad behandeld. De Algemene Raad komt tot een definitief besluit door een minimum aan meerderheid van de deelnemende leden, Een lid dat op deze manier verstoten is, kan op zijn vroegst 1 jaar later een aanvraag tot lidmaatschap indienen. Een lid dat de vereniging verlaat, kan geen vergoeding eisen in verband met de terugbetaling van het lidgeld of gedane schenkingen.

Art. 9. Organen van de vereniging

1. De Algemene Raad

2. De Raad van Bestuur

3. De Inspectieraad

Art. 10. De Algemene Raad

A. De Algemene Raad bestaat uit leden die hun lidgeld betaald hebben. De [eden worden eenmaal om de twee jaar tot de Algemene Raad geroepen. De Raad van Bestuurd van de vereniging stuurt al zijn leden, samen met de agendapunten, een schriftelijke uitnodiging, 15 dagen voor de Algemene Raad.

B. De Raad van Bestuur kan, indien nodig of bij een schriftelijke aanvraag van 40% van zijn leden een buitengewone zitting organiseren van de Algemene Raad.

C. Wanneer meer dan de helft van de leden van de Raad van Bestuur ontslag neemt of wanneer zij geen leden meer telt, moet de vereniging binnen een maand naar de Algemene Raad gaan.

D. De Algemene Raad heeft beslissingsbevoegdheid wanneer de helft van de leden vermeerderd met een lid aanwezig is. Wanneer minder dan de helft van de leden aanwezig is, wordt de vergadering automatisch verzet naar de eerste vakantiedag na 15 dagen, Deze regeling wordt bepaald op de eerste uitnodiging voor de vergadering, de raad die opnieuw samenkomt, heeft beslissingsbevoegdheid, ongeacht het aantal deelnemende leden.

E. De Algemene Raad wordt geopend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en één lid van de Raad van Bestuur, na afroeping van de namen ter controle. Om de vergadering van de Algemene Raad te leiden wordt een open stem uitgebracht waarbij de meerderheid een "Erevoorzitter" en 2 secretarissen verkiest.

Art. 11. Taken en bevoegdheden van de Algemene Raad

De Algemene Raad bespreekt de agendapunten en neemt de nodige beslissingen. De Algemene Raad heeft het recht om de agendapunten van die dag te wijzigen mits een meerderheid van de stemmen; De Algemene Raad onderzoekt of de activiteiten van de Raad van Bestuur verlopen volgens de regels en wetten, en volgens de regels van de statuten.

Hieruit volgt dat:

A. De Raad zorgt voor zijn afvaardiging.

B. Ontheft de boekhouding en de verslagen van de inspectieraad.

C. Ontheft de Raad van Bestuur.

D. Kiest de nieuwe Raad van Bestuur en Inspectieraad.

E. Behandelt de voorstellen die de leden op de Algemene Raad naar voren schuiven.

F. Indien nodig wijzigt de Algemene Raad de statuten met de goedkeuring van de Internationale Vereniging Diyanet van België, besluiten in verband met wijzigingen aan de statuten worden verwezenlijkt met een 213 meerderheid van de leden van de Algemene Raad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 12, Ontstaan van de Raden

A. Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur, verkozen door de Algemene Raad, bestaat uit maximum 10 personen: de voorzitter, de vice-voorzitter, de secretaris, de penningmeester, 3 vaste en 3 reserve leden. Enkel wanneer er onvoldoende leden zijn die taken willen opnemen in de Raad van Bestuur kan de Raad van Bestuur bestaan uit 5 vaste en 2 reserve leden.

2. De leden van de Raad van Bestuur zorgen voor een onderlinge taakverdeling, evenast door in hun midden een voorzitter te verkiezen.

3. Indien de leden van de Raad van Bestuur door om het even welke reden de raad verlaten, worden hun plaatse ingenomen door de reserve leden.

B. Inspectieraad

1. De Inspectieraad bestaat uit 3 vaste (1 voorzitter en 2 leden) en 2 reserve leden;

2, De hogere Inspectieraad van de vereniging is de Internationale Vereniging Diyanet van België.

3. Indien de leden van de Inspectieraad door om het even welke reden de raad verlaten, worden hun plaatsen ingenomen door de reserve [eden.

Art. 13. Taken van de Raad van Bestuur

A. De Raad van Bestuur is belast met het uitvoeren van alle verenigingswerken overeenkomstig de wettelijke bepalingen. De Raad van Bestuur heeft bewegingsvrijheid betreffende de interne werking. Ze is ook verantwoordelijk voor alle financiële en juridische kwesties die betrekking hebben op de verenigingsactiviteiten. de Raad is verplicht het belang van de vereniging te dienen.

B. De voorzitter van de Raad van Bestuur is belast met het op gang brengen van alle verenigingsactiviteiten en het tewerkstellen van de overige leden van de Raad van Bestuur. Het hoofd controleert ook of de taken volbracht worden;

C. De secretaris verzorgt de correspondentie van de vereniging.

D. De penningmeester houdt de boekhouding bij van de vereniging, zorgt voor de balans tussen inkomsten en uitgaven, beheert de kwitanties en zorgt voor een gebruik ervan in overeenstemming met de procedures.

E, Tevens moet de penningmeester de boekhoudkundige schriften bijhouden overeenkomstig de wettelijke bepalingen en boekhoudkundige principes. De Inhoud van de kasse moet de penningmeester elke keer storten op het rekeningnummer van de vereniging. Hij moet er eveneens op letten dat het kasgeld niet meer bedraagt dan ¬ 1000,00.

F. De penningmeester kan samen met iemand die lid is van de Raad van Bestuur en die bevoegdheid heeft, geld uittrekken van de rekening van de vereniging.

G. Op het einde van hun diensttijd zorgt de Raad van Bestuur verder voor het beleid tot de nieuwe leden van de Raad van Bestuur aangesteld worden. De leden van de vorige Raad van Bestuur kunnen herkozen worden.

H. Vergaderingen van de Raad van Bestuur worden georganiseerd bij noodzaak, maar minstens 1 maal per maand. De Raad van Bestuurd wordt tot de vergadering geroepen door de voorzitter, bij diens afwezigheid door zijn gemachtigde of ten minste 4 leden van de Raad van Bestuur. Er worden geen vergaderingen gehouden bij afwezigheid van de meerderheid van de leden. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door zijn gemachtigde of bij afwezigheid van beiden door de secretaris. Bij aanwezigheid van een meerderheid is de Raad van Bestuur bevoegd tot het nemen van beslissingen. Er wordt beslist met een meerderheid van stemmen. Van de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur moeten schriftelijke verslagen gemaakt worden. Deze verslagen moeten geschreven worden in het boek van beslissingen dat bewaard moet worden door de voorzitter of de secretaris.

I. Wanneer een lid, ondanks een schriftelijke uitnodiging, achtereenvolgens 3 maal afwezig is op de vergadering, kan de Raad van Bestuur de uitsluiting van dat lid beslissen.

Moo 2.2

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Art. 14. Taken van de Inspectieraad

A. De Inspectieraad controleert elke 4 maanden als alle activiteiten van de vereniging uitgevoerd worden in overeenstemming of niet met de statuten en of financiële transacties uitgevoerd worden (of niet) op een regelmatige basis. Wanneer de Raad van Bestuur het nodig achter, woont de Inspectieraad de vergaderingen bij en geeft advies aan de vereniging om te helpen in haar werk,

B, De inspectieraad waarschuwt de Raad van Bestuur van de vereniging indien hij, na controle, onregelmatigheden vaststelt. Mochten er ondanks deze waarschuwing geen verbeteringen zijn, rapporteert de Inspectieraad de feiten in een brief aan de hogere instelling, de Internationale Vereniging Diyanet van België. ln dit geval, analyseert de Internationale Vereniging Diyanet van België de feiten en neemt, volgens de reglementen, tegen de vereniging de nodige wettelijke maatregelen.

Art15. De verenigingsinkomsten

A, Hulp van de officiële instanties.

B. Persoonlijke giften en giften van instellingen,

C. Lidgeld.

D, Overige legale inkomsten.

Art. 16, Procedure voor giften

Het accepteren van de giften wordt bewezen via het uitreiken van een ontvangstbewijs. Dit bewijs wordt geleverd aan de schenker van de gift. De ontvangstbewijzen moeten een serienummer hebben. Indien de kwitanties niet worden bekomen van de Internationale Vereniging Diyanet van België, kan de Raad van Bestuur beslissen tot het drukken van een voldoende aantal exemplaren op voorwaarde dat de Internationale Vereniging Diyanet van België ervan op de hoogte wordt gebracht, evenals van het aantal kwitanties met serienummers die nog voorhanden zijn.

Art. 17, Nietigverklaring van de vereniging

In geval van ontbinding van de vereniging, is al haar roerende en onroerende goederen overgedragen aan de hogere instelling, de Internationale Vereniging Diyanet van België, of aan de Turkse Religieuze Stichting ("Türkiye Dtyanet Vakfi"),

Art. 18. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering.

Van deze akte werden drie oorspronkelijke exemplaren ondertekend door de in aanhef genoemde stichters.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Citak Adem, voorzitter, Opitterkiezel 41, 3960 Bree

2: Dinc Arifi, ondervoorzitter, Oudestraat 12, 3960 Bree

3: Yesilgëz Rafet, secretaris, Gruitroderkiezel 17, 3960 Bree

4: Pinar Yasar, penningmeester, Regenboogstraat 2 F, 3960 Bree

5; Koçak Yakup, lid, Connenstraat 10, 3960 Bree

Voorzitter Ondervoorzitter

Citak Adem Dinc Arifi

15/06/2012
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Opitterkiezel 41, 3960 Bree

Onderwem akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1° Citak Adem, Voorzitter, Opitterkiezel 41, 3960 Bree

2° DincArifi, Ondervoorzitter, Oudestraat 12, 3960 Bree

3° Yesilgdz Rafet, Secretaris, Gruitroderkiezel 17, 3960 Bree

4°Pinar Yasar, Penningmeester, Regenboogstraat 2 F, 3960 Bree

5° Koçak Yakup, lid, Connenstraat 10, 3960 Bree

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van

27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen

zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan

zij de statuten als volgt samenstellen:

HOOFDSTUK I NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Bree en Omgeving Turks-Islam Kultuur Vereniging".

Art_ 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te, Opitterkiezel 41, 3960 Bree, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Tongeren.

Art. 3.12e vereniging is een Vereniging Zonder Winstoogmerk en is voor onbepaalde duur opgericht.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel,

a De Mensen die in Bree en omgeving verblijven de mogelijkheid te geven om los van enige politieke strekking of overtuiging hun religieuze en culturele activiteiten te organiseren en elkaar te ontmoeten in de lokalen van de vereniging, alsook de mogelijkheid ontwikkelen voor activiteiten zoals: vorming, sport en huwelijksplechtigheden.

b De integratie van alle mensen in de samenleving bevorderen en acties voor wederzijds respect tussen Belgen, Turken en andere nationaliteiten stimuleren.

c Dialogen tussen de mensen van verschillende gosdsdiensten ontwikkelen om te komen tot goede verstandhouding van aile mensen in de samenleving.

d Het stimuleren van jongeren voor het onderwijs

Art. 5, Om het doel van de vereniging te wijzigen moet tenminste 2/3 van de leden of de vertegenwoordigde leden aanwezig zijn en een 4/5 meerderheid van stemmen behaald worden in deze Algemene Vergadering.

III

tib

MDD 2.2

7"j ~ I. ~ ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~,..-~5,.~~

iveergeiegd ter griffie der rechtbank v, koophandel ta TONGEREN

0f5 -06- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

HhIl lu IIIIVI119111II

<iaiovo3s*

Ondernerningsnr

Benaming

(voluit) : Bree en Omgeving Turks-Islam Kultuur Vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik 1:3,vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 6, De verschillende activiteiten van de vereniging zijn:

a In Bree een moskee oprichten en in stand houden.

b Inrichten en organiseren van lessen godsdienst, Turkse cultuur en zeden voor de kinderen van de leden. Drempelverlagende activiteiten, zoals klaslokalen, spelen en andere sportspelen te voorzien voor deze kinderen. Oprichten van kleuterklassen, en opvanghuizen voor kinderen.

c De vereniging voorzien van religieuze, culturele- en geschiedenisboeken.

d Samenwerken met de plaatselijke werkingen, kerk, openbare diensten en andere zelforganisaties.

e Stimuleren van jongeren voor een universitair onderwijs en zo nodig hiervoor activiteiten inrichten.

f Jongeren het gebruik van drugs en gokken afraden en hiervoor de nodige activiteiten organiseren. Binnen de vereniging zorgen voor opvang van jogneren.

g Binnen de vereniging werkgroepen oprichten rond thema's die belangrijk zijn voor de Turkse gemeenschap.

h Binnen de vereniging organiseren van cursussen taal, snit en naad.

i Organiseren van infodagen voor de leden en kinderen over verkeer, gezondheid, opvoeding kinderen en onderwijs

j Met vertegenwoordigers van de andere godsdiensten in dialoog treden om zo te komen tot een goede verstandhouding tussen de verschillende godsdiensten. Uitwisseling over de verschillende godsdiensten door middel van infodagen, bezoeken van andere gebedsplaatsen en deelnemen aan bepaalde plechtigheden.

k Het zelf organisren en mede organiseren van socio-culturele en sportactiviteiten die georganiseerd worden door officiële organisaties, verenigingen en diensten,

I. Kopen, verkopen, verbouwen of restaureren van onroerende goederen die gebruikt zullen worden voor soci-culturele, sportieve of religieuze doeleinden.

m Nederlandse, Franse, Turkse en Engelse taallessen, islamiessen en cursussen informatica zullen worden georganiseerd voor de leden. Er moet ook aandacht besteed warden aan huistaakbegeleiding voor schoolgaande kinderen en jongeren.

Art. 7. Bij het organiseren van religieuze activiteiten en/of het aanstellen van een imam moet de vereniging de goedkeuring vragen aan de Turkse Religieuze Islamitische Stichting in België, Internationale vereniging

Art. 8. Verboden activiteiten;

a De vereniging zal zich onthouden van elke politieke activiteit als dusdanig, noch ten voordele of ten nadele van een politieke organisatie.

b De inkomsten van de vereniging mogen enkel worden aangewend voor het verwezenlijken van de doeleinden vermeld in onderhavige statuten.

c Geen enkel recht of voordeel kan worden toegekend aan de leden of bestuurders van de vereniging buiten deze vermeld in haar statuten,

HOOFDSTUK Il LEDEN? BEZITTINGEN? INKOMSTEN EN BIJDRAGEN

Toelatin van de leden

Art. 9. iedereen kan lid worden van de vereniging op voorwaarde dal hij instemt met de doelstellingen van de statuten en aanvaard wordt bij bestluit van de raad van bestuur

b L

r" MOD 2.2

Art. 10. Elk lid dient lidgeld te betalen

Uittreding van de leden

Art, 11, Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het schriftelijk in te dienen van van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur,

Uitsluiting van de leden

Art. 12, De ultlsuting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Art. 13. De inkomsten van de VZW

a Giften van officiële instanties

b Giften van organisaties en personen

c Lidgelden

d Andere wettelijke inkomsten

Art. 14. Bepaling van de bijdragen.

Het bedrag van het lidgeld en de toetredingsbijdrage worden vastgesteld door de raad van bestuur,

HOOFDSTUK III DE ORGANEN

Art. 15. De Organen van de vereniging zijn;

a De algemene Vergadering

b De Raad van Bestuur

c De Raad van Toezicht

De algemene Vergadering

Art, 16.

a Elk jaar wordt verplichtend een gewone algemene vergadering gehouden. Elk lid heeft recht op één enkele stem en het recht op de volmacht van één ander lid in de algemene vergadering. Om stemgerechtigd te zijn in de Algemene Vergadering dient elk lid het lidgeld ten laaste de dag voor de Algemene Vergadering betaald te hebben,

b De gewone zitting van de algemene vergadering zal gehouden worden ten laatste binnen de eerste zes maanden van elk kalenderjaar bij middel van een oproeping verstuurd door de raad van bestuur.

Het aantal aanwezigen dient meer dan de helft te zijn van het aantal stemgerechtigde leden van de vereniging. Indien dit aantal niet wordt bereikt zal een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden ten vroegste 15 dagen later.

c Een algemene vergadering kan worden saengeroepen in buitengewonen zitting op verzoek van de raad van bestuur. Wanneer dit verzoek is gedaan bij eenparigheid van stemmen door de raad van bestuur of door één vijfde van de leden van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Taken van de Algemene Vergadering

Art, 17,

Kennis geven aan de raad van bestuur van de wil en de wensen van de leden in verband met de activiteiten van het volgende dienstjaar.

Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

Art. 18.

-De wijziging van de statuten

-De benoeming en de afetting van de bestuurders

-De benoeming en de afzetting van de leden van de raad van toezicht

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening

-De ontbinding van de vereniging

-De uitsluting van een lid

-Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De Algemene Vergadering kan geldig beslissen bij gewonen meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

De raad van bestuur

Art, 19, De bestuurders zijn niet hoofdelijk aansprakelijk

Art. 20. De raad van bestuur bestaat minimum uit 5 bestuurders, namelijk uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester, een lid en twee reserve bestuursleden, Zij worden gekozen voor de duur van twee jaar.

Taken van de raad van bestuur

Art, 21.

a Alle opdrachten uitvoeren, voorzien door de onderhavige statuten, om de doelstellingen van de vereniging te verwezenlijken,

b De taken opgedragen door de Algemene Vergadering uitvoeren en de uiterlijke beslissingen meedelen aan de eerstvolgende algemene vergadering.

c Gevolg geven aan de verzoeken tot bijstand geuit door de leden van de algemene vergadering enhen de nodige hulp bieden.

d De verrichtingen uitvoeren in verband met de inkomsten en uitgaven van de vereniging en de begroting van het volgend dienstjaar opmaken,

Art. 22. Alle handelingen die de vereniging verbinden alsook de financiële handelingen moeten ondertekend worden door twee bestuursleden. Alle bestuursleden zijn gemachtigd om te ondertekenen.

Art. 23. De Raad van bestuur vergadert naargelang de behoefte, maar minstens één keer per maand. Bij

t I MOD 2,2

afwezigheid van de voorzitter kan de vergadering voorgezeten worden door de ondervoorzitter. Indien de voorzitter en de ondervoorzitter afwezig zijn kan de vergadering voorgezeten worden door de secretaris. Indien er geen meerderheid is kan de vergadering niet doorgaan.

Art. 24. De raad van Bestuur kan enkel beslissingen treffen met gewonen meerderheid van de stemmen van het aanwezige bestuurders.

Arts 25. Bevoegdheden van de Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht ziet toe dat de activiteiten van verenigingen verlopen zoals geschreven in de statuten. De Raad van Toezicht neemt deel aan de 3 maandelijkse vergaderingen van de Raad van Bestuur en geeft adviezen. De leden van de Raad van Toezicht helpen actief mee aan de activiteiten van de vereniging

Art, 26. Jaarverslag

Het werkingsjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Op het einde van elk werkingsjaar zal de raad van bestuur een jaarverslag opmaken van zijn activiteiten en dit aan de algemene vergadering voorleggen.

HOOFDSTUK IV ONTBINDING

Art, 27.

De algemene vergadering kan ten alle tijden tot de ontbinding van de vereniging besluiten tijdens een vergadering waarop ten minste twee derde van de leden zullen aanwezig zijn.

De beslissingen in verband met de ontbinding moeten genomen worden bij vier vijfde meerderheid van stemmen en de beslissing moet binnen de vijf dagen door de raad van bestuur schriftelijk warden medegedeeld aan de administratieve overheid.

HOOFDSTUK V VEREFFENING

Art, 28. In geval van ontbinding van de vereniging zullen alle roerende en onroerende bezittingen worden overgedragen aan de Turkse Religieuze Islamitsche Stichting in België, Internationale vereniging.

HOOFDSTUK VI EINDBESCHIKKING

Art, 29. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering,

Van deze akte werden drie oorspronkelijke exemplaren ondertekend door de in aanhef genoemde stichters.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

1: Citak Adem, voorzitter, Opitterkiezel 41, 3960 Bree

2: Dirac Avili, ondervoorzitter, Oudestraat 12, 3960 Bree

3: Yesilgbz Rafet, secretaris, Gruitroderkiezel 17, 3960 Bree

4: Pinar Yasar, penningmeester, Regenboogstraat 2 F, 3960 Bree

5: Koçak Yakup, lid, Connenstraat 10, 3960 Bree

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

4I.~.,.~

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Voorzitter Ondervoorzitter

Citak Adem Dinc Arifi

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

30/04/2015
ÿþ MOD 2.2

IL In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Nefflega ter gleeue ueL ieulfluai1A v. koophandel Antwerpen, afd. Tongeren

2U -3- 2315

De griffier, Griffie

Ondernemingsnr : 0846.394.680

Benaming

(voluit) : Bree Osmanli Camii - Internationale Vereniging Diyanet van België

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Opitterkiezel 215, 3960 Bree

Onderwerf akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Op de bijzondere algemene vergadering van 8 maart 2015 van de VZW Bree Osmanli Camii - Internationale Vereneging Diyanet van België werden de volgende beslissingen genomen:

Ontslag en kwijting als bestuurder:

- Yesilg6z Rafet, secretaris, Gruitroderkiezel 17, 3960 Bree

- Pinar Yasar, penningmeester, Regenboogstraat 2 F, 3960 Bree

- Koçak Yakup, lid, Connenstraat 10, 3960 Bree

(Her)benoeming als bestuurder:

- Citak Adem, voorzitter, Opitterkiezel 41, 3960 Bree

Dinc Arifi, ondervoorzitter, Oudestraat 12, 3960 Bree

Kececi Yahya, penningmeester, Witte Torenstraat 19/17, 3960 Bree

- Demircan Ahmet, Secretaris, Jef van Hoofstraat 2/1, 3960 Bree

- Koçak Serhat, lid, Connenstraat 10, 3960 Bree

Voorzitter Ondervoorzitter

Citak Adem Dinc Arifi

Op de laatste brz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BREE OSMANLI CAMII - INTERNATIONALE VERENIGI…

Adresse
OPITTERKIEZEL 215 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : Opitter
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande