DEN ENGEL

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DEN ENGEL
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 524.960.931

Publication

10/04/2013
ÿþOndernemingsnr :

Benaming 0 5 2. 9 6 0, 9

(voluit) : Den Engel

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Hasseltsesteenweg 2 te 3700 Tongeren

Onderwerp akte ; Oprichting

Vennootschap onder Firma

DEN ENGEL

Hasseltsesteenweg 2

3700 Tongeren

Tussen de comparanten

1.Vanhove David, geboren te Maaseik op 17/11/1970,

N.N. 70.11.17-017-50, wonende te 3700 Tongeren, Hasseltsesteenweg 2.

2.Gilissen Xavier, geboren te Bilzen op 10/09/1975 ,

N.N. 75.09.10-119-55, wonende te 3700 Tongeren, St.-Gillisstraat 10.

wordt bij deze akte vanaf 29/03/2013 een vennootschap onderfirma opgericht (VOF).

De vennootschapsovereenkomst wordt aangegaan onder de volgende voorwaarden die als statuten van de

vennootschap gelden

Artikel 1 : Doel

De vennootschap heeft tot doel

- het uitbaten van cafés, tavernes, spijshuizen, drankgelegenheden en in het algemeen horeca- uitbating in de meest ruime zin van het woord.

- het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verschillende vormen, voor de industriële- en dienstensector, en dit op het vlak van beheer en bestuur, controle en toezicht, de organisatie, de administratie, met inbegrip van alle diensten en activiteiten die daarbij dienstig zijn of nuttig kunnen worden. Een patrimonium bestaande uit eigen roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, in de ruimste zin van het woord beheren en oordeelkundig uitbreiden, en aldus het verwerven als investering, het beheer, de instandhouding, het beleggen en het valoriseren van een roerend en/of onroerend patrimonium. Binnen dit kader mag de vennootschap, bijvoorbeeld met het oog op wederbelegging en opbrengst, onder andere overgaan tot het aankopen, verkopen, (laten) bouwen, ver- en/of ombouwen, uitrusten, opschikken, herstellen, verhuren, onderverhuren, in pand geven of nemen van alle onroerende goederen, al dan niet gemeubeld, en tot het sluiten van overeenkomsten met derden in verband met het gebruik genot van onroerende goederen: binnen hetzelfde kader mag de vennootschap onder meer alle roerende goederen en waarden beheren, en belangen nemen  op welke wijze ook- in andere vennootschappen en ondernemingen, zonder dat de vennootschap daarbij aan vermogensbeheer of beleggingsadvies mag doen zoals bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap mag haar doel overal verwezenlijken, voor eigen rekening en voor rekening van derden, op allerhande manieren, en volgens de wijzen die haar best geschikt lijken, inbegrepen de vertegenwoordiging, invoer en uitvoer.

In het algemeen zal de vennootschap in het kader van haar werkzaamheden alle niet door de verboden bank-, handels-, roerende, onroerende, burgerlijke, nijverheids-, commerciële en financiële handelingen mogen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband houden met haar doel, of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig, of zelfs alleen maar bevorderend zijn, Gereglementeerde activiteiten zullen beschouwd

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I

111

ILMIELU

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

t ~

-

eereCgu ter guide csar

rechtbank y. koophandel te TONGEREN

2 9 -03- 2013

De Hoofdgriffier,Griffie

I'I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

worden als geen deel uitmakend van het doel, indien de vennootschap niet aan de voorwaarden terzake voldoet.

Zij kan ook opdrachten uitoefenen in andere vennootschappen, zoals optreden als bestuurder of vereffenaar. Zij kan tevens borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen voor derden.

Haar activiteit is niet tot de landsgrenzen beperkt.

De vennootschap zal door middel van inbreng, fusie, inschrijving, of op om het even welke andere wijze, mogen deelnemen aan alle ondernemingen, groeperingen, syndicaten, verenigingen en vennootschappen, bestaande of op te richten, zo in België ais in het buitenland, die eenzelfde, aanvullend of gelijkaardig doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de gehele of gedeeltelijke verwezenlijking ervan.

Dit alles in de meest ruime zin.

Artikel 2 : Naam

De maatschappelijke benaming van de vennootschap luidt als volgt ; Den Engel,

onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding Vennootschap onder Firma of de letters VOF

Artikel 3 : Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te

3700 TONGEREN, Hasseltsesteenweg 2. De plaats van de maatschappelijke zetel kan steeds gewijzigd

worden door een eenparige beslissing van de zaakvoerders.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. ledere vennoot kan ten allen tijde een einde stellen aan zijn vennootschapsverbintenis mits inachtneming van een opzeggingstermijn van 6 maanden. De opzegging dient per aangetekende brief meegedeeld te worden, In geval van overlijden van één van de vennoten of opzegging door één van de vennoten blijft de vennootschap bestaan, voorzover er aan de wettelijke verplichting van ten minste 2 vennoten is voldaan, tenzij met éénparigheid tot de ontbinding van de vennootschap wordt besloten. De artikelen 1865 en 1869 van het Burgerlijk Wetboek zijn niet van toepassing.

Een vennoot kan uitgesloten worden wegens tekortkoming aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien of indien hij andere daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. Deze uitsluiting kan enkel uitgesproken worden door een geldig samengeroepen algemene vergadering die dat onderwerp op de agenda plaatst bij de uitnodiging en nadat de beschuldigde gehoord is of afziet van dit recht. De uitsluiting dient uitgesproken te worden door 80% van de resterende stemgerechtigde aandelen. Als de resterende stemgerechtigde aandelen in één hand verzameld zijn, dient de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied van de maatschappelijke zetel uitspraak te doen zoals in kortgeding.

Artikel 5 : Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het gehele maatschappelijke kapitaal bedraagt bij de oprichting ¬ 2.500,00 (tweeduizendvijfhonderd euro) en is verdeeld in honderd aandelen met een nominale waarde van ¬ 25,00 (vijfentwintig euro). Dit minimum aantal aandelen moet ten alle tijde gehandhaafd blijven. Vanhove David onderschrijft respectievelijk 50 aandelen en Gilissen Xavier onderschrijft respectievelijk 50 aandelen.

Boven dit minimumbedrag is het maatschappelijk kapitaal veranderlijk zonder statutenwijziging als gevolg van intreding van nieuwe vennoten, van het nemen van nieuwe aandelen door vennoten of van uittreding, uitsluiting en overlijden van vennoten.

Artikel 6 : Verantwoordelijkheid

De vennootschap onder firma is een vennootschap die wordt aangegaan tussen hoofdelijk aansprakelijke vennoten en die tot doel heeft , onder een gemeenschappelijke naam, een burgerrechterlijke activiteit of een handelsactiviteit uitte oefenen. De vennoten onder firma zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, in zover dit is gebeurd onder de gemeenschappelijke naam en minstens één vennoot heeft getekend. Daarom tekent iedere vennoot het aandelenregister met "goed voor onbeperkte en hoofdelijke verbintenis."

Artikel 7 : Algemene vergadering

De algemene vergadering van de vennoten komt minstens éénmaal per jaar bijeen op de maatschappelijke zetel. Ze wordt bijeengeroepen door de oudste der vennoten die eveneens het voorzitterschap waarneemt of door één van de vennoten die er om verzoekt,

De bijeenroeping geschiedt bij aangetekende brief, deurwaardersexploot of ontvangstbewijs, verstuurd tenminste 8 dagen voor de vergadering. Bij de oproeping wordt eveneens de dagorde meegedeeld. De bijeenroeping bij aangetekende brief moet niet gebeuren mits akkoord van alle vennoten of als blijkt dat aile vennoten op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De oudste zaakvoerder is

~ n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

voorzitter van de vergadering. Bij ontstentenis van deze is het de oudste aandeelhouder die de jure en de facto overneemt tot de algemene vergadering, die hij onmiddellijk bijeenroept, een nieuwe zaakvoerder benoemt.

leder aandeel heeft recht op één stem. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid genomen. Indien op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig of vertegenwoordigd is, zal een tweede vergadering moeten bijeengeroepen worden, die, mits de juiste oproepprocedure, rechtsgeldig mag beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige vennoten is.

Bij onbekwaamheid van één van de vennoten wordt het stemrecht van die aandelen opgeschort.

De vennoten mogen zich bij onderhandse volmacht op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. Niemand mag evenwel drager zijn van meer dan één volmacht.

Voor de wijziging van de statuten, vervroegde ontbinding van de vennootschap en aanvaarding van een nieuwe vennoot, is evenwel eenparigheid van stemmen vereist,

leder van de vennoten heeft het recht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen volgens de hierboven omschreven wijze van oproeping,

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden de derde vrijdag van de maand juni van ieder jaar om 19.00 uur op de maatschappelijke zetel, Indien dit een wettelijke feestdag is wordt ze de eerstvolgende werkdag gehouden. Voor deze vergadering moeten er géén oproepen verstuurd worden, Dag, plaats en uur kunnen enkel verzet worden mits goedkeuring door 75% van de stemgerechtigde aandelen; in dat geval moeten er wel oproepen verstuurd worden zoals hoger bepaald. Ook als men de agenda van die vergadering wil uitbreiden buiten het wettelijk minimum, dient men dit te vermelden in de oproep zoals hoger bepaald.

Artikel 8 : Bestuur

De vennoten beslissen tot zaakvoerder van de vennootschap aan te stellen ; Vanhove David die verantwoordelijk is om alle bestuursdaden te stellen en verbintenissen aan te gaan. Om de vennootschap in feiten en in rechten te vertegenwoordigen voor alle bankaangelegenheden is de handtekening van 1 zaakvoerder voldoende. Om de vennootschap in feiten en in rechten te vertegenwoordigen voor aile postaangelegenheden, voor ontvangst of neerlegging van aangetekende zendingen, gewone zendingen en andere postvertegenwoordiging van de vennootschap is de handtekening van 1 zaakvoerder voldoende. Voor alle verbintenissen die het bedrag van

¬ 25.000,00 overschrijden is de handtekening van alle zaakvoerders vereist.

De benoemde zaakvoerders kunnen enkel bij eenparigheid of bij rechterlijk vonnis ontslagen worden.

Artikel 9 : Jaarrekening

De zaakvoerders leggen jaarlijks aan de algemene vergadering de jaarrekening (balans, resultatenrekening

en toelichting) van de vennootschap ter goedkeuring voor.

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste

boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2014.

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerders over de aanwending van de winst.

Artikel 10 : Uittreding en overlijden

In geval van overlijden van één van de vennoten kunnen de erfgenamen van de overleden vennoot

" Hun aandeel in de vennootschap behouden en verder zetten.

" Uit de vennootschap treden.

" Hun aandelen te koop aanbieden aan de andere vennoten of een derde partij.

De uittredende vennoten kunnen enkel in speciën hun aandeel in de vennootschap opeisen

(scheidingsaandeel) dat ais volgt berekend wordt:

De waarde van het scheidingsaandeel omvat het bedrag dat door de betrokken vennoot op zijn aandelen

gestort was, vermeerderd met een aan zijn aandelen evenredig recht in de beschikbare reserves.

De rechthebbende kan noch de ontbinding noch de vereffening en evenmin de verzegeling vorderen of

beslag leggen op de goederen van de vennootschap,

Een uitgesloten vennoot heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

De uittredende vennoot, uitgesloten vennoot of de erfgenamen van de overleden vennoot, zijn aansprakelijk

voor de schulden van de vennootschap aangegaan respectievelijk voor de uittreding, uitsluiting of het

overlijden.

Artikel 11 : Overdracht van aandelen

De vennoten komen uitdrukkelijk overeen zich te houden aan de verkoopvoorwaarden van aandelen zoals die bedongen zijn in deze statuten. Zij zullen steeds onderling een recht op voorverkoop respecteren. Concreet houdt dit in dat zij hun collega vennootivennoten steeds een recht op aankoop voor derden toekennen, binnen de regels gesteld in de statuten.

Voor de eerste 3 jaren, volgend op de datum van ondertekening van deze overeenkomst, bedingen ze uitdrukkelijk enkel aan elkaar te verkopen tegen aankoopwaarde van de aandelen. Ze zien af van ieder ander recht in deze.

"

IL ," .

'

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

tif

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

De wil tot verkoop wordt schriftelijk aan de andere vennoot/vennoten bekend gemaakt via deurwaardersexploot, aangetekende zending of ontvangstbewijs.

Die andere vennoot/vennoten heeft/hebben 1 maand na afgifte recht om af te zien van zijn/hun recht tot afkoop. Géén reactie binnen de gestelde termijn betekent dat ieder van de resterende vennoten zijn recht van afkoop wil laten gelden.

Als één van die vennoten schriftelijk (via deurwaarderexploot, aangetekende zending of ontvangstbewijs) binnen de maand volgend op de kennisgeving van overdracht, laat weten aan de andere vennoot/vennoten dat hij afziet van deze overname, dan mag/mogen de resterende vennoot/vennoten het recht op afkoop tegen de hogervernoemde voorwaarden alleen uitoefenen, Hij krijgt hiervoor 15 dagen supplementair tijd om zijn voornemen verzaking aan deze supplementaire lichting van die optie over te maken aan zijn andere vennoot/vennoten, Géén reactie binnen de gestelde termijn betekent het uitoefenen van dit recht. De overnemende vennoot/vennoten krijgt/krijgen een betaalfaciliteit van 3 maanden volgend op de 1 maand of volgend op de supplementaire 15 dagen.

Als alle overige vennoten afzien van hun recht tot afkoop, hetzij volledig hetzij gedeeltelijk, dan heeft de vennoot die wil verkopen 3 maanden (startend vanaf de uitputting van hogergenoemde procedure) het recht om de aandelen die hij wil verkopen (en die géén van zijn medevennoten volgens de voorgaande procedure wil kopen) aan te bieden aan iedere derde die hetzij hetzelfde, hetzij een hoger bedrag wil bieden, zonder dat één van de andere vennoten hiertegen bezwaar kan laten gelden.

Artikel 12 ÿ Ontbinding

Bij ontbinding van de vennootschap zal het vermogen onder de vennoten worden verdeeld in verhouding tot

hun aandelen.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Artikel 13 : Overneming van verbintenissen

De oprichters verklaren dat de vennootschap de rechten en/of verbintenissen overneemt die in naam van de

vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf 1 februari 2013.

Artikel 14 : Geschillen

Alle geschillen inzake deze vennootschap worden definitief beslist door de voorzitter van de Rechtbank van

Koophandel van het rechtsgebied waarin de zetel van de vennootschap gelegen is.

Opgemaakt naar Belgisch recht.

Opgemaakt te Tongeren op 29/03/2013 in minstens zoveel exemplaren als er betrokkenen zijn. Iedere comparant verklaart minstens één origineel exemplaar ontvangen te hebben, na registratie. De comparanten vragen uitdrukkelijk dat BVBA VERBRUGGE CONSULTING, Wijkstraat 88, 3700 TONGEREN, één origineel getekend exemplaar in bewaring neemt.

(iedere comparant schrijft hier eigenhandig: "gelezen en goedgekeurd voor hoofdelijke en onbeperkte verbintenis")

-Vanhove David

-Gilissen Xavier

.ell

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

26/11/2015 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
20/10/2016 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
DEN ENGEL

Adresse
HASSELTSESTEENWEG 2 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande