DE MEANDER

Association sans but lucratif


Dénomination : DE MEANDER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.169.547

Publication

12/06/2013
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr. : 0410.169.547

Benaming

(voluit) : DE MEANDER

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stokkemerbaan 147 Dilsen-Stokkem,

Onderwerp akte : Statutenwijzing

Hoofdstuk I Naam  zetel  duur doel

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam 'De Meander.

Artikel 2

De vereniging heeft haar zetel gevestigd te 3650 Dilsen-Stokkem, Stokkemerbaan 147 in het gerechtelijk

arrondissement Tongeren.

De zetel kan door de Algemene Vergadering worden verplaatst met inachtneming van de formaliteiten die

door de vzw-wet en door deze statuten worden voorgeschreven voor een statutenwijziging.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel:

-Het bieden van een emancipatorische, vraaggerichte en inclusieve zorg aan personen met een matige tot

ernstige mentale of mentaal-motorische beperking en dit vanuit een christelijk-ethisch waardenpatroon.

-Het bieden van een warme thuis aan iedere persoon die aan haar zorgen wordt toevertrouwd.

-De vragen van de gebruikers zoveel mogelijk het uitgangspunt van haar handelen laten uitmaken.

-Het op een respectvolle en coöperatieve wijze samenwerken met de gebruikers, hun netwerk en

medewerkers.

De vzw kan voor het verwezenlijken van haar doelstellingen alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen.

Hoofdstuk 11 De leden

Artikel 5

§ 1 De vereniging is samengesteld uit werkende leden, die in deze statuten onveranderlijk zullen worden

benoemd als leden.

Het aantal leden mag niet lager zijn dan drie.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan deze leden.

Op de laatste blz. van Luicc B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08900*

1111111

4. Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel te TONGEREN_

0 3 -06- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

-



tl

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

§ 2 Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die de doelstelling van de vereniging onderschrijft en twee personen die door de gebruikersraad worden voorgedragen aan de Raad van Bestuur ais lid van de vereniging. Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten uitsluitend schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden gericht met vermelding van de naam, voornamen, adres, geboortedatum en  plaats van de verzoeker. De verzoeken vanuit de gebruikersraad zullen via de Algemeen Directeur aan de Raad van Bestuur worden gericht. De Algemene Vergadering beslist over alle vragen tot lidmaatschap, op voordracht van de Raad van Bestuur, autonoom over de al dan niet toelating als lid.

Artikel 6

De leden van de vereniging zijn verplicht

e) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b) de belangen van de vereniging na te streven;

c) bij wijziging van hun in het register van de leden opgenomen gegevens de nieuwe gegevens zonder verwijf kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.

Artikel 7

§ 1 De hoedanigheid van lid gaat verloren:

a) door vrijwillig ontslag, dat schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt meegedeeld en dat te allen tijde kan gebeuren

b) door overtijden of rechtsonbekwaamheid van het !id

c) van rechtswege door de aanvaarding door de Algemene Vergadering van het lidmaatschap van een nieuwe vertegenwoordiger van de gebruikersraad van De Meander na voordracht door deze gebruikersraad; de gebruikersraad zal bij deze voordracht uitdrukkelijk aangeven welk lid wordt vervangen

d) door uitsluiting door de Algemene Vergadering overeenkomstig de voorwaarden van artikel 12 van de vzw wet.

§ 2 Het lid, dat om welke reden ook zijn hoedanigheid van !id verliest en/of zijn rechtsopvolgers, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vzw noch op de door hem afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van de eventuele gestorte bijdragen.

Artikel 8

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Hoofdstuk Ili Algemene Vergadering

Artikel 9

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging of bij diens afwezigheid en/of verhindering door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 10

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten

b. het benoemen en afzetten van bestuurders

c. het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e. het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g. het uitsluiten van een lid

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

i. alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de Algemene Vergadering vereisen;

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11

§1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist,

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen indien ten minste één vijfde van de leden erom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken.

De Algemene Vergadering moet vaar 31 mei van elk jaar bijeenkomen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris over de jaarrekening,

§ 2 Alle leden worden ten minste acht dagen vôôr de Algemene Vergadering uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging gebeurt bij gewone post, fax en/of e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de Algemene Vergadering.

De oproepingsbrief wordt in naam van de Raad van Bestuur ondertekend/verzonden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden. Het is de voorzitter toegestaan deze ondertekenings-fverzendingsbevoegdheid te delegeren naar de algemeen directeur.

§ 3 De Raad van Bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens in de gevallen waarin de Algemene Vergadering wordt samengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de leden in welk geval de Raad van Bestuur ten minste de door deze werkende leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. In laatstbedoeld geval blijft de Raad van Bestuur evenwel bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen.

Op verzoek van ten minste één/twintigste van de leden is de Raad van Bestuur verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de Algemene Vergadering bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, op de zetel van de vereniging, worden ingediend. De voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden draagt er zorg voor dat de aangedragen agendapunten tijdig worden bezorgd aan de leden van de Algemene Vergadering.

§ 4 Er mag op de Algemene Vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle leden van de vereniging, aanwezig of vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering, hiermee akkoord gaan.

Artikel '12

§ 3 Ieder lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe is

een schriftelijke volmacht vereist, leder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§ 2 Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

§ 3 Behoudens de gevallen waarvoor de vzw-wet bijzondere meerderheden bepaalt, kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen vijftien dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur van diegene die hem vervangt in de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden doorslaggevend.

§ 4 Over een wijziging van de statuten kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen gelden niet als uitgebrachte stem,

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag evenwel niet worden gehouden binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering.

§ 5 Voor een wijziging van het doel moet de in § 4 omschreven procedure worden gevolgd met dat verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

-r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 13

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden, De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging.

Aan de leden van de vereniging wordt een afschrift van deze notulen bezorgd. Dit mag per e-mail. Alle uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die krachtens deze statuten ter zijn vervanging werd aangeduid.

De leden en de belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering Inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Bij de benoeming van een commissaris die lid is van het Instituut van bedrijfsrevisoren, behouden de leden hun recht op inzage.

Hoofdstuk IV Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 14

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders.

Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat de

vereniging telt.

§ 2 De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering uit haar midden gekozen bij

gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en zijn te

allen tijde door de Algemene Vergadering met dezelfde meerderheden afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Hun mandaat loopt voor een periode van zes jaar, De bestuurders, die werden aangesteld in een tussentijds

opengevallen bestuursfunctie, voltooien slechts het bestuursmandaat van de bestuurders die zij opvolgden.

De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering.

§ 3 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. indien de door de Raad van Bestuur gekozen ondervoorzitter en/of secretaris verhinderd en/of afwezig mochten zijn, kan de Raad van Bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien.

Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals deze hem bij deze statuten worden toegekend, waargenomen door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de bestuurder die het oudste is in leeftijd.

De voorzitter is belast met de bijeenroeping van de Raad van Bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering.

De secretaris voert het secretariaat van de vereniging.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit overeenkomstig de voorschriften bepaald in deze statuten.

§ 4 De hoedanigheid van lid van de Raad van Bestuur gaat verloren indien dit lid zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest ingevolge één van de in artikel 7, § 1 van deze statuten vermelde oorzaken. Deze hoedanigheid gaat eveneens verloren door het verstrijken van de duur van de benoeming en door ontslag, al dan niet vrijwillig, uit de Raad van Bestuur. Het mandaat van bestuurder wordt eveneens verondersteld te vervallen indien de betrokken bestuurder drie opeenvolgende vergaderingen afwezig blijft zonder zich te verontschuldigen.

Teneinde bij het vacant worden van het mandaat de continuïteit in de werking van de vereniging te verzekeren, blijven de bestuurders hun mandaat behouden tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering waarop zal worden overgegaan tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder,

Bij het openvallen van een mandaat van bestuurder zal de Algemene Vergadering binnen drie maanden na het vacant worden ervan, overeenkomstig het bepaalde in § 2, overgaan tot de aanstelling van een nieuwe bestuurder.

De bestuurders wier functie een einde heeft genomen zijn te allen tijde herverkiesbaar.

Artikel 15

§ 1 De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

§ 2 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden. De voorzitter mag de bevoegdheid tot oproeping delegeren aan de algemeen directeur.

r"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

§ 3 Alle leden van de Raad van Bestuur worden ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering van de Raad van Bestuur. Deze uitnodiging gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de bijeenkomst van de Raad van Bestuur en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend/verzonden door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden, De voorzitter kan deze ondertekenings-/verzendingsbevoegdheid delegeren.

§ 4 Er kan slechts van de agenda van de Raad van Bestuur worden afgeweken indien de leden van de Raad van Bestuur, die op de vergadering op aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan.

§ 5 De Raad van Bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de Raad enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 16

§ 1 Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zich op de vergadering van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Raad van Bestuur. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. ieder lid van de Raad van Bestuur kan slechts één ander lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen.

§ 2 Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem.

§ 3 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn bevoegdheden. De Raad van Bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur of van diegene die hem vervangt in de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden doorslaggevend. Een onthouding wordt niet ais stem aangerekend.

§ 4 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De notulen worden ingeschreven in een daartoe bijzonder bestemd en op de zetel van de vereniging gehouden register.

Aile afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De leden kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk en van stichtingen. Bij de benoeming van een commissaris die lid is van het Instituut van bedrijfsrevisoren, behouden de leden hun recht op inzage,

Artikel 17

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging, vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet of door deze statuten exclusief zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle handelingen van bestuur, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, met uitzondering van deze die de werking van de Algemene Vergadering betreffen.

De Raad van Bestuur heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van daden van beschikking. De Raad van Bestuur kan onder meer, zonder dat deze opsomming ais exhaustief kan worden beschouwd en ongeacht alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of uit de statuten: alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen, aile inbewaargevingen doen of ontvangen, aile roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of vervreemden, zelfs om niet, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur afsluiten, evenals alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, alle officiële en private subsidies, tegemoetkomingen, legaten en schenkingen onder de levenden aanvaarden en ontvangen, leningen aangaan, borgstellingen doen en aanvaarden, hypotheken en aile zakelijke waarborgen verlenen, afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, evenals opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag leggen en verzet doen.

"

I I "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mo0 2.2

De Raad van Bestuur treedt op voor de vereniging als etser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur draagt er tevens zorg voor dat al de neerleggings- en openbaarmakingsfomialiteiten, zoals voorgeschreven door de vzw-wet, in acht worden genomen.

De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor, ingevolge artikel 7, de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de Raad van Bestuur worden bekendgemaakt in het register van leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van lid.

Artikel 18

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, is de vereniging ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte slechts rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de voorzitter of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Deze bestuurders, die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 19

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid opdragen aan één of meer personen die lid zijn van de Raad van Bestuur. De voorzitter van de Raad van Bestuur maakt alleszins deel uit van het orgaan van dagelijks bestuur. Dit orgaan wordt ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de voorzitter. Deze perso(o)n(en) kunnen te alten tijde ontslag nemen uit hun functie en te allen tijde afgezet worden door de Raad van Bestuur. De persoon die vanuit zijn functie van voorzitter van de Raad van Bestuur is aangeduid als lid van het orgaan van dagelijks bestuur verliest deze hoedanigheid op het ogenblik dat hij of zij niet langer voorzitter is van de Raad van Bestuur; de betrokkene wordt dan binnen het dagelijks bestuur opgevolgd door de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken,

De bevoegdheid van deze perso(o)n(en) wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur ingetrokken worden.

Artikel 20

De Raad van Bestuur, de bestuurder en/of de personen die de vzw vertegenwoordigen en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, elk handelend binnen de perken van hun bevoegdheden, bepaalde van deze bevoegdheden opdragen aan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Deze aangestelden van de vzw moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 21

Onverminderd de regeling van artikel 26septies van de vzw-wet wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Hoofdstuk V Begrotingen  rekeningen  controle

Artikel 22

§ 1 Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december.

§ 2 leder jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en legt deze véer 31 mei ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald in artikel 17 van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten.

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over het verlenen van kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, van de commissarissen.

§ 3 De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring neergelegd wordt op de griffie van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging gehouden wordt, of, indien dit vereist is door de vzw-wet, op de Nationale Bank van België.

e ,' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

. M002.2

Luik B - Vervolg

Artikel 23

Indien de vereniging met toepassing van artikel 17, § 5 van de vzw-wet verplicht is de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid, in het licht van de wet en van deze statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld op te dragen aan één of meer commissarissen, zijn de artikelen 130 tot 133, 134, §§ 1 en 3, 135 tot 137, 139 en 140, 142 tot 144, niet uitzondering van artikel 144, eerste lid, 4° en 5°, van het Wetboek van vennootschappen mutatis mutandis van toepassing op de vereniging.

Hoofdstuk VI Ontbinding, vereffening

Artikel 24

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de

Algemene Vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure bepaald in

artikel 12, § 5 van deze statuten en artikel 20 van de vzw-wet.

De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden, de ontbinding of het uittreden van de leden voor zover het aantal leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie.

In geval van een vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars. Diegene die de vereffenaar(s) benoemt, bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25

In geval van ontbinding worden de roerende en onroerende activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig onbaatzuchtig doel nastreeft als deze vereniging. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden welke vereniging het vereffeningssaldo zal ontvangen. Bij ontstentenis van een beslissing van de Algemene Vergadering over de bestemming van het vereffeningssaldo, wordt deze bestemming bepaald door de vereffenaar(s).

Artikel 26

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw-wet, of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen na oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing

RAAD VAN BESTUUR

Naam en voornaam Woonplaats Geboortedatum en -plaats

Abrahams Johan Grensstraat 40 3941 Eksel 21/08/1963 Neerpelt

Colla Theo Daalderdijk 1, 3650 Dilsen-Stokkem 04/03/1961 Leut

Craenen Rita Senator G.Ruttenstr.50, 3650 Dilsen-Stokkern 31/12/1957 St-Agatha-Berchem

Creemers Jan Diesterstraat 298, 3680 Maaseik 2210611952 Maaseik

Creusen Erwin Daalderdijk 51, 3650 Dilsen-Stokkem 18/12/1966 Nederland

De Geyter Lode Eisdenweg 154, 3630 Maasmechelen 20/12/1951 Zottegem

Gerarts Fred Ophovenstraat 125, 3680 Maaseik 06/06/1959 Maaseik

Janssen Fernand Pater Verboislaan 2, 3620 Lanaken 14/03/1945 Boorsem

Kiebooms Germaine Kluisdelle 6, 3010 Leuven 01/12/1948 Leuven

Ramakers Hubert Rijksweg 801, 3650 Dilsen-Stokkem 18/01/1937 Eisden

Schops Erik Aardbergstraat 17, 3511 Hasselt 02/08/1958 Houthalen

Steyvers Jos Eekhoomlaan 9, 3650 Dilsen-Stokkem 20/03/1952 Rotem

Van Aanholt Nicolaas Waterlozeweg 32, 3680 Maaseik 21/06/1954 ...

Venken Gerard Koppelstraat 59, 3650 Dilsen-Stokkem 11/0811948 Stokkem

Vissers Katrien Rijksweg 642, 3650 Dilsen-Stokkem 03/10/1975 Genk

Voorzitter: Creemers Jan

Ondervoorzitter: Ramakers Hubert

Secretaris: Katrien Vissers

Bedrijfsrevisor: ira Nicolaij Bedrijfsrevisor BVBA, Kortenbosstraat 156, 3800 Sint-Truiden, benoemd voor de periode van 3 jaar (tot de Algemene Vergadering van mei 2015)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/07/2011
ÿþOndernemingsnr : 410.169.547

Benaming

(voluit) : DE MEANDER

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stokkemerbaan 147, 3650 Dilsen-Stokkem

Onderwerp akte : RAAD VAN BESTUUR

MOD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III

Voor- behoud. aan he Belgisc Staatsbt

IJIN

Neer tleles.9 :-r griffie der rechtbank y. N,acaliar,dFl te TONGEREN

2 2 -06- 2011 ij.e

De Hootdgriffier,Griffie

Geboortedatum en -plaats

21/08/1963 Neerpelt 04103/1961 Leut

Stokkem 31/12/1957 St-Agatha-Berchem

Naam en voornaam Abrahams Johan Colla Theo

Craenen Rita Creemers Jan Creusen Erwin De Geyter Lode Gerarts Fred Janssen Fernand Kiebooms Germaine Ramakers Hubert Schops Erik Steyvers Jos Venken Gerard Vissers Katrien Woonplaats

Grensstraat 40, 3941 Eksel Daalderdijk 1, 3650 Dilsen-Stokkem Sen. G. Ruttenstraat 50, 3650 Dilsen-Diesterstraat 298, 3680 Maaseik Daalderdijk 51, 3650 Dilsen-Stokkem Eisdenweg 154, 3630 Maasmechelen Ophovenstraat 125, 3680 Maaseik Pater Verboislaan 2, 3620 Lanaken Kluisdelle 6, 3010 Leuven

Rijksweg 801, 3650 Dilsen-Stokkem Aardbergstraat 17, 3511 Hasselt Eekhoornlaan 9, 3650 Dilsen-Stokkem Koppelstraat 59, 3650 Dilsen-Stokkem Rijksweg 642, 3650 Dilsen-Stokkem

22/06/1952 Maaseik 18/12/1966 Nederland 20/12/1951 Zottegem 06/06/1959 Maaseik 14/03/1945 Boorsem 01112/1948 Leuven 18/01/1937 Eisden 02/08/1958 Houthalen 20/03/1952 Rotem 11/08/1948 Stokkem 03/10/1975 Genk

Voorzitter : Creemers Jan

Ondervoorzitter : Ramakers Hubert

Secretaris : Steyvers Jos

Bedrijfsrevisor: BVBA Ira Nicolaij & Partners BVBA, Kortenbosstraat 156, 3800 St-Truiden Gedaan te Dilsen-Stokkem, op 1/06/2011

Nii ert R=makers Jan Creemers

onde " r rzitter voorzitter



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE MEANDER

Adresse
STOKKEMERBAAN 147 3650 DILSEN-STOKKEM

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande