DE VRIENDEN VAN DE SCOUTS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VRIENDEN VAN DE SCOUTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.966.729

Publication

05/07/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1- 11

Voor *iaiieeoo"

behouc

aan hc

Belg is

Staatsb





Rechtbank van koophandel

2 6 JUN! 2012

te HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 410.966.729

Benaming

(voluit) : De Vrienden van de Scouts

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Heuvelstraat 83 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte ; Ontslagen, Benoemingen, Nieuwe statuten volgens de Bijzondere Algemene Vergadering van 18 december 2011

TITEL 1- Benaming, zetel, doel, duur

De heer Joseph Arnold Severina Coolen, de heer Calixtus Ignatius lsiforus Maria Delsupehe, de heer Gaston Casimir Rosalie Durinck, de heer Johannes Joseph Godfried Maria Simons, de heer Robert François Rayen, de heer Louis Henri van Soest, de heer Josephus Jacobus Frederix en de heer Josephus Torrs hebben opgelicht de vereniging "De Vrienden van de Scouts.'

Aft, 1 De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16januari 2003 en de Programmawet van 22 december 2003 (hierna vzw-wet genoemd),

De vzw draagt de naam "De Vrienden van de Scouts."

De zetel is verplaatst van Heuvelstraat 83, 3550 Heusden-Zolder naar Voortstraat 19, 3550 Heusden-Zolder,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De raad van bestuur is gemachtigd de zetel over te brengen binnen dit arrondissement.

Art. 2 De vereniging heeft tot doel: morele en materiële steun verzekeren bij de oprichting en de verdere uitbouw van de jeugdbeweging voor scoutisme, beheer en uitbating van roerende en onroerende goederen.

Art. 3 De duur van de vereniging is onbeperkt, Ze kan ten allen tijde worden ontbonden. TITEL II - Leden

Art. 4 De vereniging is samengesteld uit minstens 5 leden. De leden hebben alle rechten en verplichtingen

die in de vzw-wet en deze statuten worden beschreven en hebben inzagerecht in alle stukken vermeld

in artikel 10 van de vzw-wet,

Art. 5 De raad van bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van de nieuwe leden, door ze in te schrijven in een register ad hoc. Door toetreding tot de vereniging aanvaardt elk lid de statuten.

Art. 6 Het lidmaatschap wordt ontnomen

a) door ontslag

b) door uitsluiting.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag van elk lid moet aan de raad van bestuur meegedeeld worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Lee - verve

Het lid dat zijn verplichtingen tegenover doel en geest van de vereniging niet nakomt kan door de

algemene vergadering worden uitgesloten.

Elk uitgesloten of ontslagnemend lid heeft geen enkel recht op het maatschappelijk bezit.

TITEL III  Bestuur

Art. 7 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum 3 leden. De bestuursleden worden door de algemene vergadering voor onbepaalde tijd verkozen. Hun ambt wordt beëindigd door ontslag of door afzetting door de algemene vergadering. De bestuurders kunnen ten allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan voorzien worden.

De raad van bestuur kiest een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Dit mandaat is voor onbepaalde tijd. Deze functies zijn onderling cumuleerbaar, De raad van bestuur stelt de commissies aan die hij nodig acht om het gemeenschappelijk doel te bereiken. De leden hiervan worden door de raad van bestuur aangeduid.

Art. 8 De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, van de ondervoorzitter, van de secretaris of van twee beheerders, telkens de belangen van de vereniging het eisen. Hij moet bijeengeroepen worden op verzoek van één vijfde der leden. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

Art. 9 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake beschikking. Bevoegdheden in zaken die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering toekent, worden toegekend aan de raad van bestuur. Ze kan alle daden stellen die noodzakelijk zijn voor het beheren van het maatschappelijk doel van de vereniging.

De raad van bestuur is gevolmachtigd om, in overeenstemming met het "decreet op de logiesverstrekkende bedrijven" van 6 juni 1991, de gebouwen en het terrein te verhuren aan andere groeperingen als tijdelijk verblijf tijdens weekends, korte vakantieperioden en de zomermaanden. De raad van bestuur stelt hiertoe een van de leden aan als terreinbeheerder, voor alle activiteiten die hiermee gepaard gaan. Deze brengt hiervan verslag uit op de jaarlijkse algemene vergadering.

Art. 10 De dagelijkse handelingen worden geldig gedaan en getekend door een bestuurder of een ander persoon daartoe gelast door de raad van bestuur.

Art. 11 De raad van bestuur draagt, onder zijn verantwoordelijkheid, de bevoegdheden om de vzw naar derden te vertegenwoordigen over aan het orgaan van vertegenwoordiging. Dit orgaan bestaat uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester en handelt als college. Dit orgaan vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en kan zelf zijn bevoegdheden overgeven aan een juridisch raadgever. De handelingen die de vzw ten opzichte van derden verbinden en die niet tot de dagelijkse handelingen behoren, worden ondertekend door twee leden van het orgaan van vertegenwoordiging, zonder dat zij tegenover derden verantwoording over hun machten moeten geven. Deze lastgeving kan ten allen tijden met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur, die ook ten allen tijde bevoegd blijft om naast dit orgaan de vzw te vertegenwoordigen.

TITEL IV -- Algemene vergadering

Art. 12 Elk lid heeft het recht deel te nemen aan de algemene vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een lasthebber; lid van de vereniging en voorzien van een schriftelijke volmacht. Geen lasthebber mag over meer dan één mandaat beschikken. Alle leden hebben gelijk stemrecht, ieder beschikt over één stem.

Art. 13 De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen voor 1 juli. Op vraag van tenminste één vijfde van haar leden is de voorzitter van de raad van bestuur gehouden een uitzonderlijke algemene vergadering samen te roepen.

De bijeenroeping geschiedt door rondschrijven aan elk lid, minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda is bijgevoegd. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht, Bij hoogdringendheid kan de voorzitter van de raad van bestuur punten aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot heit organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor

behouden

aan het

13elgis re

rStaatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

~

F10D

Val + ^ vervolg

de agenda toevoegen of afvoeren, mits akkoord van de algemene vergadering, genomen met de gewone meerderheid. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur, of bij hun ontstentenis door de oudste der aanwezige bestuurders, De voorzitter duidt de verslaggever aan,

Art, 14 Vallen onder de bevoegdheid van de algemene vergadering

1. de wijziging van de statuten en huishoudelijk reglement

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

6, de ontbinding van de vereniging

7, de uitsluiting van een lid

8, alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve als de vzw-wet of de statuten dit anders voorzien.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld hierboven, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste,

TITEL V  Rekeningen, notulen en ontbinding

Art. 15 De rekeningen worden afgesloten op 31 december van het boekjaar dat loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering en de raad van bestuur voorgelegd. Zolang voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, § 5 van de vzw-wet niet worden overschreden, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Art, 16 Beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur worden opgenomen in notulen en berusten bij de maatschappelijke zetel.

Een afschrift wordt binnen de dertig dagen aan de leden en bestuurders gestuurd.

Uittreksels die gelding hebben mits ondertekening door de voorzitter of bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter, de secretaris of de penningmeester, kunnen aan belangstellende derden worden afgeleverd.

Art. 17 De benoeming en de ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur en het orgaan van vertegenwoordiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Art. 18 De algemene vergadering, die rechtsgeldig tot de ontbinding van de vereniging besluit, benoemt tenminste twee vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de wijze van vereffening. De bestemming van het vermogen moet worden toegekend aan een andere vzw met een gelijkaardig of verwant doel als de vereniging, werkzaam in Vlaanderen.

Art. 19 Gevallen, niet voorzien in deze statuten, worden geregeld door de vzw-wet.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisçh

'Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

ivfUCi : d

Luilt n - vervolg

De algemene vergadering van 18 december 2011 aanvaardt het ontslag van:

Vanderbïesen Gert, Heuvelstraat 83, 3550 Heusden-Zolder

Printen Christiane, Veenderweg 24, 3550 Neusden-Zolder

en benoemt volgende bestuurders:

Goyens Kristien, Rotselaarsesteenweg 26, 3018 Leuven (penningmeester)

Daniëls Wendy, Voortstraat 19, 3550 Neusden-Zolder (secretaris)

Blommaerts Peter, Voortstraat 19, 3550 Heusden-Zolder (voorzitter)

Getekend:

Goyens Kristien  penningmeester

Daniëls Wendy  secretaris

Blommaerts Peter - voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgis h

rStáatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

12/03/2015
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



De Vrienden van de Scouts

Vereniging zonder winstoogmerk

Voortstraat 19 3550 Heusden-Zolder

410.966.729

Ontslagen, Benoemingen, Nieuwe statuten volgens de Bijzondere Algemene Vergadering van 18 december 2006.

15038651+ 1 Vln

RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

0 2 MAART -2015

Griffie

Benaming

(voluit)

Rechtsvorm

Zetel

Ondernemingsnr :

Voorwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I - Benaming, zetel, doel, duur

Art 1. De vereniging is een "vereniging zonder winstoogmerk" (hierna "vzw" genoemd) op grond van de wet

van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de

Programmawet van 22 december 2003 (hierna vzw - wet genoemd.

De vzw draagt de naam " De Vrienden van de Scouts".

De zetel is verplaatst van Voortstraat 19 3550 Heusden-

Zolder naar Heuvelstraat 83, 3550 Heusden-Zolder, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De

raad van bestuur is gemachtigd de zetel over

te brengen binnen dit arrondissement.

Art 2. De vereniging heeft tot doel; morele en materiële steun verzekeren bij de oprichting en de verdere uitbouw van de jeugdbeweging voor scoutisme, beheer en uitbating van roerende en onroerende goederen.

Art 3. De duur van de vereniging is onbeperkt. Ze kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il - Leden

Art 4. De vereniging is samengesteld uit minstens 5 leden. De leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de vzw-wet en deze statuten worden beschreven en hebben inzagerecht in aile stukken vermeld in artikel 10 van de vzw-wet.

Art 5. De raad van bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van de nieuwe leden, door ze in te schrijven in een register ad hoc. Door toetreding tot de vereniging aanvaardt elk lid de statuten.

Art 6. Het lidmaatschap wordt ontnomen

a) door ontslag

b)door uitsluiting

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag van een lid moet aan de raad van bestuur

meegedeeld worden.

Het lid dat zijn verplichtingen tegenover doel en geest van de vereniging niet nakomt kan door de algemene

vergadering worden uitgesloten.

Elk uitgesloten of ontslagnemend lid heeft geen enkel recht op het maatschappelijk bezit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

TITEL Ill - BESTUUR

Art 7. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum 3 leden.

De bestuursleden worden door de algemene vergadering voor onbepaalde tijd verkozen. Hun ambt wordt beëindigd door ontslag of door afzetting door de algemene vergadering. De bestuurders kunnen ten allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

leder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan voorzien worden.

De raad van bestuur kiest een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Dit mandaat is voor onbepaalde tijd. Deze functies zijn onderling cumuleerbaar. De raad van bestuur stelt de commissies aan die hij nodig acht om het gemeenschappelijk doel te bereiken. De leden hiervan worden door de raad van bestuur aangeduid.

Art 8, De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, van de ondervoorzitter, van de secretaris of van twee beheerders, telkens de belangen van de vereniging het eisen. Hij moet bijeengeroepen worden op verzoek van één vijfde der leden. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

Art 9. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake beschikking. Bevoegdheden in zaken die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering toekent, worden toegekend aan de raad van bestuur. Ze kan aile daden stellen die noodzakelijk zijn voor het beheren van het maatschappelijk doel van de vereniging.

De raad van bestuur is gevolmachtigd om, in overeenstemming met het "decreet op de logiesverstrekkende bedrijven" van 6 juni 1991, de gebouwen en het terrein te verhuren aan andere groeperingen als tijdelijk verblijf tijdens weekends, korte vakantieperioden en de zomermaanden,

De raad van bestuur stelt hiertoe een van de leden aan als terreinbeheerder, voor alle activiteiten die hiermee gepaard gaan. Deze brengt hiervan verslag uit op de jaarlijkse algemene vergadering.

Art 10. De dagelijkse handelingen worden geldig gedaan en getekend door een bestuurder of een ander persoon daartoe gelast door de raad van bestuur.

Art 11. De raad van bestuur draagt, onder zijn verantwoordelijkheid, de bevoegdheden om de vzw naar derden te vertegenwoordigen over aan het orgaan van vertegenwoordiging. Dit orgaan bestaat uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester en handelt als college, Dit orgaan vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en kan zelf zijn bevoegdheden overgeven aan een juridisch raadgever. De handelingen die de vzw ten opzichte van derden verbinden en die niet tot de dagelijkse handelingen behoren, worden ondertekend door twee leden van het orgaan van vertegenwoordiging, zonder dat zij tegenover derden verantwoording over hun machten moeten geven. Deze lastgeving kan ten allen tijden met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur, die ook ten allen tijde bevoegd blijft om naast dit orgaan de vzw te vertegenwoordigen.

TITEL 1V ALGEMENE VERGADERING

Art 12. Elk lid heeft het recht deel te nemen aan de algemene vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een lasthebber; lid van de vereniging en voorzien van een schriftelijke volmacht. Geen lasthebber mag over meer dan één mandaat beschikken. Alle leden hebben gelijk stemrecht, ieder beschikt over één stem.

Art 13. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen voor 1 juli. Op vraag van tenminste één vijfde van haar leden is de voorzitter van de raad van bestuur gehouden een uitzonderlijke algemene vergadering samen te roepen.

De bijeenroeping geschiedt door rondschrijven aan elk lid, minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda is bijgevoegd. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. Bij hoogdringendheid kan de voorzitter van de raad van bestuur punten aan de agenda toevoegen of afvoeren, mits akkoord van de algemene vergadering, genomen met de gewone meerderheid. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur, of bij hun ontstentenis door de oudste der aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de verslaggever aan.

MOD 2.0

t Art 14. Vallen onder de bevoegdheid van de algemene vergadering

1.de wijziging van de statuten en huishoudelijk reglement

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

6.de ontbinding van de vereniging

7.de uitsluiting van een lid

8.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve als de vzw-wet of de statuten dit anders voorzien. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld hierboven, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste.

TITEL V  REKENINGEN, NOTULEN EN ONTBINDING

Art 15, De rekeningen worden afgesloten op 31 december van het boekjaar dat loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering en de raad van bestuur voorgelegd.

Zolang voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, § 5 van de vzw-wet niet worden overschreden, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Art 16. Beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur worden opgenomen in notulen en berusten bij de maatschappelijke zetel.

Een afschrift wordt binnen de dertig dagen aan de leden en bestuurders gestuurd.

Uittreksels die gelding hebben mits ondertekening door de voorzitter of bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter, de secretaris of de penningmeester, kunnen aan belangstellende derden worden afgeleverd,

Art 17. De benoeming en de ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur en het orgaan van vertegenwoordiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Art 18. De algemene vergadering, die rechtsgeldig tot de ontbinding van de vereniging besluit, benoemt tenminste twee vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de wijze van vereffening.

De bestemming van het vermogen moet worden toegekend aan een andere vzw met een gelijkaardig of verwant doel als de vereniging, werkzaam in Vlaanderen.

Art 19. Gevallen, niet voorzien in deze statuten, worden geregeld door de vzw-wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE VRIENDEN VAN DE SCOUTS

Adresse
HEUVELSTRAAT 83 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande