DATOVOC

Association sans but lucratif


Dénomination : DATOVOC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.154.259

Publication

06/06/2012
ÿþ Mon 2.2

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Fleergelegd ter griffie der rechtbank v koophandel te TONGEREN

V

beh

aa

8el

Stat

111

" iaioiz3s"



2 4 -05- 2012



De Hoofdgriffier, Griffie







Ondernemingsnr : j 6 ." C5 q.

Benaming

(voluit) : DATOVOC

(verkort)

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel : Romeinse Kassel 37, 3700 Tongeren

Onderwerp akte ; Oprichting

Op 22 mei 2012 zijn in vergadering bijeengekomen :

Tussen ondergetekenden:

-Guy Dessers, wonende te Tongeren, geboren te Tongeren op 17/08/1947

-Denis Butenaers, wonende te Tongeren, geboren te Wellen op 21/03/1956

-Pieter Notelaers, wonende te Tongeren , geboren te Tongeren op 13/02/1972

-Joseph Moors, wonende te Riemst, geboren Tongeren op 19/06/1962

-Lambert Groffils, wonende te Tongeren, geboren te Voort op 30/05/1930

-Ronny Favoreel, wonende te Alken, geboren te Hasselt op 22/06/1960

-Joseph Stas, wonende te Tongeren, geboren te Tongeren op 03/06/1947 -Martin Beckers, wonende te Tongeren, geboren te Leut op 23/02/1962

-Geert Claes, wonende te Wellen, geboren te Sint Truiden op 29/03/1968

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de Pragrammawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna "VZW-Wet" genoemd), onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1: De naam

De vereniging draagt de naam " DATOVOC"

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: De zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3700 Tongeren, Romeinse Kassei 37.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

De vereniging mag bij beslissing van de raad van bestuur in ieder andere plaats vestiging nemen..

Artikel 3: Doel en activiteiten

De vereniging heeft als doel het bevorderen van de lichamelijke opvoeding en sport in het algemeen, en het beoefenen van het volleybalspel in het bijzonder, zowel recreatief, competitief en professioneel. Ze is aangesloten bij de Vlaamse interprovinciale volleybalbond vzw, en als dusdanig ook aangesloten bij het Belgisch Volleybalverbond vzw.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder meer: het organiseren van trainingen en wedstrijden, sportstages en tornooien in de volleybaisport.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde Ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen..

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur. Zij mag te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 5: Werkende leden

1.Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

2.De werkende leden zijn de ondertekenaars van deze overeenkomst, alsook de personen die op voorstel van ten minste twee bestaande leden, als werkend lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met meerderheid van twee derde van de aanwezige werkende leden.

3,De leden moeten de algemene doelstellingen van de vereniging onderschrijven en meewerken aan hun verwezenlijking.

Alle leden zijn door hun lidmaatschap van de vereniging onderworpen aan de statuten en reglementen van de vereniging, van het Koninklijk Limburgs Volleybal Verbond (K.L.V.V.), van het Koninklijk Belgisch Volleybalverbond (K.B.V.B.V.) en van de Viaamse Volleybalbond (V.V.B.).

Zij zijn tevens onderworpen aan de ter zake geldende wettelijk, decretale en reglementaire bepalingen inzake medisch verantwoorde sportbeoefening, de vaststelling van het statuut van de niet-professionele sportbeoefenaar, de betoelaging van de sportfederaties en alle andere bepalingen die op de sportbeoefening betrekking hebben.

4.Spelende leden van de vereniging kunnen wegens tegengestelde belangen geen lid worden van de vereniging.

Kunnen tevens geen lid zijn of worden, diegene die een concurrentiële activiteit uitoefenen, zoals exemplatief, lid zijn van een andere volleybalvereniging.

Artikel 6: Procedure

1,Wie van de vereniging deel wenst uit te maken, kan zulks schriftelijk of mondeling aanvragen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur kan ook nieuwe leden uitnodigen. Deze spreekt zich bij geheime stemming uit over de aanvraag binnen de termijn die ze gepast oordeelt en zonder in enig geval zijn beslissing te moeten motiveren.

2.ELk nieuw lid is ertoe gebonden het ledenregister te tekenen.

Uit die handtekening blijkt zonder voorbehoud zijn instemming met de statuten van de vereniging.

3.Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur mits een schriftelijke aanzegging aan de voorzitter of diens plaatsvervanger.

De raad van bestuur kan echter het ontslag van een Lid weigeren, indien door dit ontslag het aantal leden zou verminderd worden tot onder het wettelijk minimum.

Een werkend lid dat zijn Ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. in dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

4.De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

5.Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 7: Ledenbijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De jaarlijkse ledenbijdrage mag niet hoger zijn dan 500 (vijfhonderd) euro.

Artikel 8: Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 werkende leden, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor onbepaalde duur.

Deze mandaten kunnen te allen tijde herroepen worden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot

onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 9: Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen,

Artikel 10: Samenstelling en beslissingsrecht Raad van Bestuur

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste drie bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een

vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Geen enkel bestuurder mag evenwel aldus meer dan één bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 11 r Taken Raad van Bestuur

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 12: Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen aan een of meer personen. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. Tekenen namens de vereniging kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten.

Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde 10.000 (tienduizend) euro te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekeningen van twee bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris.

Voor andere handelingen kan met de handtekening van één bestuurder volstaan.

Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging. Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van deze machtiging blijk worden gegeven.

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan in verband met de verbintenissen van de

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de gegeven opdracht.

De bestuurders worden niet bezoldigd.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging

in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van de bestuurder hiertoe afgevaardigd.

Artikel 14

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 15: Volmacht

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 6 aanvaard werden. leder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van sen lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de vereniging is. Geen enkel werkend lid mag evenwel aldus meer dan één werkend lid vertegenwoordigen. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 16: Algemene Vergadering

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur en dit ten laatste op 20 juni.

Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden. Elke vergadering wordt gehouden op de in de convocatie vermelde dag, uur en plaats. Alle werkende leden moeten daarvoor worden opgeroepen.

Artikel 17

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen, minstens acht dagen voor de vergadering, door middel van sen gewone brief, fax of e-mail, die de dagorde vermeldt, en ondertekend is door de secretaris in naam van de raad van bestuur.

Artikel 18

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige

meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de secretaris of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende [eden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegd modaliteiten.

Artikel 19: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 juni tot 31 mei van ieder jaar.

Telkenjare, wordt de rekening van het verlopen jaar vastgesteld en de begroting van het volgende dienstjaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring onderworpen van de jaarvergadering. De leden hebben inzagerecht in de stukken en bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen zijn gesteund. Op schriftelijk verzoek, gericht aan de raad van bestuur, kan een lid deze stukken inzien, ten vroegste acht dagen voor de jaarvergadering. Er wordt met dit lid een dag en uur onderling overeengekomen. De stukken kunnen niet worden verplaatst.

Artikel 20: Ontbinding

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aart en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief

Voor-

bet'toûcteni

aan het

Belgisch

staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

MM 22

van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een' vereniging met dezelfde doelstellingen.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Bijzondere bepalingen:

Aile voormelde leden van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en

beslissen met eenparigheid van stemmen aan te stellen als Raad van Bestuur:

-Voorzitter : Guy Dessers

-Secretaris/Penningmeesters: Denis Butenaers

-bestuurder: Pieter Notelaers

-bestuurder: Joseph Moors

 bestuurder : Beckers Martin

allen hier aanwezig en die het hen toegekende mandaat verklaren te aanvaarden.

Het eerste boekjaar loopt van heden tot éénendertig mei tweeduizend dertien,

Opgemaakt te Tongeren op 22 mei 2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DATOVOC

Adresse
ROMEINSE KASSEI 37 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande