C 595

Association sans but lucratif


Dénomination : C 595
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.645.725

Publication

09/04/2015
ÿþ..~ .. .. _ _ -.._.., M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 11 1l 11Ii 1l 1i 111 11 1l

*ieosiesa*

andernemingsnr : Q6 r 6 ct S.. "4 2 ~

Benaming

(voluit) : C 595

_~

Per~7:a ruir s~r +1Pt~ iF, rj`f rr. i i~ür, .fik

Y. lif)4CihonititlAi1ti'e,_i, t~ i{>i },mi~'i~l

.. .

2 7 t 113 , 21)1 .7;

Do oriffip,riffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3660 Opglabbeek, Nijverheidslaan 1584

Onderwerp akte : Oprichting - statuten - benoeming bestuurders

Op 18 maart 2015 werd de vereniging zonder winstoogmerk C 595 met zetel te Opgiabbeek, Nijverheidslaan 1584 opgericht met de volgende statuten:

Titel 1 - naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam vereniging zonder winstoogmerk C595 afgekort " v.z.w. C 595". Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3660 Opglabbeek, Nijverheidslaan 1584, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Limburg, Afdeling Tongeren.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid deze zetel te verplaatsen binnen het Nederlandse taalgebied.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de beoefening en de bevordering van aile vormen van motorsport, motorcross , rallycross en aanverwante bedrijvigheden. Zij mag eveneens alle activiteiten of verrichtingen ondernemen en organiseren die rechtstreeks of onrechtstreeks haar doel bevorderen of met dit doel verband houden.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken door onder andere :

-Sportontmoetingen, - opleidingen, trainingen en dergelijke in te richten

-Competities te organiseren, of zich aan te stuiten bij een vereniging om aan competitiesport te doen;

-Infrastructuur te huren, te kopen en in gebruik te nemen, al dan niet tegen betaling

-Op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uit te oefenen teneinde inkomsten te verwerven die

haar toelaten het doel te realiseren.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel Il - Leden, bijdrage.

Artikel 5. De vereniging bestaat uit werkende en aangesloten leden.

Alleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap met inbegrip van stemrecht in de algemene vergadering. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet het wettelijk minimum bedragen.

De vereniging kan aangesloten leden aanvaarden, die zich enkel aansluiten om actief te zijn in het sportief of socio-sportief gebeuren. Aangesloten leden zijn niet stemgerechtigd. Hun rechten, plichten en verbintenissen worden geregeld door een huishoudelijk reglement dat op voorstel van de raad van bestuur zal goedgekeurd, worden door de algemene vergadering, en waarvan de inhoud niet mag afwijken van wat in deze statuten is: bepaald.

In deze statuten wordt met het woord 'leden' de ' werkende leden' bedoeld.

Artikel 6. Nieuwe leden worden aanvaard dor de raad van bestuur. Kandidaat werkende leden leggen hun kandidatuur voor aan de raad van bestuur die over de toetreding beslist bij gewone meerderheid. Er is tegen de beslissing geen verhaal mogelijk. Door lid te worden onderschrijft het lid de statuten en de reglementen van inwendige orde van de vereniging.

Artikel 7. De lidmaatschapsbijdrage wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgesteld. Bij ontstentenis van een beslissing bedraagt het lidgeld evenveel als het voorgaande jaar. Dit bedrag mag niet hoger zijn dan ¬ 1.000,00.

Artikel 8. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en het neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden kunnen vrijwillig uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de raad van bestuur ingediend worden.

Het ontslag wordt rechtens afgeleid uit het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage binnen de maand na een herinneringsbrief.

Artikel 9. De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering beslist warden indien twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de raad van bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 10. Het uitgesloten of uittredende lid, de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook, en in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen zelfs de teruggave van de gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen of de zegels te leggen.

Artikel 11. De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke: verplichting aan dan het betalen van de eventueel door hen verschuldigde jaarlijkse bijdrage,

Artikel 12. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen:

- het register van de leden

- alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van alle personen,

al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden,

- aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De algemene vergadering kan in het huishoudelijke reglement de wijze waarop deze inzage kan genomen

worden, omschrijven zonder dit recht te beperken.

Titel III - Bestuur

Artikel 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging.

Artikel 14. De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter, een secretaris en penningmeester. De bestuurders kunnen ook andere functies instellen.

Artikel 15. De bestuurders worden gekozen voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuurdersmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting of het niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang niet in de vervanging van een bestuurder is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit,

Artikel 16. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen..

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van de voorzitter of bij diens ontstentenis van de secretaris.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke regelementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 17. De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar en telkens wanneer zulks vereist is in het belang van de vereniging. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens belet door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Artikel 18. De raad mag slechts beslissen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Om geldig te kunnen beslissen dient tenminste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. Indien de helft niet aanwezig is, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen warden die over dezelfde agendapunten kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, voorzien van een schriftelijke volmacht. Hij mag slechts één afwezige bestuurder vertegenwoordigen.

De beslissingen worden opgenomen in de notulen, Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels en afschriften worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 19. De voorzitter van de raad van bestuur is van rechtswege voorzitter van al de vergaderingen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of de oudst aanwezige bestuurder.

Artikel 20. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad een besluit neemt. De bestuurder met de tegenstrijdige belangen, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslagingen en de stemming over de aangelegenheden waarop dit betrekking heeft, Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 21. De mandaten van bestuurder zijn onbezoldigd.

a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Titel iV Algemene vergadering.

Artikel 22. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, die ieder over één stem beschikken, Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Ieder lid mag slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel. 23. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur ten minste één maal per jaar op minder dan drie maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist.

De oproepingen gebeuren bij gewone brief en moeten ten minste vijftien dagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. De agendapunten worden de oproepingsbrief vermeld.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of bij zijn ontstentenis door de ondervoorzitter of bij zijn ontstentenis door minstens twee bestuurders als ook op verzoek van ten minste één vijfde van de leden. Dit verzoek moet de agenda opgeven.

Elk agendapunt dat door minstens 1/20ste van de leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht wordt, wordt op de agenda van die vergadering geplaatst. De secretaris brengt de leden op de hoogte van deze agendapunten minstens vijf dagen voor de vergadering.

Artikel 24, De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, Zij bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten, behoudens deze wettelijk gedelegeerd aan de raad van bestuur.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging indien een

bezoldiging wordt toegekend;

4, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 25. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of onderhavige statuten.

De onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen worden in de gewone en bijzondere algemene vergadering bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De stemming over personen geschiedt geheim.

Haar besluiten worden aan de leden en aan de belanghebbende derden ter kennis gebracht bij gewone brief.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

De beslissingen worden opgenomen in de notulen en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die dat wensen, Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het koninklijk besluit van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

TITEL V : Dagelijks bestuur.

Artikel 26. Het dagelijks bestuur wordt uitgeoefend door de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester.

Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aile handelingen die dagelijks moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De secretaris is bevoegd om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen en te ontvangen. Hij mag hiertoe de noodzakelijke documenten voor de post of andere vervoersmaatschappijen ondertekenen.

Artikel 27, De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging en zij zijn evenmin persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

b a r

t

Voor-

behouden

" aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel VI. Begrotingen, rekeningen

Artikel 28. Het boekjaar loopt van één januari tot één en dertig december.

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met de bepalingen van de wet op de verenigingen en stichtingen en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Titel V11 Ontbinding, vereffening

Artikel 29. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. ln het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921, ln geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, aan een bij voorkeur in Opglabbeek, gevestigde vereniging met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering. In gevat een dergelijke vereniging niet bestaat op het ogenblik van de ontbinding, zal de algemene vergadering bij haar ontbindingsbesluit beslissen over de bestemming van het vermogen, en bij ontstentenis de vereffenaars, conform de wettelijke regeling.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "vzw in vereffening" is.

Titel VIII,  Algemeen

Artikel 30. De algemene vergadering kan ter uitvoering van de statuten bij huishoudelijk reglement verder

alle regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging.

Het huishoudelijke reglement en wijziging eraan wordt door de algemene vergadering in zijn geheel

aangenomen of verworpen, en dit onder dezelfde voorwaarden voorzien bij de wijziging van statuten.

Artikel 31. Voor alles wat niet door de statuten is geregeld , is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

volgen de handtekening van de oprichters! eerste leden

.Linda Elisa BIELEN, bediende, 19 mei 1964, wonende te 3630 Opglabbeek, Weg naar Zwartberg '135, Joline GROBBEN, studente, 16 oktober 1992, wonende te 3660 Opglabbek, Weg naar Zwartberg 135, Paula SGhreurs, gepensionneerde, 31 augustus 1939, wonende te Opglabbeek, Weg naar Zwartberg 36 b 3 Ivan Grobben, chauffeur, 20 februari 1964,wonende te 3660 Opglabbeek, Weg naar Zwartberg 135,

Aansluitend op de oprichting van de vereniging gingen de leden over tot de verkiezing/benoeming van de

bestuurders.

Werden benoemd tot bestuurder:

- Linda Elisa BIELEN, Joline GROBBEN en Ivan GROBBEN

dezen aanvaarden hun mandaat.

Overeenkomstig de statuten ging vervolgens de raad van bestuur over tot de verdeling van de functies.

Werd aangesteld als

- voorzitter: mevrouw Linda BIELEN

- secretaris: mevrouw Joline GROBBEN

penningmeester: Ivan GROBBEN

Eensluidende uittreksels uit de notulen van de vergadering, bestemd voor de publicatie in het Belgisch

staatsblad.

Genk 19 maart 2015

Getekend,

Linda Bieten, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van duik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
C 595

Adresse
NIJVERHEIDSLAAN 1584 3660 OPGLABBEEK

Code postal : 3660
Localité : OPGLABBEEK
Commune : OPGLABBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande