BRUDER

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUDER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 632.651.915

Publication

02/07/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11111111#18111

!Clt IT ,1.41  oir 1/WOU

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 3 MI 2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 06.3.2.0

Benaming

(voluit) : brÜder

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Populierenstraat 5, 3511 Hasselt

Onderwerp akte : Oprichting

De oprichters:

Yvette Vrolix, Lange Schouwen straat 1 B, 3520 Zonhoven

Linda Houthoff, Laan van Meerdervoort 1585, 2555 BR Den Haag, Nederland

Peter van der Niet, Laan van Meerdervoort 1585, 2555 BR Den Haag, Nederland

zijn overeengekomen op 19 juni 2015 om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

DE VERENIGING

Artikel 1

De vereniging draagt de naam brüder, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: brÜder vzw.

Artikel 2

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Populierenstraat 5, 3511 Hasselt, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Bij beslissing van de algemene vergadering kan de zetel verplaatst worden naar elke andere wettelijk toegestane plaats.

Artikel 4

§1. Het doel van de vereniging bestaat uit het produceren (of reproduceren) en presenteren van abstracte: denkbeelden, gevoelens en esthetische concepten door middel van traditionele of vernieuwende kunstmedia, voornamelijk deze waarbij de presentatie aan een publiek gebruikelijk is (bijvoorbeeld theater, muziek, dans, film en video, plastische kunstvormen).

§2. De activiteiten van de vereniging bestaan uit artistieke en/of educatieve projecten zoals theater-, muziek-en dansvoorstellingen, film- en videoproducties, plastische kunstvormen en alle mogelijke intermediale en andere artistieke varianten.

§3. De vereniging mag aile initiatieven nemen en middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreekse met dat doel te maken hebben en/of dat doel kunnen bevorderen. Zij kan eveneens roerende en onroerende goederen verwerven en verhuren, en kan ook, zij het slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, teneinde het doel te bereiken.

LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit vaste leden en toegetreden leden.

Artikel 6

Enkel de vaste leden maken deel uit van de algemene vergadering. Het aantal vaste leden is onbeperkt,

maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste vaste leden.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7

Om als vast lid te worden aangenomen, dient het kandidaat-lid een schrijven te richten, per brief of per email, aan de raad van bestuur van de vereniging. De raad van bestuur legt alle kandidaturen voor aan de algemene vergadering die over de aanvaarding van het kandidaat-lid beslist met gewone meerderheid. Van de vaste leden kan geen bijdrage gevorderd worden. Zij zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Artikel 8

De raad van bestuur kan, op door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen toelaten tot de vereniging, maar dan als toegetreden leden (bijvoorbeeld ereleden, niet-werkende leden, steunende leden en beschermende leden). Hun aantal is eveneens onbeperkt, maar zij bezitten niet de rechten van de vaste leden en maken geen deel uit van de algemene vergadering. De basisbijdrage van de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur, Deze bijdrage geldt voor het lidmaatschap van één jaar en kan niet meer bedragen dan 500 euro,

Artikel 9

§1. Het lidmaatschap van de leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid, alsook bij faillissement, vereffening of gerechtelijk akkoord.

§2. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien ontslag wordt ingediend, per brief of per e-mail, bij de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in op de eerste dag van de maand volgend op de datum van ontvangst van de brief of e-mail.

§3. Een lid dat twee opeenvolgende keren afwezig is of zich niet laat vertegenwoordigen op een algemene vergadering zonder voorafgaandelijke verontschuldiging wordt automatisch als ontslagnemend aanzien. In voorkomend geval zal de voorzitter van de raad van bestuur een brief of e-mail richten aan het betreffende lid waarin het ontslag bevestigd wordt.

§4. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering plaatsvinden. Het voorstel tot uitsluiting van een lid moet expliciet op de agenda van de algemene vergadering worden opgenomen. Het uit te sluiten lid moet tot deze algemene vergadering worden uitgenodigd en heeft er spreek- en stemrecht. De algemene vergadering kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Over de uitsluiting wordt beslist met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§5. De uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden, alsook hun rechtsopvolgers of erfgenamen, of de erfgenamen van de overleden leden, verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen nooit teruggave voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

§6, Het is de uittredende of uitgesloten leden verboden, in hun persoonlijke naam of in de naam van om het even welke vereniging, de naam brÜder of een gelijkaardige naam te gebruiken voor een activiteit die dezelfde is als of enige gelijkenis vertoont met die van brÜder vzw, zoals omschreven In deze statuten.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van

de raad van bestuur of een bestuurder die hiervoor door hem werd aangeduid.

Artikel 11

De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van eventuele commissarissen;

- de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en eventuele commissarissen;

- de controle op de werking van de raad van bestuur,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de aanvaarding van nieuwe vaste leden;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar bijeengeroepen door de raad van bestuur of wanneer een vijfde van de leden dat vraagt. Alle vaste leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De agenda wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

w

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

In de algemene vergadering hebben aile vaste leden gelijk stemrecht. Elk lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering bij volmacht laten vertegenwoordigen. Elk aanwezig lid kan slechts één volmacht dragen.

Artikel 14

§1. De algemene vergadering beslist geldig zodra de meerderheid van zijn leden aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is en de beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, behoudens in de hierna vermelde gevallen. Een stemming verloopt geheim zodra één van de aanwezige vaste leden erom verzoekt.

§2. Tot wijziging van de statuten en tot vrijwillige ontbinding van de vereniging beslist de algemene vergadering slechts geldig indien de voorstellen tot wijziging, respectievelijk het voorstel tot ontbinding, gedetailleerd in de agenda zijn opgenomen en indien ten minste twee derde van de vaste leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt wordt, kan tijdens een tweede bijeenkomst van de algemene vergadering, na ten minste vijftien kalenderdagen volgend op de eerste, geldig tot wijziging van de statuten of tot ontbinding van de vereniging worden beslist, ongeacht het aantal aanwezige of geldig vertegenwoordigde vaste leden.

§3. Tot wijziging van de statuten beslist de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid van ten minste twee derde van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde vaste leden. Tot een statutaire wijziging van het dcel van de vereniging, of tot vrijwillige ontbinding van de vereniging, kan slechts worden beslist met een bijzondere meerderheid van ten minste vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde vaste leden.

§4. Tot uitsluiting van een vast lid beslist de algemene vergadering slechts geldig indien dit punt uitdrukkelijk op de agenda voorkomt en het betrokken vaste lid uitgenodigd is om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Tot uitsluiting van een vast lid kan bovendien slechts worden beslist met een bijzondere meerderheid van ten minste twee derde van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde vaste leden.

Artikel 15

Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen gemaakt. Deze notulen worden aan alle vaste leden van der vereniging toegezonden of overhandigd, per brief of per e-mail. Ze worden bovendien op de zetel van de vereniging ter inzage gehouden van de vaste leden. Een door de voorzitter of twee vaste leden ondertekend afschrift ervan of uittreksel eruit volstaat om de beslissingen ter kennis te brengen van elkeen die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie leden, of uit twee leden indien de vereniging slechts drie leden telt. In elk geval moet de raad van bestuur overeenkomstig de wet minstens één lid minder tellen dan het aantal vaste leden van de vereniging.

Artikel 17

De leden van de raad van bestuur worden door en onder de vaste leden van de vereniging verkozen en vervolgens door de algemene vergadering tot lid van de raad van bestuur benoemd. Zij worden bencemd voor een steeds hernieuwbare periode van vijf jaar,

Artikel 18

§1. Aan het mandaat van lid van de raad van bestuur komt een einde door vrijwillig ontslag, door afzetting, door overlijden en dcor wettelijke onbekwaamheid.

§2. Een lid van de raad van bestuur kan door schriftelijke mededeling aan de voorzitter te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit de raad van bestuur. De voorzitter kan door schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit zijn voorzittersmandaat, hetgeen tevens zijn ontslag uit de raad van bestuur inhoudt.

§3. Een lid van de raad van bestuur kan te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Tot afzetting van een lid van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering slechts geldig indien dit punt uitdrukkelijk op de agenda voorkomt.

Artikel 19

§1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de vereniging en heeft alle bevoegdheden die de wet en deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering toekennen.

§2. De raad van bestuur kan, onder dcor hemzelf te bepalen en zo nodig te wijzigen voorwaarden, een deel van zijn bevoegdheden tijdelijk of definitief aan een afgevaardigd bestuurder overdragen.

Artikel 20

f

MOD 2.2

7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

§1. De raad van bestuur komt minstens één maal per jaar in vergadering bijeen. De voorzitter kan meer vergaderingen bijeenroepen. De raad van bestuur bepaalt zelf de wijze van bijeenroeping van zijn leden en van vaststelling van zijn agenda.

§2. De raad van bestuur kan één of meerdere personen die niet tot zijn [eden behoren, maar waarvan de aanwezigheid nuttig wordt geacht, als adviseurs op zijn vergaderingen uitnodigen. Deze personen hebben evenwel nooit stemrecht.

Artikel 21

§1, De raad van bestuur verkiest onder zijn leden en voor onbepaalde duur zijn voorzitter, en kan onder zijn leden nog andere taken verdelen. De raad van bestuur is tevens bevoegd hen uit hun mandaat te ontslaan.

§2. De voorzitter van de raad van bestuur is tevens voorzitter van de vereniging en van haar algemene vergadering. De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging wanneer deze in rechte dient op te treden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of één of meer door de raad van bestuur gemandateerde afgevaardigden. De handtekening van de voorzitter of van een ander lid van de raad van bestuur, daartoe door deze laatste gemachtigd, volstaat om de vereniging inzake daden van dagelijks beheer te binden,

§3. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt hij vervangen door één lid, aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 22

De leden van de raad van bestuur oefenen hun bevoegdheden als een college uit. De raad van bestuur beslist geldig zodra de meerderheid van zijn leden aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. Iedere bestuurder kan volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn dan meer dan één volmacht. De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Bij een staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming verloopt geheim zodra één van zijn aanwezige leden erom verzoekt.

Artikel 23

De bestuurders beoefenen hun mandaat kosteloos uit, maar de kosten die zij maken voor het volbrengen

van hun taak kunnen terugbetaald worden.

Artikel 24

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen gemaakt. Deze notulen worden aan alle vaste leden van de vereniging en aan de eventuele adviseurs van de raad van bestuur toegezonden of overhandigd, per brief of per e-mail. Ze worden bovendien op de zetel van de vereniging ter inzage gehouden van de vaste leden. Een door de voorzitter of twee vaste leden ondertekend afschrift ervan of uittreksel eruit volstaat om de beslissingen ter kennis te brengen van elkeen die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont.

REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 25

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Bij wijze van overgang loopt het

eerste boekjaar van de vereniging van 22 juni 2015 tot en met 31 december 2015.

Artikel 26

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

BINNENHUISREGLEMENTEN

Artikel 27

De raad van bestuur kan alle binnenhuisreglementen vastleggen die hij nodig en nuttig acht en hij alleen is

bevoegd ze te wijzigen of af te schaffen.

Artikel 28

Ingeval van onduidelijkheid of tegenstrijdigheid tussen deze statuten en een binnenhuisreglement gelden de

bepalingen van de statuten.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt

hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

x

tVoor-behouden

io

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 30

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een andere,

door de algemene vergadering aangeduide rechtspersoon met een gelijkaardig maatschappelijk doel.

BIJZONDERE BEPALINGEN

Artikel 31

§1. Ingeval van onduidelijkheid of tegenstrijdigheid tussen de wet en deze statuten gelden de wettelijke bepalingen.

§2. Voor al wat niet voorzien of geregeld is in deze statuten zijn de ter zake geldende wetten, decreten en desgevallend huishoudelijke reglementen van toepassing,

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder:

Yvette Vrolix, Lange Schouwenstraat 1B, 3520 Zonhoven

Linda Houthoff, Laan van Meerdervoort 1585, 2555 BR Den Haag, Nederland

Peter van der Niet, Laan van Meerdervoort 1585, 2555 BR Den Haag, Nederland

De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hun in de statuten zijn toegekend op de wijze in de statuten bepaald

' Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering te Hasselt op 19 juni 2015 in twee

exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt.

Getekend;

Oprichter en bestuurslid Yvette Vrolix,

Oprichter en bestuurslid Linda Houthoff,

Oprichter en bestuurslid Peter van der Niet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)ri(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRUDER

Adresse
POPULIERENSTRAAT 5 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande