CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN VAN LEOPOLDSBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN VAN LEOPOLDSBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.730.347

Publication

26/11/2014
ÿþ MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111.1 1111,1111111111

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

, 7 goy, 201/t

afdelingeag

" Ondememingsnr . 412.730.347

Benaming

(votait) : Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen van

Leopoldsburg

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel - Heikant 18, 3945 Ham

Qnderwern akte : Coördinatie van de statuten

De Algemene Vergadering bijeengekomen op 23 oktober 2014 heeft bij meerderheid van 2f3 van de stemmen van de aanwezige leden beslist als volgt de statuten van de vereniging in overeenstemming te' brengen met de wet van 2 mei 2002 en deze als volgt te coördineren:

GECOORDINEERDE STATUTEN

HOOFDSTUK L Benaming, zetel, gerechtelijk arrondissement, maatschappelijk doel, duur.

Art. 1. De vereniging draagt de naam: 'CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN VAN LEOPOLDSBURG". Haar zetel is gevestigd te 3945 Ham, Heikant 18. De vereniging is gelegen in het Gerechtelijk Arrondissement Limburg.

Art. 2. De vereniging is uitsluitend religieus van aard, houdt zich aan de bijbel, is educatief en streeft in geen enkel opzicht financiële winst na. De vereniging heeft tot doel de activiteit te bevorderen van christenen die: bekend staan als "Jehovah's Getuigen", in overeenstemming met de doelstellingen van de vereniging zonder' winstoogmerk 'Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen" zoals deze gepubliceerd zijn in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 31 december 2004, nummer 184720.

De vereniging heeft in het bijzonder tot doel de prediking van het Evangelie te stimuleren, de christelijke levenswijze te bevorderen, en geestelijke hulp te verschaffen aan alle leden en belangstellende personen die dit. wensen en die verbonden zijn met de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen en haar steunen in haar. bijbels onderwijzingswerk. Om dit christelijke doel mogelijk te maken verstrekt de vereniging de Christelijke; Gemeente van Jehovah's Getuigen van Leopoldsburg, een passende en goed onderhouden plaats van vergadering en aanbidding bestemd voor openbare erediensten, bijeenkomsten voor bijbelstudies, de theocratische bedieningsschool en voor elke bijbelse activiteit zoals doop-, huwelijks- en, begrafenisplechtigheden, gebedsbijeenkomsten, openbare toespraken voor bijbels onderricht, christelijke en broederlijke bijeenkomsten, enzovoort. Te dien einde zal de opgerichte vereniging de giften, bijdragen en diensten die zij op vrijwillige basis heeft ontvangen voor de inrichting en het onderhoud van een plaats voor, eredienst en aanbidding van de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen, coördineren. De vereniging heeft ook tot doel morele en geestelijke steun te verlenen aan personen die getroffen worden door rampen en,

catastrofen en hen humanitaire hulp te verstrekken. "

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il. Leden.

" Art. 3. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie. Rechtspersonen kunnen zowel als werkende leden of als toegetreden leden aanvaard worden.

Art. 4. De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. De toegetreden leden zijn personen die;

" gedoopt zijn door onderdompeling in water en door de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen worden aanvaard en die weloverwogen en vrijwillig hun morele en materiële steun verlenen aan haar ontwikkeling. Om

- ais toegetreden lid aanvaard te worden mag iemand niet geëxcommuniceerd zijn, een maatregel die door een;

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

f ~ 1 MOD 2,2

religieus comité van de gemeente genomen kan worden. De werkende leden, die samen de wettelijke Algemene Vergadering vormen, zijn gekozen uit personen die in water gedoopt zijn en die niet geëxcommuniceerd zijn, en die door hun morele, technische en geestelijke activiteiten rechtstreeks samenwerken tot het verwezenlijken van het maatschappelijke doel. De toegetreden leden oefenen geen controle uit, bezitten geen stemrecht en zijn niet vertegenwoordigend voor de vereniging, wat betekent dat hun aanwezigheid niet noodzakelijk is voor het samenstellen van een Algemene Vergadering. Bijgevolg is het vereiste aantal leden om een wettig besluit te nemen niet van hen afhankelijk.

Art. 5. De huidige werkende leden zijn de comparanten vermeld in artikel 30 van de statuten.

Art. 6. Het toetreden van nieuwe werkende leden wordt door de Algemene Vergadering in gewone of in buitengewone zitting beslist Bovendien is deze toetreding onderworpen aan de volgende voorwaarden:

1. Gedoopt zijn door onderdompeling ïn water.

2. Ais Getuige van Jehovah een actief bedienaar van het evangelie zijn, die verbonden is met een gemeente of een groep die door de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen wordt erkend.

3. Een gedrag aan de dag leggen en leven in overeenstemming met de christelijke beginselen van de Heilige Schrift en zich ertoe verbinden in harmonie met de doelstellingen van de plaatselijke, nationale of internationale verenigingen van Jehovah's Getuigen te handelen, overeenkomstig de richtlijnen van het Besturend Lichaam van Jehovah's Getuigen en van de wettelijke verenigingen die deze vertegenwoordigen.

Art. 7. De werkende leden kunnen uit de vereniging treden door hun ontslag per eenvoudige brief te betekenen aan de Raad van Bestuur. De werkende leden die niet in overeenstemming handelen met de doelstellingen van de vereniging, wier gedrag niet meer in harmonie is met de vereisten uit Gods Woord, of die geëxcommuniceerd zijn door een religieus comité van de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen, worden uitgesloten na beslissing van de Algemene Vergadering en bij een meerderheid van twee/derde der aanwezige of vertegenwoordigende stemmen.

Art. 8. Het uittredend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, zijn erfgenamen, rechthebbenden of rechtverkrijgenden ten welke titel ook, alsmede de rechtverkrijgenden van de werkende en toegetreden leden die handelingsonbekwaam verklaard zijn of onder gerechtelijke toezicht geplaatst zijn, zullen nooit aanspraak kunnen maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging. In geen enkel geval zullen zij noch de verzegeling van de goederen noch de rekeningen van de vereniging kunnen vorderen, noch het opmaken van een inventaris kunnen verlangen.

Art. 9. De jaarlijkse bijdrage die geëist zou kunnen worden zal niet meer mogen bedragen dan vijf euro per lid. De Raad van Bestuur zal het eventueel te betalen bedrag van de bijdrage bepalen, die echter niet hoger mag zijn dan vijf euro. De toegetreden leden mogen op elk verzoek van de Raad van Bestuur tot het betalen van dezelfde bijdrage uitgenodigd worden.

HOOFDSTUK 111. De Algemene Vergadering.

Art. 10. De Algemene Vergadering beschikt over de bevoegdheden die haar door de wet en de huidige statuten worden toegekend. Zij bestaat enkel uit werkende leden. Zij wordt minstens ëénmaal per jaar opgeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het komende boekjaar. De werkende leden worden voor de Algemene Vergadering opgeroepen door de Raad van Bestuur. De uitnodigingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur minstens acht kalenderdagen voor de datum van de Algemene Vergadering hetzij per brief via de post, hetzij eigenhandig of ter woonplaats overgemaakt.

Art. 11. Een buitengewone Algemene Vergadering dient door de Raad van Bestuur bijeengeroepen te worden als minstens éénlvijfde der werkende leden erom verzoekt. Het verzoek van de werkende leden die van deze mogelijkheid gebruik wensen te maken za! slechts ingewilligd worden mits aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, minstens acht dagen op voorhand, een geschreven nota wordt overgemaakt waarin op concrete en precieze wijze het voorwerp van de buitengewone algemene vergadering die zij wensen op te roepen vermeld staat De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging, of in geval van afwezigheid, door de secretaris, of indien ook hij verhinderd is, door het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Art. 12. Beslissingen over kwesties die van de agenda afwijken, kunnen slechts genomen worden met eenstemmig akkoord van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, behalve in de gevallen voorzien in artikels 8, 12, 20 en 26quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elke wijziging van de statuten moet terstond neergelegd worden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel in het gerechtelijk arrondissement van de zetel van de vereniging, en moet per uittreksel in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt, zoals bepaald in artikel 26novies van de wet. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming of ontheffing van bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 13. Tijdens de stemming op de Algemene Vergadering heeft elk vast lid recht op slechts één stem. De werkende leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door andere werkende leden.

Art. 14. Het ontslag of de uitsluiting van werkende leden wordt bepaald door artikel 12 van de wet en door artikel 7 van de huidige statuten.

Art. 15. De Algemene Vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en de beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in die gevallen waar de wet of de huidige statuten anders bepalen. Voor het vaststellen van de meerderheid worden de werkende leden die zich van de stemming onthouden als niet aanwezig beschouwd, behalve in de gevallen waarin een bijzander quorum vereist is door de wet,

Art. 16. De besluiten van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en Worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging, waar alle werkende leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. De beslissingen zullen ook binnen een termijn van dertig dagen toegankelijk zijn voor derden die daar per post of mondeling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur om verzoeken.

HOOFDSTUK 1V. Raad van Bestuur.

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die benoemd en afgezet warden door de Algemene Vergadering. Bij het openstaan van het mandaat van één of meerdere bestuurders, blijven de bestuurders of de bestuurder die overblijft, een Raad van Bestuur vormen met dezelfde bevoegdheden als een voltallige raad. Bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 18. De duur van het mandaat van de bestuurders is onbeperkt.

Art 19. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Hij kan, en dit zonder dat deze opsomming beperkend is en tevens onverminderd alle andere machten welke voortvloeien uit de wet of uit de statuten, met machtiging tot in-de-plaatsstelling, de volgende daden stellen: alle daden van bestuur, beheer en beschikking, alle contracten en overeenkomsten opmaken en afsluiten, maatregelen en minnelijke schikkingen treffen, compromissen aangaan, onroerende goederen of zakelijke onroerende goederen met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, door hypotheken of door andere goederen gewaarborgde obligaties uitgeven, het beding van dadelijke uitwinning overeenkomen, met of zonder betaling opheffing verlenen van alle inschrijvingen, ambtshalve genomen of andere, alsook van alle bevelen, overschrijvingen, beslagen of andere verhinderingen en er vrijstelling van geven, huurcontracten van aile duur sluiten, aile legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, afzien van alle zakelijke rechten en van alle eisen tot ontbinding, aile bijzondere machten verlenen aan de gevolmachtigden van zijn keuze, al dan niet leden.

Art. 20. De Raad van Bestuur kan alle rechtshandelingen stellen die zij nuttig acht voor het verzekeren, handhaven of verdedigen van de rechten en vrijheden ter verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging waarvoor zij werd opgericht Zij zal daarom tevens haar morele, materiële en financiële steun kunnen verlenen aan elke vereniging die de plaatselijke, nationale of internationale gemeenschap van Jehavah's Getuigen vertegenwoordigt.

Art. 21. Alle gerechtelijke stappen, als eiser of als verweerder, worden in naam van de vereniging ondernomen door de Raad van Bestuur. Ze worden opgevolgd en uitgevoerd door de voorzitter van de Raad of door een gevolmachtigde afgevaardigde.

Art. 22. Alle daden van gewoon of dagelijks bestuur warden geldig verricht door een of meerdere bestuurders, zelfs door derden, al dan niet leden, die te dien einde gemandateerd zijn door de Raad van Bestuur.

Art. 23. Met uitzondering van daden van gewoon dagelijkse bestuur, worden aile akten die de vereniging betreffen ondertekend door de voorzitter van de Raad of een bestuurder, zonder dat zij zich jegens derden hoeven te verantwoorden voor de hun daartoe door de Raad van Bestuur verstrekte volmachten.

Art. 24. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Ingeval de voorzitter verhinderd is wordt zijn taak waargenomen door de secretaris. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad kan slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. In geval tijdens de eerste vergadering dit vereiste quotum echter niet is bereikt, zal de Raad van Bestuur na een tweede oproeping geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een tijdsruimte van zeven dagen tussen de twee vergaderingen is vereist. De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De bestuurders die zich van de stemming onthouden zullen beschouwd worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

als niet aanwezig bij de telling van de meerderheid. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De besluiten worden in een notulenregister geschreven en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door iedere andere bestuurder die dit wenst. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle werkende leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

HOOFDSTUK V. Begroting en rekeningen.

Art. 25. De rekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar dienen jaarlijks en gelijktijdig ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering te worden voorgelegd en dit tijdens een vergadering op een datum die de Raad van Bestuur zal bepalen. In navolging van de eerste christenen, worden de daden van de vereniging volkomen gratis en belangeloos verricht en dit zonder winstoogmerk, Ze worden mogelijk gemaakt door de bijdragen en schenkingen van degenen die de geestelijke doelstellingen van de vereniging wensen te ondersteunen. De Raad van Bestuur bezit echter de meest uitgebreide zelfstandigheid wat betreft het interpreteren en het beschikken van het budget van het komende boekjaar, dat ten gevolge van het doel van de vereniging niet vooraf absoluut nauwkeurig bepaald kan worden wat het totaal en de waarde van de financiële ontvangsten betreft.

HOOFDSTUK Vl. Diverse bepalingen.

Art. 26. De werkende leden komen overeen dat, in geval de vereniging om welke reden ook haar rechtspersoonlijkheid zou komen te verliezen, zij onder de leden zou blijven voortbestaan als een feitelijke vereniging.

Art, 27. Het maatschappelijk jaar of het wettelijke boekjaar van de vereniging begint op 1 september van elk jaar om te eindigen op 31 augustus van het volgende jaar.

Art. 28. Elke andere vereniging met dezelfde doelstellingen zoals hierboven opgesomd in artikel 2, zal de morele, materiële en financiële steun kunnen genieten van de huidige vereniging.

HOOFDSTUK VII. Ontbinding en vereffening.

Art. 29. In geval van ontbinding van de vereniging zal aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit een bestemming gegeven worden overeenkomstig de doelstellingen van de ontbonden vereniging, dit wil zeggen dat het netto-actief overgedragen zal worden aan een vereniging van Jehovah's Getuigen in België of in het buitenland, na beslissing van de Algemene Vergadering binnen de drie maanden na publicatie van de ontbinding van de vereniging, en in geval de Algemene Vergadering niet werkzaam is gedurende die tijd, door de Raad van Bestuur die in die periode nog werkzaam is, of bij gebreke aan deze laatste, door het Besturend Lichaam van de wereldomvattende Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen.

HOOFDSTUK VIII. Benoemingen.

Art. 30. De werkende leden van de vereniging zijn op dit ogenblik de volgende personen:

1. De heer Ennekens, Franko Bart Mark, te Laakdal

2. De heer Kerkhofs, Patrick Henri Angelina, te Paal

3. De heer Oeyen, Ronnie Roger Mariette, te Koersel

4. De heer Ritzoglou, Evaggelos, te Beverlo

5. De heer Schulpé, Roger August Philomène, te Beverlo

6, De heer Van Gompel, Jean Clements Karel, te Bocholt

7. De heer Walthéry, Tom Augustin Thérèse, te Leopoldsburg

Vervolgens heeft de Algemene Vergadering de benoeming als bestuurder bevestigd van:

1. De heer Ennekens, Franko Bart Mark, te Laakdal, geboren op 29/12/1970 te Geel

2. De heer Kerkhofs, Patrick Henri Angelina, te Paal, geboren op 23/08/1959 te Neerpelt

3. De heer Oeyen, Ronnie Roger Mariette, te Koersel, geboren op 17/02/1969 te Koersel die samen de Raad van Bestuur vormen.

En zijn aangesteld als;

- voorzitter : de heer Kerkhofs Patrick, voornoemd;

- secretaris : de heer Oeyen Ronnie, voornoemd;

- schatbewaarder : de heer Ennekens Franko, voornoemd.

Die zowel gezamenlijk als afzonderlijk zullen mogen optreden.

Voor eensluidend uittreksel,

MOD 22

Hoor. Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Staafsbtad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

(Get.) Ennekens Frank°, penningmeester & werkend lid

.

(Get.) Kerkhofs Patrick, voorzitter Raad van Bestuur & werkend lid

(Get.) Oeyen Ronnie, secretaris & werkend lid

(Get.) Ritzoglou Evaggelos, werkend lid

(Get.) Schulpé Roger, werkend lid

(Get.) Van Gompel Jean, werkend lid

(Get.) Waithéry Tom, werkend lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtel;ening

12/11/2012
ÿþ MOU 22

= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie





Rechtbank van koophandel

3 0 OKT. 2012

te HAeaffiei'

11 Elinggliell

*1218406*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ondememingsnr : 4127.30.347

Benaming

(voluit) : Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen van Leopoldsburg

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Petermansstraat 28 3583 Paal-Belgie

Onderwerp akte : Benoeming Lid Raad van Bestuur en 2 adresverandering maatschappelijke zetel

Tekst

Algemene Vergadering van 12/10/2012 heeft verkozen als lid van raad van bestuur

Franko Ennekens Zandstraat 20 2431 Veerle

Dus: Raad van bestuur heeft het ontslag als lid van bestuur aanvaard

Ritzoglou Evaggelos Gaston Oomslaan 37 3581 Beverlo

Raad van Bestuur bestaat uit

Kerkhofs Patrick, Ennekens Franko, Oeyen Ronnie

en 2

Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen van Leopoldsburg wijzigt het adres van

maatschappelijke zetel. Deze zal vanaf heden zijn:

Heikant 18 3945 te Ham

Ondergetekend voorzitter Kerkhofs Patrick

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varen " Naam an hanrifekeninn

08/02/2011
ÿþ LWn' o ;.:.~ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch _

Staatsblad

Ondememingsnr : 4127.30.347

Benaming

(voluit) : Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen van

Leopoldsburg

*iioaiios*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 7 -01- 2011

Ff tT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Petermansstraat 29 3583. Paal-Belgie

Onderwerp akte : Benoeming Lid raad van bestuur

Tekst

Algemene Vergadering van 08/10/2010 heeft verkozen als lid van raad van bestuur

Oeyen Ronnie Kampweg 49 3582 Koersel.

Dus: de Raad van Bestuur heeft het ántsrag als lid van' lectuur

Oeyen Ludovicus Laan Op Vurten 105 3582 Koersel . _

De raad van Bestuur bestaat uit

Kerkhofs Patrick, Ritzoglou Evaggelos, Oeyen Ronnie

zijn aangesteld als Voorzitter, penningmeester en secretaris.

Ondergetekend voorzitter Kerkhofs Patrick







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varen " Alaam Pn haneltokmninn

Coordonnées
CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN…

Adresse
HEIKANT 18 3945 HAM

Code postal : 3945
Localité : Kwaadmechelen
Commune : HAM
Province : Limbourg
Région : Région flamande