COSEMANS CONSTRUCTIES

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : COSEMANS CONSTRUCTIES
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 438.793.257

Publication

08/07/2013
ÿþMal 2.9

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Noarg~dt~nd tyr 00113 der

rechtbank v. koophandel te TONd#;REN

2 7 -06w 2013

De Hoofdgriffier, Griffie



11 IIII 1111111111101

*13104202*

Ondernemingsnr : 0438793257

Benaming

(voluit) : COSEMANS CONSTRUCTIES

Rechtsvorm : B.V.B.A voorheen NV

Zetel: Industrieweg 18 - 3720 Kortessem

Onderwerp akte : Buitengewone algemene vergadering VERLENGING BOEKJAAR

OMVORMING NV NAAR BVBA - STATUTENWIJZIGING - ontslag bestuurders BENOEMING ZAAKVOERDERS

Ingevolge akte verleden voor Mtr. Christian Colla, Notaris te Borgloon op 26.06.2013 werd een buitengewone algemene vergadering van de Naamloze Vennootschap "COSEMANS CONSTRUCTIES", met maatschappelijke zetel te 3720 KORTESSEM, Industrieweg 18, opgericht onder de rechtsvorm van een Naamloze Vennootschap bij akte stichting verleden voor Meester Eric NARTUS, notaris te Hoeselt, op 7.11.1989 bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad op 2.12.1989 onder nummer N.891202 - 402 en waarvan de statuten werden gewijzigd ingevolge akte verleden voor Notaris ; C.COLLA te Borgloon op 24 december 2009, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 12 januari 2010, onder N.10006385 ;

Met eenparigheid van stemmen heeft de vergadering besloten:

° 1. het boekjaar te verlengen tot 31 december 2013,

2. het boekjaar te wijzigen als volgt van 1 januari tot en met 31 december en bijgevolg de eerste jaarvergadering de eerste vrijdag van juni 2014 om 17.00u.

3. de nieuwe statuten van de bvba te bepalen als volgt

Hoofdstuk I

Rechtsvorm  naam  zetel -- doel  duur

Artikel 1  Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de volgende naam :

"COSEMANS CONSTRUCTIES"

Die naam moet steeds onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de beginletters "BVBA" en door de vermelding van de zetel van de vennootschap.

Artikel 2  Zetel : De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3720 Kortessem, Industrieweg 18. Hij kan naar om het even welke plaats in België worden overgebracht, zelfs bij gewoon besluit van de zaakvoerder, die de

Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Notaris B.V.B.A

ll..w.Cr rein Aofrir. iaen t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

bevoegdheid heeft om deze overdracht bekend te maken. De vennootschap kan ook, bij gewoon besluit van de zaakvoerder, administratieve of exploitatiezetels, bijkantoren en dochtervennootschappen vestigen overal waar hij dit nodig acht, in België of in het buitenland.

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Algemene bouwkundige werken en overige werkzaamheden in de bouw met inbegrip van renovatie, herstellingen, interieurinrichtingen, buiteninrichtingen en totaalprojecten.

" De tuinkunst en het ruimtelijk groen beschermen en promoten en hierdoor de tewerkstelling in de tuinbouwsector bevorderen.

" Het organiseren van tuinreizen in het binnen- en buitenland. *Import en export van tuinmeubelen, tuinartikelen-, ornamenten, planten

" Het organiseren van diverse andere beurzen.

" Het waarnemen van allerhande bestuur- en beheersopdrachten en mandaten alsook het optreden als vereffenaar. Dit alles binnen het wettelijk kader van de geldende wettelijke en bestuurlijke voorschriften. Deze aanduiding en opsomming zijn niet beperkend doch en enkel van aanwijzende aard en in te begrijpen in de ruimste zin.

" Voor de rechtstreekse of onrechtstreekse verwezenlijking of bevordering van haar doel mag de vennootschap onder meer:

obij wijze van inschrijving, inbreng, fusie, samenwerking, financiële tussenkomst of anderszins, een belang of deelneming verwerven in bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen of verenigingen, zonder onderscheid, in België of in het buitenland.

odeze belangen of deelnemingen beheren, valoriseren en te gelde maken, alsook rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan het bestuur, de bedrijfsleiding, de controle of de vereffening van deze vennootschappen, ondernemingen of verenigingen.

ozich ten gunste van derden of van de vennootschappen, ondernemingen of verenigingen waarin zij een voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

oalle hoegenaamde roerende en onroerende handelingen verrichten, die verband houden met haar doel of die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan.

* Fabrikatie en installatie van groot- en kleinhandel in, import en export van metaal- , aluminium-, P.V.C.- en houtconstructies, zoals wentelpoorten, voorzetrolluiken, P.V.C.-ramen en -deuren, zonnewering en andere voorwerpen. Deze opsomming is louter exemplatief en niet limitatief. De groot- en kleinhandel, de im- en export van alle bouwmaterialen.

De vennootschap kan ook de functie van bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap uitoefenen.

Dit alles in de meest ruime zin.

Om haar doel te verwezenlijken zal de vennootschap alle daden en verhandelingen mogen stellen, in België en in het buitenland. Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of burgerlijke

COLLA CHRISTIAN

Notaris B.V.B.A

- Koningin Astricflaan 9

stnn Rr1or'_T r1r1A1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven, in de mate dat zij dezelfde deontologische regels eerbiedigen. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel voor eigen rekening dan als tussenpersoon, of voor rekening van derden.

Artikel 4  Duur : De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan worden ontbonden met inachtneming van de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

Zij kan verbintenissen aangaan of in haar voordeel bedingen voor een termijn die de haar nadien toegewezen duur zou overschrijden.

Hoofdstuk Il Kapitaal en aandelen

Artikel 5 : Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 374.368,06 euro, verdeeld in zeshonderd (600) aandelen met een nominale waarde van 91600ste van het kapitaal. Het kapitaal kan warden verhoogd onder de wettelijke bepaalde vormen en voorwaarden.

Artikel 6  Winstbewijzen, warrants of converteerbare obligaties

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, warrants of converteerbare obligaties, uitgeven.

Artikel 7  Aandelen in onverdeeldheid of bezwaard met vruchtgebruik

Ten opzicht van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden. Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Artikel 8 - Voorkeurrecht bij kapitaalverhoging

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk zes van de statuten ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels :

In geval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform de van toepassing zijnde bepalingen opgenomen in de vennootschapswetgeving.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien dagen, te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend, wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de echtgenoot van een vennoot of door diens bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn, dit behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die minstens drie vierden van het kapitaal bezitten.

COLLA ftiS Ï'IA íN

Notaris B.V.B.A

Koningin Astridlaan 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9  Overdracht of overgang van de aandelen

£ 1. Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk zes van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels :

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van ten minste de helft van de vennoten,in het bezit van minstens drie vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld. Deze regeling is eveneens van toepassing bij overdracht/overgang van de aandelen aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of erflater of aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte

neerdalende lijn van de overdrager of erflater.

£ 2. Indien de overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de vennoten overeenkomstig £ 1 van dit artikel, dan zal de zaakvoerder, op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang ingevolge overlijden, op verzoek van de erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n), de vennoten in algemene vergadering samenroepen om zich over de voorgedragen overdracht te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waartegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

In geval van weigering van de goedkeuring dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de drie maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de vennoten goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen. Bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen over de afkoopprijs, dan zal deze vastgesteld worden door de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij. De aandelen die binnen de drie maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht overeenkomstig de alinea die voorafgaat worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot.

Artikel 10 -- Register van aandelen

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend: 1° de nauwkeurige gegevens van betreffende van de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen; 2° de gedane stortingen; 3° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden. De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten. De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Hoofdstuk Ill . Organen van de vennootschap

Afdeling 1 . Algemene vergadering

(,OLLA CHirltSTIAN

Notaris B.V.B.A

Koningin Astridlaan 9 3840 BORGL^OÓN

~ - +.7.,~, r " '+^5tf1r:.. ~" ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn de hiernavolgende bepalingen van toepassing op de algemene vergadering.

Artikel 11 Jaarvergadering  buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand juni om 17.00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel negentien bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vóér de datum van de jaarvergadering worden verstuurd. Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op ieder andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

Artikel 12  Oproepingen

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien dagen véér de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele

commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden ais regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 13  Ter beschikking stellen van stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens de vennootschapswetgeving moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel 14  Stemrecht  Vertegenwoordiging

.:- Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

tiR3g-Lei 1 I/Jgim

P---Le-cire ri 1 " -r A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16  Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de

statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 16  Samenstelling van het bureau  notulen

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de zaakvoerder of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 17  Antwoordplicht zaakvoerders 1 commissarissen

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de

mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Indien er één of meerdere commissarissen werden aangesteld, geven zij antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag.

Artikel 18  Beraadslaging  aanwezigheidsquorum

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de

agenda,tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 19  Meerderheid

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen, ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij

meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt

deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Artikel 19bis - Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerders een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen

van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerders,

commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correct manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

GVLis.44,0a ~i~~rA~as 11 Yr-444

Notaris R.V.B.A .A11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Afdeling 2

Bestuur Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk zes van de statuten ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiernavolgende regels

Artikel 20  Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Artikel 21  Bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder kan aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor overeenkomstig de van toepassing zijnde bepalingen opgenomen in de vennootschapswetgeving alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerder zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 22  Vertegenwoordigingsbevoegdheid

ledere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Er wordt in afwijking van het voorgaande opgenomen dat de zaakvoerders elkaar wederzijds volmacht geven om de vennootschap ten aanzien van derden geldig te vertegenwoordigen, ieder afzonderlijk handelend, indien de waarde van de verbintenissen het bedrag van vijfduizend euro (5.000,00 EUR) niet te boven gaat. De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Afdeling 3 Controle

Artikel 23  Controle ; De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de [eden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen

Notaris B.V.B.A

Kanincin Astridiaan 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan beschouwd worden als een kleine vennootschap overeenkomstig de van toepassing zijnde bepalingen opgenomen in de vennootschapswetgeving, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks-en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd, kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

Hoofdstuk IV Boekjaar  jaarrekeningen  winstverdeling

Artikel 24  Boekjaar  jaarrekening  jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België. De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder. Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op

overeenkomstig de van toepassing zijnde bepalingen opgenomen in de vennootschapswetgeving. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap kan beschouwd worden als een kleine vennootschap overeenkomstig de van toepassing zijnde bepalingen opgenomen in de vennootschapswetgeving;

Artikel 25  Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Hoofdstuk V Ontbinding en vereffening

Artikel 26  Ontbinding ; De vennootschap mag ten alle tijden ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belopen van zijn inbreng. Indien in de eenhoofdig geworden vennootschap de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding. Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering

.~

Notaris B.V.B.A

Koningin Astrid!uan 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld,om, in voorkomend geval, voIgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform de van toepassing zijnde bepalingen opgenomen in de vennootschapswetgeving.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het minimumbedrag bepaald door de vennootschapswetgeving inzake het maatschappelijk kapitaal van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor rechtbank vorderen.

Artikel 27  Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de' in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. De algemene vergadering beslist over hun aantal, bevoegdheden en vergoeding.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.lndien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaande betalingen te doen.

Algemene bepalingen

Artikel 37  Woonstkeuze Elke zaakvoerder, commissaris of vereffenaar met buitenlandse woonplaats moet woonst kiezen in België, bij gebreke waarvan hij geacht zal worden woonst te hebben gekozen in de maatschappelijke zetel.

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2 paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid onder de huidige BVBA vorm verkrijgen vanaf de dan van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Kosten De verschijners verklaren dat het bedrag van de kosten, uitgaven, bezoldigingen of lasten onder welke vorm ook die ten laste zijn van de vennootschap of ten

COLLA CHFUSTIAL

Notaris B.V.B.A

.. ~ . ,..,..1...:,41es.,., o



laste gelegd worden met betrekking tot de omvorming van de vennootschap, ongeveer tweeduizend vijfhonderd euro bedraagt.

Wettelijk verbod : De verschijners bevestigen dat de optredende notaris hun aandacht gevestigd heeft op de bepalingen van het artikel 1 van het Koninklijk Besluit nummer tweeëntwintig van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig houdende wettelijke verbodsbepalingen.

Overgangsbepalingen

Ten uitzonderlijke titel neemt het eerste boekjaar een aanvang op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend dertien.De handelsverrichtingen van de vennootschap nemen een aanvang van zodra zij ingeschreven is in de Kruispuntbank Ondernemingen.

Ontslag : de heren Cosemans Kurt, Peter, Frank en Yves worden ontslagen als bestuurder en gedelegeerd bestuurder.

Benoeming van de zaakvoerders  bijzondere machtiging

Worden aangesteld tot zaakvoerders voor onbepaalde duur:

- de bvba Nieuwmolen te Borgloon, vertegenwoordigd door de nv Stakim en de nv Aldemar,

beiden met zetel te Alken, vertegenwoordigd door : de heer Rigo Dethier en de heer Livin Dethier,

- de heer Kurt Cosemans, en - de heer Frank Cosemans, en - de heer Yves Cosemans, worden geen zaakvoerder maar werkend vennoot.

Het mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Volmacht De verschijners geven bij deze bijzondere volmacht aan

Coenen , Tournel en Co BVBA te Borgloon Nieuwstraat evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige af noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank Ondernemingen en voor de aanvraag of herinschrijving van een B.T.W.-nummer.

Voor ontledend uittreksel

C . COLLA, Notaris

Gelijktijdig neergelegd :

eensluidend afschrift van de authentieke akte .

COLLA eï-iiIÎSTIAi'.;,

Notaris B.V.B.A

Koningin Astridlaan 9 3$40 BORGLOON

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumentereridenótseete C) tântleekt^s(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

18/12/2012 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 05.12.2012, NGL 13.12.2012 12663-0410-014
06/02/2012 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 01.12.2011, NGL 31.01.2012 12023-0479-014
29/12/2010 : ME. - JAARREKENING 30.06.2010, GGK 01.12.2010, NGL 23.12.2010 10643-0516-014
12/01/2010 : TG066917
23/10/2009 : TG066917
03/07/2009 : TG066917
02/07/2008 : TG066917
03/07/2007 : TG066917
03/07/2006 : TG066917
30/06/2005 : TG066917
22/09/2004 : TG066917
05/07/2004 : TG066917
09/07/2003 : TG066917
25/12/2001 : TG066917
11/07/2000 : TG066917
02/12/1989 : TG66917
04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 30.06.2016 16249-0040-015

Coordonnées
COSEMANS CONSTRUCTIES

Adresse
HAMSTRAAT 1 3840 BORGLOON

Code postal : 3840
Localité : BORGLOON
Commune : BORGLOON
Province : Limbourg
Région : Région flamande