BROODHOOS

Association sans but lucratif


Dénomination : BROODHOOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 524.886.497

Publication

08/04/2013
ÿþMoa word n 1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : `F .~ 'bi& '';-

Benaming

(voluit) : Vereniging Zonder Winstoogmerk Broodhoos

(verkort):

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Slachthuisstraat 62, 3920 Lommel, België

z

voar-behouder aan hot Belgisch Staatsbla' I II!1I 11111 ll 11II 1M! 11111 Juil iiI1 M! III!

" i3oea~oa*

RECHTBANK PAN K ol RANDEL

2 7 -03- 2013

HASSELT

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

r"

:Á -_....~,,..n_-......I

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerleggen statuten VZW Broodhoos

Op 9/12/2012 zijn volgende personen samengekomen

-Sander Mannaerts, Leuken 50, 3920 Lommel, 0311111988, penningmeester

-Wietse Heylen, lepstraat 7, 3920 Lommel, 15/04/1986, lid algemene vergadering

- Filip Verboven, Konijnenpijp 3, 3920 Lommel, 11/07/1989, secretaris

Bram Bernaerdts, Slachthuisstraat 62, 3920 Lommel, 0111011988, voorzitter

- Kevin Geukens, Heuvel 34, 2440 Geel, 0411211987, lid algemene vergadering

-Jelle Heylen, lepstraat 7, 3920 Lommel, 04/06/1983, lid algemene vergadering

-Kris Boons, Meidoornstraat 27, 3920 Lommel, 23/04/1991, lid algemene vergadering.

om de VZW Broodhoos op te richten.

De maatschappelijke zetel zal gevestigd worden op het volgende adres

VZW Broodhoos

Slachthuisstraat 62

3920 Lommel

gelegen in het gerechterlijk arrondisement Hasselt.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het

Nederlands taalgebied en de nodige vereisten van openbaarmaking te vervullen.

De VZW Broodhoos is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

VZW Broodhoos heeft als doel culturele activiteiten te organiseren. We willen het kwalitatief en kwantiief aanbod in de streek van de maatschappelijke zetel verbeteren, versterken en verbreden Hierbij willen we op een laagdrempelige manier jongeren laten omgaan met cultuur, in de meest brede betekenis van het woord.

Cultuur maak steeds meer en meer deel uit van het dagelijks leven. Wij willen daarom een brede, doch kwalitatieve selectie aanbieden uit lokaal, regionaal, nationaal en internationaal talent. Mede willen we Limburgs talent ondersteunen. Tevens wille we, via onze activiteiten, voor hen een platform bieden om hun talenten tentoon te stellen.

Het doel willen we bereiken door activiteiten te organiseren. In de beginfase van de VZW Broodhoos willen we podiurnkansen bieden aan talentvolle en gevestigde waarden. Dit lijks ons een gezonde mix om aanstormend talent ervaring laten op te doen. In een verdere fase hopen we een meer divers aanbod te kunnen bieden, zodat talentvolle jongeren via diverse platformen zichzelf kunnen ontplooien.

Als voorzitter wordt benoemd de heer Bram Bernaerdts, Hij zit de algemene vergaderingen en het dagelijks bestuur voor. Hij zorgt ervoor dat de te agendeerde punten verzameld worden en aan alle leden tijdig bezorgd worden. Tevens is zijn stem doorslaggevend bij een gelijkheid er stemmen. De voorzitter houdt alle administratie op orde. De voorzitter vaardigt VZW Broodhoos af in de nodige adviesraden, waarin de VZW Broodhoos zetelt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso , Naam en handtekening.

Y

~.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Als secretaris wordt benoemd de heer Filip Verboven. Hij behandelt de briefwisseling tussen VZW Broodhoos en exterenen. Tevens is hij verantwoordelijk voor het schriftelijk verslag van alle samenkomsten. Deze worden ten laatste een week na de samenkomst aan alle deelnemers bezorgd. De secretaris vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid, en neemt bijgevolg zijn taken over.

Als penningmeester wordt benoemd de heer Sander Mannaerts. Hij beheert de financiën., als het ware zijn eigen geld. Hij verzorgt alle inkomsten en uitgaven. Hij zorgt ervoor dat alle uitgaven onder het geplande budget blijven. Moest er een nakend financieel tekort zich voordoen, brengt hij alle betrokkenen hiervan schriftelijk en mondeling op de hoogte. Hij zai, met andere woorden, er alles aan doen om eventuele problemen tijdig te melden. Tevens brengt hij een financieel rapport voor op elke samenkomst, gaande van de periode van de vorige samenkomst tot de actuele samenkomst.

Buiten de zes oprichters is de VZW Broodhoos niet vrij toegankelijk. Enkel bij een unaniem akkoord tussen de zes oprichters (100% van de stemmen), kan een nieuw lid aanvaard worden. Nieuwe leden kunnen alleen voorgedragen worden door één van de oprichters. Wanneer één van de oprichters zich wenst te verwijderen uit VZW Broodhoos, dient dit schriftelijk en mondeling één maand op voerhand te gebeuren. In deze periode draagt hij zijn taken en verantwoordelijkheden over aan zijn opvolger.

Wanneer een nominale meerderheid zich niet meer kan vinden in e aanwezigheid of medewerking van één van de oprichters, dient dit gemeld te worden aan de voorzitter.

Wanneer de persona non grata de voorzitter zelf is, dient dit gemeld te worden bij de secretaris. Beide engageren zich om dit probleem als een goede huisvader op te lossen. Twee weken na een melding van bovenstaand feit, dient het dagelijks bestuur samten te komen. Hier wordt unaniem en in niet-geheimhouding gestemd over de aanwezigheid en medewerking. Bij een verwijdering dient dezelfde maand van overdaging in acht genomen te worden.

De bijdrag tot VZW Broodhoos is gratis. Er dient geen lidgeld betaald te worden. Wel wordt verwacht dat de stichtende leden een eigen inbreng van maximaal E 5000,00 kunnen storten op de rekening van VZW Broodhoos, om zo tegemoet te komen aan eventuele financiële perikelen. Het verschuldigde bedrag zal ten alle tijden rechtevenredig verdeeld worden onder de oprichters van VZW Broodhoos.

De oprichters van VZW Broodhoos verbinden zich ertoe om minimaal eenmaal per maand samen te komen en maximaal zoveel als noodzakelijk. Dit wordt het dagelijks bestuur genoemd. Hiervan worden alle oprichters schriftelijk verwittigd.

Eenmaal per jaar komt het dagelijks bestuur samen met een algemene vergadering. Hierbij wordt het dagelijks bestuur uitgebreid met eventuele externen., die rechtstreeks betrokken zijn bij de organisatie van één of meerdere van de activiteiten van VZW Brocdhoos. Op deze algemene vergadering verbinden alle aanwezigen zich ertoe om de gepasseerde activiteiten grondig en integraal te evalueren. Tevens worden voorstellen naar eventuele toekomstige activiteiten geformuleerd.

Zowel de bekendmaking van uitnodiging, verslag en evaluatieverslag worden schriftelijk aan alle betrokkenen bezorgd. De uitnodiging wordt tijdig verstuurd, de verslagen volgen ten laatste één week na een bijeenkomst.

In geval van ontbinding wordt het vermogen verdeel onder alle sociaal-culturele jeugdverenigingen, in Lommel. Dit gebeurt in alle geval in samenspraak met de Stedelijke Jeugdraad van Lommel en de Stedelijke Jeugddienst van Lommel. De voorzitter, samen met minstens één afgevaardigde van bovenstaande instanties verdeelt het vermogen over mogelijke kandidaten. In geval van gelijkheid van stemmen, zal de voorzitter de beslissende stem zijn.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaarde inde artkel 26novies VZW-wet.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld en verdeelt de functies als volgt :

voorzitter : Bram Bernaerdts

secretaris : Filip Verboven

penningmeester : Sander Mannaerts

Aldus opgemaakt te Lommel op 09/12/2012 in drie exemplaren

handtekening voorzitter Bram Bemaerdts

handtekening secretaris Filip Verboven

handtekening penningmeester Sander Mannaerts

Op de laatste biz, van Luik B vermeiden : Recto : Naam on hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het gçlgisch Staatsblad

Coordonnées
BROODHOOS

Adresse
SLACHTHUISSTRAAT 62 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande