D & R BEHEER

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : D & R BEHEER
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 448.927.183

Publication

21/02/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

eEst~a~sk van koophandel

I I FEB. 2013

t4? i-tASSEtr1'

Griffie

III liii IU III I NIVIVI

*13031377*

Ï

bel ar Be Sta

i

u

Ondernemingsnr : 0448.927.183

Benaming

(voluit) : D & R Beheer

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Keunenlaan 54, 3930 l lt-Ache1

(volledig adres)

Onderwerp akte : Doelwijziging Statutenwijziging

Blijkens een proces-verbaal verleden voor notaris Karen Sabbe met standplaats te Achel, op vierentwintig: januari tweeduizend dertien, met de vermelding "Geregistreerd elf bladen geen verzendingen te Neerpelt op 1 februari 2013 boek 548 blad 72 vak 15 ontvangen *vijfentwintig euro. De E.a. inspecteur a.i. L.Hoogstijns" (volgt de handtekening), heeft de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze, vennootschap "D & R Beheer", met zetel te Hamont-Achel, Keunenlaan 54, geldig beraadslagend, met éénparigheid van temmen vastgesteld en beslist:

Eerste beslissing  Aanpassing Valuta

De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal van vier miljoen achthonderd duizend frank voortaan enkel uit te drukken in euro. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt bijgevolg: HONDERD ACHTTIENDUIZEND, NEGENHONDERD ACHTENTACHTIG EURO NEGENENTACHTIG CENT (¬ 118.988,89). De statuten zullen in die zin aangepast worden.

Tweede beslissing -- Aanpassing statuten aan de omzetting van de aandelen op naam aan aandelen aan toonder

De vergadering stelt vast dat de Raad van Bestuur door zijn aandeelhouders verzocht werd in toepassing van artikel 462 Wetboek van Vennootschappen hun aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam.

Bij besluit van de Raad van Bestuur van 27 december 2011 werd ingegaan op dit verzoek en werden de aandelen aan toonder ingeschreven in een aandelenregister op naam.

Dit besluit werd neergelegd bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt op 30 december 2011, bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 12 januari 2012.

De vergadering beslist thans in overeenstemming met deze omzetting in de aandelen op naam de statuten van de vennootschap aan te passen. Deze aanpassing zal gebeuren samen de integrale vervanging van de. huidige tekst van de statuten zoals hierna bepaald.

j...men

laat weg...1

Vierde beslissing  Doelwijziging

De vergadering beslist het doel van de vennootschap uit te breiden. De nieuwe tekst van het doel wordt

hieronder weergegeven.

Vijfde beslissing  Aanpassing van de statuten aan het Wetboek van vennootschappen.

De vergadering stelt vast dat de statuten nog niet werden aangepast aan de bepalingen van het Wetboek

van Vennootschappen. De vergadering beslist de huidige tekst van de statuten integraal te vervangen door een

nieuwe tekst, waarin de eerdere besluiten zijn opgenomen.

Deze nieuwe statuten worden artikelsgewijze goedgekeurd en worden hier bij uittreksel weergegeven:

Artikel 1  Rechtsvorm  naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming "D & R

BEHEER"«,

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Hamont Achel, Keunenlaan 54.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft als doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in Belgie

als in het buitenland:

- onderneming voor het beheer van beleggingen en vermogens voor eigen rekening;

- onderneming in onroerende goederen, welke ondermeer omvat : de verwerving, de vervreemding, het

beheer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur en verhuur, het doen bouwen en

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

verbouwen, de procuratie ; tussenhandelaar, de makelarij evenals welkdanige onroerende verhandeling in de meest ruime zin, met inbegrip van de onroerende leasing;

-onderneming voor de verwerving voor eigen rekening van participaties, onder welke vorm het ook zij, in de oprichting, ontwikkeling en controle van alle ondernemingen, Belgische of buitenlandse, commerciële, financiële, industriële of andere ;

-onderneming voor de verwerving voor eigen rekening van eender welke titels of rechten door middel van participatie, inbreng, onderschrijving, koop of vaste levering of aankoopoptie, verhandeling, of op iedere andere wijze;

-het verlenen van bijstand en diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie, financiën, verkoop, productie en algemeen beheer, zowel voor eigen rekening als voor rekening van aanverwante ondernemingen of dochtervennootschappen

- Handelsbemiddeling in de meest uitgebreide zin van het woord

- Groothandel in landbouwproducten en levende dieren in de meest uitgebreide zin van het woord

- Groothandel in voedingsmiddelen, dranken en genotmiddelen in de meest uitgebreide zin van het woord

- Het plaatsen van buiten- of binnenschrijnwerk van hout, kunststof, metaal of andere materialen zoals: binnen- en buitendeuren (met uitzondering van draai- en automatische deuren), geblindeerde deuren, brandwerende deuren, vensters, kozijnen, trappen enzovoort;

- De montage van serres, veranda's enzovoort van hout, kunststof, metaal of andere materialen; - Het plaatsen van laboratoria- en modulaire meubelen van hout, kunststof, metaal of andere materialen;

- De binnenafwerking zoals de installatie van al dan niet verplaatsbare tussenwanden, de bekleding van wanden, plafonds enzovoort;

- De installatie van garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerk, hekken enzovoort van hout, kunststof, metaal of andere materialen;

- Het plaatsen van muurkasten, inbouwkeukens en winkelinrichtingen van hout, kunststof, metaal of andere materialen.

De vennootschap mag zich tevens borg stellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen door derde personen aangegaan. Zij mag eveneens al haar goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand geven en aval verlenen in het voordeel van derden.

De vennootschap mag ook alle roerende en onroerende werkzaamheden verrichten welke direct of indirect betrekking hebben op haar hoofddoel en die er de uitbreiding of uitbating van zouden kunnen bevorderen, in welk land ook.

De vennootschap zal door inbreng, fusie, onderschrijving of op alle andere wijzen belangen mogen nemen in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, gelijklopend of overeenstemmend doel hebben of geacht worden het doel van de vennootschap te beïnvloeden.

Artikel 4  Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5  Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt HONDERD ACHTTIENDUIZEND NEGENHONDERD ACHTENTACHTIG EURO NEGENENTACHTIG CENT (E 118,988,89).

Het wordt vertegenwoordigd door vierduizend achthonderd (4800) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder één/vierduizend achthonderdste (1/4800ste) van het kapitaal vertegenwoordigen

Artikel 9  Aard van de aandelen

Alle aandelen zijn en blijven op naam.

Artikel 14  Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door aile middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 16 -- Bestuursbevoegdheid  taakverdeling binnen de raad van bestuur

§ 1. Algemeen

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

§ 2. Adviserende comités

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités

oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

§ 3. Dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennoot-schap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij een of meer bestuur-ders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders. De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan een of meer personen van hun keuze toeken-nen.

Artikel 17  Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder. Een gedelegeerd bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 20 -- Jaarvergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste maandag van de maand juni om zeventien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Artikel 23  Deponering van de effecten

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien dit in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn voornemen om aan de vergadering deel te nemen schriftelijk ter kennis brengen van de raad van bestuur of de certificaten van zijn aandelen op naam, neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeen roepingsberichten worden vermeld.

Indien de raad van bestuur dit in de oproeping vereist, moeten de houders van gedematerialiseerde aandelen binnen dezelfde termijn een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest van onbeschikbaarheid neerleggen op de in de oproeping aangeduide plaats.

De houders van obligaties, warrants en certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de algemene vergadering bijwonen doch enkel met raadgevende stem, mits naleving van de toelatingsvoorwaarden voorzien voor de aandeelhouders,

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 24  Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in art. 1322 al. 2 B.W.) en dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De raad van bestuur mag evenwel eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 25 -- Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de vooma(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 30 -- Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 35  Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar.

Artikel 36  Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 38  Interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 41  Ontbinding en vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden -'eattttet: Belgisch Staatsblad

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd. De. bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan.

De voorzitter van de rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij heeft nagegaan dat de vereffenaars voor de uitoefening van hun mandaat alle waarborgen van rechtschapenheid bieden.

De voorzitter van de rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen -zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Hij kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

In afwijking van het voorgaande en onverminderd artikel 181 Wetboek van Vennootschappen, zijn een ontbinding en vereffening in één akte slechts mogelijk mits naleving van de volgende voorwaarden:

1° er is geen vereffenaar aangeduid;

20 er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva als bedoeld in artikel 181 Wetboek van Vennootschappen;

3° alle aandeelhouders of vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

De terugname van het resterend actief gebeurt door de vennoten zelf.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

[...men laat weg...)

Zevende beslissing

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan Thirion & Partners, Budelpoort 52 te Hamont Achel, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Ondernemingsloket, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.

VOOR ANALYTISCH UI1 TRBKSBL

Notaris Karen Sabbe

Tevens neergelegd: afschrift akte met verslag bestuursorgaan doelwijziging en staat actief/passief

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/09/2012 : HA082897
12/01/2012 : HA082897
11/08/2011 : HA082897
09/07/2009 : HA082897
16/06/2008 : HA082897
18/06/2007 : HA082897
11/07/2006 : HA082897
06/07/2005 : HA082897
22/07/2004 : HA082897
11/07/2003 : HA082897
01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 01.06.2015, NGL 26.08.2015 15482-0349-010
06/07/2001 : HA082897
07/07/2000 : HA082897
05/01/1993 : HA82897
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 25.08.2016 16499-0027-010

Coordonnées
D & R BEHEER

Adresse
KEUNENLAAN 54 3930 HAMONT-ACHEL

Code postal : 3930
Localité : Achel
Commune : HAMONT-ACHEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande