CLOUD FORCE ONE, AFGEKORT : C.F.O

Association sans but lucratif


Dénomination : CLOUD FORCE ONE, AFGEKORT : C.F.O
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.825.243

Publication

04/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

ItECHrBANKvan KOOPHANDEL

te

ANTWERPEN, ardeling HASSELT

2 0 FEB, 2015

Griffie

Ondememingsnr : 4:;: $ ¶ À

Benaming

(voluit) : CLOUD FORCE ONE

(verkort) : C.F.O

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Maastrichtersteenweg 249/3

3500 Hasselt

Onderwerp akte : Oprichting

De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder" winstoogmerk (hierna "1/ZW' genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 (hierna genaamd "V&5-wet"), de Wet van 25 april 2014.

De ondergetekenden komen overeen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1:

De VZW draagt de naam 'CLOUD FORCE ONE"

Afgekort VZW "CFO".

De zetel van de VZW is gevestigd op de Maastrichtersteenweg 249/3

te 3500 Hasselt gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

De VZW mag bij besluit van de Raad van Bestuur overgebracht worden naar een andere plaats in België.

Artikel 2:

De VZW heeft zich tot doel gesteld om activiteiten te organiseren en ondersteuning te bieden om kunst- , alsook muzikale en -culturele evenementen, tot bij het brede pubiiek te brengen.

In het bijzonder de projecten en artistieke creaties van "Cloud Force One" te promoten, te exposeren, te; publiceren, te verkopen en nieuwe soortgelijke projecten te ondersteunen door een zo groot mogelijke; uitstraling te geven.

Tevens is het de bedoeling nieuwe kunstwerken in alle mogelijke disciplines te stimuleren, het maken van documentaires, het organiseren van studiereizen, studies en Lespakketten dienaangaande mogelijk te maken, producties, publicaties en manifestaties in de ruimste zin van het woord en aile andere activiteiten die daarmee verband kunnen houden.

Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met, hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, binnen België zowel als in het buitenland, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Om het doel van de vzw te bereiken kunnen allerlei activiteiten opgezet worden.

Zij kan deze handelingen stellen in aile mogelijke culturele genres, subgenres en disciplines zoals plastische en audiovisuele kunsten, letterkunde, podiumkunsten, gastronomie. De vzw zal evenementen (tentoonstellingen, lezingen, optredens, cultuurwandelingen, ...) organiseren, ondersteunen en promoten om de kennis en aandacht voor kunstzinnige- , culturele activiteiten te vergroten.

Ze kan eveneens optreden als uitgever van literaire, audiovisuele werken. Zij mag deelnemen en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

Tevens kan de vereniging gebruik maken van aile moderne media die ter beschikking zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. De vereniging kan in eigen beheer starten met of meewerken aan een krant,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

een weekblad, een nieuwsbrief, folders, tijdschriften en boeken en andere moderne promotiemiddelen, zoals o.a. een website, een digitale nieuwsbrief en cd-roms.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, schenkingen aannemen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Om deze doelstellingen mogelijk te maken kan er beroep gedaan worden op derden en financiële middelen voortkomend uit verkoop, subsidies, sponsoring, erfenissen en giften en andere materiële of fysieke steun.

Artikel 3:

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur en kan elke moment ontbonden worden Ze kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering,

Artikel 4:

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt maar mag niet minder dan drie bedragen. Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, die het op de agenda plaatst van de algemene vergadering. Deze beslist hierover zonder verhaal.

Artikel 5:

De werkende leden worden niet geacht een bijdrage te betalen.

Artikel 6:

De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden die benoemd worden door de algemene vergadering. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijke doel van de vereniging te realiseren. Het mandaat

van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting door de algemene

vergadering. De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos. De raad van bestuur kan

een gevolmachtigd afgevaardigd-bestuurder aanduiden. De vereniging kan worden verbonden door de handtekening van twee beheerders en/of van de afgevaardigd-bestuurder.

Artikel 7:

Een beraadsiaging van de algemene vergadering is vereist in volgende gevallen: wijziging van de statuten, benoeming en ontzetting van de leden van de raad van bestuur, goedkeuring van begrotingen en rekeningen, het ontbinden van de vereniging en de aanvaarding van nieuwe leden. Andere bevoegdheden kunnen aan de algemene

vergadering toegekend worden bij huishoudelijk reglement.

Artikel 8:

De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar. De leden worden minimum

veertien dagen voor de vergadering schriftelijk uitgenodigd met vermelding van de agenda. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van de artikelen 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921. De algemene vergadering beslist geldig , welk ook het aantal aanwezigen is. De algemene vergadering zal hierbij de raad van bestuur voor het voorafgaand boekjaar ontlasten. Van elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering zal een schriftelijk verslag worden opgestuurd naar al haar leden.

Artikel 9:

De eigendommen, goederen en activa zullen na ontbinding en na beslissing van de algemene vergadering toegewezen worden aan een organisatie waarvan het sociaal doel het best overeenkomt met het doel van de vereniging. Dit kan gebeuren overeenkomstig de wet van 25 april 2014 waarin de voorwaarden tot een dergelijke ontbinding en vereffening in één akte mogelijk gemaakt wordt.

Artikel 10:

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

v ,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Al wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is voorzien zal geregeld worden overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en latere wijzigingen.

Artikel 11

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op 31 december

Aldus goedgekeurd op de eerste algemene vergadering van 19 februari 2015 gehouden te Antwerpen,

de Stichtende Leden:

- De heer Reijnders Leo Willy, beeldend kunstenaar, wonende te 2140 Antwerpen, Bouwensstraat 9

- De heer Smeunincx Willy Guy René, beeldend kunstenaar, wonende te 2000 Antwerpen , Begijnenvest 6

Mevrouw Reijnders Magda Louise, maatschappelijk assistent, wonende te Hasselt, Maastrichtersteenweg

249/3

Bovenvermelden hebben de Belgische nationaliteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Getekend te Antwerpen op 19 februari 2015.

Reijnders Leo Smeuninx Willy Reijnders Magda

Aansluitend aan de oprichting zijn voormelde bestuurders, hier allen mee verschenen, in de Raad van.. Bestuur bijeengekomen en hebben met eenparigheid van stemmen beslist:

- aan te stellen als voorzitter van de Raad van Bestuur de heer Reijnders Leo Willy, beeldend kunstenaar, wonende te 2140 Antwerpen, Bouwensstraat 9, hij is tevens voorzitter van het Dagelijks Bestuur,

- aan te stellen als penningmeester van de Raad van Bestuur, de heer Smeunincx Willy Guy René, beeldend kunstenaar, wonende te 2000 Antwerpen , Begijnenvest 6

- aan te stellen als secretaris van de Raad van Bestuur, Mevrouw Reijnders Magda Louise, maatschappelijk assistent, wonende te Hasselt, Maastrichtersteenweg 249/3

Antwerpen, 19 februari 2015

Reijnders Leo

kst

Smeuninx Willy

Reijnders Magda

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CLOUD FORCE ONE, AFGEKORT : C.F.O

Adresse
MAASTRICHTERSTEENWEG 249/3 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande