CAPDEVIE B.V. O.V.V.

Société en commandite simple


Dénomination : CAPDEVIE B.V. O.V.V.
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 847.991.618

Publication

23/08/2012
ÿþe.3 Mod 2.7

Dil In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1II1I~~Ni1~iHu~~1uu

*iaiassse

RECMTMNK 5üu+nOOPti,wnEt.

13 AU6. 2012

HASSELT

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : a

Benaming

(voluit) : CAPDEVIE

Rechtsvorm Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Luikersteenweg 408 - 3500 Hasselt

Onderwerp akte ; Oprichting

Ondergetekenden

1.mevrouw Mireille Gubbelmans, wonende te 3500 Hasselt, Luikersteenweg 408

(rijksregisternummer ; 661213-226-78)

2.de heer Ronny Derhaeg, wonende te 3500 Hasselt, Luikersteenweg 408

(rijksregisternummer : 660214-339-59).

Met het doel tussen hen een vennootschap op te richten, zijn als volgt overeengekomen

Artikel 1 ; De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt "Capdevie".

Artikel 2 : De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3500 Hasselt, Luikersteenweg 408. Hij mag bij beslissing van de zaakvoerder naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3 : De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland :

Voor eigen rekening het beheer van onroerend vermogen en het in leasing geven en nemen van onroerende goederen, exclusief alle handelingen als tussenpersoon, vastgoedmakelaar, handelaar en' bouwpromotor in onroerende goederen.

Alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de` opbrengst van onroerende goederen te bevorderen, zoals ondermeer de aankoop uit de hand of openbaar van. alle onroerende goederen, het ruilen van onroerende goederen, het onderhouden, wijzigen, verbeteren, uitrusten, valoriseren en verkopen van onroerende goederen, het huren en verhuren van onroerende goederen het verkavelen van onroerende goederen; dit steeds voor eigen rekening.

Het uitvoeren van alle financiële bewerkingen, de uitbatingen van goederen, en alles wat hiermee in verband staat; het oprichten en laten oprichten van gebouwen; het inrichten en het met roerende meubelen voorzien; alle overeenkomsten dienaangaande aan te gaan, te erkennen en te doen uitvoeren.

Het beheer van roerend patrimonium voor eigen rekening : de aan- en verkoop van roerende goederen; het: ruilen van roerende goederen, alsmede het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheer van aandelen; van Belgische of buitenlandse bestaande of nog op te richten vennootschappen, verenigingen or ondernemingen; de aankoop en verkoop en het beheer van kasbons, obligaties of andere waardepapieren, effecten en roerende waarden van welke vorm ook.

Het verkrijgen en beheren van royalties, het ontwikkelen, het kopen en verkopen, in licentie geven of nemen van octrooien, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa,

De studie en juridische adviesverlening inzake financiële, roerende en onroerende verrichtingen, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België als in het buitenland, alsook op het vlak van de bijstand bij de oprichting en vereffening van vennootschappen en: verenigingen.

Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan aile ondernemingen of! vennootschappen, die éénzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, Deze deelneming kan geschieden door inschrijving of op overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook.

De vennootschap mag zich eveneens borg stellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen door derden aangegaan. Zij mag eveneens al haar andere goederen met inbegrip van het, handelsfonds in pand geven en aval verlenen in het voordeel van derden.

Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd, die een aanvang neemt vanaf heden.

11. Vennoten

Artikel 5 : Alle oprichters zijn vennoten. Dhr. Ronny Derhaeg is initiatiefnemende en startende, hoofdelijk

aansprakelijke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd. Mevr. Mireille Gubbelmans is stille vennoot. Zij

draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd

heeft in de vennootschap in te brengen.

De machten van de stille vennoot bestaan in

- de controle van de vennootschap;

- het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder mits meerderheidsstemming;

- de goedkeuring omtrent de verwerving en vervreemding van de vaste activa;

- het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6 : Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten toetreden.

Artikel 7 ; De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na striftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald is onder

artikel 21.

Artikel 8: iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na datum van verzending van deze brief.

III. Maatschappelijk kapitaal

Artikel 9 : Bij oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgelegd op 40.000 ¬ ,

veertigduizend, volledig volstort, vertegenwoordigd door 100 aandelen.

Het wordt als volgt onderschreven :

dhr. Ronny Derhaeg 50 aandelen

mevr. Mireille Gubbelmans 50 aandelen

IV. Bestuur  vertegenwoordiging  controle

Artikel 10 : De vennoten delegeren alle beheersbevoegdheden van de vennootschap aan één of meerdere zaakvoerders, welke derden of beherende vennoten kunnen zijn.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd. Nochtans kan de algemene vergadering beslissen tot toekenning van een bezoldiging die dan ook te beschouwen zijn als algemene kosten.

Artikel 11 ; Iedere zaakvoerder afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder. Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 12 : tedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft ten allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V. Algemene vergadering

Artikel 13 : De algemene vergadering  rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt aile vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over

1. aanvaarding van nieuwe vennoten

2. goedkeuring van de jaarrekening, aanwending van de winst

3. wijziging van statuten

Artikel 14 : De beslissingen van de algemene vergadering warden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met éénparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, overminderd het bepaalde onder

artikels 8 en 19.

Artikel 15 : Elk aandeel geeft het rechtop één stem.

Voor-

behouden

aan het

ieelgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16 : De jaarvergadering wordt gehouden op de vierde vrijdag van de maand juni te 19 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2014. De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere 'vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij gewone brief, fax of email tot de algemene vergadering worden uitgenodigd. Het veslag van de vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond,

Vl. Boekjaar jaarrekening resultaat

Artikel 17 : Het boekjaar loop van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf datum van oprichting tot en met 31 december 2013.

Op 31 december van ieder jaar, en voor het eerst op 31 december 2013 wordt een inventaris en de

jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 18 ; Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de zaakvoerders bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten, geboekt.

De vennoten, verenigd in de algemene vergadering, zullen bij gewone meerderheid beslissen over de bestemming van het resultaat.

V11, Ontbinding terugtrekking van een vennoot

Artikel 19 : De vennootschap wordt niet ontbonden door het verlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechterlijk) afzetting of schorsing van een vennoot, De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Artikel 20 : In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 186 van het W, Venn., onderminderd de toepassing van artikel 184 van het W. Venn, en het hierna bepaalde onder artikel 22.

Artikel 21 : ln alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, zijn deel wordt toegekend.

VIII. Diverse bepalingen

Artikel 22 : De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van artikels der onderhavige statuten zal in , geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Artikel 23 : Betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechtelijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijke Wetboek.

Artikel 24 : Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 25 : Overname van alle verbintenissen gedaan namens en voor rekening van de vennootschap en dit vanaf 1 juli 2012.

Buitengewone algemene vergadering

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en beslissen zij tot zaakvoerder van de vennootschap te benoemen dhr. Ronny Derhaeg. Hij kan tegenover derden ais vertegenwoordiger van de vennootschap optreden en rechtsgeldig aile daden van bewaring, van beheer en van beschikking stellen. Dit mandaat is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Waarvan akte en proces verbaal

Opgesteld te Hasselt op 30 juli 2012

Tegelijk neergelegd : oprichtingsakte

Ronny Derhaeg Zaakvoerder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CAPDEVIE B.V. O.V.V.

Adresse
LUIKERSTEENWEG 408 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande