DENTAL - MED

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DENTAL - MED
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.571.834

Publication

14/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

10-01-2015

Griffie

*15300718*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0568571834

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

DENTAL - MED

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bert VRANCKEN te As op 10 januari 2015, dat er een

vennootschap werd opgericht als volgt:

OPRICHTERS :

1. De heer DUBOIS Patrick Alfons Guy, geboren te Genk op 15 mei 1959, wonende te 3672 KAYL (Groothertogdom Luxemburg), Rue de Tétange 7;

2. Mevrouw SEGERS Myriam Octavie Guillaume, geboren te Hasselt op 23 oktober 1956, samenwonende te 3672 KAYL (Groothertogdom Luxemburg), Rue de Tétange 7.

Art. 1 : Rechtsvorm  benaming : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met als benaming: DENTAL - MED.

Art. 2 : Zetel : 3540 Herk-de-Stad (Schulen), Oudebaan 5

Art. 3 : Doel : De vennootschap heeft tot doel (in binnen- en buiteland):

De beoefening en de bevordering van de tandheelkunde in het algemeen en in al haar specialisaties en deelgebieden en dit in de meeste ruime zin, zoals orthodontie, paradontologie, implantologie en prothetische tandheelkunde, in naam en voor rekening van de vennootschap, door haar vennoten die houder zijn van een wettelijk getuigschrift dat de beoefening van tandheelkunde, orthodontie, paradontologie, implantologie, of prothetische tandheelkunde toelaat.

De activiteit omvat dus ook het verzorgen van alle diensten en zorgen in verband met: tandverzorging, protheses, paradontologie, plaatsing van implantaten en suprastructuren op implantaten, radiografie, orthodontie, mondheelkunde en stomatologie alsmede alle verrichtingen die zich bij dit doel aansluiten of de uitbreiding ervan kunnen bevorderen;

De activiteit omvat impliciet de inning van de erelonen door de vennootschap voor eigen rekening en de uitkering van vergoedingen à rato van de geleverde prestaties voor rekening van de vennootschap.

De uitoefening van een tandheelkundige praktijk, omvattende verder ondermeer de uitoefening van alle technische, medische, tandheelkundige, radiologische en laboratorium prestaties en verder ook de ontwikkeling, verwerking en productie, de aan- en verkoop, het huren en verhuren van installaties, instrumenten, materialen, pro-ducten en software, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan of die noodzakelijk of nuttig zijn voor de exploitatie van een tandheelkundig kabinet;

Bijgevolg ook het inrichten van algemene diensten en een tandheelkundig secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van de voormelde activiteiten; kortom de ontwikkeling, het beheer en het ter beschikking stellen aan de tandarts van de volledige materiële infrastructuur, zowel de technische, administratieve als financiële organisatie die nodig of nuttig zijn om de tandheelkunde uit te oefenen en om zich te documenteren of bij te scholen teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkoefening mogelijk te maken;

Hieronder wordt ook begrepen het aanleggen van reserves ten einde alle nodige apparatuur en gebouwen, aan te schaffen.

De mogelijkheden scheppen om de tandarts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen om in hun discipline aan de spits van de evolutie te blijven.

Onderwerp akte :

Oudebaan 5

3540 Herk-de-Stad

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het organiseren, inrichten, geven en volgen van lessen, opleidingen, symposia en congressen in verband met voornoemde disciplines.

Het uitgeven van boeken en publicaties in verband met voornoemde disciplines.

De vennootschap kan beleggen of herbeleggen in aandelen obligaties en andere roerende beleggingsinstrumenten van welke aard ook en voor eigen rekening.

De vennootschap kan optreden als gerechtelijk en niet-gerechtelijk expert inzake tandheelkundig gebitsidentifictatie;

De vennootschap mag voor eigen rekening alle onroerende verrichtingen in verband met de doelstellingen uitvoeren en op om het even welke wijze deelnemen aan verenigingen en vennootschappen , die eenzelfde , gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die bijdrage tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Rekening houdende met de eventuele plichtenleer terzake kan de vennootschap bijgevolg ook deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren en/of tandartsen;

De vennootschap kan voor eigen rekening alle roerende en onroerende rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen. Zo kan de ven-nootschap onroerende goederen bouwen, renoveren, kopen en verkopen, huren en verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen verrichten die daarmee verband houden. De vennootschap kan als waarborg voor eigen verbintenissen en voor verbintenissen van derden borg staan, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitvoeren. Deze opsomming is aanwijzend en niet beperkend.

Art. 4 : Duur : de vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Art. 5 : geplaatste kapitaal: Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) en het is vertegenwoordig door 186 aandelen op naam.

Het kapitaal werd volledig geplaatst doch slechts volstort voor één derde door beide oprichters, zijnde voor ¬ 6.200 in totaal welk bedrag gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij ING BANK te Kuringen, geopend ten name van de BVBA in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 6 januari 2015, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

Art. 9.: Overdracht van aandelen:

A. De afstand van aandelen onder levenden is vrij aan een medevennoot:

In alle andere gevallen kan de overdracht enkel gebeuren met unaniem akkoord van alle overblijvende vennoten.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de andere vennoten kennis geven, bij een aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun toegezonden bij aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht. Tegen weigering van goedkeuring staat beroep bij de rechter open, bij de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied van de zetel van de vennootschap.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing.

Indien de vennoot geen kandidaat-overnemer kan voorstellen en zijn aandelen toch wenst over te dragen zijn de andere vennoten verplicht de aandelen over te nemen rekening houdend met het recht van voorkeur.

De verkoopprijs zal gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen, zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaanmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die behoudens akkoord tussen de deskundigen, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen van recht.

De afstand of overdracht van aandelen waarvoor géén goedkeuring vereist dient ook ter kennis te worden gebracht van het bestuursorgaan van de vennootschap bij aangetekend schrijven of een ander wettelijk toegestaan communicatiemiddel, en zal slechts zijn uitwerking verkrijgen de eerste van de zesde maand volgend op de datum van deze kennisgeving, behoudens unaniem akkoord van alle vennoten.

De bepalingen van dit artikel zijn van toepassing op elke overdracht onder levenden, zowel ten bezwarende titel als ten kosteloze titel, zowel vrijwillig als gedwongen (uitsluiting en uittreding) zowel in vruchtgebruik, blote eigendom als volle eigendom, van aandelen of enige andere effecten die recht geven op de verwerving van aan-delen.

B. De overdracht wegens overlijden is vrij in de volgende gevallen:

a) aan een andere vennoot;

b) aan de echtgenoot van de erflater;

c) aan de kinderen of afstammelingen van de erflater.

In alle andere gevallen kan de overdracht enkel gebeuren met unaniem akkoord van alle overblijvende vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet tot één der opgesomde categorieën behoren, hebben recht op de waarde der overgelaten aandelen. Deze waarde zal bepaald worden door de betrokken partijen, of ingeval van betwisting, door een deskundige, aan te stellen door de betrokken partijen of zoniet, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

De betaling van de overnameprijs zal contant, of ten laatste binnen de maand na de definitieve vaststelling van de prijs geschieden in handen van de overlater.

Zo de afkoop niet tot stand gekomen is binnen de zes maanden, kunnen de erfgenamen of legatarissen de vervroegde ontbinding van de vennootschap vorderen.

Art. 10; bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

D e algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, eventueel hun bevoegdheden. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders is belast met het besturen van de vennootschap en is bijgevolg bevoegd om alle handelingen van intern en extern bestuur te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van deze waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er een college van zaakvoerders is, kunnen zij overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling is niet tegenstelbaar aan derden. De zaakvoerders zijn tegenover de vennootschap verplicht tot een behoorlijke invulling van hun taken.

Art. 11: vertegenwoordiging: De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

Voor het stellen van de volgende handeling dienen alle zaakvoerders gezamenlijk op te treden:

- het kopen en verkopen en andere daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen; - het aangaan van kredieten en hypotheken;

Indien deze zaakvoerders rechtspersonen zijn, dienen zij, zoals voormeld in artikel 10 van de statuten en in het Wetboek van Vennootschappen, op hun beurt vertegenwoordigd te worden door de aangestelde  vaste vertegenwoordiger .

Art. 15: Toezicht: Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de maatschappelijke verrichtingen. Hij mag zonder verplaatsing inzage nemen van al de boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan door een accountant, zoals wettelijk voorzien.

Art. 17. Jaarlijkse algemene vergadering: Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de zetel van de vennootschap op de eerste vrijdag van de maand juni om 14 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag van juni gehouden worden op hetzelfde uur.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 3 juni 2016 om 14 uur.

De bijeenroepingen geschieden bij een door de wet voorzien communicatiemiddel, tenminste vijftien dagen vooraf en vermelden de dagorde, plaats, dag en uur waarop de vergadering zal plaatshebben; indien de oproeping gebeurt op een andere wijze dan per aangetekende zending, dient de bestemmeling daartoe individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk zijn toestemming gegeven te hebben. Art. 21: Het maatschappelijke boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

kalenderjaar.

Art. 24.: Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij wijziging van statuten. De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen zoals bepaald in dit Wetboek van Vennootschappen. Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de zaakvoerder(s) in functie op dat ogenblik,of door de zorgen van een of meerdere vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, en dit tengevolge van een besluit van de vergadering. Hierbij moet de geldende regels van het Wetboek van Vennootschappen worden nageleefd die bepalen wanneer de vereffenaar(s) in functie treden. Zo kan de rechtbank eventueel zelf een vereffenaar aanduiden, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. De rechtbank oordeelt over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan door de rechtbank van koophandel. Zij kan deze handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

De vereffenaar(s) beschikt (beschikken) te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald in de desbetreffende artikelen van het Wetboek van Vennootschappen zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven.

ZAAKVOERDER: Wordt tot niet-statutaire zaakvoerders benoemd: De heer Dubois Patrick, voornoemde oprichter sub 1;

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Opgemaakt op 10 januari 2015

Notaris Bert Vrancken

standplaats te As

Coordonnées
DENTAL - MED

Adresse
OUDEBAAN 5 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande