CHROME BRULEE

Association sans but lucratif


Dénomination : CHROME BRULEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.570.355

Publication

19/06/2013
ÿþMaD 2.2

p - ' kopie In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Maastrichtersteenweg 354, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : oprichting

Chrome Brulée VZW

Ondergetekenden

1. Simon May, geboren te Evergem op 16 mei 1978, 78.05.16-305.15,

wonende te 3510 Hasselt, Koorstraat 93

2 Micha Volders, geboren te Hasselt op 19 augustus 1979, 79.08.19-905.20 wonende te 3500 Hasselt, Maastrichtersteenweg 354

3 Tim Geelen, geboren te Genk op 5 augustus 1981, 81..08.05-181.68,

wonende te 3500 Hasseft, Maastrichtersteenweg 354

zijn overeengekomen op 1/06/2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Chrome Brulée" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

1 STATUTEN

TITEL I, - NAAM - ZETEL -DOEL - DUUR

ARTIKEL 1 NAAM VAN DE VERENIGING

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Chrome Brulée vzw"

ARTIKEL 2 ZETEL VAN DE VERENIGING

De zetel heeft haar maatschappelijke zetel te Maastrichterstraat 354, 3500 Hasselt gelegen in het gerechtelijke arrondissement Hasselt

ARTIKEL 3 DOEL VAN DE VERENIGING

Chrome Brulée brengt jonge artiesten samen met een drijvende motivatie en gezonde competitie en creëert daardoor een voedingsbodem voor ambitieuze en uitdagende projecten die individueel moeilijker haalbaar zouden zijn. Een multidisciplinair collectief aangevuld met visuel- en video artists, grafische designers, beeldhouwers en audio en light engineers.

op.de-laatste-b1z. van I uik e vermelden Recto. Naam en_ hoedanigheid.vande_instrumenterende_notaris. etzii yan-de.perso(o)n(en) _h bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

egging var, d e akte ter ariffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1111111111,1111,11,1jUllIj1111111111

HI:CH+8AN1t VAN Kl')0PiiAr+lA

Griffie

HASSELT

-r

Ondernemingsnr : a

Benaming

(voluit) : Chrome Bruiée

.. MgD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge De vereniging Chrome Brulée wil een platform zijn om muzikale en aanverwante culturele creaties in de zo breedst mogelijke zin te creëren en onder de aandacht te brengen. Ze stelt zich tot doel vernieuwende, hedendaagse muziek uit uiteenlopende genres en haar afgeleide creaties, uitingen en activiteiten in de breedste culturele zin te creëren en zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Chrome Brulée kan hiertoe activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse muziek en afgeleide culturele uitingen en activiteiten, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals, Brussels zowel ais buitenlands, ter bevordering van (sub)culturele uitstraling, uitwisseling en een reading edge socio-culturele sensibiflteft. Chrome Brufée en haar leden kunnen muzikale, audiovisuele, multimediale, literaire werken en afgeleiden componeren, uitvoeren, opnemen, produceren, promoten, uitgeven, verspreiden, exploiteren en het opnemen, produceren, uitvoerent promoten, uitgeven, verspreiden en exploiteren van muzikale, audiovisuele, multimediale, literaire werken en afgeleiden van derden op zich nemen.

Daartoe kan Chrome Bruiée deelnemen aan evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard, deze tevens zelf organiseren en mede-organiseren en eigen werk en werk van derden exploiteren. Zoals eerder gesteld kan Chrome Brulée deze handelingen stellen op muzikaal vlak en alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

Chrome Brulée is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten uitoefenen.

Chrome Brulée kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten stuiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspofissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Chrome Brulée kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsorring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

ARTIKEL 4 DUUR

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur en kan ten aile tijden ontbonden worden

TITEL Il LIDMAATSCHAP

ARTIKEL 5 LEDEN

De vereniging bestaat uit effectieve en uit toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 bedragen.

ARTIKEL 6 EFFECTIEVE LEDEN

worden beschouwd als effectieve leden

a) de oprichters

b) ieder toegetreden lid dat, op voordracht van minstens 2 effectieve leden, in deze hoedanigheid aanvaard

wordt door de Algemene Vergadering bij een twee derde meerderheid van stemmen. Bij een staking van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend. De effectieve leden zijn de werkende leden van de vereniging

ARTIKEL 7

Iedere persoon die zich als toegetreden lid bij de vereniging wil aansluiten, kan dit tegen eenvoudige betaling van het lidgeld en aanvaarding van de statuen en het eventueel huishoudelijk reglementvan de vereniging. Toegetreden leden hebben geen stemrecht. De rechten en plichten van de !eden omschreven in de Wet van 27 juni 1921 waarbij aan de vereniging zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt

ARTIKEL B LEDENB1JDRAGE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle leden betalen een identieke jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt vastgesteld door de raad van beheer, deze bijdrage kan niet meer bedragen dan 250 euro. Door het betalen van de bijdrage bewijst men zijn lidmaatschap en onderschrijft men deze statuten

ARTIKEL 9 UITTREDING & UITSLUITING VAN LEDEN

Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn verslag bij de Raad Van Bestuur. ieder lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de maand na hiertoe per aangetkend schrijven aangemaand te zijn, wordt geacht ontslg te nemen. De uitsluiting van een lid kanslechts uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een twee derde meererheid van de aanwezige of vertegenwoordigde [eden. een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdrgane niet terugvorderen.

TITEL III RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10 SAMENSTELLING

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens drie effectieve leden. Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging

ARTIKEL 11 AANSTELLING

Kandidaat-bestuurders worden voorgedragen door de Raad van Bestuur en door de Algemene Vergadering bij twee derde meerderheid benoemd voor een periode van 3 jaar. De leden van de Raad van Beheer zijn herverkiesbaar

Artikel 12 MANDATEN

De Raad van Beheer benoemt onder zijn leden een voorzitter en een vice voorzitter, een secretaris en een penningmeester. in geval de voorzitter verhinderd is, worden zijn bevoegdheden uitgeoefend door de vice- voorzitter of, bij gebreke daarvan, door de oudste onder de aanwezige beheerders. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 13 VERGADERINGEN

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee beheerders en vergadert minstens een keer per jaar. De uitnodingen gebeuren schriftelijk en, minimum 8 dagen voor de veragdering. De Raad ven Beheer kan andere personen ais adviseur (zonder stemrecht) op zijn vergaderingen uitnodigen.

ARTIKEL 14 BEVOEGDHEDEN

De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering verleent, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, bepaalde handelingen en taken overdragen aan een van de beheerders of aan een derde, al of niet lid van de vereniging. De bestuurders nemen in hun uitoefening van hun mandaat geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefeing van hun mandaat.

ARTIKEL 15 BESLISSINGEN

De RAAD van BESTUUR kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis door 2 bestuurders. Deze notulen liggen steeds ter inzage voor alle leden en worden bewaard op de zetel van de vereniging. Alle uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Inzake handelingen die het dagelijkse beheer te buiten gaan, wordt de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en de secretaris, of van de voorzitter en de penningmeester, indien de voorzitter en de secretaris eenzelfde persoon zijn en na voorafgaande machtiging door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 16 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen die hij nodig acht. Zie eveneens CB manifest.

TITEL IV DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 17 SAMENSTELLING

De Algemene Vergadering is initieel samengesteld uit alle stichtende effectieve leden van de vereniging. Een lid van de Algemene Vergadering kan zich echter door een ander lid van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen, mits voorlegging van een schriftelijke machtiging. Een lid van de Algemene Vergadering kan evenwel slechts één ander lid van de Algemene Vergadering vertegenwoordigen.

ARTIKEL 18 BEVOEGDHEDEN

Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor:

a) De wijziging van de statuten

b) De benoeming en de afzetting van de bestuurders

c) de benoeming en de afzetting van eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

d) De kwijting aan de bestuurders en van de rekening

e) De goedkeuring van de begroting en van de rekening

f) De ontbinding van de vereniging

g) De uitsluiting van een lid

h) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

i) aile gevallen waarin de statuten dat vereisen

ARTIKEL 19 B1JEENROEP1NG

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt en minstens éénmaal per jaar. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

ARTIKEL 20 VERGADERINGEN

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of indien deze afwezig of belet is door de vice-voorzitter of bij gebreke daarvan door de oudste aanwezige bestuurder

ARTIKEL 21 BESLISSINGEN

Op de algemene vergadering heeft leder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of deze statuten anders bepalen. In geval van gelijkheid der stemmen, wordt het voorstel verworpen. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk stemgerechtigd !id kan evenwel niet meer dan één volmacht dragen. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en de secretaris of bij ontstentenis door 2 bestuurders. Deze notulen liggen steeds ter inzage voor alle leden en worden

MOD22

"

bewaard op de zetel van de vereniging. Alle uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter en

" de secretaris.

ARTIKEL 22 WIJZIGEN VAN DE STATUTEN

Ove een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op d"e vergadering aanweig bT vertegenwoordigd zijn. ln geval op de eerste vergadering-minder dan twee derde van deiédën-eaanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden vereist voor een statutenwijziging, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde (eden.

TITEL V REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 23 BOEKJAAR

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december

ARTIKEL 24 GOEDKEURING

De Raad van Bestuur moet jaarlijks de rekeningen van het verlopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar voorleggen aan de AlgemeneVergadering ter goedkeuring,

TITEL VI ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 25 BESLISSING ALGEMENE VERGADERING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

ARTIKEL 26 OVERDRACHT ACTIVA

In geval van ontbinding, worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan één of meerdere, door de Algemene Vergadering gekozen, verenigingen met een gelijkaardig doel.

ARTIKEL 27

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten of het aanvullend huishoudelijk

reglement is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de

verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het Bestuur van het Belgisch Staablad en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bil het Belgisch Staatsblad -19/06L1011= AnnexesduMnniteux.belge-

MOD2.2

AANSTELLING VAN DE EERSTE RAAD VAN BESTUUR -CHROME BRULÉE vzw

Onmiddellijk na de oprichting_ van .de, vzw CHROME BRULÉE zijn de oprichters in Buitengewone Algemene Vergadering bijeengekámén en hebben in' uitvoering van de artikels 10 en 11 van de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk CHROME BRULÉE voor de eerste maal als leden van de Raad van Bestuur aangesteld, dewelkehun mandaat hebben aanvaard:

Simon May, van Belgische nationaliteit; geboren te Evergem op 16 mei 1978 wonende te Koorstraat 93, 3510 Hasselt, geboren op 16 mei-1978, 78.05.16-305.15

Micha Volders, van Belgische nationaliteit, wonende te Maastrichtersteenweg 354, 3500 Hasselt, geboren op 19 augustus 1979 te Herk-de-Stad, 79.08.19-905.20

Tim Geelen, van Belgische nationaliteit, wonende te Maastrichtersteenweg 354, 3500 Hasselt, geboren op 05 augustus 1961 te Genk, 81.08.05-161.68

VERDELING VAN DE FUNCTIES - CHROME BRULÉE vzw

De leden van de raad van Bestuur, onmiddellijk na hun aanstelling en vergadering bijeengekomen, hebben overeenkomstig artikel 12 van voormelde statuten onder elkaar aangesteld

1) Als penningmeester Simon May, geboren te Evergem op 16 mei 1978, 78.05.16-305.15,

wonende te 3510 Hasselt Koorstraat 93

, dewelke zijn functie aanvaardt:

2) Als voorzitter, Tim Geelen, geboren te Genk op 5 augustus 1981, 81.08.05-181.68

wonende te 3500 Hasselt, Maastrichtersteenweg 354

dewelke zijn functie aanvaardt;

3) Als secretaris: Micha Vatders, geboren te Hasselt op 19 augustus 1979, 79.08.19-905.20

wonende te 3500 Hasselt, Maastrichtersteenweg 354

, dewelke zijn functie aanvaardt

Zij hebben tevens Simon May en Micha Volders, dewelke hun functie aanvaarden, aangeduid als afgevaardigden, die gemachtigd worden om door hun enkele handtekening de vereniging te verbinden in zaken van dagelijks bestuur, waaronder in het bijzonder gerekend worden de dagelijkse financiële verrichtingen.

Op 1 juni 2013 te Hasselt

Getekend, Simon May, bestuurder

Getekend, Micha Volders, bestuurder

Getekend, Tim Geelen, bestuurder

_----_a~

Op de laatste blz. van LuikB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Ver_so : Naam en handtekening

, Vo`ór- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsbladt

.

Coordonnées
CHROME BRULEE

Adresse
MAASTRICHTERSTEENWEG 354 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande