DESTAN FILMS, AFGEKORT : DF

Association sans but lucratif


Dénomination : DESTAN FILMS, AFGEKORT : DF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.160.379

Publication

04/07/2011
ÿþelemi

nanann

*11100319*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B

M0022

tn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : cue . ' C me.~ -

Benaming

(voluit) : Destan Films

(verkort) : DF

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Hazelarenstraat 02, 3530 Houthalen - Helchteren, België

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. (naam, adres, plaats)

1.) Ferdi Basan, Hazelarenstraat 02, 3530 Houthalen - Helchteren. België

2.) Rasim Basan, Saviostraat 07/6-3, 3530 Houthalen - Helchteren, België

3.) Arif IJlvan, Bremstraat 97, 3530 Houthalen - Helchteren, België

bijeen in vergadering op (17/06/2011), zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (hierna; "VZW genoemd) op te richten en daartoe volgende statuten te aanvaarden.

I. NAAM, ADRES, DOEL EN DUUR

Art. 1. De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk vlg. de wet van 21 juni 1921

betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Art. 2. Naam

De vzw draagt de naam 'Destan Films' afgekort 'DF'.

Art. 3. Adres

De zetel van de vzw is gevestigd te 3530 Houthalen-Helchteren, (Hazelarenstraat 02), gelegen in hete gerechtelijke arrondissement Hasselt. De raad van bestuur kan de zetel verplaatsen naar ieder ander adres: binnen de grenzen van de gemeente Houthalen-Helchteren.

Art. 4. Doel

De vereniging stelt zicht tot doel het maken van audio-visuele producties met als hoofdthema: maatschappelijk relevante thema's. De audio-visuele producties worden gemaakt door en voor jongeren.; Jongeren maken kennis met audiovisuele technieken en leren al doende werken met audiovisueel materiaal.

Art. 5. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Il. DE LEDEN

Art. 6. Aantal Leden

De vzw telt minimum 3 vaste werkende leden. Er is geen maximum aantal bepaald.

Art. 7. Leden

Er zijn werkende leden en desgevallend toegetreden leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Deze leden worden beschouwd als effectieve leden en bezitten dus alle statutaire rechten en maken deel. uit van de al9emene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 2 -06- 2011

HA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD22

Kandidaten kunnen een schriftelijke aanvraag indienen bij de voorzitter van de vzw om toetredend lid te worden. De volgende algemene vergadering beslist over de toetreding.

Naast de werkende leden zoals voorzien in deze statuten, heeft de vereniging toegetreden leden. Deze leden nemen deel aan activiteiten maar bezitten geen statutaire rechten. Zij krijgen op regelmatige tijdstippen informatie over de werking. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Art. 8. Rechten en plichten

Alle leden verbinden er zicht toe de doelstelling van de vereniging zoals omschreven in artikel vier te

behartigen.

Art. 9. Bijdrage

De werkende en toegetreden leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Art. 10. Einde lidmaatschap

Alle leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken, door een eenvoudig schrijven naar de zetel van de vzw, gericht aan de voorzitter. Het ontslag zal onmiddelijk na dit schrijven ingaan.

De algemene vergadering kan het lidmaatschap beëindigen van een lid dat in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. De raad van bestuur kan een lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke rede dan ook, bij ontbinden van de vzw, enz.

Art. 11. Ledenregister

De raad van bestuur van de vzw is verplicht op de zetel van de vzw een register van de werkende leden bij te houden, waarin wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving van de wijziging aan de raad van bestuur worden doorgevoerd. De raad van bestuur legt jaarlijks een kopie van het ledenregister neer ter griffie, tenminsten indien tijdens het voorbije jaar wijzigingen zijn aangebracht.

Een afzonderlijk register van toegetreden leden wordt eveneens op de zetel bewaard en aangepast zoals voorgescheven voor het register van de werkende leden.

III. DE ALGMENE VERGADERING

Art. 12. Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten

door de voorzitter van de vzw.

Art. 13. Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. de jaarlijkse goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezolding wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

6. de uitsluiting van een lid;

7. de wijziging van de statuten;

8. de wijziging van het doel van de vzw of de ontbinding van de vzw;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 14. Samenkomst

De gewone algemene vergadering komt minstems éénmaal per jaar samen. Bovendien komst de algemene vergadering samen wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt.

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur per brief of e-mail en minstens acht kalenderdagen vooraf verstuurd op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere vergaderzaal, aangewezen in de oproepingsbrief. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die werd vastgesteld door de raad van bestuur van de vereniging.

Agendapunten kunnen tijdens de samenkomst toegevoegd worden, op voorstel van de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een buitengewone algemene vergadering kan warden samengeroepen door de raad van bestuur, telkens wanneer het belang van de vereniging dit vereist en in elk geval wanneer minstens één vijfde van de werkende leden dit verzoekt.

Art. 15: Aanwezigheidsquorum en meerderheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD22

Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden bij gewone meerderheid (de helft + 1), behalve in de gevallen waarin de wet of deze statuten anders bepalen. Ieder lid kan, bij afwezigheid, een schriftelijke volmacht geven aan een ander lid. Een lid kan maximum één ander lid vertegenwoordigen.

Volgende bevoegdheden vragen een bijzondere aanwezigheid en/of meerderheid van de werkende leden: -de uitsluiting van een lid: 213e meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

-de wijziging van de statuten: 2/3e aanwezige of vertegenwoordigd en 2/3e meerderheid;

-de wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging: 2/3e aanwezig of vertegenwoordigd en 4/5e meerderheid.

Wanneer voor punten die een bijzondere aanwezigheid en/of meerderheid vereisen het vereiste aantal aanwezige en volmachtgevende leden niet wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergaderingen kan ten vroegste vijftien dagen na de eerste bijeenkomst plaats vinden.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens de helft van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Een stemming over personen is altijd schriftelijk en geheim. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn. Bij geheime stemming is dit punt, bij staking van stemmen, verworpen.

Artikel 16: Notulen

Van elke algemene vergadering worden er notulen opgesteld, die op de volgende algemene vergadering goedgekeurd worden. De originele notulen van de algemene vergadering worden bewaard in het notulenregister. Dit register is ter inzage van de werkende leden na afspraak. Het wordt bewaard op de zetel.

Een kopie van de notulen van de algemene vergadering wordt aan de leden bezorgd ten laatste één maand na de vergadering. Derden kunnen een beknopt afschrift krijgen van de beslissingen die hen aanbelangen en dit op eenvoudige vraag.

IV.DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 17: Voorwaarden en samenstelling.

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur, gekozen uit de algemene vergadering en samengesteld uit tenminste 3 leden.

Kandidaturen voor de raad van bestuur moeten minstens vijf kalenderdagen voor de algemene vergadering, waarin de verkiezingen plaats vinden, toekomen op het secretariaat van de vereniging.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. Zij hebben evenwel recht op een billijke terugbetaling van de kosten die zij hebben moeten maken in het kader van hun mandaat, mits voorlegging van een ondertekende vorderingsstraat,vergezeld van de nodige bewijsstukken.

Art. 18: Bevoegdheden.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig

zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor de algemene

vergadering exclusief bevoegd is. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van

de algemene vergadering behoren.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht,

kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door leden van de raad van bestuur, ieder

afzonderlijk.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

De raad van bestuur kan uitvoerende bevoegdheden delegeren naar één of meer van zijn leden.

De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen van een huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter.

Art. 19. Samenkomst.

De raad van bestuur vergadert na oproeping van de voorzitter zo vaak het belang van de vzw het vereist, maar minstens 4 maal per jaar, alsook na oproeping door één derde van de leden van de raad van bestuur. De oproeping voor de vergaderingen is niet aan enige formaliteit onderworpen.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter en/of de secretaris kiezen de aanwezigen ter plaatse een plaatsvervanger.

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere vergaderzaal, aangewezen in de oproeping.

Art. 20. Aanwezigheidsquorum en stemming.

Om geldig te kunnen beraadslagen moet de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Er wordt beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter de doorslaggevende stem. Ieder lid kan, bij afwezigheid, een schriftelijke volmacht geven aan een ander lid. Een lid kan maximum één ander lid vertegenwoordigen.

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ferdi Basan Rasim Basan Arif Ülvan

Verdeling functie: Voorzitter: Ondervoorzitter: Secretaris:

Secretaris Arif Cllvan

Voorzitter Ondervoorzitter

Ferdi Basara Rasim Basan

MOD 2.2

Luik B - Vervolg: "

Bij een beraadslaging over een punt waarbij een bestuurder een rechtseeeks of onrechtstreeks persoonlijk belang heeft, maakt de betrokken bestuurder dit spontaan bekend en mag hij niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over dit punt.

Art- 21. Notulen. .

Van elke samenkomst van de raad ven bestuur worden er notulen opgEisteld, die op de volgende raad van bestuur goedgekeurd worden.

De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenregister. Het register, dat bewaard wordt op de zetel, is ter inzage van de werkende leden van de algemene vergadering, overeenkomstig de bepalingen van art. 9 van het KB van 26 juni 2003.

De notulen worden verstuurd aan de leden van de raad van bestuur ten laatste 14 dagen na de vergadering.

V.BEGROTING EN REKENINGEN.

Art. 22. Boekjaar en boekhouding.

Het boekjaar van de vzw begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en eindigt op 31 december 201'1.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting

ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering in het eerste trimester van het nieuwe jaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening. de kwijting en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording

af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de

bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

VI.ONTBINDING, NIETIGHEID EN VEREFFENING

Art. 23. Ontbinding;

De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. De algemene vergadering beslist conform de

bepalingen van de wet m.b.t. de ontbinding van de vzw.

Art. 24. Bestemming van het netto-actief.

De algemene vergadering beslist hoe, bij ontbinding van de vereniging, de activa, na aanzuivering van de

schulden, verdeeld worden.

VII. SLOT

Art. 25. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de bepalingen van de vzw wetgeving toepasselijk.

Notulen van de eerste Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering van (17/06/2011) heeft beslist de volgende personen te benoemen als Leden ; van de Raad van Bestuur:

Ferdi-Basan, Hazelarenstraat 02, 3530 Houthalen - Helchteren, Devrek (TR), 05/08/1983 Rasim Basan, Saviostraat 07/6-3, 3530 Houthalen - Helchteren, Devrek (TR), 05/03/1985 Arif Ülvan, Bremstraat 97, 3530 Houthalen - Helchteren, Heusden - Zolder (BE), 29/07/1991

Ondertekening door de oprichters

, r

. ~

.a.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

í~oor-behouden aan het Belgisch Staatsblad ,

Coordonnées
DESTAN FILMS, AFGEKORT : DF

Adresse
HAZELARENSTRAAT 2 3530 HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande