CARNAVALVERENIGING DE FEESTKNALLERS

Association sans but lucratif


Dénomination : CARNAVALVERENIGING DE FEESTKNALLERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 808.757.987

Publication

03/02/2012
ÿþMO0 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RErHT$ANIt'J,6N KOOPHANDEL

41~T 2f315

'

.~AROriRFiffiTe

Ondememingsnr : 808.757.987

Benaming

(voluit) : Carnavalvereniging De Feestknallers

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heuvelstraat 53 te 3550 Neusden-Zolder

Onderwerp akte : Statuten - Raad van Bestuur

Titel I : Oprichting, Benaming, Maatschappelijke zetel, Duur, Doel.

ARTIKEL 1

De oprichting van de VZW gebeurt door de volgende personen:

a. Vanhoudt Eric Henri Mana wonende Vitsenbosstraat 3 te 3582 Koersel-Beringen

b. Verslegers Annie Henriette Elisabeth wonende Vitsenbosstraat 3 te 3582 Koersel-Beringen

c. Verslegers Jaak Mario Valentinus wonende Broekwijerweg 5 te 3580 Beringen

d. Vanwetswinkel Kevin wonende Kloosterstraat 37 te 3583 Paal-Beringen

e. Verboven Kelly wonende Kloosterstraat 37 te 3583 Paal-Beringen

f. Mertens Koen Alfons Margaretha wonende Hoekstraat 49 te 3530 Houthalen

g. Kwanten Sabrina Catharina wonende Hoekstraat 49 te 3530 Houthalen

ARTIKEL 2

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Camavalvereniging De Feestknallers afgekort C.V. De Feestknallers.

ARTIKEL 3

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3550 Heusden-Zolder, Pastoor Paquaylaan 166 behorende tot het Arrondissement Hasselt. De zetel mag bij beslissing van de raad van bestuur overgebracht worden naar elk ander adres binnen de deelgemeente Heusden. Zulk een verwijzing dient binnen de maand nadat ertoe besloten is, meegedeeld te worden om te verschijnen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 4

De duur van de vereniging, zonder winstoogmerk is onbeperkt, zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

ARTIKEL 5

De vereniging heeft tot doel boven elke levensbeschouwing of politieke overtuiging, de carnaval in de deelgemeente Heusden in stand te houden en te ontwikkelen. Zij zal dit doen door zoveel mogelijk camavalistische, culturele en andere verenigingen uit Heusden en omstreken samen te brengen, deze te steunen en moreel te helpen bij het inrichten van de jaarlijkse stoet. Alsook zal zij kontakt opnemen met verenigingen buiten Heusden en eventueel in het buitenland, teneinde de carnaval in Heusden uit te bouwen en ' beter bekend te maken. Deze doelstelling wordt in de ruimste zin opgevat.

TITEL Il : De Leden, Soorten en Voorwaarden tot Toetreding.

ARTIKEL 6

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

11 *izosioai* 1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Het aantal leden is Onbeperkt en mag niet minder dan Drie Leden tellen.

ARTIKEL 7

Er zijn twee soorten leden ; Effectieve en Ereleden.

a. De effectieve leden zijn aangesloten leden.

b. De ereleden zijn personen die door hun verdienste voor de C.V. De Feestknallers door de raad van bestuur benoemd worden tot "ERELID" Alle leden moeten in ieder geval de, overeenkomstig artikel 4, bepaalde doelstellingen onderschrijven.

ARTIKEL 8

Ieder fysiek persoon kan lid worden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge a. De raad van bestuur beslist door middel van unanieme stemming over de aanvaarding van effectieve leden en in dit opzicht beschikt zij over de volle vrijheid van beoordeling en moet zij in geen geval haar beslissingen verantwoorden.

b. De leden zijn verplicht een eenmalig lidgeld te betalen. Het bedrag hiervan is vastgesteld door de algemene vergadering en bedraagd 50,00¬ en deze is niet terugvorderbaar. Er wordt ook een waarborg gevraagd voor de kledij van de stoeten. Het bedrag hiervan is vastgesteld door de algemene vergadering en bedraagd 30,00¬ . Na ieder seizoen dienen deze kledij terug binnen gebracht te worden waar men de waarborg terug krijgt.

c. De leden kunnen niet aangesloten zijn bij een andere carnavalvereniging. Dit recht kan niet aan enige preventieve maatregelen onderworpen worden.

ARTIKEL 9

Ieder lid mag zijn ontslag indienen, Hiervoor volstaat een gewone schriftelijke kennisgeving aan een van de bestuursleden.

ARTIKEL 10

Elk lid waarvan de houding, het gedrag, de geschriften, de gedragingen in het openbaar of in het priveleven, of de verklaringen uitgedrukt buiten de algemene vergadering, onverenigbaar zijn met het doei van de vereniging of de goede faam ervan zou benadelen, kan worden uitgesloten. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig gemaakt hebben aan een ernstige inbreuk op de statuten, Het reglement van inwendige orde of op de wetten in verband met de eer en de wellevendheid. De uitsluiting van een lid wordt uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen, zoals bepaald in artikel 12 van de wet van 27 Juni 1921

ARTIKEL 11

Een lid verliest zijn lidmaatschap door Overlijden, door Ontslag of door Uitsluiting.

ARTIKEL 12

Het ontslag nemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslag nemend of uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

TITEL til : De Algemene Vergadering

ARTIKEL 13

De algemene vergadering is het raadgevend orgaan en is samengesteld uit alle aangesloten leden. Zij wordt door de voorzitter van het bestuur voorgezeten.

ARTIKEL 14

De jaarlijkse algemene vergadering, gehouden in de maand oktober wordt "ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING" genoemd. De algemene vergadering wordt door de voorzitter geopend en gesloten. Telkens als het belang van de vereniging zulks vereist of als een vijfde van de leden dit schriftelijk aanvragen, wordt er binnen de maand een buitengewone algemene vergadering samen geroepen. De aanvragen tot een buitengewone algemene vergadering dienen te begeuren aan de voorzitter of bij diens afwezigheid aan zijn plaatsvervanger.

ARTIKEL 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

AdoD 2.2

De leden worden in naam van de raad van bestuur, door de secretaris voor de algemene vergadering uitgenodigd per gewone brief of E-Mail, minstens vijf kalenderdagen voor de datum van de vergadering. Deze brief of E-Mail vermeld de dagorde, welke opgemaakt werd door de raad van bestuur. De beslissingen die werden genomen op de vergadering, worden medegedeeld via deze weg.

ARTIKEL 16

De beslissingen die door de algemene vergadering dienen genomen te worden, worden genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige leden. Bij gelijkheid van stemmen zal er een nieuwe stemming gehouden worden. Bij herhaalde gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

ARTIKEL 17

Verkiezingen en stemmingen geschieden bij geheime stemming.

ARTIKEL 18

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

a. Het recht de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming van de wettelijke beschikkingen terzake.

b. Het recht bestuursleden te benoemen en te herroepen.

c. het recht jaarlijks de begroting en de rekening goed te keuren.

ARTIKEL 19

Voor wat de ontbinding van de vereniging en de wijziging van de statuten betreft, dienen twee derde van het aantal stemgerechtigde leden aanwezig te zijn. Indien dit aantal niet word bereikt zal er binnen de maand een tweede algemene vergadering gehouden worden, die zal mogen beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. De algemene vergadering beslist met tweederde meerderheid van de stemmen over wijzigingen van de statuten en de ontbinding van de vereniging.

ARTIKEL 20

De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register, ondergetekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die hierom verzoeken. Dit register wordt op de administratie van de zetel van de vereniging bewaard en alle aangesloten leden kunnen er inzage van nemen bij de secretaris na afspraak.

ARTIKEL 21

De secretaris stelt van de algemene vergadering de notulen op die ter goedkeuring voorgelegd worden aan de raad van bestuur. Op de volgende algemene vergadering zullen deze notulen bekrachtigd worden door de leden.

ARTIKEL 22

Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld door de wet van 27 Juni 1921 op de V.Z.W.'s

ARTIKEL, 23

Buiten de wet van 27 Juni 921 en de onderhevige statuten voorziene gevallen oefent de raad van bestuur alle bevoegdheden uit.

TITEL IV : De Raad Van Bestuur

ARTIKEL 24

De vereniging zonder winstoogmerk wordt beheerd door het bestuur en bestuursleden bestaande uit : Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris, Public Relations, Schatbewaarder, Materiaalmeester en twee bestuursleden.

ARTIKEL 25

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De leden van het bestuur die om welke reden ook wegvallen worden vervangen door leden van de vereniging op de statutaire vergadering. De leden van het bestuur die de vereniging hebben opgericht kunnen niet gewijzigd, vervangen of ontslagen worden door Leden buiten deze van het bestuur, dit kan enkel door deze bestuursleden zelf indien de betrokken persoon zich niet meer schikt naar de eerder gemaakte afspraken/statuten of de goed faam in opspraak brengt, zie verder artikel 10 en dit dient met een tweederde van de stemmen bekrachtigd te worden.

ARTIKEL 26

Het bestuur kan geen nemen, indien niet de meerderheid der bestuursleden aanwezig is. Indien dit aantal niet word bereikt zal er binnen de maand een nieuwe algemene vergadering gehouden worden die zal mogen beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

ARTIKEL 27

De voorzitter zit de raad van bestuur voor. Bij belet van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door het bestuurslid met het hoogst aantal dienstjaren in de V.Z.W.

ARTIKEL 28

Weigert de voorzitter de raad van bestuur bijeen te roepen of een punt op de dagorde te plaatsen of is hij belet zulks te doen, dan kan de raad op uitnodiging van de meerderheid der beheerders, bijeen geroepen worden en kan het gewraakte punt op de dagorde doen inschrijven.

ARTIKEL 29

Elke bestuurden beschikt over een stem. Elke raad van bestuur vangt aan met de goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering, alsmede met een beknopt verslag en overzicht van de kastoestand en de briefwisseling.

ARTIKEL 30

Voor alle administratieve documenten in verband met briefwisseling volstaat de handtekening van de Secretaris of zijn aangestelde dienstdoende persoon. Voor aile financiele akten van de vereniging volstaat een gezamelijke handtekening van twee leden van het bestuur, evenals ook voor alle rechtshandelingen. Geen enkele akte of stuk betreffende het bestuur mag aan het onderzoek van de bestuursleden worden onttrokken.

ARTIKEL 31

Het bestuur heeft gezamelijk de meest uitgebreide macht om de vereniging te beheren en te besturen; hij kan ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en kontrakten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen, aile roerende en onroerende goederen verwerven, ruile verkopen of met hypoteek bezwaren, lenigen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan aile rechte verzaken, alle machte verlenen aan door hen aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser als verweerde; hij mag ook personeel van de vereniging benoemen of herroepen; alle sommen en waarden innen, alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen, rekeningen openen bij de banken of het postchequeambt, op voornoemde rekeningen aile verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijvingen of transferorders of elk ander betalingsmandaat, een banksafe in huur nemen, alle door de vereniging te betalen rekeningen betalen, bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij aile al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen; alle postwissels, postassignaties of kwijtingen innen.

TITEL V

ARTIKEL 32

De raad van betsuur stelt het reglement van "inwendige orde"op, dat de toepassingsmodaliteit van de statuten vastlegt en de statuten op hun beurt vervoledigd. Het reglement van inwendige orde wordt ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Het reglement van inwendige orde is voor wijzigingen vatbaar bij iedere vergadering. Deze besluit met meerdeheid van stemmen der aanwezige leden. Indien een lid wijzigingen wenst aangebracht te zien aan dit reglement dient hij de raad van bestuur hiervan schriftelijk op de hoogte te brengen.

TITEL VI : Financieel beheerder

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 33

De geldmiddelen worden beheerd door de schatbewaarder. Hij is ten aile tijden gehouden de financiele toestand voor te leggen aan het bestuur.

ARTIKEL 34

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-,beháuden aan het Belgisch Staatsblad

Twee verificateurs zullen op de algemene statutaire vergadering aangeduid worden om de kas en de boekhouding te verifieren. Deze verificateurs zullen bijgevolg over het financieel beheer verslag uitbrengen tijdens de volgende algemene vergadering.

ARTIKEL 35

De ontvangsten en uitgaven worden door de schatbewaarder "voor ontvangst" en "voor betaling"goedgekeurd en " voor visa" aan de voorzitter voorgelegd.

TITELVII : Ontbinding en vereffening.

ARTIKEL 36

Bij ontbinding van de vereniging door om het even welke reden dan ook, zullen vooreerst alle schulden vereffend worden door het ten gelde maken van alle eigendommen van de vereniging. Wanneer alle schulden vereffend zijn, zal de rest van de tegoeden geschonkel worden aan het 'T WIJERKE te HEUSDEN-ZOLDER.

ARTIKEL 37

Op de statutaire vergadering van 19 oktober 2011 heeft Pascal Mertens zijn ontslag genomen als bestuurder van de feestknallers. Zijn plaats wordt ingenomen door Kelly Verboven die de taak als ondervoorzitter opzich neemt.

Ivan Copermans werd verkozen ais nieuw bestuurslid van de feestknallers.

De leden van het bestuur heeft volgende functie's voorzien en aangeduid:

a. Dagelijks bestuur

Voorzitter : Vanhoudt Eric, geboren op 27/05/1959 wonende Vitsenbosstraat 3 te 3582 Koersel Ondervoorzitter : Verboven Kelly, geboren op 01/05/1983 wonende Kloosterstraat 37 te 3583 Paal Secretaris : Vanwetswinkel Kevin, geboren op 13/11/1978 wonende Kloosterstraat 37 ie 3583 Paal Schatbewaarder ; Verslegers Annie, geboren op 07/10/1964 wonende Vitsenbosstraat 3 te 3582 Koersel Public Relations : Verslegers Jaak, geboren op 11/01/1962 wonende Broekwijerweg 5 te 3580 Beringen Materiaalmeester : Mertens Koen, geboren op 12/04/1967 wonende Hoekstraat 49 te 3530 Houthalen Bestuurslid : Kwanten Sabrina, geboren op 05/10/1972 wonende Hoekstraat 49 te 3530 Houthalen Bestuurslid : Copermans Ivan, geboren op 30/08/1985 wonende Zagerijstraat 15 te 3550 Heusden

b. Raad van bestuur

Voorzitter : Vanhoudt Eric, geboren op 27/05/1959 wonende Vitsenbosstraat 3 te 3582 Koersel Ondervoorzitter : Verboven Kelly, geboren op 01/05/1983 wonende Kloosterstraat 37 te 3583 Paal Secretaris : Vanwetswinkel Kevin, geboren op 13/11/1978 wonende Kloosterstraat 37 te 3583 Paal Schatbewaarder : Verslegers Annie, geboren op 07/10/1964 wonende Vitsenbosstraat 3 te 3582 Koersel Public Relations : Verslegers Jaak, geboren op 11/01/1962 wonende Broekwijerweg 5 te 3580 Beringen Materiaalmeester : Mertens Koen, geboren op 12/04/1967 wonende Hoekstraat 49 te 3530 Houthalen Bestuurslid : Kwanten Sabrina, geboren op 05/10/1972 wonende Hoekstraat 49 te 3530 Houthalen Bestuurslid : Copermans Ivan, geboren op 30/08/1985 wonende Zagerijstraat 15 te 3550 Heusden

Te Heusden-Zolder, op 23/12/2011

Vanhoudt Eric Verboven Kelly Vanwetswinkel Kevin Verslegers Jaak

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris Public Relations

Verslegers Annie Mertens Koen Kwanten Sabrina Copermans Ivan

Schatbewaarder Materiaalmeester Bestuurslid Bestuurslid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CARNAVALVERENIGING DE FEESTKNALLERS

Adresse
HEUVELSTRAAT 53 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande