DE KRINGWINKEL WEST-LIMBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : DE KRINGWINKEL WEST-LIMBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.015.174

Publication

27/05/2014
ÿþ M002.2

UW-141: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

1 6 MEI 2014

akeneiesELT

1*M1M1(11*11

Ondernemingsnr : 0460.015.174

Benaming

(voluit) : De Kringwinkel West-Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm: VZVV

Zetel: Marktplein 9 bus 10, 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte gecoördineerde statuten na statutenwijziging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge Op de Algemene Vergadering van 12 december 2013 werd volgende statutenwijziging goedgekeurd:

STATUTEN

TITEL 1: NAAM ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "De Kringwinkel West-Limburg". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Heusden-Zolder, Marktplein 9 bus 10. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement

Artikel 3

Het doel van de vereniging rust op de vaststelling van een drietal probleemvelden milieu, werkloosheid en armoede.

We verkleinen dagelijks de hoeveelheid afval door goederen uit de afvalstroom te halen en te hergebruiken als product, materiaal of grondstof.

Werk is in onze samenleving een voorwaarde tot integratie, participatie, enz. Niet iedereen kan even eenvoudig een arbeidsplaats verwerven in het normale economische circuit Wij zetten ons in voor deze mensen en willen ze via een doorgedreven opleiding, bemiddeling en begeleiding begeleiden naar een volwaardige herinschakeling in het NEC of werk binnen een beschermd circuit.

Armoede uit zich steeds meer doordat gezinnen de gewone dagelijkse gebruiksvoorwerpen niet meer kunnen kopen.. Wij werken om te zorgen dat deze gebruiksvoorwerpen voor ieder gezin betaalbaar blijven.

De vereniging kan aile activiteiten uitoefenen om het omschreven doel te verwezenlijken.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2: LIDMAATSCHAP

Artikel 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd cie vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

MOD 2.2

De vereniging telt tenminste drie leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden.

Artikel 6

Al è lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene

vergadering als zodanig wordt aanvaard.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht. De raad van bestuur stelt vervolgens het kandidaat-lid voor aan de algemene vergadering welke met een gewone meerderheid van stemmen beslist over de aanneming van het nieuwe lid van de vereniging.

Artikel 7

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vereniging. Er wordt geen vermogensvoordeel uitgekeerd aan de leden.

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Dit ontslag moet schriftelijk aan de raad van

bestuur meegedeeld worden.

Een lid kan worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van een persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

In geen geval kan in deze gevallen, mededelingen of afschriften van rekeningen, verzegelingen van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris geëist worden.

TITEL 3: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimaal drie bestuurders. Als de vzw slechts drie leden telt, zijn er twee bestuurders. Steeds moeten er minder bestuurders zijn dan leden. De bestuurders moeten gekozen worden onder de leden van de algemene vergadering. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering .en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Elke bestuurder kan ten allen tijde ontslag nemen uit de raad van bestuur. Dit ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur meegedeeld worden.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 12

a.De raad van bestuur kiest uit zijn- leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Beide ambten worden verkozen voor onbepaalde duur. Voorzitter en ondervoorzitter kunnen ten allen tijde ontslag nemen uit hun ambt of zijn afzetbaar met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de bestuurders. Dit ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur meegedeeld worden en wordt behandeld op de eerst volgende raad volgend op het schrijven. De ambten eindigen automatisch door het overlijden van de natuurlijke persan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

è I" MOD 22

c 43....."

1

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad moet worden bijeengeroepen wanneer een derde van de bestuurders erom verzoekt. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. Indien ook de ondervoorzitter afwezig is zal hij worden vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Een vertegenwoordiging op de vergadering bij volmacht is niet mogelijk indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (onthoudingen worden niet meegeteld). Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders, De notulen worden overgemaakt aan alle bestuurders. De uittreksels daarvan, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

d.De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opmaken. Dit wordt ter kennisgeving aan de algemene vergadering voorgelegd

Artikel 13

a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b.Ten aanzien van derden is de vereniging steeds geldig verbonden door de voorzitter of door twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging,

c.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur of aan één of meer bestuurders. Het mandaat kan ten aire tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. De leden van het dagelijks bestuur handelen ais college. De leden van het dagelijks bestuur kunnen ten allen tijde ontslag nemen uit hun ambt of zijn afzetbaar met een meerderheid van twee derden van de stemmen door de Raad van Bestuur.

d.De raad van bestuur delegeert de dagelijkse leiding aan de algemeen directeur die het directieteam leidt De rol, taakinhoud, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de algemeen directeur en het directieteam zijn vastgelegd in een delegatiedocument dat integraal deel uitmaakt van het huishoudelijk reglement.

Titel 4 ; ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door

de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door

de oudste aanwezige bestuurder.

Ieder lid kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere lid om hem op een vergadering te

vertegenwoordigen. Elk lid kan echter maximaal 2 andere leden vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 16

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van bestuurders;

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

elle goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

Lalle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16

a.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt,

b.Alle leden worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. leder voorstel ondertekend door minstens één twintigste van de leden, dat uiterlijk 3 dagen voor de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bezorgd wordt aan de voorzitter of ondervoorzitter, moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd.

d.Punten die op de vergadering zelf worden aangebracht kunnen slechts behandeld worden indien aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en iedereen hiermee akkoord gaan.

e.

Artikel 17

ainzake aangelegenheden, anders dan deze vermeld in dit artikel onder punt b., worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden (onthoudingen worden niet meegeteld).

b.ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

c.Als er gestemd wordt over personen of functies, of op verzoek van ten minste een derde van de aanwezige leden, gebeurt de stemming geheim en schriftelijk, in andere gevallen is de stemming publiek. Bij publieke stemming is de stem van de voorzitter van de vergadering of van diegene die hem vervangt beslissend in geval van staking van stemmem Bij geheime stemming wordt het punt verworpen bij staking van stemmen. Wanneer er bij geheime stemming over personen, staking van stemmen is, heeft een nieuwe stemronde plaats tussen de kandidaten met het gelijk aantal stemmen.

d.De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over het wijzigen van de statuten, wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derden van de leden op de vergadering zijn of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten, tenzij niet een meerderheid van twee derden van de stemmen. Zijn twee derden van de leden op de eerste samenkomst niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, welke geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergédering dient meer dan 15 dagen later te worden gehouden.

e.Voor wijziging van het doel en voor ontbinding is echter een 4/5de meerderheid onder de aanwezigen en vertegenwoordigden vereist.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders De notulen worden overgemaakt aan alle leden. De uittreksels daarvan, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

Titel 5 1NZAGERECHT LEDEN en BELANGHEBBENDE DERDEN

Artikel 19

Indien er geen commissaris werd aangesteld kunnen aile leden op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering door een verzoek te richten aan de raad van bestuur.

TITEL 6: BEGROTINGEN, REKENINGEN, CONTROLE

Artikel 20

a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering

zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris,

Artikel 21

aindien de vereniging dit wenst of op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand en op de jaarrekening worden opgedragen aan één of meer commissarissen die warden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b.De commissarissen hebben, gezamenlijk en afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 7 : ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 22

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over ontbinding wanneer twee derden van de leden op de vergadering zijn of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn. De vereniging kan slechts ontbonden worden mits een 4/5de meerderheid onder de aanwezigen en vertegenwoordigden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging en/of openbaar bestuur dewelke een gelijkaardig doel nastreeft, De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Sonja Claes

Voorzitter

Luik 13 - Vervolg

MOD 2.2

-,,

or-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad _

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/07/2014
ÿþ11103JIM

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECi Ti1+; ;sr,: van KCOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

G I JULI 201ii

Griffie

II

11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

11 11111



Ondernemingsnr : 0460.015.174

Benaming

(voluit) De Kringwinkel West-Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Marktplein 9 bus 10, 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte: Benoeming bestuurder en commissaris

Uittreksel van de notulen van de Algemene vergadering van 5 juni 2014

Benoeming bestuurder

Volgende persoon werd unaniem benoemd als bestuurder

" Dhr. Lambrechts Gilbert, geboren op 16 december 1956 te Zonhoven en wonende te Beringen, Everselstraat 10/2.

Huidige samenstelling raad van bestuur

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is ais volgt

" Mevr, Claes Sonja Mia Virginie, geboren op 23 oktober 1958 te Hasselt en wonende te Heusden-Zolder, Terlaemenlaan 17.

" Dhr Maes Felix François Maria, geboren op 27 maart 1957 te Leuven en wonende te Diest, Lazarijstraat

" Mevr. Beerten Ghislaine, Martha , geboren op 29 december 1953 te Heuscien-Zolder en wonende in Heusden-Zolder, St, Jozefsstraat 48.

" Dhr Vinck Arnold, Amedé, geboren op 24 mei 1952 te Zwijndrecht en wonende in Heusden-Zolder, Veenderweg 16.

" Dhr. Mentens Lodewijk, Hendrik, geboren op 28 januari te Heusden-Zolder 1951 en wonende in Heusden-Zolder, Merelstraat 29,

" Mevr, Lemmens Linde Jeanne Medard Ghislaine, geboren op 2 februari 1964 te Genk en wonende te Waanrode, Klipgaardestraat 17.

" Dhr.. Verpoorten Jef Elisabeth Ferdinand, geboren op 19 maart 1969 te Mol en wonende te Houthalen-Helchteren, Maastrichtsestraat 28.

" Dhr. Lambrechts Gilbert, geboren op 16 december 1956 te Zonhoven en wonende te Beringen, Everselstraat 10/2.

Benoeming commissaris

De Burg, CVBA Moore Stephens Verscheiden, bedrijfsrevisoren, Buro 8r Design Center, Esplanade 1 bus 96, 1020 Brussel, met als vast vertegenwoordiger de heer Emiel De Smedt, bederevisor, Oude Leestsebaan 128, 2800 Mechelen wordt benoemd tot commissaris van de vereniging voor een periode van drie jaar, eindigend op de jaarvergadering over het boekjaar 2016.

Sonja Claes

Voorzitter

10.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/03/2014
ÿþ MOD 22

Pr t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

2 5 FEB, 201/1

iti 11/-iM" t".

Griffie

Ondernemingsnr : 0460.015.174

Benaming

(voluit) ; De Kringwinkel West-Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Marktplein 9 bus 10, 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte : Benoeming bestuurder - Statutenwijziging

Uittreksel van de notulen van de Algemene Vergadering van 12 december 2013

Benoeming bestuurder

Onderstaande persoon werd unaniem benoemd als bestuurder :

" Dhr. Verwimp Alfons Jozef Henri Stephaan, Theophile, geboren op 9 november 1957 te Diest en wonende te Tessenderlo, Gielsebaan" 90.

Huidige samenstelling raad van bestuur

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is als volgt

" toevr. Claes Sonja Mia Virginie, geboren op 23 oktober 1958 te Hasselt en wonende te Heusden-Zolder, Terlaemenlaan 17.

" Dhr Maes Felix François Maria, geboren op 27 maart 1957 te Leuven en wonende te Diest, Lazarijstraat

10.

.toevr. Beerten Ghislaine, Martha , geboren op 29 december 1953 te Heusden-Zolder en wonende in Heusden-Zolder, St. Jozefsstraat 48.

" Dhr Vinck Arnold, Amedé, geboren op 24 mei 1952 te Zwijndrecht en wonende in Heusden-Zolder, Veenderweg 16.

" Dhr. Mentens Lodewijk, Hendrik, geboren op 28 januari te Heusden-Zolder 1951 en wonende in Heusden-' Zolder, Merelstraat 29.

" Meur. Lemmens Linda Jeanne Medard Ghislaine, geboren op 2 februari 1964 te Genk en wonende te Waanrode, Klipgaardestraat 17.

" Verpoorten Jef Elisabeth Ferdinand, geboren op 19 maart 1969 te Mol en wonende te Houthalen-Helchteren, Maastrichtsestraat 28.

" Dhr. Verwimp Alfons Jozef Henri Stephaan, Theophile, geboren op 9 november 1957 te Diest en wonende te Tessenderlo, Gielsebaan 90.

Statutenwijziging

De statuten van de vzw werden als volgt gewijzigd.

STATUTEN

TITEL 1 : NAAM  ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging draagt de naam "Hergebruikcentrum Limburg". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Heusden-Zolder, Marktplein 9 bus 10. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt, Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

Het doel van de vereniging rust op de vaststelling van een drietal probleemvelden : milieu, werkloosheid en armoede.

We verkleinen dagelijks de hoeveelheid afval door goederen uit de afvaistroom te halen en te hergebruiken als product, materiaal of grondstof.

Werk is in onze samenleving een voorwaarde tot integratie, participatie, enz, Niet iedereen kan even eenvoudig een arbeidsplaats verwerven in het normale economische circuit. Wij zetten ons in voor deze mensen en willen ze via een doorgedreven opleiding, bemiddeling en begeleiding begeleiden naar een volwaardige herinschakeling in het NEC of werk binnen een beschermd circuit.

Armoede uit zich steeds meer doordat gezinnen de gewone dagelijkse gebruiksvoorwerpen niet meer kunnen kopen. Wij werken om te zorgen dat deze gebruiksvoorwerpen voor ieder gezin betaalbaar blijven.

De vereniging kan alle activiteiten uitoefenen om het omschreven doel te verwezenlijken.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2 ~ LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging telt tenminste drie leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene

vergadering als zodanig wordt aanvaard.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, De raad van bestuur stelt vervolgens het kandidaat-lid voor aan de algemene vergadering welke met een gewone meerderheid van stemmen beslist over de aanneming van het nieuwe lid van de vereniging.

Artikel 7

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vereniging. Er wordt geen vermogensvoordeel uitgekeerd aan de leden.

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schadenm.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging, Dit ontslag moet schriftelijk aan de raad van

bestuur meegedeeld worden.

Een lid kan worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van een persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt,

De sohorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

lidmaatschapsrechten, Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad,

Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement,

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

In geen geval kan in deze gevallen, mededelingen of afschriften van rekeningen, verzegelingen van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris geëist worden.

TITEL 3 ; RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimaal drie bestuurders. Als de vzw slechts drie leden telt, zijn er twee bestuurders, Steeds moeten er minder bestuurders zijn dan leden. De bestuurders moeten gekozen worden onder de leden van de algemene vergadering. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Elke bestuurder kan ten allen tijde ontslag nemen uit de raad van bestuur, Dit ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur meegedeeld worden.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 12

a.De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Beide ambten worden verkozen voor onbepaalde duur. Voorzitter en ondervoorzitter kunnen ten allen tijde ontslag nemen uit hun ambt of zijn afzetbaar met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de bestuurders. Dit ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur meegedeeld worden en wordt behandeld op de eerst volgende raad volgend op het schrijven. De ambten eindigen automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon,

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad moet worden bijeengeroepen wanneer een derde van de bestuurders erom verzoekt, De raad wordt voorgezeten door de voorzitter. in geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, indien ook de ondervoorzitter afwezig is zal hij worden vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Een vertegenwoordiging op de vergadering bij volmacht is niet mogelijk, indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (onthoudingen worden niet meegeteld). Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c,Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. De notulen worden overgemaakt aan alle bestuurders. De uittreksels daarvan, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder,

d.De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opmaken. Dit wordt ter kennisgeving aan de algemene vergadering voorgelegd,

Artikel 13

a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b.Ten aanzien van derden is de vereniging steeds geldig verbonden door de voorzitter of door twee bestuurders, Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging,

c.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur of aan één of meer bestuurders. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. De leden van het dagelijks bestuur handelen als college. De leden van het dagelijks bestuur kunnen ten allen tijde ontslag nemen uit hun ambt of zijn afzetbaar met een meerderheid van twee derden van de stemmen door de Raad van Bestuur,

d.De raad van bestuur delegeert de dagelijkse leiding aan de algemeen directeur die het directieteam leidt. De rol, taakinhoud, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de algemeen directeur en het directieteam zijn vastgelegd in een delegatiedocument dat integraal deel uitmaakt van het huishoudelijk reglement.

Titel 4 : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Ieder lid kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere lid om hem op een vergadering te vertegenwoordigen. Elk lid kan echter maximaal 2 andere leden vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van bestuurders;

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i.alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16

a,De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30juni van dat jaar valt.

b.Alle leden worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Ieder voorstel ondertekend door minstens één twintigste van de leden, dat uiterlijk 3 dagen voor de algemene vergadering bezorgd wordt aan de voorzitter of ondervoorzitter, moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd.

d.Funten die op de vergadering zelf worden aangebracht kunnen slechts behandeld worden indien alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en iedereen hiermee akkoord gaan.

e.

Artikel 17

a.lnzake aangelegenheden, anders dan deze vermeld in dit artikel onder punt b., worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden (onthoudingen worden niet meegeteld).

b.ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

c.Als er gestemd wordt over personen of functies, of op verzoek van ten minste een derde van de aanwezige leden, gebeurt de stemming geheim en schriftelijk. In andere gevallen is de stemming publiek, Bij publieke stemming is de stem van de voorzitter van de vergadering of van diegene die hem vervangt beslissend in geval van staking van stemmen. Bij geheime stemming wordt het punt verworpen bij staking van stemmen. Wanneer er bij geheime stemming over personen, staking van stemmen is, heeft een nieuwe stemronde plaats tussen de kandidaten met het gelijk aantal stemmen.

d.De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over het wijzigen van de statuten, wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derden van de leden op de vergadering zijn of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten, tenzij met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Zijn twee derden van de leden op de eerste samenkomst niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, welke geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering dient meer dan 15 dagen later te worden gehouden.

e.Voor wijziging van het doel en voor ontbinding is echter een 4)5de meerderheid onder de aanwezigen en vertegenwoordigden vereist.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders De notulen worden overgemaakt aan alle leden. De uittreksels daarvan, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

Titel 5 : INZAGERECHT LEDEN en BELANGHEBBENDE DERDEN

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 19

Indien er geen commissaris werd aangesteld kunnen alle leden op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering door een verzoek te richten aan de raad van bestuur.

TITEL 6 : BEGROTINGEN, REKENINGEN, CONTROLE

Artikel 20

a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering, Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering

zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

Artikel 21

a.lndien de vereniging dit wenst of op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand en op de jaarrekening worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren, De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b.De commissarissen hebben, gezamenlijk en afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL 7 : ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 22

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over ontbinding wanneer twee derden van de leden op de vergadering zijn of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn. De vereniging kan slechts ontbonden worden mits een 4/5de meerderheid onder de aanwezigen en vertegenwoordigden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

Artikel 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging en/of openbaar bestuur dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Sonja Claes

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vdorr

'behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/07/2013
ÿþ MOD 2.2

L 7ijb3 I! In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

uu *131083 71 1111111

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit):

0480.015.174

De Kringwinkel West-Limburg

VZW

Marktplein 9 bus 10, 3550 Heusden-Zolder

Benoemingen en ontslagen bestuurders

(verkort) :

Rechtsvoren :

Zetel :

Onderwerp akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Benoeming bestuurders

Volgende personen werden unaniem benoemd als bestuurder :

" Mevr. Lemmens Linda Jeanne Medard Ghislaine, geboren op 2 februari 1964 te Genk en wonende te, Waanrode, Klipgaardestraat 17.

" Verpoorten Jef Elisabeth Ferdinand, geboren op 19 maart 1969 te Mol en wonende te Houthalen-Helchteren, Maastrichtsestraat 28.

Ontslag bestuurders

Volgende personen hebben ontslag genomen als bestuurder

" Mevr. Luts Hilda Maria Mathilda, geboren op 22 augustus 1939 te Zolder en wonende te Heusden-Zolder, Landweg 19.

" Mevr. Maanen Liliane Maria A, geboren op 21 oktober 1951 te Hasselt en wonende te Tessenderlo, Molenstraat 57.

Huidige samenstelling raad van bestuur

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is als volgt

" Mevr. Claes Sonja Mia Virginie, geboren op 23 oktober 1958 te Hasselt en wonende te Heusden-Zolder, Terlaemenlaan 17.

" Dhr Maes Felix François Maria, geboren op 27 maart 1957 te Leuven en wonende te Diest, Lazarijstraat

10.

" Mevr. Beerten Ghislaine, Martha , geboren op 29 december 1953 te Heusden-Zolder en wonende in Heusden-Zolder, St. Jozefsstraat 48.

" Dhr Vinck Arnold, Amedé, geboren op 24 mei 1952 te Zwijndrecht en wonende in Heusden-Zolder, Veenderweg 16.

" Dhr. Mentens Lodewijk, Hendrik, geboren op 28 januari te Heusden-Zolder 1951 en wonende in Heusden-Zolder, Merelstraat 29.

" Mevr. Lemmens Linda Jeanne Medard Ghislaine, geboren op 2 februari 1964 te Genk en wonende te Waanrode, Klipgaardestraat 17.

" Verpoorten Jef Elisabeth Ferdinand, geboren op 19 maart 1969 te Mol en wonende te Houthalen-Helchteren, Maastrichtsestraat 28.

ID. 06/06/2013

Sonja Claes

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 2 JAN, 2015

Griffie

IMliquuiui~~j~i~~u~uiu

15 1 639>

be

6 St

Ondernemingsnr : 0460.015.174

Benaming

(voluit) : De Kringwinkel West-Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetei: Marktplein 9 bus 10, 3550 Neusden-Zolder

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uittreksel van de notulen van de Algemene Vergadering van 4 december 2014

De onderstaande statutenwijziging werd goedgekeurd :

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Heusden-Zolder, Marktplein 9 bus 10. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Limburg afdeling Hasselt. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Sonja Claes

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

30/08/2011
ÿþ r.4o© 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

v4 D

behi

aai

Bell

Staa

111H u1i iiiiu i 11

*11132310*





.'i:i 7A0 nOS1FRef}o. '

18 08 20'.

HÀSS~LPri~ie

Ondernemingsnr : 0460.015.174

Benaming

(voluit) : De Kringwinkel West-Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Marktplein 9 bus 10, 3550 Heusden-Zolder

Onderwerib akte : benoeming commissaris

De Burg. CVBA Moore Stephens Verschelden, bedrijfsrevisoren, Thonetlaan 110, 2050 Antwerpen, met als vast vertegenwoordiger de heer Emiel De Smedt, bedrijfsrevisor, Oude Leestsebaan 128, 2800 Mechelen wordt benoemd tot commissaris van de vereniging voor een periode van drie jaar, eindigend op de jaarvergadering over het boekjaar 2013.

Sonja Claes

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE KRINGWINKEL WEST-LIMBURG

Adresse
MARKTPLEIN 9, BUS 10 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande