C.S.M.-ZWARE METAALBOUW

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : C.S.M.-ZWARE METAALBOUW
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 432.411.845

Publication

02/07/2014 : HA069007
08/07/2014
ÿþMcd W.:41111,1

11,17ik 7.3 7 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK van KOOPHANDEL

teANTWERPEN,afdeling HASSELT

27 JUNI 2014

Griffie

111111111.111fill.11F11 II

Ondernemingsnr : 0432.411.845

Benaming

(voluit) : C.S.M.- ZWARE METAALBOUW

(verkort) :

Rechtsvorm: Naamloze vennootschap

Zetel Hamonterweg 103, 3930 Hamont-Achel

(volledig adres)

Onderwerp akte NEERLEGGING TER PUBLICATIE VOORSTEL TOT PARTIELE SPLITSING

Overeenkomstig de artikelen 677 en 728 van het Wetboek van vennootschappen hebben de raden van bestuur van C.S.M., een naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel te 3930 Hamont-Achel, Hamonterweg 103, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt onder het ondememingsnummer. BTW BE 0416.505.231, en van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW, een naamloze vennootschap met, maatschappelijke zetel te 3930 Hamont-Achel, Hamonterweg 103, ingeschreven in het rechtspersonenregister; te Hasselt onder het ondernemingsnummer BTW BE 0432.411.845, in gezamenlijk overleg een voorstel vanu partiële splitsing opgesteld waarin wordt voorgesteld dat C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV bij wijze van partiële splitsing de hierna beschreven activa en passiva van C.S.M. NV overneemt.

Deze partiële splitsing wordt onmiddellijk voorafgegaan door en gebeurt onder de opschortende voorwaarde van de voltooiing van een partiële splitsing door overneming waarbij alle activa en passiva, rechten en verplichtingen die betrekking hebben op het onroerend goed (site Eeklo) samen met 4.500.000,00 EUR aan liquide middelen van VICTOR BUYCK STEEL CONSTRUCTION NV wordt afgesplitst naar B - STEEL NV

De wenselijkheid van de vooropgestelde partiële splitsing is gebaseerd op onderstaande rechtmatige zakelijke overwegingen:

De partiële splitsing door overneming kadert in de reorganisatie van de B  Steel grcep.

Om verschillende redenen, hieronder beschreven, wensen de aandeelhouders van de B  Steel groep de onroerende goederen af te zonderen in afzonderlijke vastgoedvennootschappen.

In de huidige structuur bevinden er zich binnen de B  Steel groep verschillende vennootschappen waarin zich zowel onroerende goederen ais operationele activiteiten bevinden. Men wenst de groep te herstructureren zodanig dat de aandeelhouders natuurlijke personen een operationele tak hebben en een vastgcedtak met elk een holdingvennootschap voor enerzijds de operationele activiteiten en anderzijds de vastgoedvennootschappen.

Op 13 mei 2014 werd een ruling bekomen vanwege de Dienst Voorafgaande Beslissingen in fiscale zaken omtrent het belastingneutraal karakter van de verrichting.

Op basis van het voorgaande blijkt ontegensprekelijk dat de verrichting is ingegeven door zakelijke overwegingen waardoor zij met belastingneutraliteit kan worden doorgevoerd.

De raden van bestuur van C.S.M. NV en van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV stellen daarom het' volgende voor:

BETROKKEN PARTIJEN

1.C.S.M.", een naamloze vennootschap, met maatschappelijke zetel te 3930 Hamont-Achel, Hamonterweg 103, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt onder het ondernemingsnummer BTW BE 0416.605.231.

- ZVVARE METAALBOUW", een naamloze vennootschap, met maatschappelijke zetel te 3930 Hamont-Achel, Hamonterweg 103, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt onder het ondernemingsnummer 137W BE 0432.411.845.

1.Rechtsvorm, naam, doel en maatschappelijke zetel van de splitsende vennootschap en van de:

overnemende vennootschap. :

_ , , , .......... ._ .. . _ _ _ . ......... ____.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bil het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes_du_Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge " 1.De splitsen de vennootschap: C.S.M. NV

C.S.M. is een naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel te 3930 Hamont-Achel, Hamonterweg 103, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt onder het ondernemingsnummer EriW BE 0416.505.231.

De vennootschap werd opgericht bij akte verleden op 4 november 1976 voor notaris Peter Berben te Neerpelt, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van één december daaropvolgend, onder nummer 4219-26.

De statuten werden voor de laatste maal gewijzigd bij proces-verbaalakte opgesteld door notaris Marc Topff te Neerpelt op 1 april 2009, bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 30 april 2009 onder het nummer 2009-04-30 / 0062213.

Overeenkomstig artikel 3 van haar statuten luidt het doel van de vennootschap als volgt:

De vennootschap heeft tot doel:

Uitvoering van studies betreffende bouw, zowel in beton, staal als hout.

Uitvoering van metaalconstructies allerhande. Uitvoering van betonconstructies, metselwerken allerhande, uitvoering van schrijnwerkerij en timmerwerken.

Het houden van toezicht en het voeren van directie bij de uitvering van werken en alles wat direct of indirect eigen is aan, verband houdt met of dienstbaar kan zijn aan de exploitatie, alles te nemen in de ruimste zin.

Eveneens behoort tot het doel: de oprichting van, het deelnemen in en het voeren van de directie over gelijke of gelijksoortige ondernemingen of ondernemingen waarvan het doel dienstbaar is of kan zijn aan dat van de vennootschap.

De vennootschap kan overgaan tot alle handels-, nijverheids- en frnanciële verrichtingen, roerende zowel als onroerende, daarin begrepen huur en verhuur en leasing, zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België ais in het buitenland.

Zij zal door aile middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die van aard zijn grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelijken.

Deze deelneming kan geschieden door overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder, commissaris of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen,"

Het huidig maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt één miljoen achthonderddertig duizend euro (1.830.000,00 EUR) en wordt vertegenwoordigd door 7.350 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op ééneridertig december.

De gewone algemene vergadering van aandeelhouders moet elk jaar worden bijeengeroepen op de laatste maandag van de maand mei om 14 u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

-Fertor BVBA, gedelegeerd bestuurder, vertegenwoordigd door de heer Manuel Buyck, vaste vertegenwoordiger;

-De Stalen Hand BVBA, bestuurder, vertegenwoordigd door de heer Wim Hoeckman, vaste vertegenwoordiger;

-De heer Vanderhenst Pieter, bestuurden

-Victor Buyck Steel Construction NV, bestuurder, vertegenwoordigd door Ferler BVBA, vertegenwoordigd door de heer Manuel Buyck, vaste vertegenwoordiger.

De commissaris van de vennootschap is Ernst 8i Young, Lippens & Rabaey Audit CVBA, met maatschappelijke zetel te Moutstraat 54, 9000 Gent, ingeschreven ln het rechtspersonenregister te Gent onder het ondememingsnummer BTW BE 0431.161.436, vertegenwoordigd door de heer Jan Lippens en mevrouw Leen Defoer.

2.De ovememende Vennootschap: C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV

- ZWARE METAALBOUW is een naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel te 3930 Hamont-Achel, F-lamonterweg 103, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt onder het ondernemingsnummer BTW BE 0432.411.845.

De vennootschap werd opgericht bij akte verleden voor notaris Peter Berben te Neerpelt op twintig oktober negentienhonderd zevenentachtig, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van drie december daaropvolgend, onder nummer 871203-274.

De statuten werden voor de laatste maal gewijzigd blijkens proces-verbaal opgesteld door notaris Marc Topff te Neerpelt op 1 april 2009, bekendgemaakt op 30 april 2009 onder nummer 2009-04-30 / 0062215. Overeenkomstig artikel 3 van haar statuten luidt het doel van de vennootschap als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden of voor een gemeenschappelijke rekening met derden:

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, aile verrichtingen die

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen, ondermeer een machinepark; aire verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en roerende zakelijke rechten, zoals de

aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de huur en verhuur, de ruil, in het algemeen, aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van roerende goederen of roerende zakelijke rechten;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en rie valorisatie van aile verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen

- het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobilevennootschappen of ondernemingen; het stimuleren, de planning en coordinatie van, de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Uitvoering van studies betreffende de bouw, zowel in beton, steel als hout en non-ferro.

Uitvoering van metaalconstructies allerhande.

Uitvoering van betonconstructies, metselwerken allerhande, uitvoering van schrijnwerkerij en timmerwerken.

Het houden van toezicht en het voeren van directie bij de uitvoering van werken en alles wat direct of indirect eigen is aan, verband houdt met of dienstbaar kan zijn aan de exploitatie, alles te nemen in de ruimste zin.

Eveneens behoort tot het doel de oprichting van, het deelnemen in, en het voeren van de directie over gelijke of gelijksoortige ondernemingen of ondernemingen waarvan het doel dienstbaar is of kan zijn aan dat van de vennootschap.

De vennootschap kan overgaan tot aile handels-, nijverheids-, en financiële verrichtingen, roerende zowel als onroerende, daarin begrepen huur en verhuur en leasing, zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België als in het buitenland.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën afin nature, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen In aile bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gerijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in onze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen; onder meer door haar goederen in hypotheek of in pend te geven.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.'

Het huidig maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vierhonderdduizend euro (400.000,00 vertegenwoordigd door achthonderd zeventig (870) aandelen.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari van ieder jaar en eindigt op eénendertig december van elk jaar.

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste maandag van de maand mei om tien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag zou zijn, de eerstvolgende werkdag.

De Raad van Bestuur is ais volgt samengesteld:

" Fertor BVBA, gedelegeerd bestuurder, vertegenwoordigd door de heer Manuel Buyck, vaste vertegenwoordiger;

" De heer Vanderhenst Pieter, bestuurder,

" Victor Buyck Steel Construction NV, bestuurder, vertegenwoordigd door Fertor BVBA, vertegenwoordigd door de heer Manuel Buyck, vaste vertegenwoordiger.

De commissaris van de vennootschap is Ernst & Young, Lippens & Rabaey Audit CVBA, met maatschappelijke zetel te Moutstraat 54, 9000 Gent, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent onder het ondememingsnummer 137W BE 0431.161.436, vertegenwoordigd door de heer Jan Lippens en mevrouw Leen Defoer.

2. Ruilverhouding

Teneinde de ruilverhouding te kunnen bepalen werd het deel van het vermogen dat zal worden overgedragen door C.S.M. NV aan C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV gewaardeerd op grond van de huidige boekwaarde van de af te splitsen vermogensbestanddelen. Op basis van de waardering blijkt dat de weerhouden waarde van de af te splitsen vermogensbestanddelen 1.599.450,60 EUR bedraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV wordt in het kader van deze splitsing gewaardeerd op basis van haar eigen vermogenswaarde, zijnde 953.460,97 EUR.

Op grond van de weerhouden evaluatiemethode wordt de ruilverhouding tussen C.S.M. NV en C.S.M. ZWARE METAALBOUW NV als volgt berekend:

C.S.M. NV C.S.M. ZWARE METAALBOUW NV

Waarde van de af te splitsen

vermogensbestanddelen 1.599.450,61 EUR

Waarde vennootschap 953.460,97 EUR

Aantal aandelen 7.350 870

Intrinsieke waarde inbreng per

aandeel C.S.M. NV 217,6123279 EUR

Intrinsieke waarde aandeel

C.S.M. - ZWARE METAALBOUW MV 1.095,932149 EUR

De ruilverhouding tussen C.S.M. NV en C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV wordt bijgevolg bepaald op 0,19856369 (zijnde 217,6123279 EUR/ 1.095,932149 EUR). Onder de weerhouden ruilverhouding worden er 0,19856369 aandelen C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV uitgereikt voor elk aandeel C.S.M. NV ten belope van het af te splitsen gedeelte van C.S.M. NV,

Dit betekent dat als vergoeding voor het totale afgesplitste vermogen van C.S.M. NV er 1.459,44 afgerond 1.459 aandelen C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV uitgereikt moeten worden aan de aandeelhouders van C.S.M. NV.

Er zal geen opleg in geld aan de aandeelhouders van C.S.M. NV worden toegekend,

3.Wijze waarop de aandelen in C.S.M. ZWARE METAALBOUW NV worden uitgereikt.

De 1.459 nieuwe aandelen C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV die worden uitgereikt ter vergoeding van

de overgang van een gedeelte van het vermogen van C.S.M. NV, zullen van dezelfde aard zijn als de thans

bestaande aandelen van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV.

Zij zullen als volgt worden uitgereikt door de raad van bestuur van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV:

-B  STEEL NV: 1.458 aandelen

-VICTOR BUYCK STEEL CONSTRUCTION NV: -1 aandeel

De raad van bestuur van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV zal hiertoe onmiddellijk na de beslissing tot

partiële splitsing de nodige inschrijvingen doen in het register van aandelen van C.S.M. - ZWARE

METAALBOUW NV.

4. Datum van winstdeelname  Datum vanaf welke de uitgereikte aandelen recht geven te delen in de

winst, alsmede elke bijzondere regeling betreffende dit recht.

De nieuw uit te geven aandelen zullen recht geven te delen in de winst van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV vanaf 1 januari 2014. Betreffende dit recht wordt geen bijzondere regeling getroffen.

5.Boekhoudkundige datum  Datum vanaf welke de handelingen van C.S.M. NV boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van C.S.M.  ZWARE METAALBOUW NV.

De datum vanaf welke de handelingen van de partieel te splitsen vennootschap C.S.M. NV, voor wat betreft de af te splitsen vermogensbestanddelen, boekhoudkundig en fiscaal geacht warden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV is 1 januari 2014,

6.Rechten toegekend aan de aandeelhouders van C.S.M. NV die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen.

Daar de aandeelhouders van C.S.M. NV geen speciale rechten hebben en C.S.M. NV geen effecten andere dan aandelen heeft uitgegeven, is deze bepaling niet van toepassing.

7.Bijzondere voordelen toegekend aan de bestuurders van de vennootschappen die aan de splitsing deelnemen.

Aan de leden van de Raad van Bestuur van C.S.M. NV, noch aan de leden van de Raad van Bestuur van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV zijn bijzondere voordelen toegekend, tengevolge van de huidige partiële splitsing.

8.0prnaak bijzondere verslagen in het kader van de partiële splitsing

De raden van bestuur van C.S.M. NV en van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV stellen aan de aandeelhouders van de voormelde vennootschappen voor om unaniem af te zien van de toepassing van artikel 730 van het Wetboek van vennootschappen en verzoeken hen dan ook om op de buitengewone algemene vergaderingen van aandeelhouders die over de partiële splitsing moeten besluiten, een positieve stem uit te brengen over de agendapunten betreffende de afstand van het schriftelijk en omstandig verslag van de bestuursorganen omtrent de partiële splitsing, en dit met toepassing van artikel 734 van het Wetboek van vennootschappen.

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raden van bestuur van C.S.M. NV en van C.S.M. - ZWARE METAALI3OUW NV stellen aan de aandeelhouders van de voormelde vennootschappen voor om unaniem af te zien van de toepassing van artikel 731 van het Wetboek van vennootschappen en verzoeken hen dan ook om op de buitengewone algemene vergaderingen van aandeelhouders die over de partiële splitsing moeten besluiten een positieve stem uit te brengen over de agendapunten betreffende de afstand van het schriftelijk verslag van de commissaris, en dit in toepassing van artikel 731 §1 laatste lid van het Wetboek van vennootschappen.

Voor het overige wensen de raden van bestuur van C.S.M. NV en van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV er op te wijzen dat overeenkomstig artikel 731 §2 van het Wetboek van vennootschappen, artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen dient te worden toegepast door C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV.

9. De bezoldiging die wordt toegekend aan de commissaris van C.S.M. NV en van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV voor het opstellen van de in het artikel 731 van het Wetboek van vennootschappen bedoelde verslagen.

Aangezien er geen verslaggeving overeenkomstig artikel 731 van het Wetboek van vennootschappen wordt opgemaakt (zie punt 8), wordt dienaangaande ook geen bezoldiging vastgesteld.

10.Beschrijving en verdeling van de aan C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV over te dragen delen van de activa en passive van het vermogen van C.S.M. NV.

Ten gevolge van de partiële splitsing zullen de hieronder beschreven activa en passiva, rechten en verplichtingen, hierin begrepen elke latente schuld of verplichting die betrekking hebben op het onroerend goed (site Achel en site Hamont) en 1.250.000,00 EUR aan liquide middelen gehouden door C.S.M. NV, afgesplitst worden naar C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV, op basis van de situatie per 31 december 2013 zoals opgenomen in billage 1.

De activabestariddelen van C.S.M. NV die zullen worden overgedragen aan C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV kunnen als volgt worden samengevat:

EUR

Materiële vaste activa 349.450,61

Geldbeteggingen 1.250.000,00

Totaal 1.599.450,61

De totale boekhoudkundige waarde per 31 december 2013 van de af te splitsen activa bedraagt 1.599.450,61 EUR,

Er is geen af te splitsen vreemd vermogen.

De boekhoudkundige waarde per 31 december 2013 van het netto-actief dat zal worden afgesplitst bedraagt 1.599.450,61 EUR.

Wij verwijzen naar bijlage 1 van dit voorstel voor een gedetailleerde bespreking van de over te dragen activa en passiva. Bijlage 1 maakt integraal deel uit van dit voorstel van partiële splitsing.

Voor zover de in bijlage beschreven verdeling van het vermogen niet voldoende nauwkeurig is, ofwel omdat de toekenning voor interpretatie vatbaar is, ofwel omdat het gaat om delen van het vermogen die ten gevolge van nalatigheid niet in de opsomming van de toegekende verrnogensbestanddelen zijn vermeld, wordt uitdrukkelijk overeengekomen, dat alle activa en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld aan wie ze werden toegekend, toekomen aan C.S.M. ZWARE METAALBOUW NV, dit gelet op de bepalingen van artikel 729 van het Wetboek van vennootschappen.

Het eigen vermogen van C.S.M. NV voorafgaand aan de partiële splitsing kan als volgt worden samengevat:

EUR

Kapitaal 1.830.000,00

Wettelijke reserve 183.000,00

Belastingvrije reserve 1.059.800,62 Beschikbare reserve 1.054.322,09 Overgedragen winst 5.361.528,29

Eigen vermogen 9.488.651,00

De afgesplitste vermogensbestanddelen zullen als volgt aangerekend worden op het kapitaal en de reserves:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

BLIJFT IN WORDT AFGEBOEKT FINALE TOEVOEGING

C.S.M. NV IN C.S.M. NV C.S.M. - ZWARE

METAALBOUW NV

EUR EUR EUR

-Kapitaal 1.521.546,96 308.453,04 308.453,04

-Wettelijke reserve 152.154,70 30.845,30 30.845,30

-Belastingvrije reserve 881.167,44 178.633,18 178.633,18

-Beschikbare reserve 876.507,76 177.814,33 177.814,33

- Overgedragen winst 4.457.823,54 903.704,75 903.704,75

Eigen Vermogen 7.889200,39 1.599.450,61 1.699.460,61

Overeenkomstig artikel 80 juncto 78 § 4 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001 tot uitvoering van het Wetboek van vennootschappen wordt, indien, rekening houdend met de ruilverhouding en de fractiewaarde van de als vergoeding toegekende aandelen, het bedrag, waarmee het kapitaal van de verkrijgende vennootschap wordt verhoogd groter is dan het afgesplitste kapitaal van de splitsende vennootschap, het verschil onttrokken aan de andere bestanddelen van het eigen vermogen van de splitsende vennootschap.

Bijgevolg zal, tegelijk met de inbreng, een bedrag van 362.351,56 EUR, overeenkomstig artikel 80 juncto 78, §4 van het koninklijk besluit tot uitvoering van het Wetboek van vennootschappen, in het kapitaal van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV geïncorporeerd worden.

11. Bodemattesten

Overeenkomstig artikel 2, 19° b) van het Decreet van 27 oktober 2006 betreffende de bodemsanering en de bodembescherming, wordt onderhavig splitsingsvoorstel beschouwd als een overeenkomst betreffende de overdracht van grond. Uit artikel 101 van voormeld decreet volgt dat de inhoud van de eventuele bodemattesten moet opgenomen worden in dit splitsingsvoorsteL

De bodemattesten met betrekking tot de volgende percelen maken integraal deel uit van dit voorstel. Het betreft de bodemattesten met betrekking tot de hierna vermelde onroerende goederen.

Gemeente Afdeling Ligging Sectie Perceel Aard

Hamont-Achel 2 Harnonterweg 103 D 0561V ~GEB.

De inhoud van het bodemattest luidt als volgt:

"1 Kadastrale gegevens

datum toestand op: 08.05.2014

afdeling 72001 HAMONT-ACHEL 2 AFD/ACHEL/

straat + nr. : HAMONTERWEG 103

sectie: C

nummer: 0561/00V000

Verder 'deze grond' genoemd.

2 Inhoud van het bodemattest

Deze grond is opgenomen in het grondeninformatieregister.

2.1 Uitspraak over de bodem kwaliteit

Volgens het Bodemdecreet moeten op deze grond geen verdere maatregelen worden uitgevoerd.

2.1.1 Historische verontreiniging

Volgens het Bodemdecreet moet er geen bodemsanering uitgevoerd worden op deze grond. De OVAM baseert zich voor deze uitspraak op het verslag van oriënterend en beschrijvend

bodemonderzoek van 31.03.2011 en op de hierin opgenomen bodemkenmerken en functie van de grond.

2.1.2 Gemengd-nieuwe verontreiniging

In overeenstemming met het Bodemdecreet is voldaan aan de volgende verplichtingen:

- Het eindevaluatieonderzoek van 30.06.2006 werd bij de OVAM ingediend op 05.07.2006. Hierop

werd door de OVAM een eindverklaring afgeleverd. Deze verklaring omvat de resultaten van de

bodemsaneringswerken zoals beschreven in het bodemsaneringsproject d.d. 03.12.2002. Door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

uitgevoerde bodemsaneringswerken zijn, met betrekking tot de bodemverontreiniging opgenomen in voornoemd bodemsaneringsproject en gelet op de hierin opgenomen bodemkenmerken en functie van de grond, volgens het Bodemdecreet geen verdere maatregelen noodzakelijk.

2.2 Documenten over de bodemkwaliteit

2.2.1 Historische verontreiniging

DATUM: 27.08.1999

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Rapport Oriënterend Bodemonderzoek C.S.M. NV, Hamonterweg 103 te Hamont-Achel

407.99

AUTEUR: Libost-Groep NV

DATUM: 10.11.2000

TYPE: Beschrijvend bodemonderzoek

TITEL: Rapport Beschrijvend Bodemonderzoek Hamonterweg 103 te Hamont-Achel (418.99).

AUTEUR: Libost-Groep NV

DATUM; 31.03.2011

TYPE: Oriënterend en beschrijvend bodemonderzoek

TITEL: Oriënterend en beschrijvend bodemonderzoek, Hamonterweg 103, 3930 Hamont-Achel

AUTEUR: Grontmij Belgium NV

2.2.2 Gemengd-nieuwe verontreiniging

DATUM: 27.08.1999

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Rapport Oriënterend Bodemonderzoek C.S.M. NV, Harnonterweg 103 te Hamont-Achel

407.99

AUTEUR: Libost-Groep NV

DATUM: 10.11.2000

TYPE: Beschrijvend bodemonderzoek

TITEL: Rapport Beschrijvend Bodemonderzoek Hamonterweg 103 te Hamont-Achel (418.99).

AUTEUR: Libost-Groep NV

DATUM: 03.12.2002

TYPE: Bodemsaneringsproject

TITEL: Bociemsaneringsproject C.S.M. NV, Hamonterweg 103- Hamont-Achel - 411.01

AUTEUR: Libost-Groep NV

DATUM: 30.06.2006

TYPE: Eindevaluatieonderzoek

TITEL: Eindevaluatieonderzoek bodemsaneringswerken, "CSM nv, Hamonterweg 103 te

Hamont-Achel

AUTEUR: Libost-Groep NV

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen:

1 Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht.

2 Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam.be.

3 Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet Meer informatie: www.ovam.be/grondverzet.

4 De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.

5 Voor inzage van de bovenstaande documenten: www.ovam.be/inzage"

Gemeente Afdeling Ligging Sectie Perceel Aard

Hamont-Achel 2 HET LOO HET GEHUCHT C 0562C SPORTTERR.

De inhoud van het bodemattest luidt als volgt:

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

"1 Kadastrale gegevens

datum toestand op: 08.05.2014

afdeling : 72001 HAMONT-ACHEL 2 AFD/ACHEL/

straat nr. HET LOO HET GEHUCHT

sectie: C

nummer: 0562/000000

Verder 'deze grond' genoemd.

2 inhoud van het bodemattest

De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de

bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen;

1 Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht.

2 Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam.be.

3 Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meer informatie: www.ovam.be/grondverzet.

4 De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens."

Gemeente Afdeling Ligging Sectie Perceel Aard

Hamont-Achel 1 BOSSTR 183 D 0541G METAALNIJV

De inhoud van het bodemattest luidt als volgt:

"1 Kadastrale gegevens

datum toestand op: 08.05.2014

afdeling : 72012 FIAMONT-ACHEL 1 AFD/HAMONT/

straat nr. : BOSSTR 183

sectie: D

nummer: 0541/0013000

Verder 'deze grond' genoemd.

2 Inhoud van het bodemattest

Deze grond is opgenomen in het grondeninformatieregister.

2.1 Uitspraak over de bodemkwaliteit

Volgens het Bodemdecreet moeten op deze grond geen verdere maatregelen worden uitgevoerd.

2.1.1 Historische verontreiniging

Volgens het Bodemdecreet moet er geen beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd worden op deze grond. De OVAM baseert zich voor deze uitspraak op het oriënterend bodemonderzoek van 28.11.2011, en op de hierin opgenomen bodemkenmerken en functie van de grond.

2.2 Documenten over de bodemkwaliteit

2.2.1 Historische verontreiniging

DATUM: 19.05.1999

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Rapport Oriënterend Bodemonderzoek C.S.M. Zware Metaalbouw NV, Bosstraat 183 te

Hamont-Achel.

AUTEUR: Libost-Groep NV

DATUM: 28.11.2011

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Oriënterend bodemonderzoek, Bosstraat 183 te Hamont-Achel - 110016

AUTEUR: Libost-Groep NV

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen:

"

Voor-

Ibehoàden aan het Belgisch

Staatsblad

A

..

1 Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht.

2 Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdrachlovam.be.

3 Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meer informatie: www.ovam.belgrondverzet.

4 De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.

5 Voor inzage van de bovenstaande documenten: www.ovam.be/inzage"

De definitieve bodemattesten zullen ten laatste bij de buitengewone algemene vergadering van ! aandeelhouders die de splitsing goedkeurt, beschikbaar zijn en aan de bestuurders en de aandeelhouders van ! C.S.M. ZWARE METAALBOUW NV overhandigd worden. De raad van bestuur van de C.S.M. ZWARE METAALBOUW NV verbindt er zich thans reeds toe te verzaken aan de nietigheidsvordering die ze op grond van het Bodemdecreet heeft.

De eventuele kosten verbonden aan een mogelijke bodemsanering of overige werkzaamheden naar aanleiding van de eventuele bodemverontreiniging van één van bovenstaande percelen, worden gedragen door C.S.M. NV, zijnde de overdrager.

12.Verdeling van de nieuwe aandelen en verantwoording

De 1.459 nieuwe aandelen van C.S.M. ZWARE METAALBOUW NV die ten gevolge van de partiële

splitsing van C,S,re NV zullen worden gecreëerd, worden als volgt toegekend:

-8 STEEL NV: 1.458 aandelen

-VICTOR BUYCK STEEL CONSTRUCTION NV: 1 aandeel

13.Goedkeuring door de buitengewone algemene vergaderingen en neerlegging ter griffie Kosten.

Dit voorstel tot partiële splitsing zal door de raden van bestuur van C.S.M. NV en van C.S.M. - ZWARE METAALBOUW NV worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt.

De buitengewone algemene vergaderingen van C.S.M.. NV en C.S». - ZWARE METAALBOUW NV, waarop dit voorstel tot partiële splitsing ter goedkeuring zal worden voorgelegd, zullen niet eerder dan zes weken na deze neerlegging worden gehouden.

(tegelijk hierbij neergelegd voorstel tot partiële splitsing)

Fertor BVBA

Bijzondere gevolmachtigde

Vertegenwoordigd door

Manuel Buyck

:

Op de laalste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

21/11/2014 : HA069007
05/07/2013 : HA069007
18/06/2013 : HA069007
06/06/2012 : HA069007
24/06/2011 : HA069007
20/09/2010 : HA069007
24/06/2010 : HA069007
01/07/2009 : HA069007
30/04/2009 : HA069007
20/04/2009 : HA069007
01/09/2008 : HA069007
26/06/2008 : HA069007
24/07/2007 : HA069007
25/06/2007 : HA069007
08/11/2005 : HA069007
23/06/2005 : HA069007
22/06/2005 : HA069007
28/12/2004 : HA069007
05/07/2004 : HA069007
04/07/2003 : HA069007
25/03/2003 : HA069007
08/09/2015 : HA069007
24/07/2002 : HA069007
29/08/2001 : HA069007
06/07/2001 : HA069007
11/07/2000 : HA069007
31/07/1998 : HA69007
23/06/1998 : HA69007
19/02/1998 : HA69007
16/10/1997 : HA69007
26/08/1994 : HA69007
23/07/1991 : HA69007
22/01/1991 : HA69007
01/01/1989 : HA69007
20/06/2016 : HA069007

Coordonnées
C.S.M.-ZWARE METAALBOUW

Adresse
HAMONTERWEG 103 3930 HAMONT

Code postal : 3930
Localité : Hamont
Commune : HAMONT-ACHEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande