BURO CLR

Société en commandite simple


Dénomination : BURO CLR
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 845.526.729

Publication

08/05/2012
ÿþ Maa 2,0

~ w~ i~ ~~Çi,~S Sí In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Rechtbank van koophandel

2 5 APR. 2012

te HASSELT

Griffie

r

Uh 1111 I~VI~ VVI I IVl1~lm

*12085863*

V bete

aa

Bel Stan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: 4 ti S.", S. 2. 6.

Benaming

(voluit) : BURO CLR

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Diestersteenweg 154 bus 1, 3510 Kermt

Onderwerp akte : Oprichting van een gewone commanditaire vennootschap

De ondergetekenden

-De heer Roger CLAES, geboren te Leuven op 9 april 1949 (NN : 49.04.09-223-79), wonende te 3510 Kermt, Diestersteenweg 154 bus 1.

-Mevrouw Elke CLAES, geboren te Leuven op 30 mei 1974 (NN : 74.05.30-074.33), wonende te 3200 Aarschot, Nachtegalenstraat 10.

-De heer Gunther CLAES, geboren te Leuven op 16 maart 1979 (NN : 79.03.16-113.20), wonende te 3209 Rillaar, Kortakker 3 bus 3.

richten een gewone commanditaire vennootschap op, beheerst door de volgende regels

AFDELING I. Benaming  Zetel -- Doel - Duur

Artikel 1.De benaming van de vennootschap : " BURO CLR

Artikel 2.De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3510 Kermt, Diestersteenweg 154 bus 1.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder,

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing van de zaakvoerder mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in België en in het buitenland.

Artikel 3.De vennootschap heeft tot doel de uitbating van een algemeen bedrijf van syndicus, advies- en

studiebureau in de ruimste zin van het woord, omvattende onder meer maar niet uitsluitend:

- beheer van onroerende goederen;

- beheer van onroerend vermogen, van mede-eigendommen, syndicus, van privatieve eigendom, rentmeesterschap, met inbegrip van de activiteiten als vastgoedmakelaar, immobiliën, vastgoedontwikkeling, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en van die aard zijn de opbrengst van onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot gouden hebben van deze onroerende goederen, mits inachtneming van de wettelijke vereisten inzake erkenning en vergunningen van dergelijke activiteiten waar dit vereist zou zijn;

- verlenen van advies en bijstand aan de bedrijfswereld;

- verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op hetgebied van planning,

organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding;

- verlenen van bouwkundige adviezen aan de bouwheer;

- tekenen en ontwerpen van gebouwen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

- toezien op de bouwwerkzaamheden (ruwbouw, installatie, afwerking,...);

- algemene coördinatie van de werkzaamheden op het bouwerf, alsook de activiteiten van veiligheidco5rdinatie en milieucoördinatie;

- leiden van belangrijke herstellingswerkzaamheden aan gebouwen;

- uitwerken en realisatie van projecten op het gebied van elektriciteit en elektronica, mijnbouw, chemie, machine- en werktuigbouw, industriële systeemontwikkeling, veiligheid,...;

- uitwerken van projecten op het gebied van klimaatbeheersing, koeltechniek,zuivering en voorkomen van pollutie, akoestiek,...;

- uitwerken van projecten op het gebied van de burgerlijke en utiliteitsbouw, de weg- en de waterbouw en het verkeer;

- ingenieurs en aanverwante technische adviseurs, exclusief landmeters;

- technische studies en ingenieursactiviteiten;

- aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen m.b.t. onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of het productief maken van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

- aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen;alle verrichtingen m.b.t. roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van aile verhandelbare waardepapieren, aandelenobligaties, staatsfondsen.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen,

kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Zij kan tevens rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze, in alle vennootschappen, ondernemingen, samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, die een aanvullend of soortgelijk doel nastreven of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen. Zij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

De vennootschap mag alle voorgaande verrichtingen in eigen naam en voor eigen rekening doen, maar ook voor rekening van derden inzonderheid in hoedanigheid van commissionair, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Deze opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Artikel 4.De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur die heden ingaat.

Ieder beherend vennoot kan een einde stellen aan de vennootschap mits hij zes maanden vooraf zijn medevennoten per aangetekende brief verwittigt.

AFDELING II. Kapitaal  Aandelen  Aansprakelijkheid

Artikel 5.Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op vijfhonderd Euro (500,00 Euro).

Artikel 6.Het maatschappelijk kapitaal is vertegenwoordigd door honderd (500) aandelen op naam van één Euro (1,00 Euro) elk.

Artikel 7.Op de aandelen wordt ingeschreven in geld door

1.De heer Roger CLAES, brengt in de vennootschap een som t.b.v. van vierhonderdvijftig Euro (450,00 Euro), die gestort werd in de maatschappelijke kas. Hij ontvangt vierhonderdvijftig (450) aandelen. 2.Mevrouw Elke CLAES voormeld, brengt in de vennootschap een som t.b.v. vijfentwintig Euro (25,00 Euro), die gestort werd in de maatschappelijke kas, Zij ontvangt vijfentwintig (25) aandelen.

3.De heer Gunther CLAES voormeld, brengt in de vennootschap een som t.b.v, vijfentwintig Euro (25,00 Euro), die gestort werd in de maatschappelijke kas. Hij ontvangt vijfentwintig (25) aandelen.

AFDELING III. Vennoten

Artikel 8.De heer Roger CLAES is de hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd.

Artikel 9.Mevrouw Elke CLAES en De heer Gunther CLAES zijn de stille vennoten. Zij dragen niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloven in de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap in te brengen.

Artikel 10.Alle oprichters zijn vennoten en het aandeel van elke vennoot in de vennootschap kan verschillend zijn. De beherende vennoot is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Artikel 11.De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan. Bij overlijden van een vennoot gaan de rechten niet over op zijn erfgenamen maar naar de overige vennoten volgens goedkeuring van een bijzondere algemene

vergadering.

Artikel 12.ledere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag van een vennoot heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief. Bij overlijden van één der vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de levende vennoten. Hetzelfde geldt indien één der vennoten werkonbekwaam wordt, bij uitsluiting en afzetting van een vennoot.

Artikel 13.Bij onverdeelde eigendom van één aandeel heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten van de erfgenamen of onverdeelde eigenaars te schorsen, totdat één enkele persoon als titularis werd aangewezen.

AFDELING IV. Bestuur en controle

Artikel 14.De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders (beherende vennoten) benoemd door de algemene vergadering.

De zaakvoerders beschikken over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. De zaakvoerder Is met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle handelingen zowel van bestuurder als van beschikking in alle aangelegenheden van de vennootschap, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is.

Zo kan hij ondermeer ;

Alle sommen en waarden ontvangen; alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, vervreemden, ruilen, huren, verhuren en met hypotheek bezwaren; leningen met hypothecaire en andere waarborgen opnemen; leningen toestaan, alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan alle zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder betaling, van alle bevcorrechte en hypothecaire inschrijvingen, randmeldingen, verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen; betalingen met of zonder subrogatie doen of toestaan; in alle gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen, zelfs dadingen aangaan, beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden, gebeurlijke teruggave toekennen; personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.

Artikel 15.ieder beherend vennoot afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder, Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking, mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 16.De termijn van het mandaat van de zaakvoerder is van onbepaalde duur. Hij kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Artikel 17.ledere beherende vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- of controlebevoegdheid, waardoor hij ondermeer het reoht heeft ten allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen, en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

AFDELING V.Algemene vergadering

Artikel 18.De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen binnen zes maanden op de eerste donderdag van de maand mei om 19.00 uur.

Artikel 19.De zaakvoerder, of bij ontstentenis de hiervoor aangewezen vennoot, roept de jaarlijkse algemene vergaderingen, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen bijeen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De oproeping geschiedt uiterlijk acht dagen voor de geplande vergadering, volgens de in het huishoudelijk reglement bepaalde modaliteiten met vermelding van de agendapunten.

Artikel 20.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of bij ontstentenis door de oudste of de oudste in dienstjaren aanwezige vennoot. De voorzitter van de algemene vergadering stelt een secretaris en indien nodig stemopnemers aan. Voorzitter, secretaris en eventuele stemopnemers vormen samen het bureau van de vergadering.

Artikel 21.ledere vennoot heeft zoveel stemmen als hij aandelen bezit.

Artikel 22.Een vennoot kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. ledere vennoot mag echter slechts één andere vennoot vervangen.

Artikel 23.Buiten de gevallen waarin voorzien bij artikel 28 van deze statuten, beraadslaagt de algemene vergadering geldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten,

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen, behalve indien alle vennoten aanwezig zijn en zij allen akkoord gaan met het toevoegen van een punt aan de agenda.

Artikel 24.De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over statuten- wijzigingen wanneer het doel van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werd vermeld en wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Als dit quorum niet bereikt is, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen.

Ze zal geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Voor een beslissing tot wijziging van de statuten zijn minstens drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Artikel 25.De notulen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Ze worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom vragen.

De in en buiten rechte voor te leggen afschriften en uittreksels worden ondertekend door alle vennoten of door de zaakvoerder.

Artikel 26.Bijzondere algemene vergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de zaakvoerder telkens het belang van de vennootschap dit vergt, Hij moet een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkens de controlerende vennoten, of één of meer vennoten die één derde van de aandelen bezitten, erom verzoeken, en dit op voorwaarde dat ze de te bespreken agendapunten opgeven.

De vergadering moet worden gehouden binnen een maand van het verzoek.

AFDELING VI. Boekjaar  balans

Artikel 27.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar,

Artikel 28.Bij het einde van ieder boekjaar maakt de zaakvoerder een inventaris op, de balans, de resultatenrekening met de toelichting en de door de wet bepaalde verslagen, die aan de algemene vergadering ter goedkeuring moeten worden voorgelegd.

Artikel 29.De verslagen van de zaakvoerders en van de controlerende vennoten of van de commissaris worden voorgelezen aan de algemene vergadering die beslist over de goedkeuring van de jaarrekening (balans, resultatenrekening, de toelichting en de sociale balans).

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit over de aan de zaakvoerder, aan de controlerende vennoten of aan de commissaris te verlenen decharge.

Artikel 30. De verliezen zijn ten laste van de vennootschap, indien de overgedragen verliezen het maatschappelijke kapitaal overschrijden, zijn deze ten laste van de beherende vennoten. Bijgevolg zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Voor-behoucdep aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

AFDELING VII. Verdeling van de winst

Artikel 31.Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt :

10)5% aan de wettelijke reserve, zoals de wet het voorschrijft (deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt).

2°)Er kan eventueel een dividend worden betaald aan het gestorte kapitaal.

3°)Het overschot aan de reserves.

AFDELING VIII. Ontbinding  Vereffening

Artikel 32.De vennootschap kan worden ontbcnden bij beslissing van de algemene vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake statutenwijzigingen.

In geval van ontbinding stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en de vergoeding die hun toekomt.

Zolang er geen vereffenaars zijn aangesteld, is de zaakvoerder van rechtswege met de vereffening belast.

Artikel 33.Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en last, zal het overschot evenredig worden verdeeld onder het volgestorte gedeelte van de aandelen. Het resterende overschot zal evenredig onder de aandelen worden verdeeld of zal toegewezen worden op beslissing van de algemene vergadering die de vereffening uitspreekt.

AFDELING IX. Slotbepalingen

.1-let eerste boekjaar begint op heden 27 maart 2012 en eindigt op 31 december 2012,

'Benoeming zaakvoerder(s) :

De algemene vergadering beslist het aantal zaakvoerders voor de eerste maal vast te stellen op één en

volgende persoon als zaakvoerder te benoemen

De heer Roger CLAES (NN : 49.04.09-223-79), wonende te 3510 Kermt, Diestersteenweg 154 bus 1,

aan wie in die hoedanigheid volledige individuele vertegenwoordigingsbevoegdheid verleend wordt.

De zaakvoerder oefent zijn mandaat onbezoldigd uit.

" Controle :

De oprichters besluiten geen commissaris aan te stellen en evenmin controlerende vennoten.

-De vennootschap neemt alle verplichtingen van de oprichters over die deze hebben aangegaan in het kader van het maatschappelijk doe! van de vennootschap en dit vanaf 1 maart 2012.

'Conform artikel 61 § 2 van het Wetboek Vennootschappen als vaste vertegenwoordiger te benoemen, De heer Roger CLAES voornoemd. De aanstelling van De heer Roger CLAES voornoemd als vaste vertegenwoordiger geldt voor alle eventuele toekomstige benoemingen van de vennootschap tot zaakvoerder en/of bestuurder in andere vennootschappen.

'Volmacht : de verschijners steilen daarop aan als bijzondere gevolmachtigde met macht van indeplaatsstelling QPS CONSULT BVBA met maatschappelijke zetel te 3510 Kermt, Meybroekstraat 77, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de BTW-Adminisratie, de Kruispuntenbank voor Ondernemingen en het Ondernemingsloket.

Opgemaakt in 3 exemplaren te Kermt op 27 maart 2012.

Roger CLAES ELke CLAES Gunther CLAES

Zaakvoerder/Aandeelhouder Aandeelhouder Aandeelhouder

Beherende vennoot Stille vennoot Stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BURO CLR

Adresse
DIESTERSTEENWEG 154, BUS 1 3510 KERMT

Code postal : 3510
Localité : Kermt
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande