CULTUREEL ONSCHULDIG ENTERTAINMENT, AFGEKORT : COE

Association sans but lucratif


Dénomination : CULTUREEL ONSCHULDIG ENTERTAINMENT, AFGEKORT : COE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 810.818.446

Publication

04/06/2012
ÿþ - ---~- MOD 2,2

~ ii ,~~~~< >" -77 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

s

;

Rechtbartk vai !`eophaadnt

Voor- IU Iii1111,1H1151111.1!11111

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

2 3 MEI 202

te HASSELT

Griffie

Ondernemingsar : 0810.818.446

Benaming

(voluit) : Cultureel Onschuldig Entertainment

(verkort) : COE

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Schamprood 66, 3920 Lommel, België

Onderwerp akte : statutenwijziging

Titel 1: Naam, zetel, doel, duur

Art, 1, De vereniging draagt de naam "Cultureel Onschuldig Entertainment". In het kort : "COE", en haar

zetel is gevestigd te 3920, Lommel. Plataanstraat 36. Opgericht door.

-Bert Brans, Schamprood 66, 3920 Lommel.

-Sam Geraerts, Plataanstraat 38, 3920 Lommel

-Rik Vanden Boer, Buntstraat 13, 3920 Lommel

Art. 2. Haar zetel is gevestigd te 3920 Lommel, Plataanstraat 36, gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het programmeren, organiseren en produceren van culturele activiteiten. De vereniging kan alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en kan haar medewerking verlenen aan gelijkaardige bedrijvigheid. De vereniging verbindt zich ertoe een deel van haar opbrengsten te schenken aan één of meerdere liefdadigheidsinstellingen. De grootte van deze schenking zal jaarlijks door de Raad van Bestuur bepaald worden, alsmede de keuze van de liefdadigheidsinstelling(en),

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan elk moment ontbonden worden. Titel II: Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende en toegetreden leden,

Art. 6. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkende leden zijn zij die zich uitddrukkelijk akkoord verklaard hebben met de doelstellingen van de vereniging, en zich inzetten dit doel te verwezelijken. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, ze hebben stemrecht in de algemene vergaderingen. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging, of een ander bestuurslid. De raad van bestuur beslist autonoom over deze kandidatuur. Er is geen beroep mogelijk tegen de beslissingen van de raad van bestuur, Het staat de leden vrij op ieder ogenblik ontslag te nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de raad van bestuur. Een lid kan slechts uitgesloten worden van de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige leden.

Titel III: Algemene vergadering

Art. 7. De algemende vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomt in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-de wijziging van de statuten

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een werkend lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 8. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Art. 9. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: door publicatie op de website; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden; hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art 11, De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt de datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger,

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 13. Elk lid mag zich op de Algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmaoht.

Titel IV: Raad van Bestuur

Art. 14. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van één-jaar-benoemd door de-algemene vergader -in-en dit bij twee derden meerderheid van de stemmen. Het mandaat dient jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 15. De raad van , bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 16. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

Art. 17. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 18. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders. Beneden het bedrag gelijkgesteld aan duizend euro volstaat de handtekening van één van hen, Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 19. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van vier maal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of e-mail of via sociale netwerken op het wereldwijde web. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur.

Art. 20. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meederheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezigen of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 21, De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat, Plataanstraat 36, ter inzage van de leden liggen.

Mol] 22

Luik B - Vervolg

Art. 22. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel veertien van de wet van 27 juni 1921.

Titel V: Diversen

Art. 23. Elk jaar stelt de raad van bestuur de begroting op van respectievelijk het afgelopen en toekomstig boekjaar, lopend van één mei tot en met dertig april. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 24Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig met de wet van 27 juni 1921.

Art. 25. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaald hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk actief aan één of meerdere liefdadigheidsinstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 26. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Longnel 24 januari 2009 in twee originele exemplaren.

Gewijzigd te Lommel 20 mei 2012 in drie originele examplaren.

Wijziging van de raad van bestuur.

Op de algemene vergadering, gehouden op 6/05/2012 op de maatschappelijke zetel van de vzw te Lommel zijn volgende wijzigingen beslist in de samenstelling van de raad van bestuur.

-Het ontslag van Brans Bert als voorzitter, bestuurder en lid op 21/05/2012

-Het ontslag van Sam Geraerts als penningmeester op 21/05/2012

-Het ontslag van Rik Vanden Boer als Secretaris op 21/05/2012

-De benoeming van Berkmans Johnny als Voorzitter en bestuurder vanaf 21/05/2012

-De benoeming van Fonteyn Bart als Penningmeester en bestuurder vanaf 21/05/2012

-De benoeming van Haveneers Jens als Secretaris en bestuurder vanaf 21/05/2012

Berkmans Johnny, bestuurder en Voorzitter

Fonteyn Bart, bestuurder en Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
CULTUREEL ONSCHULDIG ENTERTAINMENT, AFGEKORT…

Adresse
SCHAMPROOD 66 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande